DEN FÖRBJUDNA SANNINGEN.

Som mina läsare vet har jag under senaste veckan jobbat i Visby och därmed också kunnat följa Almedalsveckan på plats. Detta har helt och hållet styrt innehållet i mina inlägg men under tiden har jag fått en hel mängd med tips om vad jag borde skriva om.

Jag vill tacka för alla tipsen men jag kan tyvärr inte p.g.a. tidsbrist få med allt på min blogg men en del av detta kommer att komma de närmaste veckorna.


Jag har även fått förfrågningar om ekonomiskt bistånd för några kommuner som jag tänkte redovisa ikväll, bland annat Jönköping och Eskilstuna. När jag ser från vilka kommuner dessa förfrågningar kommer ser man ett klart mönster, det är från kommuner med hög andel av utrikes födda. Idag tänkte jag ta med ett par kommuner som jämförelse, där andelen utrikes födda är väldigt lågt. Askersund och Åtvidaberg är två sådana kommuner där kommunpolitikerna antagligen varit väldigt försiktiga med att ta emot flyktingar men som alla kan se har de också väldigt låga kostnader för ekonomiskt bistånd.


Först till det diagram som visar de siffror som ofta brukar presenteras i officiell statistik. Alla siffror i diagrammen är i miljoner kronor
Sedan det diagram som visar fördelningen av ekonomiskt bistånd till personer födda i Sverige eller personer födda utrikes i respektive kommun.
Sedan även ett diagram som visar hur mycket ekonomiskt bistånd som betalats ut till gifta eller sammanboende.
Som alla kan se är skillnaden markant eller helt enorm mellan dessa kommuner. Eskilstuna betalar ut ca 170 miljoner kronor i socialbidrag (vilket motsvarar ca 1 800 kronor/kommuninvånare) medan t.ex. Askersund endast betalar ut ca 2,5 miljoner kronor (vilket motsvarar ca 225 kronor/kommuninvånare).


Den huvudsakliga anledning till denna skillnad är hur stor andel utrikes födda som bor i kommunen.Eskilstuna toppar med 17,9 procent av befolkning som är utrikes födda medan Askersund enadast har 4,9 procent. Här finns sanningen om kostnaderna för invandringen till Sverige.

Den förbjudna sanningen.


Kommentarer
Postat av: heimdal

thoralf, intressanta diagram, men för att få en ännu mer komplett bild av vansinnet, skulle det gå att lägga till kostnaderna för inhemska/utrikesfödda ensamstående också, eftersom du har med statistiken för gifta/sambo

2008-07-14 @ 05:26:01
Postat av: gunnar peterson

På tal om Almedalsveckan vet ju alla som tror vad som står i tidningarna att sverigedemokrater är lågutbildade, yngre män på landsbygden och personer som känner sig svikna. Biskopen av Visby Lennart Koskinen och flera präster, bland dem pastor Helle Klein och teologie doktor Mikael Mogren, har under Almedalsveckan demonstrerat sin avsky för Sverigedemokrater, alltså för illa skolade lantisar och människsor som redan svikits. Vore dessa kyrkliga personer verkligen kristna så skulle de bedja till Gud för människor tidningarna har dömt ut som vilseförda. De skulle vidare på ett sakligt och vänligt sätt försöka övertyga sverigedeomkrater varför och på vilket sätt de har fel. För övrigt behöver man vara varken hundraprocentigt övertygad sverigedemokrat eller omvänd och troende för att konstatera att dessa präster torde står ganska långt från det som alltid varit betecknande för kristen tro. Uppblåsta och självupptagna motverkar de sina avsikter. Om nu inte avsikterna bara var att bli hyllade i den totalt lögndominerade pressen.

2008-07-14 @ 06:48:13
Postat av: Systemfel

jag har räknat ut att i Göteborg betalades det ut 990 milj kr i ekonomiskt bistånd under 2007 och 68,5% dvs 644 milj kr gick till utlandsfödda.21% av befolkningen i Göteborgs kommun konsumerade 68,5 % av det ekonomiska stödet.Jag har även gjort uträkningar på andra kommuner så titta in på bloggen om intresse finns.

Postat av: Thoralf A

heimdalVad det gäller ensamstående så är det skillnaden mellan det totala för t.ex. utrikes födda minus gifta/sammanboende för utrikes födda. I Jönköpings fall blir det ca 85-33= 52 miljoner kronor

2008-07-14 @ 09:25:11
Postat av: Systemfel

När det gäller huvudstadskommunen så är siffrorna att för 2007 betalades det ut 1149 miljoner i ekonomiskt stöd och 738 miljoner eller 70,4 % av bidragskakan gick till utlandsfödda. I Sthlsm kommun finns 21% utrikesfödda.

