NASIM MALIK EN RIKTIG SOCIALDEMOKRAT

Den socialdemokratiske politikern Nasim Malik är upprörd över förslaget att utomeuropeiska studenter skall betala en terminsavgift om minst 30 000 kronor som utbildningsminister Lars Lejonborg föreslagit.

För mig är det självklart att utländska studenter skall betala en avgift för att studera såvida det inte finns ett avtal med något land där svenska studenter kan studera utan avgifter.


"Jag är chockad över att Högskolan i Kalmar välkomnar det här förslaget när de säger sig värna demokratiska frågor, mänskliga rättigheter och ska bedriva utbildning utifrån ett globalt perspektiv, säger Nasim Malik."Nasim Malik har fått mycket om bakfoten när han uttalar sig på ovanstående sätt i Barometern men som alla andra invandrare tycks han tro att det är fritt fram för pakistanier att komma till Sverige och få allt serverat på silverfat. Och får det inte detta strider det tydligen mot mänskliga rättigheter och demokrati. En mycket märklig slutsats av Nasim Malik. Han har tydligen inte funderat över vem som skall betala för detta. Undrar om han bara jobbat inom skyddade och konstruerade befattningar inom invandrarservice och aldrig haft ett "riktigt" jobb i det privata näringslivet där det ställs krav.


- Utbildningen i Sverige är inte på den nivån att den kan konkurrera med skolorna i USA eller Storbritannien.


Till på köpet anser han tydligen också att utbildningar i Sverige håller en låg standard men varför är han då så upprörd. Det är väl bättre att hans landsmän studerar i USA och Storbritanien istället men det kanske inte är gratis.


Läs artikel i Barometern som Nasim Malik själv beställde hos tidningen och det är ju jättebra att tidningen skriver om hans utspel.


Antal utomeuropeiska studenter som söker till Kalmar har på det senaste året ökat från 300 till 1736 ansökningar. Jag tror att vem som helst som har lite bakom pannbenet förstår att det inte bara handlar om att studera i Sverige utan att det till stor del handlar om att komma in i Sverige på ett legalt sätt för att sedan försöka stanna kvar i Sverige.

Enligt högskoleservis är ökning av ansökningar från utländska studenter dramatisk. I en kategori för sig självt står Pakistan med ca 10 000 ansökningar.

Är det någon som nu kan gissa från vilket land Nasim Malik kommer ifrån och till vilket land som han titt som tätt besöker? Pakistan förstås!

Nasim Malik vill givetvis även att andelen muslimer i Kalmar skall öka!


Någon kanske minns att det var Nasim Malik som anmälde SAS för diskriminering när han på ett flyg serverades en skinkmacka då ostmackorna var slut. Den processen kostade säkert SAS en rejäl summa pengar. I valrörelsen anmälde han att han blivit misshandlad men det visade sig att han troligen bara svimmat utan att någon rört honom. Troligen ville han få lite rubriker i media under valrörelsen.


Det viskas också inom kommunens tjänstemän att under valrörelsen ägnade han hela sin arbetstid på invandrarservice till att bedriva socialdemokratisk valpropaganda i de invandrartäta områdena i Kalmar.


Jag anser att Nasim Malik inte har många rätt men han har ju sin beskyddare i kommunalrådet Birgitta Elfström (s) som är Kalmars största "flyktingkramare" och förespråkare för mångkultur.


Dessa båda socialdemokratiska politiker i Kalmar kommunfullmäktige krattar manegen för oss sverigedemokrater i Kalmar. Så jag hoppas verkligen att de fortsätter med sina utspel som med stor sannolikhet upprör en hel del av Kalmars invånare.

Läs en bra ledare i SvD
Orimligt med alla dessa rättigheter

Kommentarer
Postat av: Tobias Lindgren

Thoralf, kan inte du skicka in en debattartikel eller insändare om detta till lokaltidningarna?

2008-06-27 @ 01:25:33
Postat av: Sune Pall

Jag tycker som Tobias Lindgren, skicka en insändare

om detta och gärna en version för rikspressen. Det kanske är någon som nappar, även om det är i högsta grad icke-PK. Har detta något att göra med att Malik reser till Pakistan stup i kvarten. Det land han flydde, det land där han riskerade sitt liv!

2008-06-27 @ 08:44:27
Postat av: D Puddingfjäll

Många förundrar sig över den socialdemokratiska människosynen som bland annat manifesteras i en impopulär flyktingpolitik. Oppositionella okvädas, förlorar sina arbeten och hängs ut i statliga media.

