ÖSTRAN MÖRKAR OM HIV/AIDS

På dagens ledarsida skriver Kenneth Jonsgården om det ökade antalet anmälda fall av HIV-smittade. Läs artikel på ledarsidan.

I sin artikel skriver han följande


"Antalet smittade av hiv har ökat dramatiskt i Sverige. Enligt siffror från smittskyddsenheterna är ökningen bland homo- och bisexuella män störst i Skåneregionen. Men också i Stockholm växer antalet".


Kenneth Jonsgården pekar i sin artikel ut homo- och bisexuella män som den största orsaken till det ökade antalet hiv-smittade i Sverige. Till viss del är ju detta sant men som alltid finns det ju flera orsaker till denna ökning och det tar givetvis inte Kenneth Jonsgården upp i sin ledare.

Under 2007 anmäldes 541st nya hiv-smittade i Sverige, detta skall jämföras med 377st under 2006 vilket innebär en ökning med närmare 45 procent.


Det Kenneth Jonsgården och Östran undanhåller i sin artikel är att drygt 50 procent av dessa eller 275st under 2007 var smittade innan de kom till Sverige. Det handlar alltså om asylsökande till Sverige från i huvudsak Afrika och Asien. Ytterligare ett 50-tal smittas utomlands och detta håller jag inte för otroligt att det handlar om invandrare som åker på "semester" till hemlandet och blir smittade. Det finns också en grupp i statistiken som kallas "Uppgift saknas", är även detta till stor del personer med utländsk bakgrund?


Kenneth Jonsgården har fått sina fakta från en rapport från smittskyddsinstitutet men han har tydligen inte läst hela rapporten där man bland annat skriver följande.


"Av de anmälda har ca 50 % smittats i länder med hög förekomst av hiv, före ankomst till Sverige (se fig. 3). Under 2007 ökade antalet personer som flyttar till Sverige med en hiv-infektion vilket är en spegling av migrationsströmmar till Sverige ."


"Fall där immigranter smittats vid återbesök i sina hemländer, framför allt i högprevalenta länder i Afrika, förekommer också."


"Även för heterosexuell smitta har en viss ökning av inhemsk smitta skett till 40 fall jämfört med i medeltal 27 under den föregående 5-årsperioden. Nära hälften av dessa har smittats efter immigration till Sverige, vilket visar att utlandsfödda i Sverige som grupp löper större risk än svenskfödda att smittas här."


Följande diagram visar med all tydlighet vad som är den största orsaken till att hiv-smittade ökat i antal i Sverige under de senaste åren..
Det jag saknar är statistiken över hur många av dessa 541st nya fall av hiv-smittade som är födda utrikes. Utom allt tvivel är det 300-350st eller kanske ännu fler. Jag får fortsätta leta efter detta på nätet.


Kenneth Jonsgårdens artikel borde istället handlat om hur man minskar antalet hiv-smittade som kommer till Sverige och varför inte alla asylsökande till Sverige hiv-testas.

Om han nu är så oroad över ökningen av hiv kan man väl inte blunda för den vanligaste orsaken till att nya fall upptäcks i Sverige. Men som alla vet är det inte politiskt korrekt i Sverige att tala om sanningar där invandrare eller asylsökande är grundorsaken till problemen.


Istället ägnar sig Kenneth Jonsgården åt att ge USA skulden för att antalet hiv-smittade ökar i världen. Har inte övriga stormakter något ansvar? Kina är det land som har en av de kraftigaste ökningarna av hiv i världen just nu. Före detta Sovjetunionen är ett område som utbredning av hiv ökar. Har inte Ryssland eller Kina även ett ansvar Kenneth Jonsgården?


DET ÄR SKRÄMMANDE NÄR MAN TILL OCH MED MÖRKAR VEM SOM ÄR HIV-SMITTAD FÖR ATT VARA POLITISKT KORREKT.


Off topic.

Jag har skrivit ovanstående inlägg på färjan mellan Grankullavik och Visby, anländer till Visby 13:10. För att få en plats med ett vägguttag till datorn tog jag en annan plats än den på min biljett. Gissa vems plats jag råkade ta?  Peter Jidhes! Han på TV-sporten. Pinsamt? Nej, inte alls, vi har en del gemensamma "intressen" på Öland.


