MODERAT SLUT VID 50

Jag är på en "lille tur" på Jylland och är för tillfället i Ebeltoft och har ikväll besökt kulturhuset och spisat lite blues. Imorgon blir det mer av den varan i Århus och klubben Fatter Eskild och inte mindre än en liten favorit Thorbjörn Risager.


Östran har ringt idag och undrat lite om mitt blogginlägg om Nanne Bergstrands utbrott vid senaste hemmamatchen. Vi får se vad Östran "kokar ihop" för något. Jag tycker att det är bra om tidningen skriver om detta då jag anser att Nanne gick över gränsen när han idiotförklarade alla som ser ett ombyggt Fredrikskans som ett alternativ. Dagen efter ville han inte kännas vid sina uttalanden enligt Barometern.
Jag har pratat med flera gammelmoderater eller rättare sagt det är dom som pratar med mig. Många av dessa känner sig utmanövrerade på grund av att de är 50+. Det har till och med uttryckts under interna möten att 50+ är passé inom moderaterna. Nu gäller max 35 år eller nåt i den stilen. Inte undra på att så många moderater inte känner sig hemma i partiet längre. Vi sverigedemokrater behöver nog inte anstränga oss så särskilt mycket för att övertala dessa att lägga sin röst på sd.


En politiker berättade för övrigt att det pågår en gissningstävling bland riksdagspartiernas förtroendevalda om hur stora sverigedemokraterna kommer att bli 2010. Enligt dessa kunniga personer skall sd få någonstans mellan 7-10 procent, vilket mycket väl kan göra sd till tredje största parti 2010.


INTE MEJ EMOT.Kommentarer
Postat av: Lennart

Som samhället Sverige i synnerhet. Man ratar kunskap och erfarenhet och låter oerfarna med dålig skolutbildning ta över.

2008-07-26 @ 09:59:14
Postat av: Tommy Funebo

Om gammelmoderaterna nöjer sig med att rösta på SD är det inget att oroa sig över. Det skulle naturligtvis bli mycket värre om de utmanövrerade åldersgrupperna blev <em>aktiva</em> inom SD.

2008-07-26 @ 10:08:36
URL: http://www.tommy.funebo.se
Postat av: Skånepåg

ThoralfÄr det till att i morgon stanna på hemvägen i Malmö och se mötet mellan MFF och KFF?Min danske favorit är Kim Larsen. Numera är han tyvärr en skugga av sitt forna jag och kollar därför endast på äldre inspelningar. Finns en del av detta på YT.

2008-07-26 @ 10:35:16
Postat av: Tore

Det är nog inte omöjligt, att Sd intar en högre

possition än 10 %. Och då givetvis till förtret

hos en del "gycklare".

Nu närmast står EU-valet, och denna kommer vara en fingervisning om hur folket agerar.

Givetvis kommer "Tommy Funebo" rösta på Sd, eller

hur...Nu får ni nog stryk av de blå, Thoralf! Ni har

ju misst er målspottare i Kalmar...

2008-07-26 @ 14:31:07
Postat av: Skånepåg

ToreHär har du fel. Det är Ingelsten som är målspottare numero uno. Går även under smeknamnet Tegelsten efter något internt skämt i klubben!Ceasar var i första hand en suverän spelfördelare i "frontlinjen" och det är nog detta som blir svårt att ersätta med nuvarande gäng. Är f.ö. lite förvånad över att tränare Nanne inte gett flera av de yngre spelarna, t.ex. 19-åriga Erik Israelsson, tillfälle till inhopp i slutminuterna under säsongen så att de successivt slussats in i laget.Lagkapten Rydström har en kul blogg på Barometern om du inte visste detta. Har får man lite informell insideinfo om vad som sker. Rekommenderas.Vi har nu 28 grader i kalmartrakten så trädgården börjar snart anta tropisk grönska. Bara att vattna, det växer så man nästan hör det. Får snart ordna kölappar till fågelbadet, "fularna" är som galna i värmen och vi får hålla koll så att vattnet räcker.

2008-07-26 @ 15:45:08
Postat av: Skånepåg

Cesar Santins första möte med FC Köpenhamn http://www.fck.dk/index.php?pageid=754&newsid=8170

2008-07-26 @ 17:39:58
Postat av: Tore

"Skånepåg"! det där med tegelsten låter väldigt bekant! I slutet på -50 talet hade jag en Morris

Minor av årsmodell -52. En "sidspis" på 29 pållar.

När jag skulle tanka detta fartvidunder på en "Mobil" mack, stod där en "stockholmare" med

ett riktigt fartvidunder. Vet du vad han sa?:

Hörre du, vill du flytta på "tegelstenen"!

Gamla minnen dyker alltid upp!

Kalmar kommer ändå att förlora hädanefter, speciellt mot di ljusblå. Ingen spelfördelare, hmm.

2008-07-26 @ 18:13:35
Postat av: Tore

Förresten bara 28 grader. Nästan "vinterkyla"!

Här i vår gryta har uppmätts över 35 grader.

De du! Skånepåg...

2008-07-26 @ 18:17:18
Postat av: Thoralf A

SkånepågJag hade några funderingar på att stanna i Malmö men jag kommer att vara kvar på Jylland några dagar till.Men FC Köpenhamn spelar mot Randers imorgon och jag hade tänkt att bo i Viborg som bara är ca 40 km från Randers så vi får väl se vad som händer under morgondagen.

2008-07-26 @ 18:17:39
Postat av: Skånepåg

ToreMed ena benet i Skåne och det andra i kalmartrakten, hoppas jag givetvis på oavgjort!På tal om tegelsten, så undrar jag vad tusan det skall bli av åtskilliga ton kinesisk tegelsten som Fanerdun släpat hit till Kalmar. Du har säkert sett tegelstenshögarna i bakgrunden på bilder som Thoralf tagit av det jättehål, som de grävt för ett blivande hotell och som skulle varit invigt vid det här laget. Hålet lär alltid vara vattenfyllt och kallas i folkmun för kinesiska sjön. Jag och andra har föreslaget att man skall göra en s.k. installation i form av en hög och lång mur av tegelstenen på området okring hålet och givetvis döpa den till kinesiska muren!

2008-07-26 @ 18:28:07
Postat av: SkånepågThoralf, da må du kikke efter nummer elleve i FC København!2008-07-26 @ 19:10:03
Postat av: Thoralf A

SkånepågSer att Randers-FCK går på dansk TV3 så det blir nog jacuzzi, öl och TV. Har egen jacuzzi på rummet enligt bokningsbekräftelsen och då får man passa på att njuta ;-)

2008-07-26 @ 20:27:15
Postat av: Tobias Lindgren

Thoralf, såg du artikeln i Östran idag?

2008-07-26 @ 20:56:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0