CEASAR SLIPPER DEN HÄR FÖRBANNADE SKITENIgår sjönk den mycket uppskattade tränaren i Kalmar FF, Nanne Bergstrand till riktigt låga nivåer under presskonferensen efter matchen mot Malmö FF.

Att Nanne Bergstrand är besviken över att Ceasar Santin lämnar FF har jag full förståelse för och att han känner besvikelse över att en ny fotbollsarena hamnat i en långbänk hos kommunen är väl också en besvikelse men att uttrycka sig som Nanne Bergstrand gjorde under presskonferensen är jäkligt lågt. Se Nannes ilskna utbrott här.


Gräset blir inte kortare på en ny arena!


Hur långt gräset är på arenan styrs av kommunens anställda som sköter Fredrikskans och det lär inte ändras med en ny arena, om nu Nanne skulle tro det, såvida det inte blir konstgräs.


Att dessutom idiotförklara alla som anser att en ny arena inte kan ligga vid Fredrikskans betecknar jag som en ren skandal och rena hjärnsläppet av Nanne Bergstrand och han borde nu be om ursäkt för sitt uttalande.


Nu är det inte Nanne Bergstrand (inte bosatt i kommunen, utan på Öland) som kommer att få betala för den nya arenan som idag beräknas till ca 260 miljoner kronor. Får den samma kostnadsutveckling som nya konstmuseet (Kaba) som beräknades till ca 25 miljoner vid byggstarten och sedan slutade på ca 48 miljoner kronor så kan detta arenabygge bli en mardröm för Kalmar kommun, oavsett vad tränaren Nanne Bergstrand anser.
Hur mycket detta kommer att kosta Kalmar kommuns skattebetalare vet vi ännu inte men risken är stor att det kommer få konsekvenser för kommunens kärnverksamhet som skola, vård och omsorg.
Jag anser fortfarande att Fredrikskans istället borde byggas om till en ren fotbollsarena och det finns uppgifter från tjänstemän på kommunen att detta i så fall "bara" skulle kosta ca 120 miljoner kronor. Detta alternativ skrotades dock tidigt utan att någon fått reda på varför eller sett någon utredning på hur detta beslutades, den är väl hemligstämplad av arbetsgruppen med Ronny Nilsson i spetsen.

Om denna grupp varit lite mer flexibel i sitt tänkande och arbete och inte vägrat se ett ombyggt Fredrikskans som ett alternativ kanske bygget redan hade varit igång. Fredrikskans har ett alldeles underbart läge vid Malmfjärden med bara några minuters promenad till Kvarnholmen, vilket skapar en härlig atmosfär i stan vid varje hemmamatch. Med en arena 5 km från centrum kommer detta bara vara ett minne blott i framtiden


Det finns de som klagar på vad dom kallar parkeringseländet vid Fredrikskans men om de inbillar sig att detta skulle bli bättre vid en ny arena så är de antingen naiva eller okunniga, eller både och. Med en arena i kvarteret Bilen där även Ikea, Bauhaus, Citygross, Elgiganten och Mediamarkt ligger kan väl ingen vara så naiv och tro att dessa affärer upplåter sina parkeringsplatser till fotbollspubliken, no way.

Jag uppmanar alla att titta på parkeringslösningen (detaljplanen) till nya arenan så kan var och en se att det är en allt annat än bra lösning parkeringsmässigt. Det är en billig och mycket dålig parkeringslösning, viken kommer att skapa bilkaos i kvarteret Bilen vid varje match på arenan. 45 minuter i bilkö för att kunna lämna kvarteret Bilen ser jag som mycket möjligt.

Tydligen är det så att visa personer befinner sig i en drömvärld där de tror att de skall kunna parkera bilen 100 m från entren och promenera in till sin sittplats men det är inte verkligheten i allsvenskan utan då bör de rikta in sig på att se division 5 matcher istället så slipper de "parkeringskaoset". Vill man se allsvensk fotboll i Kalmar får man nog vara beredd att promenera 500-1000m om man vill eller är tvungen att ta bilen till matcherna.


Jag finner det mycket märkligt att inte lokal media har följt upp Nanne Bergstrands utbrott med kommentarer från ansvariga i t.ex. kommunledningen.


Kommentarer
Postat av: Skånepåg

ThoralfTack för inlägget, trodde att det enbart var jag som reagerade på detta märkliga utspel.Risken som jag ser det är uppenbar, att en ny arena kan bli ett betydligt kostsammare äventyr för kommunen än Salve. Finns även vissa paralleller beträffande hur dåligt genomtänkt placeringen är.

2008-07-23 @ 00:52:32
Postat av: Göran

Ja, det var ju ett "rätt så" märkligt utspel. Men som utomstående undrar jag dock, med tanke på Kalmar FF's publiksnitt, vad föreningen skall med en helt ny arena till? Årets publiksnitt per den 26/4 (se länk) var drygt 5.400 jämfört med snittet på 6.200 för 2007. Och då leder ändå Kalmar FF Allsvenskan f.n! M.a.o vad händer med intresset när det börjar gå sämre? Som jämförelse kan nämnas att Leksands IF hade ett publiksnitt på 5.600 under 07/08. Och på tal om hockey, följer du något lag extra noga Thoralf?Mvh

Göranhttp://www.fotbollsexpressen.se/Nyheter/1.1138046/samtliga-lagens-publiksnitt

2008-07-23 @ 01:36:09
Postat av: Putte

Då får väl fotbollsklubbarna hosta upp de 260 miljonerna, för varför i helvete ska en arena som bara får användas av elitlagen finansieras med skattemedel. Om det nu är mellan 5000-6000 som går och se fotboll i Kalmar kan man undra varför de drygt 55000 kommuninnnevånare som inte är intresserad av fotboll ska vara med och betala.