Kommentarer
Postat av: Roberth Ström

Nu får det vara slut på detta. Journalister är grghrwghhet jag var nära att säga något fult där. Hur kam man mörka vilka de är som har HIV?

2008-07-07 @ 12:54:59
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Kalle

Hörde på Ekot 3-7-2008 att HIV-smittade barn adopteras till Sverige. Har inte Sverige tillräckligt med problem utan att "importera" ännu mer problem.I reportaget på Ekot sägs:

"Men för alla föräldralösa hiv-smittade barn har det faktiskt blivit lättare att hitta en ny familj att växa upp i.

– För fem år sedan var intresset noll, men nu kan jag till min stora glädje säga att vi har lyckats att placera några hiv-smittade barn till familjer i Sverige." sade man bland annat i EkotÄr möllös över denna dumhet. Hur många andra kommer dessa HIV-smittade barn sedan smitta i sin tur.

Dina barn???

2008-07-07 @ 13:05:47
Postat av: Tore

Detta har jag påpekat en längre tid. Invandrare skall testas för "tuberkulos och hiv", för att

skydda den inhemska befolkningen. Gör man inte detta, är man delaktig i smittspridningen! Dessutom att kondom inte är ett hundraprocentigt skydd. Den där "noak ark" profeten, som skrek vilt om att använda kondom, för det skyddar, borde fängslas för falska uttalanden.

Idag påpekar läkare och andra, att kondom inte alls skyddar, utan partner skall hålla sig till varandra. Då först minskar smittspridningen!

Som det kan vara! för de ovetande...

2008-07-07 @ 13:50:01
Postat av: Bengt

Vad du är bra Thoralf! Janne Josefsson kan slänga sig i väggen. Det är dags för stora journalistpriset till en bloggare.

Bengt

2008-07-07 @ 15:20:42
Postat av: åghers

Nja nu tror jag ju inte att man mörkar detta. Tuberkolos kan jag absolut se en fara då, den smittar på andra sätt än Hiv. Vi har något som är starkt i Sverige, och det är Personlig integritet. Det finns alltså ingen anledning att hänga ut folk för att de har HIV. Lite av samma anledning som vi inte hänger ut snattare i butiken. Ja steget är långt, men ni kanske förstår vad jag menar.Varför söker sig då människor hit med dödliga sjukdomar. Ja det är kanske av samma anledning som vi Svenskar åker till Polen, Thailand, Sydafrika för att laga våra tänder. Eller ska vi förbjuda såna resor? Eller är det skillnad på att vi i den rika världen kan unna oss sådant, och vi ska ha den rätten, men inte "dom andra"Förstår en del av problematiken Du ställer fram här. Men det känns lite som om du skapar ett problem som inte finns. Är du rädd för HIV, för att du är homosexuell, sprutnarkoman, eller är det av andra anledningar?Ja det kostar samhället pengar att vårda dessa människor. Men är det inte det det som vi ska göra. Vi som kan, bör väl försöka hjälpa till de som har sämre ställt? Eller är detta för vänster? (Undrar bara, ingen egen åsikt)Kom nu inte med en massa påhopp om att man är dittan å dattan. Det är en intressant fråga Thoralf tar upp här, och jag har ingen åsikt än kring saker. Bara en massa funderingar.Man kan ju se det så här, om vi lyckas med att hjälpa människor med hiv, och ger dom information kring detta, så minskar vi ju spridningen av det. Gör vi det om vi stänger ute dom från vården?

2008-07-07 @ 15:52:52
Postat av: Roberth Ström

Åghers vi ska i första hand vårda vår egen befolkning sen om resurser finns kan vi hjälpa andra!

2008-07-07 @ 16:01:38
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Anonym

Roberth StrömJo men vill inte Du, eller SD minska HIVspridningen? Eller är inte vi Svenskar en del av den problematiken?För som jag skriver, eller undrar lite kring. Kan vi ställa upp, ge informatin och vård, minskar vi spridningen, och är inte detta något som är bra?

2008-07-07 @ 16:04:32
Postat av: heimdal

att hiv-testa nyanlända med tvång är ju ett sätt att kontrollera spridning. man har ju anmälningsplikt eller va de heter om man kommer på att man har hiv om man bor i sverige, varför ska vi då inte registrera nyanlända med hiv. om inte annat för att informera om hur de borde leva med sin sjukdom, för de är ju inte alltid uppdaterade på hur det smittar, tex sydafrikaner som våldtog spädbarn för det skulle bota hiv, eller ANC ledaren som säger att aids är ett påhitt.

