MATTE PÅ ARABISKA

Det är miljöpartiets nya giv!  Matematik och engelska skall ges på modersmål i alla skolor om miljöpartiet får bestämma. Till på köpet skall det vara en merit vid ansökan till högskolan. Ännu ett förslag som diskriminerar svenskar. Läs artikel i SvD.


Nu skall jag strax promenera till Almedalen och lyssna på miljöpartiets Maria Wetterstrand eller som Kurt Lundgren brukar skriva Maria Snatterstrand. Sedan hoppas jag få ytterligare några bilder till mitt fotoarkiv också


Kommentarer
Postat av: Roberth Ström

Ja för kostnaden för detta kan vi väl ta från träden där pengar växer? Hon är så pinsam denna kvinna

2008-07-10 @ 18:28:17
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: heimdal

sååå... meningen är alltså att alla i hela världen ska kunna komma hit och klara av att leva i samhället utan att behöva bry sig om att kunna ett ord svenska?

snacka om att inte uppmuntra till att lära sig svenska och integreras i samhället. sen så undrar dom varför det blir så segregerat.

2008-07-10 @ 18:57:37
Postat av: Jonas

Snälla någon rädda världen. Kan man få tyst på snackgalna Marie W. Får MP kommer det ena galna förslaget efter det andra.

2008-07-10 @ 20:07:09
Postat av: Anonym

På vilket sett skulle en sådan sak diskriminera Svenskar? Det är lika befängt som att säga att friska människor diskrimineras bara för att man tillåter syn-skadade eller rullstolsbundna på högskolor och Universitet...

2008-07-10 @ 20:29:32
Postat av: Truckdriver

> AnonymVar vänlig förklara för mig, som inte alls begriper denna liknelse?"På vilket sett skulle en sådan sak diskriminera Svenskar? Det är lika befängt som att säga att friska människor diskrimineras bara för att man tillåter syn-skadade eller rullstolsbundna på högskolor och Universitet..."

2008-07-10 @ 20:36:19
Postat av: vmm

Jag förstår inte att det här skulle vara någon diskriminering av svenskar. Har man svenska som modersmål så måste ju också det räknas som en merit till ansökan till högre utbildning. Mp nämner inget om att det bara ska gälla alla som inte har svenska som modersmål (vad jag vet - jag har inte läst Mp:s tal i frågan men det vore ju helt befängt ifall det skulle vara så).Någon diskriminering tror jag inte det här innebär utan det är bara en naturlig del i att skapa ett mer mångkulturellt och segregerat samhälle. Språkliga barriärer mellan människor anser jag vara en starkt skydd för det mångkulturella samhället.

2008-07-10 @ 20:44:28
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: Mattias

Det är ju lag på att Sverige skall vara ett multikulturellt land, och då kan man ju inte på allvar integrera människorna in i den Svenska kulturen, för då blir det ju ingen multikultur...

2008-07-10 @ 21:00:16
Postat av: Roberth Ström

Kostnader! Vad kostar detta vansinne wettexduk

2008-07-10 @ 22:29:59
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Geoffrey Goines

Låter som ett bra förslag med matten. Har du försökt lära dig räkna på ett främande språk? Inte det lättaste...

2008-07-10 @ 23:19:09
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Ölandsfeskaren

Räknar vi egentligen inte redan på ett främmande språk? Siffrorna är väl Arabiska? Och ni inom SD är väl emot allt rörande Araber och Islam. Men jag hoppas ni kan se mellan fingrarna när det gäller detta. Jag lovar att göra det.

2008-07-11 @ 00:31:51
Postat av: Nisse M

Kan man inte hålla svensk lektionerna på Arabiska?

Detta förslag ÖKAR utanförskapet snabbare än vad Mona Sahlin.Undrar vilket år vi får inbördeskrig här i Sverige?

Islam mot Demokratin.

