SOCIALDEMOKRATISK MÄNNISKOSYN.

Partipiskan inom socialdemokraterna når numera ända ner till gräsrotsnivå. Någon annan bedömning går inte att göra efter att jag läst om Bertil Olsson från Sölvesborg. Socialdemokrat och LO-sekreterare i den lokala avdelningen som hoppat av och gått med i Sverigedemokraterna. Han motiverar sitt beslut med att.


 "Sverigedemokraterna vill ha ordning och reda, och inte en massa minareter och moskéer överallt. Och det där med homoäktenskap är de emot. Det är jag också, men det får man inte vara som socialdemokrat."


Läs artikel i sydöstran


Nu skall han uteslutas från sina uppdrag och inte nog med det. Nu är han helt plötsligt rasist, främlingsfientlig och en mycket tvivelaktig person. Så mycket kunde han lita på sina socialdemokratiska partivänner.


LO:s uttalande är än mer alarmerande över tillståndet inom arbetarpartiet.


"LO:s lokala ordförande, Ewonne Månsson, meddelar att hon varit i kontakt med LO centralt och där meddelats att en sverigedemokrat inte får företräda organisationen. Själv säger hon att Bertil Olssons åsikter är oförenliga med stadgarna och han därför måste uteslutas ur styrelsen med omgående verkan."


 Att vara kritisk mot den förda invandringspolitiken är alltså oförenligt med stadgarna. Inte undra på att LO tappar medlemmar.


Läs artikel i DN


Inom socialdemokraterna råder som synes inte åsiktsfrihet eller yttrandefrihet. 
Det gäller att ställa in sig i ledet och "hålla" käft annars viner partipiskan ända från Stockholm. Alla dessa socialdemokratiska småpåvar som på eget bevåg tagit på sig rollen som åsiktspoliser och förmanar alla partimedlemmar inom vilka gränser de får röra sig. I Kalmar har vi Birgitta Elfström (s) som slår ner varje yttring utanför den förda invandringspolitiken, både på det lokala planet så väl som på riksplanet.

Sedan skall vi inte glömma kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff (s) som ansåg att en medförd liten svensk flagga (10 * 7 cm) vid vårt första kommunfullmäktigemöte var en politisk manifestation och förbjöd oss sverigedemokrater att ha den vid vår plats, vilket vi struntade fullständigt i.


SKA MAN SKRATTA ELLER GRÅTA.


I Kalmar kommunfullmäktige har socialdemokraterna 27 platser och det är väldigt många som i stort sätt aldrig yttrar sig. Jag presenterade en sammanställning av de mest passiva kf-ledamöterna på mina blogg för en tid sedan och där fanns inte mindre än 15 socialdemokrater med. Läs inlägg.


Frågan är om dessa ledamöter får yttra sig eller om de måste få godkänt vid ett föregående gruppmöte för att kunna yttra sig under ett kommunfullmäktigemöte för socialdemokraterna?


Kommentarer
Postat av: vmm

"Inom socialdemokraterna råder som synes inte åsiktsfrihet"

Nä, inte så konstigt, eftersom det är ett politiskt parti. Svårare att förstå är att det inte är möjligt med politisk åsiktsfrihet inom en fackförening.

2008-01-26 @ 15:29:51
Postat av: SIVAN

Sverige är en stat liknande Östtyskland. Folket böjer sig när piskan viner. Ingen vågar säga något. Tragiskt och kommer att föra Sverige allt snabbare utför i backen mot fattigdom.

2008-01-26 @ 15:44:12
Postat av: Thoralf

vmm, bara för att man är medlem i ett parti måste man inte dela partiets politik till 100 procent.

2008-01-26 @ 15:45:51
Postat av: Spinkige spinnrockaren

Från Carina & Stefans SD-Blogg:

http://sdlandskrona.blogspot.com/2008/01/fler-avhopp-till-sd.html
http://www.justmake.no/kunder/norwatch/index.php?artikkelid=1245&back=1

Julio Serio var i 1992 en svensk lokal toppolitiker og LO-leder. I løpet av en natt tømte han det lokale LO-avdelingens bankkonti for over 350.000 svenske kroner, renset LO-kontoret for utstyr og stakk av gårde til hjemlandet Uruguay sammen med kone og barn.

I en container hadde han sendt familiens møbler, samt en bil og to motorsykler som var blitt betalt med sjekker uten dekning. Med i dragsuget hadde Serio tatt med seg 219.000 kroner som LO-seksjonen hadde fått fra SIDA (svensk motstykke til NORAD) for et prosjekt i Romania. LO-avdelingen var i sjokk, sto ribbet tilbake og måtte låne penger til fortsatt drift.

Svensk politi utstedte en internasjonal arrestordre på Serio, men Sverige manglet en utleveringsavtale med Uruguay. Først i 1995 ble han tatt mens han var innom den svenske ambassaden i Argentina. Ifølge artikler i den svenske lokalavisen Sydöstran fra den tiden savnet kona og barna Sverige og skulle fornye passene. Sjefsetterforskeren Kristina Moberg hadde gjennom svensk UD fått vite om avtalen på ambassaden i Buenos Aires og varslet argentinsk politi.

2008-01-26 @ 18:09:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0