ENSAMKOMMANDE UNGA MUSLIMSKA MÄN 2007.

Migrationsverket har nu sammanställt statistiken för antalet ensamkommande unga muslimska män till Sverige under 2007. Jag tänkte presentera den och förklara varför jag kallar det så, jag kommer även visa en jämförelse med våra nordiska grannländer.


När man jämför med våra nordiska grannländer blir det rent av absurt!

70599-237
Utvecklingen för Sverige under de 3 senaste åren är skrämmande.


Danmark och Finland gäller siffrorna Jan-Nov för 2007 men det har egentligen ingen betydelse. För Norge gäller siffran fram till 1 oktober och skall  troligen räknas upp med ca 60-70 personer men ändå är skillnaden mot Sverige helt tokig.

Varför vill alla till Sverige?


Migrationsverket statistik är väldigt märklig i minst ett avseende! Om man summerar varje månadssiffra och jämför med migrationsverket totalsiffra så får jag en differens på 19 personer som tydligen gått upp i rök. Enligt migrations kom det 1 264 ensamkommande unga muslimska män.

De vanligaste länderna är följande.


Irak

634

50%

Afghanistan

177

14%

Somalia

189

15%


Som ni ser kommer ca 79 procent från dessa 3 muslimska länder. Än så länge finns inga uppgifter om övriga länder men jag gissar på ytterligare 10-12 procent kommer från andra muslimska länder som t.ex. Syrien, Eritrea, Libyen, Marocko och statslösa (Palestina).


Med andra ord är det ingen överdrift att kalla det för "ENSAMKOMMANDE UNGA MUSLIMSKA MÄN"


 

KOSTNADER PÅ CA 1 MILJARD ELLER 1 000 MILJONER ELLER 1 000 000 000 KRONOR.


Merit Wager, flyktingombudsman skriver på sin blogg
att kostnaderna för samhället är ca 723 000 kronor för varje ensamkommande ung muslimsk man. Hon får uppgifterna från Sundsvalls Tidning som skriver om dessa kostnader.

Kalmars lokala tidningar Barometern och Östran skulle aldrig våga skriva om dessa kostnader, istället blir det hemma hos reportage i Påryd där Kalmar kommun har ett boende för dessa muslimska män som ägnat sig åt fönsterkrossning på Byagården i Påryd.

Siffrorna överensstämmer väl med mina egna siffror som jag tog fram när frågan om ensamkommande unga muslimska män debatterades i Kalmar kommunfullmäktige.

Läs mitt mer än ett år gamla inlägg.


Jag gissade på kostnader runt 800 000 kronor/år för varje person.

Siffran blir astronomisk om man räknar 723 000 kronor * 1264 personer = 914 miljoner kronor.


MEN kom ihåg att denna siffra bara gäller för de som kom under 2007, idag och imorgon kommer det ännu fler.


Kommentarer
Postat av: Skånepåg

> Thoralf.

Har du möjlighet att få fram i vilken utsträckning dessa hitskickade ankarbarn/dörröppnare "återförenas" med sin resterande familjemedlemmar genom anhöriginvandring?
Detta är minst lika intressant och visar vad hela "affärsidén" i så fall handlar om!

Enligt vad jag sett i massmedia, håller regeringen på att ändra reglerna för anhöriginvandring. Om jag förstått det hela rätt, så är det endast de som har fast arbete och/eller möjlighet att försörja sina anhöriga som skall få ett sådant tillstånd?

Detta kan innebära att:
1. Hitskickningen av ankarbarn kommer att minska och bli ungefär som i andra nordiska länder.
2. Om "barn" undantas från den kommande regeln, kommer hitskickningen av ankarbarn att öka drastiskt!

2008-01-04 @ 12:52:26
Postat av: Thoralf A

Skånepåg, när min kontakt på migrationsverket mailar mig dessa siffror kommer jag redovisa detta på bloggen.

2008-01-04 @ 13:15:40
Postat av: Fredrik

Herregud! Det måste bli till en förändring!

2008-01-04 @ 15:37:27
Postat av: Anonym

"Är det en förtrupp eller är det ankarbarn? Det borde ju undersökas noggrant av S(l)ÄPO. Om det är en förtrupp så kan ju det snabbt utveckla sig till en besvärlig situtation då de ensamma grabbarna troligtvis då är av det rätta virket och till dags dato ca 3 000st. Ja nyårsfirandet kan komma att blekna i jämförerelse."

Som tur är kan jag skaka av mig denna omultikulturella tanke på ett kick; det skall bli skönt att åter få stoppa ned mitt strutshuvud i sanden; ty sådana tankar är obehagliga på många sätt.

2008-01-04 @ 15:49:16
Postat av: Norbergssonen

Tack för det arbete Du uträttar! Det är viktigt att någon öppet vågar ta striden. Hoppas verkligen att SD kommer in i riksdagen 2010 - annars går det här landet under.

2008-01-04 @ 17:07:34
Postat av: Alex

Enligt genévekonventionen så har varje "barn" rätt att återförenas med sina föräldrar så alla som kommer hit och får uppehållstillstånd har rätt att dra hit sina föräldrar / släktingar...

själv skulle jag föredra tolkningen att de har rätt att bli hemskickade till sina föräldrar...

2008-01-04 @ 17:45:35
Postat av: Putte

Svensk medborgare gripen med 12 kilo heroin. Gripandet skedde på gränsen mellan Kroatien och Serbien. Mannen och hans familj hade besökt Kosovo. En "flykting" som varit på semester i hemlande och hade med sig en present, så han kunde visa sin tacksamhet mot multikultälskande svenskar. När ska idioterna vakna eller är svenska folket mentalt kastrerade?

2008-01-04 @ 22:05:14
Postat av: Magnus

En kostnad på en miljard kommer alltså varje år in i form av unga palestinska män, och dessa vet vi ju en del om vilka kuturella ideologiska perferenser de har (islamism, antisemiteism med mera). Läskigt, även, med denna kostnad när Malmö allmänna sjukhus nu drar in 90 miljoner och ber personalen att vårda med sämre kvalitet.

Våra politiker vill visst göra Sverige till ett u-land. Det måste man konstatera!

2008-01-06 @ 02:28:56
Postat av: Skånepåg

Inför valet 2006 hade Björn Brändewall insändare i Barometern beträffande kostnader för "flyktingar". Han ansåg att det inte alls innebar några kostander utan tvärtom. Pastor Jonas Löhn hade insändare med samma innebörd.

Jag skrev fler välunderbyggda insändare för att bemöta deras befängda påståenden. Dessa blev gitevis refuserade av Barometern. Då jag nu ser att Brändewall besöker den här bloggen, tycker jag att det skulle det vara intressant att höra hans åsikter om de kostnader som tas upp i den här tråden?

2008-01-06 @ 18:38:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0