DOM I TINGSRÄTTEN KALMAR!

70599-222
                                                                         Foto Thoralf Alfsson

Den person som ofredat mig genom att beställa diverse sexprylar på nätet i mitt namn dömdes idag vid Kalmar Tingsrätt till 60 dagsböter a 50 kronor. Mitt skadeståndskrav om 5000 kronor ogillades.


I mitt senaste inlägg frågade jag mina bloggläsare om jag skall namnge den dömde efter att domen tillkännagivits av Kalmar Tingsrätt. I skrivande stund har 132 personer röstat och ca 70 procent anser att jag skall namnge medan ca 27 procent anser att jag inte skall göra det.


JAG TÄNKER INTE NAMNGE DEN DÖMDE, MEN......


Om någon sverigedemokrat utsätts för hot, trakasserier, skadegörelse eller våld från AFA-Dackebygd i fortsättningen eller att det kan misstänkas att AFA-Dackebygd är inblandade så är det mycket möjligt att jag omprövar mitt beslut.
För den som är intresserad av hela domen är det en offentlig handling som kan fås vid Kalmar Tingsrätt, mål nr. B 4188-07

70599-238
AFA-klotter i Norrliden, Kalmar                         Foto Thoralf Alfsson


Jag har tidigare inte velat kommentera rättegången den 10 januari men nu tänkte jag skriva några rader.

Tidigare har jag nämnt att den åtalade 17-åringen hade ett gäng kompisar med sig i rättssalen som rådmannen fick upplysa om litet vanligt hyfs och uppförande innan rättegången startade. Det nio ungdomar starka supporterskaran är jag övertygad om delar den dömdes vänsterpolitiska åsikter.

Det anmärkningsvärda är att ingen av hans föräldrar närvarade vid rättegången vilket i mina ögon är mycket förvånande. För att polisen skulle kunna förhöra honom krävdes föräldrarnas närvaro men samma krav ställs tydligen inte vid en rättegång.


Under rättegången förnekade den dömde att han kände till att jag var sverigedemokrat och han kände inte heller till att jag satt i kommunfullmäktige. På en direkt fråga från åklagaren varför han gjort detta mot mig, svarade han att mitt namn var ovanligt och att det var därför han gjorde dessa beställningar.

På frågan var han sett mitt namn svarade han att han sett det i tidningsartiklarna och kanske på AFA-Dackebygds hemsida.

I alla artiklar i media där mitt namn förekommit har varit i samband med mitt politiska engagemang. Med andra ord talade den dömde inte sanning i rättssalen. Hans attityd i rättssalen och hans rena lögner och totala avsaknad av ånger upplever jag som väldigt skrämmande, när man betänker att han endast är 17 år.


I domen skriver tingsrätten bland annat följande.

"Hans förklaring till handlandet är inte trovärdig".

I klarspråk innebär det att tingsrätten anser att han inte talat sanning under rättegången.


Jag tycker personligen att det var synd att åklagaren inte fått alla uppgifter om hans politiska intresse i förundersökningen men åklagaren borde ändå pressat honom ännu hårdare. Tingsrätten skriver ändå följande i domen.

"Det kan enligt tingsrättens mening hållas för visst att beställningarna hade sin grund i Alfssons politiska engagemang. Genom sitt beteende har N.N ofredat Alfsson. N.N skall alltså dömas för ofredande."

Tingsrätten konstaterar med andra ord att den dömde gjort dessa beställningar p.g.a. att jag är sverigedemokrat.

Frågan blir då vem kan gå så långt av politiska skäl? För mig finns bara ett svar och det är vänsterextremister. De har bevisat detta genom en mängd handlingar som de även skryter om på diverse hemsidor.


Vad det gäller mitt skadeståndskrav var domen ingen överraskning. Tingsrätten konstaterar att jag blivit kränkt men att det inte inneburit något lidande för min del.

"Genom sitt handlande har N.N kränkt Alfsson"


"Vid en samlad bedömning av omständigheterna finner tingsrätten att det inte visats att den kränkning som Alfsson utsatts för är så allvarlig att kränkningsersättning skall utgå. Skadeståndsyrkandet skall därför ogillas."

Personligen tycker jag ändå att lagstiftningen är lite märklig på denna punkt. Den dömde får i vilket fall som helst betala 500 kronor till brottsofferfonden.


En reflektion jag gör vid en sån här rättegång där politiska åsikter är starkt närvarande är, hur spelar nämndemännens partitillhörighet in i domen. Vid denna rättegång var två av nämndemännen socialdemokrater och den tredje centerpartist. Hade domen blivit annorlunda med moderater, kristdemokrater eller vänsterpartister som nämndemän?


Nu får jag bara hoppas att polisen gör framsteg i de övriga utredningarna som pågår angående fönsterkrossningar och hot. Inte för att jag ser fram emot ännu en rättegång, utan för att de skyldiga skall straffas.

Barometern och Östran har givetvis kommenterat domen i sina nättidningar.