Ett förnedrande och orättvist skattesystem gräver allt djupare hål i undersåtarnas plånböcker.En orkeslös borgerlighet bara tittar på när svensken förnedras och plundras.

Men när SD kom över fyraprocentgränsen i en sifo-mätningen så blir det en annan visa och regeringen aviserar genast att det ska bli slut på gratis studier i Sverige för utländska studenter.Men socialdemokraterna fortsätter att traska i invanda fotspår. Hur kan de bara ha mage att fortsätta denna politik av utplundring av den svenske arbetaren?Utöver U-hjälp och kostnaden för en olidlig flyktingpolitik så spenderar Sverige även för gratis studier åt utlänningar. Varför ska Sverige tyngas under detta ok? Vore det inte mera rättvist att till exempel Pakistan hjälps av Saudiarabien? Det är ju samma kultur, samma religion och det är relativt närbelägna länder.Nej det är Sverige som ska stå för dessa kostnader , tycker denne socialdemokrat, alldeles som om svenskarna vore okänsliga för den förnedring som ett orättvist skattetryck innebär.Men det finns skäl att gratulera Lejonborg för att han efter SD:s framgångar kommit fram till en vettig ståndpunkt.När SD är uppe i 10 % kommer säkert även kommunisterna att traska samma väg och vid 15 % kommer nog sossarna.Det är nämligen egennyttan som styr våra etablerade politiker och för undersåtarnas lidanden är det totalt okänsliga.Ps. Sune Pall: Har försökt och försökt att posta en insändare i Barre, men förgäves.

2008-06-27 @ 09:03:29
Postat av: Micael Foghagen

Nej det går inte att skriva till Barometern....Det bara är så.

Om nu någon journalist på Barometern läser detta mfl inlägg - TA ERT ANSVAR OCH LÅT FOLK KOMMA TILL TALS! SKRIV OM VERKLIGHETEN UTAN PK-REGI FÖR EN GÅNG SKULL!

2008-06-27 @ 09:24:50
Postat av: Sune Pall

Jag såg just nu att Barren tog bort alla insändare

i detta ämne. Det blev väl så många att systemet brakade ihop! Eller var det av PK-skäl? Om kommentarerna inte återkommer så har vi svaret!

2008-06-27 @ 09:49:09
Postat av: D Puddingfjäll

Sverigedemokraterna går framåt i mätning efter mätning, och får nu 4,2 procent i Novus Opinions väljarbarometer som presenteras av TV4Nyheterna idag. Det är första gången som partiet klarar fyraprocentsspärren i en mätning från Novus Opinion - och partiet är nu lika stort som kristdemokraterna.Jag säger grattis till SD och påminner om att det är lite drygt 11 månander till EU-valet, och innan dess har sannolikt SD fått ännu större väljarstöd. Bättre avstamp inför EU-valet kan alltså knappast tänkas.En annan sak. Läste i dagarna i SvD att det är högsäsong för de kliniker som sysslar med rekonditionering av mödomshinnor. Det är unga damer från vissa länder som åker hem för att bli bortgifta med landsmän. Dessa gifter sig självfallet inte med någon Svenne-hora eller kvinna som anammat den kultur vars representanter fött och gött många av dessa herrar - nej mödom ska finnas på bröllopsnatten och därför måste unga kvinnor skaffa sig en ny mödomshinna på klinik.Kostnaderna härför torde i hög grad belasta det allmänna. Konsekvensen blir alltså att svenskarna blir föremål för utsugning även i förhållande till detta.Ja har inte Sverige underbara politiker?

2008-06-27 @ 10:17:58
Postat av: AWSvensson

Den här Nasim Malik verkar vara en inkvoterad sosse, bara för att uppfylla Mona Sahlin, hellre en mångkulturell odugling än en duglig svensk. Detta skapar alibi för det mångkultuella när invandrare kan delta i politiken, att detta straffar sig ganska omgående begriper de inte. S k mödomshinnor kan väl appoteket tillhandahålla under avdelningen sexleksaker. De behöver knappast hålla någon högre kvalitet då de få anses som engångsartiklar.

2008-06-27 @ 10:45:30
Postat av: Skånepåg

> Sune PallGenom att ta bort dessa kommentarer, oavsett orsaken, visar Barometern på nytt hur långt man har sjunkit i PK-träsket.Skulle inte förvåna mig om det är Herr Malik som ansett sig vara kränkt och hotat med rättsliga åtgärder om inte kommentarerna plockas bort?Ingenting (ingentingen på kalmaritiska!) vad den mannen säger eller gör förvånar mig!