2008-07-11 @ 04:56:33
URL: http://www.starter.se
Postat av: Skånepåg

> ÖlandsfeskarenDu skriver: "Räknar vi egentligen inte redan på ett främmande språk? Siffrorna är väl Arabiska? Och ni inom SD är väl emot allt rörande Araber och Islam. Men jag hoppas ni kan se mellan fingrarna när det gäller detta. Jag lovar att göra det."Detta är en omhuldad myt. Varje person med någorlunda insikt i vad han talar om beträffande matematik, vet att det som vi kallar för arabiska siffror härstammar från Indien. Dessa siffror spreds från Indien på sin väg till Europa via såväl Mellersta Östern som delar av nuvarande Ryssland.Att dessa "muslimkramare" aldrig kommer med någonting vettigt, utan blottar sin okunskap gång på gång inom alla möjliga områden!

2008-07-11 @ 08:05:20
Postat av: Daniel

Känns tryggt att veta att Mona & Maria troligtvis kommer att styra skutan efter 2010. De har verkligen rätt idéer för hur man får ordning på den totalt havererade flyktingpolitiken.

Det är bara tragiskt att konstatera att svensken är en dum jävel...

2008-07-11 @ 09:32:06
Postat av: Roberth Ström

Daniel kan inte mer än instämma. Svenska folket är så insnöade och tror sossarna byggde upp Sverige. man baxnar verkligen.

2008-07-11 @ 10:14:22
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Micael Foghagen

I främlingslegionen talas franska från dag ett. Efter fem år kan legionärerna franska som vilken parisare som helst...

2008-07-11 @ 12:33:31
Postat av: Geoffrey Goines

Micael FoghagenSkulle legionssoldaten klara av att lära sig matte på franska som vilken parisare som helst?

2008-07-11 @ 13:18:23
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Micael Foghagen

>GeoffreyFörmodligen.

2008-07-11 @ 13:39:17
Postat av: Truckdriver

Smarta killar de där legionärerna. Måste givetvis vara styva i matte för att kunna skryta med hur många de tagit kål på. Och då måste det givetvis röra sig om franska, för att kunna imponera på alla andra i Legionen!

2008-07-11 @ 13:54:01
Postat av: bumper

Man blir så jävla trött. För vad återstår att rösta på? Aliansen är svin hela högen, och efter FRA-skandalen har de inget som helst förtroendekapital. Mona är ett skämt, inte en chans att jag röstar på henne. V är helt galna och uppenbarligen är Mp det med... det enda som återstår verkar vara Sd. Vilket är helt barrockt, hur är det möjligt att alla de etablerade pariterna är sådana idioter att till och med Sd framstår som ett möjligt alternativ!!! Jag blir så jävla arg.Skulle egentligen helst vilja rösta på Mp, men med den här typen av totalt utflippade initiativ är det inte en möjlighet.

2008-07-11 @ 14:03:28
Postat av: Geoffrey Goines

MicaelJag vet inte. Jag har själv haft problme när jag lärt mig matte på andra språk, trots att jag behärskat spårket i övrigt helt utmärkt. Har även sett det hos andra som har engelska som, mer eller mindre, förstaspråk, men som hamnar efter när det kommer till matte.

2008-07-11 @ 14:13:59
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Micael Foghagen

geoffreyDet är säkert inte helt lätt men jag tror faktiskt att det går om man är motiverad. När jag läste på Chalmers hade jag klasskamrater från olika delar av världen som följde undervisningen på svenska. Det var intressant att se hur stora framsteg de gjorde i svenska under de 4-5 åren. Men deras motivationsnivå låg onekligen på ett högt plan. Problemet i dagens skola ( har arbetat lite som vikarie från och till ) ligger mycket i motivationsbrist. Där behöver vi få till en förändring. Att få gå i skola och lära sig är ett privilegium.

2008-07-11 @ 14:49:40
Postat av: Geoffrey Goines

MicaelVisst tror jag att teknik/matteintreserade lärs sig räkna på annat språk relativt snabbt. Att motivera studenter i matte är nog rätt svårt (jag har bara lärarerfarenhet från övriga naturvetenskapliga ämnen), men som du säger det hänger mkt på det.

Samtidigt så är jag övertygad att undervisning på det egna spårket i början (vi talar alltså inte om ngn som gått hela grundskolan i svensk skola och sedan ska räkna matte på sitt hemspråk i gymnsiet) förbättrar studentens inlärning.

