WORLD TRADE CENTER TILL KALMAR!

Det har varit den stora nyheten i media de senaste dagarna i Kalmar. Jag har inte haft tid att skriva tidigare om detta då jag varit bortrest till min dotter som tagit sin examen som sjukgymnast i Linköping. Inte utan att jag är stolt över min dotter som fixat detta utan att missa en enda tenta.


Nu tänkte jag däremot kommentera denna "världshändelse" som Johan Persson presenterat med ett blogginlägg. Som kalmarbo börjar man bli lite luttrad av alla dessa fantastiska händelser som ramlar på Kalmar kommun titt som tätt.


70599-259
Är det Kalmars Twin Towers Johan Persson drömmer om?


Den första frågan jag ställer mig är, hur kommer det sig att man presenterar denna nyhet i pressmeddelande till media just nu, när man inte har för avsikt att skriva ett avtal förrän tidigast den 15 mars?

Svaret tror jag är så enkelt som att de styrande socialdemokraterna i Kalmar vill flytta fokus från Fanerduns kinaprojekt till detta nya WTC-projekt.

Fanerdunprojekt har kantats av problem, avtalsbrott och senast avhopp av den mest meriterade styrelsemedlemmen. Den negativa publicitet som varit i media de senaste månaderna har varit mycket jobbig och besvärligt för de styrande socialdemokraterna i Kalmar, så de var tvungna att gå ut med detta pressmeddelande i förtid. Det märkliga är att moderaterna med Göran Häggfors i spetsen springer socialdemokraternas ärenden stup i kvarten, så även i detta fall.


Denna helg skall Fanerduns VD Mr Lou komma till Kalmar enligt uppgifter i media. Kan detta vara en orsak till att Johan Persson släppt WTC-nyheten i förtid. Johan Persson har ju tidigare känt till Mr Lou planer i förväg och nu kanske det är så att Fanerdun kommer leverera en del mycket negativa nyheter under Mr Lou besök i Kalmar.

Det finns ju ett ordspråk som säger "Anfall är bästa försvar" och det är kanske är just det som Johan Persson ägnar sig åt just nu.

Tänk så bra att ge Kalmarborna nått nytt att tänka på om det skulle visa sig att Fanerdun går i graven.


Media har i varje fall svalt WTC-betet med både hull och hår. Rubrikerna har varit stora och feta, helsidorna har avlöst varandra i både Barometern och Östran. Alla "förståsigpåare" har varit lyriska i sina omdömen och drömmar om utvecklingen av Kvarnholmen.

Barometern tar nog ändå priset med en rubrik där man anser att Al-Qaida har "ett finger med i spelet".
 
70599-261

Det verkar som vissa människor inte har förmågan att i lugn och ro tänka efter vad det egentligen är man uttalar sig om.


Företaget som skall satsa 2 miljarder i detta projekt i Kalmar heter Kärnhem och är ett företag från Växjö. I företaget ingår 17 bolag som sysslar med fastigheter och byggande.

Koncernen omsatte 200 miljoner enligt senaste bokslutet med ett resultat om 13 miljoner kronor.

Läs detta en gång till!


När det gällde Fanerdun gick det inte att få fram några bokslut eller andra ekonomiska redovisningar p.g.a. att de var hemliga. När det gäller Kärnhem så finns de men ändå tycks ingen reagera på att de inte har några ekonomiska resurser för att klara investeringar i miljardklassen. Vilken bank tänker ställa upp med krediter i den storleksordningen till Kärnhem. I den banken tänker jag i varje fall inte vara kund, eftersom jag är smålänning.


Hela affärsidén liknar Fanerduns i många avseenden och därför blir jag väldigt tveksam så fort jag läser att det bygger på att ca 1000 företag skall skriva avtal om samarbete med World Trade Center. Var finns dessa 1000 företag i regionen som jobbar internationellt och idag inte har dessa internationella kontakter.


Kommer Kalmar kommun att sälja den allra mest attraktiva marken på Kvarnholmen utan garantier och återköpsklausuler som man gjort med marken till Fanerdun?

70599-262


Att företaget Kärnhem planerar en liknande anläggning även i Växjö gör mig ändå mer skeptisk till hela projektet
.


Ingen i media tycks våga kritiskt granska detta företag och deras projekt utan det har istället utvecklat sig till en diskussion om parkeringsplatser i Kalmar och på Kvarnholmen. Det kallar jag att gå händelserna i förväg.

Vänsterpartiets Bertil Dahl tar ändå priset då han anser att de som skall in till Kalmar centrum och jobba eller handla kan parkera ute vid travet och sedan åka kommunalt in till centrum. Enligt Barometern säger han följande

"Travets parkering är en möjlighet. Det vore lättillgängligt och bekvämt".

  

Bertil Dahl som själv bor i Kalmarsundsparken, nära Kalmar slott, blir ju inte precis drabbad själv. Då är det ju lätt att tycka att en parkering vid travet (ca 6 km från centrum) är lättillgänglig och bekväm. Vilket kommunalråd, herre min tid.


Bara för att IKEA etablerat sig i Kalmar är inte allt guld som glimmar!


Kommentarer
Postat av: Skånepåg

Al-Quida fick fart på WTC. Ett bottennapp av Barometern och årets hitintills mest omdömeslösa rubriksättning!

2008-01-12 @ 23:54:10
Postat av: Göran

Intressant läsning även för en västkustbo.Först Fanerdun på Snurrom (passande namn förresten) och nu detta. Sverige förefaller allt mer vara dårarnas paradis på jorden och Kalmar kommun är tydligen inget undantag. Tur att SD äro representerade i din kommun då övriga förtroendevalda synes vara föremål för omedelbar sluten psykiatrisk vård!

2008-01-13 @ 01:11:02
Postat av: Hans B

Stackars Kalmarbor med dessa företrädare eller kan möjligtvis skrivas förrädare, det är trots allt bättre i Jönköping, Ser dock fram till valet 2010 då vi kommer att få SD representation , förhoppningvis av dignitet även här, likväl som i Kalmar och på riksdagsplanet

2008-01-13 @ 11:26:33
Postat av: SIVAN

Som sagt dårarnas paradis eller galna kommunalpolitiker som jäser i överflöd och förmåner.

2008-01-13 @ 22:45:08
Postat av: Sune Grönköping

Det kan noteras att WTC Stockholm har 34 hyresgäster, Malmö 40 och
Göteborg 80. Malmö har 5 lediga kontor, Stockholm 2 och inga uppgifter om Göteborg. Det betyder att WTC Kalmar blir 30 gånger större än Stockholm! Ett WTC skapar inga jobb, det är enbart ett fiffigt sätt att skaffa hyresgäster.
Jag har genom åren haft kontor i WTC Singapore och WTC New York. Det fungerar precis som vanliga kontor. All diskussion i Barometern om klubbar och tjänster i WTC sanning med modifikation. Det är tjänster man ändå kan få gratis via handelskammare eller konsulat. Så det är ren b-shit, som ni kan kontrollera själva genom att gå in på ww.wtc.se . Det är samma slags klubb som att vara Shell-kund eller Konsum-medlem!

2008-01-14 @ 17:35:19
Postat av: jenny

=)

2008-01-19 @ 17:39:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0