2008-06-27 @ 11:03:16
Postat av: AWSvensson

Vad säger alla gamla beväringar som besöker denna blogg. På min tid fick man en uppsträckning om alla knappar inte var knäppta, nu kan man delta i Pridefestival i uniform och med öppen gylf antar jag. En vecka till sedan avskärmar jag mig från omvärlden på en ej så öde ö i Blekinge.

2008-06-27 @ 11:28:12
Postat av: D Puddingfjäll

På SvD pågår en diskussion om slavsystemet i Kina ( se länk) . Det är en hög tjänsteman på den kinesiska ambassaden skrivit en artikel i SvD på Brännpunkt. Hon försvarar givetvis kommunismen och dess slaveri. Och utsugning av det arbetande folket.Lägg gärna en länk Thoralf. Då kommer SvD att från artikeln länka till Din blogg.

Postat av: vmm

Jag pluggar på högskolan i Gävle och där finns det ett stort antal kinesiska studenter. Högskolan i Gävle rekryterar aktivt kinesiska studenter. För högskolan så är ju varje kina-student en ren vinst-affär eftersom dom får bidrag från staten per student oavsett om dom kommer från Peking eller Närke.Eftersom det finns fler presumptiva studenter i Kina än i Närke så är det såklart ur högskolans synpunkt mer lockande att marknadsföra sig i Kina än i Närke.Thoralf framför teorin att dessa studenter söker sig hit för att sedan stanna när utbildningen är över. I bästa fall har han rätt. Min teori är att dessa studenter kommer att lämna Sverige dagen efter examen. Dom åker helt enkelt hem till Kina och den utbildning som dom fått här kommer den kinesiska staten till del.Hade det handlat om fattiga människor från ett fattigt land där dessa människor absolut inte skulle kunna skaffa en utbildning på annat sätt och där landet absolut inte skulle kunna erbjuda en utbildning så vore det en annan sak. Då skulle det här kunna sättas upp på biståndskontot. Men dom kineser som jag känner till som pluggar här kommer från ekonomiskt starka förhållanden och givetvis är Kina ett land som inte har några svårigheter att annordna universitetsutbildning en masse.Jag har inget emot dom kineser som är här och studerar. Det är väldigt rationellt av dom att välja att studera här. Och dessutom är min erfarenhet att dom alltid är snälla och trevliga... Så inget ont om dom. Men jag kan faktiskt inte begripa varför Sverige (dvs svenska skattebetalare) ska betala deras utbildning. Obegripligt.Jodå, jag vet att det här med kina-studenterna är en del i ett studentutbyte och att svenska studenter har möjlighet att åka till Kina för att studera. Men vad jag vet så är det bara enstaka svenska studenter som åkt från högskolan i Gävle för att studera i Kina medan det är... ja, okänt antal, men förmodligen ett tresiffrigt antal kinesiska studenter som kommit till högskolan i Gävle. Skulle vi börja leka matematikleken där vi jämför vad svenska skattebetalare betalar och får ut av utbytet och vad kinesiska skattebetalare betalar och får ut av utbytet så är jag helt övertygad om att svenskarna är förolorarna och får stå i hörnet med en dumstrut på huvudet.

2008-06-27 @ 15:09:50
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: Robert

Jag har en frågaUtländska studenter får gratis utbildning men hur är det med boende, mat och fickpengar? Skulle inte bli förvånad om Sverige även öser bidrag över dom.Någon som vet och kan sprida lite ljus över den frågan?

2008-06-27 @ 16:51:59
Postat av: Dovregubben

Men hallå, har ni glömt Leijonborgs bisats: "Vi kommer att upprätta ett stipendiesystem som komp för fattiga studenter". Vad jag vet så är alla studenter "fattiga" Leijonborg tar med ena handen, upprätter en stor byråkrati, och delar ut med den andra. Det kommer att bli lika "gratis" för utländska studenter som det har varit, kanske tom med kryphål för utnyttjande så man klarar sig riktigt bra. Föv tror jag inte finansministern går med på detta och det vet Leijonborg, mao det är ett populistiskt röstfiske för att bättra på tyngande oponionssiffror.

2008-06-27 @ 20:59:21
Postat av: Urban

En bra analys av Thomas Gür i SvD apropå rättigheten att studera gratis i Sverige1411553.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel1411553.svd

Postat av: Thoralf A

Tack för tipset Urban.

2008-06-28 @ 15:39:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0