2008-07-11 @ 15:10:35
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Kalle

>GrornesInte undra på att engelsmän har svårt med den eouropeiska och svenska matten. Ni räknade ju allt i tolfte delar förr. har ni infört 10systemet eller metric numer?Genom matte på svenska så utvecklas sinnet för svenska språket och logiken samt matten.Det skall inte vara någon särskiljning i den svenska skolan. Alla har samma förutsättningar. Passar det inte så åk hem till ditt hemland och få en undervisning på det språk du är van med.MiljöP är ute och cycklar utan styre som vanigt.

2008-07-11 @ 15:26:52
Postat av: Geoffrey Goines

KalleJag är svensk, däremot har jag lärt mig matte på engelska och tyska, vilket jag fann vara väldigt svårt och jag hade önskat en slags övergång med svensk matteundervisning först.

2008-07-11 @ 16:14:31
URL: http://theevolvingape.blogspot.com/
Postat av: Erik

Jag har läst matematik både på tyska, engelska och ryska. Nej, jag skojar inte! Matte är bland det som är lättast att begripa på annat än modersmål. Varför ska slashasarna till invandrarungar inte klara av det på svenska? Om de sedan jobbar som affärsbiträde ska de säga hur mycket det kostar på arabiska också då? Svenska siffror ska ju de stackarna inte behöva lära sig enligt mp. Det vore ju diskrimineeeeerande.Jag blir så trött.

2008-07-11 @ 16:23:02
Postat av: Erik

Jag har läst matematik både på tyska, engelska och ryska. Nej, jag skojar inte! Matte är bland det som är lättast att begripa på annat än modersmål. Varför ska slashasarna till invandrarungar inte klara av det på svenska? Om de sedan jobbar som affärsbiträde ska de säga hur mycket det kostar på arabiska också då? Svenska siffror ska ju de stackarna inte behöva lära sig enligt mp. Det vore ju diskrimineeeeerande.Jag blir så trött.

2008-07-11 @ 16:23:23
Postat av: Erik

Jag har läst matematik både på tyska, engelska och ryska. Nej, jag skojar inte! Matte är bland det som är lättast att begripa på annat än modersmål. Varför ska slashasarna till invandrarungar inte klara av det på svenska? Om de sedan jobbar som affärsbiträde ska de säga hur mycket det kostar på arabiska också då? Svenska siffror ska ju de stackarna inte behöva lära sig enligt mp. Det vore ju diskrimineeeeerande.Jag blir så trött.2008-07-11 @ 16:49:03
Postat av: Annelie Johansson

Skolan inte har råd att ge våra svenska elever extra hjälp i vissa ämnen. Hur kan man då tänka på att ge utlänska elever hjälp?

2008-07-11 @ 16:54:21
Postat av: Magne

Annelie. Just därför du svarade just på din egen fråga.

2008-07-11 @ 18:04:19
Postat av: Skånepåg

> ErikF´låt en lustighet men kan inte låta bli, eftersom du understryker dina mattestudier i ryska, engelska och tyska med 3 likadana kommentarer. Ett för varje språk!Min seriösa fråga är om du råkat ut för samma sak som jag har, att ev. vissa tangentkombinationer (ej klickat på Skicka kommentar) gör att kommentaren åker iväg av sig själv?

2008-07-11 @ 18:38:04
Postat av: Skånepåg

Den som kan räkna från hundra och baklänges till noll på danska på 20 sekunder skall få en stor stjärna av mig. Skall föreslå detta som en lämplig test för att erhålla danskt medborgarskap. Tror att jag skall åka dit och fixa ett sådant så fort man inför denna regel. Kommer att vara bra att ha framöver!Ledtråd 99 heter nihalvfems, 74 heter firehalvfjerds, 57 heter syvhalvtreds o.s.v.

2008-07-11 @ 20:16:56
Postat av: Erik

Skånepåg: Jag vet itne riktigt vad som hände där, men nu är det bara en kommentar kvar iaf.Ville man få ryssar att skratta var det för övrigt bara att berätta om svensk invandringspolitik. Trevligt folk. Kanske skulle ta hit någon miljon ryssar - de gillar inte de sydländska invandrare som nu väller in i Sverige, så det kanske hade blivit lite mer ordning i landet med lite sund rysk islamskepticism? Svenska folket klarar ju inte av att värna sig självt...

2008-07-12 @ 11:26:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0