2008-07-07 @ 17:00:03
Postat av: Anonym

heimdal:

ja och varför tror då många där nere i den såkallade 3:e världen att våldta barn renar dom, varför tror dom att en dusch räcker osv osv. Har detta något med utbildning att göra tror du?Sen behöver man inte åka ända ner dit. Det räcker med att åka till länder som Rumänien, polen, för att höra samma sjuka saker.Sen så tror jag inte att Jacob Zuma, sa att Aids var ett påhitt. Dock att bara homosexuella kunde få det. Ska se om jag hittar den intervjun med han då ämnet diskuteras.Mycket om hindra Aidsspridningen idag, handlar om utbildning. Vilket jag tror nog egentligen är ganska bra om vi andra människor. För ja, hmmm, det låter vettigt, att om vi informerar och minskar spridning av Hiv/Aids så räddar vi andras liv, men kankse våra med i det långa loppet.Oj detta kankse är sånt där vänsterflum och skriva så. Så nu får väl ni hacka då, ni som känner er manade

2008-07-07 @ 17:12:57
Postat av: ågher

Oj, Glömde visst få med mitt namn där Sorry

2008-07-07 @ 17:23:15
Postat av: be

Det handlar inte om att hänga ut folk utan att förebygga att de smittar andra.Om de kommer hit för att få bättre behandling än i hemlandet så bör de väl rimligen tala om att de har HIV.Om du anser att en HIV-smittad blir uthängd för att man testas för det av sjukvårdspersonal så blir likaväl en snattare uthängd när den anmäls till polisen.Sjukvårdspersonal har dessutom tystnadsplikt vilket inte butikspersonalen har.

Såvitt jag kan förstå så hjälper vi redan nu utsatta människor i andra länder med upplysning, mediciner, läkare m.m. Att vara rädd för HIV är en förutsättning för att överhuvudtaget göra något åt situationen.Det behöver naturligtvis inte betyda att man är rädd enbart för sin egen del.När det gäller integriteten så får vi självmant släppa på den ibland.Som blodgivare så testas man för bl.a. HIV för att inte andra ska riskera att smittas.

2008-07-07 @ 17:28:27
Postat av: Frode Karlsson

Än en gång Thoralf!Tack för att du gräver fram offentlig statistik och publicerar den med kommentarer! En sak är ju bara krstillklar! Nämligen att det finns massor av fakta om allas våra s.k. kulturberikare, somligt är hemligt men det mesta är faktiskt öppet! All information om "blatteläget" finns tillgänglig hos statliga myndigheter!!!!!!! Regeringskansliet kan ju bara inte vara omedvetet om hur det ser ut! Den storsa knäckfrågarn blir ju då bara - varför i h----te fortsätter alla pk-iter med den förda politiken? Helt ofattbart - och saken har inget som helst med flyktingar (riktiga) eller humanitet att göra!!! Så var tusan klämmer skon? Någon som har svaret?

2008-07-07 @ 17:37:49
Postat av: heimdal

finns lite intressant om aids epedemin här: http://everykindapeople.blogspot.com/2008/07/goda-avsikter.html

2008-07-07 @ 18:05:47
Postat av: heimdal

somvanligt när vi i väst ska hjälpa andra länder så börjar det bra, men allt eftersom så övergår ett normalt stöd til en tävling om att pumpa in så mkt pengar som möjligt, men det verkar inte vara så viktigt vad pengarna går till.

2008-07-07 @ 18:07:43
Postat av: AnonymHejsan I kvällningen !

Man är mer rädd om äldre friska invandrare än om svenska fattigpensionärer och handikappade !

Äldre invandrare får 12550:- kronor i månaden eftetr skatt i "försörjningsstöd"!!

Min handikappade hustru får ut 5400:- kronor i månaden efter skatt !!

Hon värderas således efter en betydligt lägre skala ! Är detta det berömda "alla människors lika värde " ?

Vill bara påpeka orättvisorna i sveriges sociala bidragssystem !!

Mvh S-E Karlsson .

2008-07-07 @ 18:14:32
Postat av: Roberth Ström

S-E Karlsson jag beklagar verkligen. Sköt om er!

