FYRVERKERI SOM VAPEN

I ett tidigare inlägg har jag sagt nej till förbud mot fyrverkerier och istället ansett att polisen måste se till att de lagar och regler som finns angående fyrverkerier efterlevs.

Vissa politiker tycks vilja utnyttja hysterin kring nyår för populistiska utspel.


Jag brukar själv avfyra ett fyrverkeri vid midnatt, när nationaldagen tar sin början, viket jag för övrigt tycker att flera borde införa som en tradition. I år har jag redan varit i kontakt med polisen för att kolla om jag behöver tillstånd. I samband med det fick jag en länk till Räddningsverkets upplysningar om fyrverkerier och den statistik som finns.
 
70599-247

Antalet skadade personer har alltså minskat de senaste 10 åren inte ökat som man lätt får intrycket av i media.

70599-246

Antalet bränder däremot har börjat öka. I media har jag kunnat läsa att inte mindre än 40st skolor brandhärjades under jullovet och väldigt många av dessa ligger i invandringstäta områden. Även lägenhetsbränderna som orsakats av fyrverkeripjäser har även de varit överrepresenterade i invandringstäta bostadsområden.


Det stora problemet idag tror jag är att dessa fyrverkerier använts som "vapen" till att skada människor eller egendom. Vilka grupper som använder raketer och fyrverkeripjäser på det sättet är jag införstådd med, är du?

Läs hela informationen från Räddningsverket. Här finns även vilka regler och lagar som gäller men sedan kan enskilda kommuner ha särskilda regler för tillstånd.


Kommentarer
Postat av: Magne

Förbjud skiten! Det kan skjutas under ordnade former kl fem som i Oskarshamn nere vid Badholmen annars bör det förbjudas. Som det är nu så smäller snorungarna en vecka innan nyårsafton och en halv vecka efter. Bättre ungarna sitter framför datorn eller playstation så jag och djuren får ro. Här snackar vi verkligen att smälla bort pengar. Korkat och barnsligt!

2008-01-09 @ 12:31:57
Postat av: Tore

Tänk att det finns folk, som vill ha ett "förbuds-
sammhälle"! Det finns lagar att följa, följer man inte dessa, skall man straffas. Jag håller med dig,
Thoralf, att man inte skall förbjuda fyrverkerier.
Däremot skall föräldrar hållas ansvariga, när det
gäller minderåriga. Då skall strafflagen träda in!...

2008-01-09 @ 14:39:58
Postat av: Putte

Den här kommentaren hör inte hit, men jag tycker att det är viktigt att det uppmärksammas.

Aftonbladet driver just nu en kampanj om vad dom kallar "papperslösa flyktingar" dvs, illegala invandrare och sådana som tvingar sig kvar i landet trots att de saknar asylskäl. Bland annat vill Aftonbladet att dessa personer ska ges GRATIS sjukvård. Målet för Aftonbladet, Röda korset m.fl. är givetvis att dessa personer ska stanna i Sverige. Enligt Aftonbladets och Röda korsets m.fl. sätt att se det är inget skäl för litet för uppehållstillstånd, men som jag sagt tidigare, det är lätt att vara givmild med nadras pengar. Tänkte på det där med gratis sjukvård. Borde inte vi svenskar få det också, för inte får man väl särbehandla oss bara för att vi är svenskar?

2008-01-09 @ 18:11:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0