DN gick ut i sann DDR anda och skrev att bidragen minskade med 13% när det i själva verket var 8,8 %, de hade visst glömt att ta med stödet till flyktingar på 128 miljoner.

Postat av: heimdal

tack för förklaringen thoralf, klockan var halv 6 på morgonen, så min hjärna verkade inte ha startat ordentligt :)

2008-07-14 @ 11:39:56
Postat av: D Puddingfjäll

gunnar peterson skriver:”Vore dessa kyrkliga personer verkligen kristna så skulle de bedja till Gud för människor tidningarna har dömt ut som vilseförda. De skulle vidare på ett sakligt och vänligt sätt försöka övertyga sverigedemokrater varför och på vilket sätt de har fel.”Du har så rätt. Och tänk så ovärdigt att använda kyrkan som ett instrument i den marxistiska kampen mot demokratin. Sossarna har för övrigt gradvis delvis blivit ett sådant tillhygge.

Eller vad sägs om vad som nyligen förkunnats med krigsrubriker i riksmedia.

Mona Sahlin och Peter Eriksson skriver att de inte ”på något sätt kommer att göra upp, göra sig beroende av eller samarbeta med SverigedemokraternaMen hur är det i verkligheten? Är verkligen socialdemokraterna så cyniska när det kommer till kritan? Kommer de i maktfullkomlighet och arrogans att svika sina väljare för en samling marxistiska dogmer? Eller kommer de krypande till sverigedemokraterna för att göra upp?Ja uppgörelse sker i de församlingar där sd har mandat och sossarna ligger under.

Ta Kävlinge t ex.

Så sent som i början av juni drev sossarna i Kävlinge igenom en hel del yrkanden i budgeten med hjälp av sverigedemokraterna.Så ser det alltså ut i verkligheten. Den marxistiska retoriken är som bortflugen och Roland Palmqvist, det socialdemokratiska oppositionsråd i Kävlinge motiverar samarbetet med helt affärsmässiga argument:”Vi kan inte sitta tysta i fyra år eftersom vi inte ha något samarbete med Alliansen den här mandatperioden. ”Nej just det, han vet vad väljarna vill och vad han gått på val på: en politik som i många stycken är sverigedemokratisk.

Tänker man efter så blir det lätt som en plätt. För ingen har råd att svika sina väljare i en demokrati.Sen må kommunisterna ha sina drömmar om taggtråd och nackskott.

2008-07-14 @ 12:47:00
Postat av: Peter

"...Sen må kommunisterna ha sina drömmar om taggtråd och nackskott" och FRA.

2008-07-14 @ 16:27:53
Postat av: Tore

gunnar peterson har en intressant upplysning om de

som skall företräda vår kristna tro.

Är det inte dags, att väcka de oförstående, innan

den kristna etiken försvunnit. Män börjar numera

helt tappa förtroendet för Svenska Kyrkan och en

del rötägg, som innästlat sig som femtekolonnare

i det kristna protestantiska väsendet.

"Koskinen" denne rövslickare, som agerade mot de

anhöriga i "Estonia-katastrofen", där fortfarande

anhöriga sörjer sina närmaste, mörkläggningen av

militära hemliga "vapentransporter", och där fort-

farande misstankar om terrorbrott, med verkställd

mörkläggning.

"Helle Klein", denne socialistiska markatta, som

älskar sitt "Hamas", denne terrorstämplade organi-

sation, som stämplats av både FN och EU. Jag undrar

förresten, om denne slinka, redan har fått titeln

pastor? Då lär jag söka ett annat kristet samfund,

så min själ får lite ro.

Tydligt är, att numera är allt tillåtet att bli en

"kyrkans förtroende"...Det är då väl att Thoralf ger oss lite hopp, utan-

för den kristna hierarkin, med sina välsingnade staplar, som visar uppriktigheten av det svenska

välståndet hos en del figurer, i vårt avlånga land...

2008-07-14 @ 17:44:45
Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

Vem har någonsin trott på, att "politiska flyktingar" har varit, är eller kommer någonsin att vara en tillgång för Sverige!!!!

Dumt, f..n så dumt!!!!

2008-07-14 @ 19:02:12
Postat av: gunnar peterson

Jo Tore, Helle Klein är vigd till präst i Stockholms stift och tjänstgör som pastorsadjunkt, den titel som nyligen prästvigda personer har. Min latinlärare, professor Birger Bergh i Lund, sade att det finns två kategorier människor som bör gå ur statskyrkan: de som är för snåla för att betala kyrkoskatt (som det hette då) och de som är eller skulle vilja vara kristna. Jag menar att han hade rätt.

2008-07-14 @ 20:35:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0