2008-07-07 @ 19:57:05
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Tore

Nu är det så här, åger! Att svenskar åker utomlands

och reparerar sina tänder, är ju för att det är billigare. Dessutom betalar de för sina tjänster!

En "lyckosökande invandrare" med hiv eller allergi

mot arbete, kommer hit endast för att bli försörjd

och omhändertagen! Visst är det så "åger"?. Han/hon

vill inte göra ett skit, annat än jävlas med befolkningen. Förresten vad tror du dessa hiv/aidssmittade klarar av? Tror du dessa kan "äta"

själv, eller måste det finnas en hjälpreda?...

2008-07-07 @ 20:01:57
Postat av: Anonym

Tack för omtanken Roberth Ström ! Tore ditt sista inlägg kan inte komma närmare sanningen än så !Kanon!!Bästa kvällshälsningar S-E Karlsson .

2008-07-07 @ 20:50:40
Postat av: Fröken Sverige

S-E Karlsson: Man skäms för detta landet när man hör sådant. Jag beklagar!Samma med äldre släktingar till mig med. De har arbetat heltid hela sitt liv (sedan de var 12-13 år)och nu när de går i pension kan de knappast överleva.Det är skamligt!Gå sen ut och kolla shoppande på City Gross i Rosengård, där nästan ingen arbetar alls. Det är kundvagnar fulla med chips, cola och mat.Bedrövligt!Tillbaka till HIV:"Trots det genomgår bara hälften av de nytillkomna asylsökande den erbjudna hälsokontrollen som innehåller hiv-test."Antal genomförda kontroller minskade under 2005 från 60 % till under 40 % i landet i genomsnitt""Från Tema Asylhttp://imittsverige.blogspot.com/search?q=HIVMvh/FS

2008-07-07 @ 21:52:32
URL: http://www.imittsverige.blogspot.com
Postat av: AnonymTack för allas omtanke !Mvh Sven-Erik Karlsson !

Ha det gott !

2008-07-07 @ 22:28:11
Postat av: AnonymFröken Sverige ! Jag har sett samma sak på City Gross i Kalmar ! Hur mycket har dom i bidrag egentligen ? Förmodligen så mörkas väl den biten också ! Mvh S-E Karlsson.2008-07-07 @ 22:32:56
Postat av: BAW

Jag tycker att vi helt enkelt skall ställa krav på våra respektive dagstidningar att det är sanningar som skall redovisas och inte några pk-floskler. I annat fall säger vi upp prenumerationen. Det finns ju ingen som helst anledning att vi skall betala till den som förser oss med lögner.

2008-07-08 @ 08:31:22
Postat av: Roberth Ström

BAW skulle vi ställa dessa krav så fick Aftonbladet, Expressen, DN, SVD osv inga läsare alls. Det är så mycket lögner i dessa tidningar dagligen att man blir mörkrädd

2008-07-08 @ 08:46:08
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Anonym

2008-07-08 @ 09:59:39
Postat av: Micael Foghagen

För mig är det närmast självklart att testa/göra provtagningar på de människor som söker sig hit. Kan inte se något intrång i deras intrigitet pga det - men om så vore får de finna sig i det om de vill komma hit. Test av HIV är självklart men jag ser gärna test av TBC och möjligen kan det finnas något till.Dessutom borde det vara obligatoriskt att lämna DNA-prov.

2008-07-08 @ 10:21:05
Postat av: Roberth Ström

Bromsmediciner är svindyra. Dessutom måste det ständigt forskas fram nya då viruset muterar. Sveriges framtid är mörk är jag rädd. Sätter mig snart i en grotta i skogen.

2008-07-08 @ 11:37:40
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: OttO

En patient med utvecklad AIDS kostar ca 1 miljon kr/år i sjukvårdskostnader.Prevalensen hos HIV-smittade flyktingar från Afrika diskuterades redan ca 1996 i Läkartidningen. Jag sparade artikeln då så jag minns det. Redan då angavs ca 40% av flyktingarna från Uganda och länderna däromkring vara HIV-smittade vid ankomsten till Sverige. Uppgifterna är alltså inte nya men de förtigs ofta offentligt.