2008-07-23 @ 06:38:25
Postat av: Thoralf A

GöranMitt hjärta klappar lite extra för HV71 och Modo. Jag var anställd på Silverdalens Pappersbruk som ägdes av Modo under 80-90-talet därav mitt tycke för Modo.

2008-07-23 @ 09:47:19
Postat av: Info

KALMAR FF OCH ANNATKalmar FF i all ära, men är det inte märkligare, att Schlingman driver en stor kampanj på nätet, att kvinnor bara är en socialt felkonstruerad variant av män. Som han och alliansen nu tänker konstruera om på rätt sätt.Han stödjer sig på Valerie Solanas, Andrea Dworkin, Judith Butler och Tiina Rosenberg. (Samt naturligtvis Yvonne Hirdman, Mian Lodalen, Birgitta Holm… Jag orkar inte räkna upp alla. Gå på Pride-festivalen eller lyssna på Sveriges radio, så får ni se och höra dem.)Hur som helst, litet större kostnader, även för Kalmar, drar det, när svenska staten ska göra om alla flickor till män med långa snoppar:http://www.pliktverket.se/sv/Press/Pressmeddelanden/Pliktverket-Pressmeddelanden-2008/Ny-informationskampanj-fran-Pliktverket/Mystiskt, att inte en enda svensk bloggare reagerar.

2008-07-23 @ 11:18:02
Postat av: Tore

"Nanne" kan väl betala sin nya fotbollsplan nu, när

han fick en del mynt för er bäste fotbollsspelare...

2008-07-23 @ 15:55:03
Postat av: Micael Foghagen

Jag vill se ett trevligt ombyggt Fredriksskans anpassat efter defacto publiksiffror de senaste åren. En trevlig gemytlig samlingspunkt för alla fotbollsälskare - inte ett skrytbygge i tjotahetjti med klara förtecken av hybris.Bilparkering är oavsett var alltid ett "aber" men de som absolut behöver ta bilen får ändå alltid räkna med bekymmer. Take it or leave it!Så vad gör vi nu alla vi som vill se ett ombyggt Fredrikskans? Ekonomiskt kan i allafall jag inte se ett bättre alternativ. Dessutom.Och Kommunen skall hålla fingrarna borta så långt det bara går - men däremot underlätta regelverksmässigt om det stöter på patrull någonstans i byråkratin...2008-07-23 @ 17:19:24
Postat av: AddeStoppa nya Arenan i Kalmarhttp://www.namninsamling.se/index.php?nid=2293Postat av: Kuno

Självklart ska Kalmar ha en ny arena, om man nu vill vara kvar i allsvenskan.

Reser man runt i Sverige så inser man vilken reklam kommunen får via Kalmar FF.

IKEA området skulle vara alldeles utmärkt för ny arena.

Men får JANTE-lagen bestämma så blir det ingen ny arena, alternativt en "ombyggnad" av Fredriksskans.

Jag förstår inte upprördheten över att Kurt-Arne har synpunkter på Fredriksskans.

2008-07-23 @ 23:29:04
Postat av: Thoralf A

KunoKurt-Arne (Nanne) får givetvis ha åsikter om arenan, det jag reagerar på är det sätt han uttrycker dem på. Att idiotförklara de som inte har samma åsikter som Kurt-Arne är inte särskilt sympatiskt.

2008-07-24 @ 01:24:39
Postat av: Grannen

Bra svar! Tror dock att Nanne är pressad av dahls artikel i barren...

2008-07-24 @ 02:12:57
Postat av: Micael Foghagen

>KunoJavisst ska Kalmar ha en ny arena. Men varför anser du att kvarteret Bilen är bättre än nuvarande Fredrikskans? Kan du ge några exempel?

2008-07-24 @ 11:13:20
Postat av: Tore

Nästa år rasar ni ur "allsvenskan". Varför skall

ni då ha ett skrytbygge till! Idag 5000-6000 åskådare. Nästa år 2000?. Som det kan bli!...

2008-07-24 @ 23:33:21
Postat av: Ruskprick

Vill bara påtala att en arena som endast rymmer 4500 attraktiva platser inte lockar fler än möjligen 5000 pers. Vem vill sitta bakom mål samt bakom löparbanorna där man knappt kan ana målet på andra sidan. En större arena med fler attraktiva platser drar mer folk. Så är det.

2008-07-25 @ 20:57:54
Postat av: Ruskprick

Vidare känner jag faktiskt lite olust efter att ha sett videon. Nanne som tränare bör ha lite stil och tanke bakom vad han vräker ur sig i TV. Förmodligen är han vred över att ifif höll på att tappa 3-0 ledningen och skyller andra halvlek på gräset?! Var inte gräset lika långt för Malmö?

2008-07-25 @ 22:20:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0