2008-07-08 @ 14:22:44
Postat av: OttO

Som ett exempel på vad bromsmedicinerna kostar i Afrika (med billigare arbetskraft och inköpspriser än Sverige):http://www.afrikagrupperna.se/cgi-bin/afrika.cgi?d=s&w=1631Citat:

"Under det nuvarande budgetåret (2003/2004) kommer enligt planen 53 000 personer att erbjudas behandling med bromsmediciner till en kostnad av 2,2 miljarder kronor. 2004/5 ska 188 000 få gratis medicinering, och 2007/08 ska antalet ha stigit till närmare en miljon människor."2 200 000 000 kr/53 000 personer ger en kostnad av över 40 000 kr/person (och år) - en oerhörd summa i Afrika där många lever på en dollar om dagen.Att medicineringen ska bli "gratis" för 2004/5 står det ovan. Med detta menas "kostnadsfri för patienten" men mångmiljardkostmader för medicininköpen kommer man inte ifrån. Inte heller personalen jobbar "gratis", i synnerhet inte SIDA-anställda (något jag vet av egen erfarenhet).

Postat av: Roberth Ström

1 mille om året? En miljon herregud. 275 som är smittade med Hiv. 275 miljoner årligen och vi har bara sett början. Var är Sverige på väg?

2008-07-08 @ 15:09:33
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Tore

Nu visar det sig, att "bromsmediciner" inte verkar

som det var avsett!

Det är människans motståndskraft, som är olika hos

olika människor, som stimuleras. Det enda som kan förhala denna smitta är, att man förstärker människans motståndskraft tills det är "finito". Hiv/aidssmittade som kommer hit, är oftast i mycket dåligt skick, och där stora re-

surser medicinskt och vårdbehov lägges på dessa. Dessutom har det framkommit, att alla försök till att hitta "botmedel" har avbrutits. Så talet om att dessa svenskar, som smittats i utlandet eller

vid tillfälliga kontakter här inom Sveriges gränser, att dessa kan leva normalt liv, precis som osmittade, är en ren bluff. Oftast räcker det

med en liten infektion för att slå ut dessa olyckliga. Men kostnaden för svenska folket kvarstår. Hur prioriteringen vid omhändertagandet

är idag har jag ingen uppfattning om, men den lär vara lägre nu när ekonomiska tillgången minskar i

landet...

2008-07-08 @ 15:23:58
Postat av: Kalle

"TBC fallen i Stockholms Län ökarAntalet fall av tuberkulos har ökat i Stockholms län. Under det första halvåret i år upptäcktes 103 fall av aktiv tuberkulos i länet, jämfört med 79 motsvarande period i fjol.Ökningen gäller utlandsfödda män mellan 20 och 40 år, som sannolikt var smittade redan när de kom till Sverige, skriver Smittskyddsenheten vid Stockholms läns landsting."

Källa:Sveriges RadioSkrämmande siffror och det gäller endast Stockholms Län. Hur mycket aktiv TBC finns totalt i hela Sverige???En gång i tiden var TBC utrotat i vårt land. Nu är den på väg tillbaka på grund av våra politikers ansvarslösa beteende med flyktingpolitiken.

2008-07-08 @ 15:49:14
Postat av: Tore

Två viktiga nyheter framkom nyligen:

1. Ett gäng hivsmittade som inte hade kontrollerats

av "olika anledningar", fick därmed ej någon "sti-

mulans" av deras normala motståndskraft.

Lägg märke till att jag inte nämner "bromsmedicin".

Det är att lura den smittade, att tro på undermedel

som "läkande".

Samtliga utvecklade AIDS, och då först upptäcktes

deras situation. Deras saga är därmed slut!

Därför är det viktigt att "alla" här i Sverige är

medvetna om sin situation, då "rörlighet och partnerbyte" ofta förekommer. Vi tvingas alla att

begränsa våra kontakter, samt att själva hivtestas

för att avslöja dolda smittor!

(alltså inte bara hiv)

Redan på -80 talet var jag kanske drastisk. Jag ville att alla skulle testas här i Sverige, samt de

som var smittade, skulle få en "stämpel i pannan"!

helt för att denna smitta skulle bort. Nu ser man

hur människor spelar "rysk roulett" med sina liv!

2. Var 4 vuxen i Zimbabwe är smittad med hiv/AIDS.

Betänk då också att "flera generationer" av människor i Afrika därmed försvinner efter en tid.

Det är en grym värld vi lever i!...

2008-07-08 @ 15:59:40
Postat av: AnonymHej,hej !Du har helt rätt Tore att det är en grym värld vi lever och ännu grymmare blir den ju när det tas hit AIDs smittade så Sverige också ska smittas ned !Allt i solidaritetens tecken utan att tänka på riskerna !

Mvh S-E Karlsson .

2008-07-08 @ 17:22:52
Postat av: Neruda

S-E Karlsson, om din fru får mer i bidrag, kommer du bli gladare och mindre bitter då?Har du hört om Karma? Om du kan din historia kan du förstå lite mera varför vi människor är som vi är och vad vi får...

2008-07-09 @ 08:35:11
Postat av: Roberth Ström

Neruda det var det dummaste jag läst på länge. Du menar att hans fru har förtjänat detta med andra ord. Karma är nämligen att alla får vad de förtjänar. Fy fan för såna som dig usch. Du borde skämmas!

2008-07-09 @ 09:24:43
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Anonym

Roberth Ström , tack du la orden i min mun !

Neruda, jag vill bara belysa orättvisorna i svensk invandringspolitik ! Tycker man det är rätt att invandrade pensionärer ska ha mer i pension än en svensk med anor generationer tillbaka , då använder man nog inte sunt bondförnuft !

Jag undrar också hur det kan vara så många invandrare i Almedalen , dom har tydligen råd att åka över till Gotland , vilket inte jag och min hustru har ! Men enligt dej Neruda så är det väl som det ska vara !Mvh S-E Karlsson.

2008-07-09 @ 11:01:12
Postat av: Roberth Ström

S-E Karlsson det är sossarna med Anders Lago i spetsen som bekostad resan se denna länk tex

red2007.asp&i2=1&Id=27544&isp2=hela" rel="nofollow">http://www.lt.se/index.asp?kat=st&i1=indexred2007.asp&i2=1&Id=27544&isp2=hela

2008-07-09 @ 11:27:13
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Neruda

Det jag menar att folk kommer aldrig aldrig vara nöjda. Man måste skylla på nåt. S-E Karlsson, du kan vara rik imorgon, men du kommer bara skylla på nånting annat imorgon...Visst Thoralf säger mycket som jag tycker är bra, men i bland går han för långt..

2008-07-09 @ 12:12:33
Postat av: Neruda

Det jag menar att folk kommer aldrig aldrig vara nöjda. Man måste skylla på nåt. S-E Karlsson, du kan vara rik imorgon, men du kommer bara skylla på nånting annat imorgon...Visst Thoralf säger mycket som jag tycker är bra, men i bland går han för långt..

2008-07-09 @ 12:13:05
Postat av: Neruda

Det jag menar att folk kommer aldrig aldrig vara nöjda. Man måste skylla på nåt. S-E Karlsson, du kan vara rik imorgon, men du kommer bara skylla på nånting annat imorgon...Visst Thoralf säger mycket som jag tycker är bra, men i bland går han för långt..

2008-07-09 @ 12:13:38
Postat av: Skånepåg

> Neruda"Det jag menar att folk kommer aldrig aldrig vara nöjda. Man måste skylla på nåt. S-E Karlsson, du kan vara rik imorgon, men du kommer bara skylla på nånting annat imorgon..."Utgår att du talar för dig själv, för sådana förenklade generaliseringar säger mer om den som säger det än om andra!

2008-07-09 @ 12:40:55
Postat av: Roberth Ström

Neruda vem är viktigast en pensionär som arbetat i 40 år eller en invandrare som aldrig jobbat? Vem ska ha mest pengar i pension? Människovärdet lämnar vi därhän.

2008-07-09 @ 13:52:55
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Anonym

Anders Lago i Södertälje propagerar för att alla kommuner i sverige ska ta sitt "ansvar" som han kallar det, alltså han vill att andra kommuner ska ta emot asyl/invandrare med samma idioti som Södertälje har gjort ! Jo,jo men när dom inte kan ta emot fler vad ska dom göra då ,det förklarar han inte ! "Min" lilla kommun med knappa 6000 invånare har i dagslägrt 20vuxna och 18 barn alla invandrare som försörjs genom kommunalt socialbidrag , alltså av vår kommunalskatt ! Ska det bli så i alla svenska kommuner menar Lago ??S-E Karlsson .

2008-07-09 @ 15:08:51
Postat av: Roberth Ström

Ja det menar Lago Sverige ska ta ansvar för något vi inte har snsvar för.....

2008-07-09 @ 15:16:12
URL: http://surabloggen.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0