Östran skriver en väl återgiven artikel om domen, läs artikel.

Barometern och journalisten Peter Karlsson fortsätter däremot sin kräftgång och kallar det hela för en "sexattack". Undrar vad den mannen har för fantasi? Sedan undviker han givetvis att skriva om de ställningstaganden som tingsrätten gör i domen, läs artikel.


Kommentarer
Postat av: Skånepåg

Thoralf!

Inte för att jag vill göra en stor sak av det hela, men jag håller inte med dig. Av två onda ting så får man välja det som är minst ont och det är att i det här fallet publicera namn och foto! Hur skall vi då kunna kräva av massmedia att de publicerar "rakare" uppgifter vid olika andra brott?

Tror knappast att din "vänlighet" har en avskräckande verkan på det här gänget. Risken är stor att det i dessa kretsar i stället kommer att uppfattas som en svaghet! Ungefär som att han vågar inte....!

Hoppas att jag har fel och att det visar sig att du gjort en bättre bedömning än jag! Vi får väl se?

2008-01-17 @ 18:19:09
Postat av: Grue

Nej, jag tycker det är rätt att inte publicera namn och bild. Det tjänar ingenting till, eftersom det med största sannolikhet inte är nån offentlig person i vilket fall.

Bra att han blev fälld. Håller med om att systemet med politiker som nämndemän är konstigt.

2008-01-17 @ 19:44:00
URL: http://gruegranskar.blogspot.com
Postat av: Tore

Thoralf! du har världens chans, om politrukerna av-
slöjar glaskrossningen. Dock tror jag att sex-ynglingen varit fullt medveten om vem du är, och
vem du representerar. Ett typiskt hatbrott!...

2008-01-17 @ 22:18:46
Postat av: Jorma

Detta är ett klart politiskt hatbrott utan tvekan. Såg även att Tommy Funebo tydligen vill ge sin hjälp ur sina egna privata erfarenheter med rättvisan angående som han skriver "sexbrott", på sin mytiska fulblogg.

Off topic:
Jag har bytt till Wordpress på följande adress:
http://antiism.wordpress.com/

2008-01-17 @ 23:38:50
URL: http://antiism.wordpress.com/
Postat av: Skånepåg

> Jorma!

Den här Fjunebo, hur är det med honom egentligen? Är han psykpatient eller vad är det för fel på honom. Han vinklar och vrider på saker och ting så man kan verkligen undra? Det kan ju definitivt inte vara normalt att hela tiden bara hålla på och leta efter och kommentera vad andra gör eller säger utan att själv komma med något som är eget! Stackars pojke, jag börjar nästan tycka synd om honom. Han bor ju i Uppsala och är det inte där Livets Ord håller till? Kanske något för honom och som kan ge honom någon meningsfullt att hålla på med i stället?

2008-01-18 @ 00:05:37
Postat av: BlaogdeSvensson

http://www.youtube.com/watch?v=DUowYRyeyjw

2008-01-18 @ 14:45:08
URL: http://www.youtube.com/BlaogdeSvensson
Postat av: Skånepåg

BlaogdeSvensson

Jaha det var det TV-inslaget. Lika falskt som Barometerns!

2008-01-18 @ 14:55:57
Postat av: BlaogdeSvensson

Skånepåg:

Javisst är det falskt. Det som är ännu falskare är att TV4 Sydost tog bort inslaget i sin 07.33-sändning.

http://www.tv4.se/sydost

Det fanns alltså med 06.33 men inte 07.33. (08.33- och 09.33-sändningarna är inte utlagda på nätet, så det vet jag inte.)

Värt att notera är också deras "informationssida" om nyheten (http://tv4.se/604922.html - denna kommer att tas bort om någon dag) inte finns med på "startsidan" (http://www.tv4.se/sydost) med alla övriga nyheter.

Undrar just varför de censurerade bort det... Någon på redaktionen blev visst mycket ivrig.

2008-01-18 @ 17:31:52
URL: http://www.youtube.com/BlaogdeSvensson
Postat av: BlaogdeSvensson

Nu har jag också fått följande kommentar på min Youtube-video från en person som kallar sig
sektion14 (http://www.youtube.com/sektion14):

"haha fan va kul! det behövde gubbstackarn"

Jag har dock inte släppt igenom kommentaren och har inte för avsikt att göra det heller. Antagligen är detta någon yngling från AFA Dackebygd som har sett länken till videon i min kommentar här på Thoralfs blogg.

Personen ifråga har en video upplagd med Lars Winnerbäck, mycket känd i vänsterkretsar, och han har även videon "Propaguj antifa" (http://www.youtube.com/watch?v=NR0zovEuIec) som favorit. Denna video har beskrivningen "Podporuj antifa hnutí ! Support antifa !".

Så ja, AFA läser din blogg, Thoralf.

Med vänlig hälsning
BlaogdeSvensson

2008-01-18 @ 17:37:50
URL: http://www.youtube.com/BlaogdeSvensson
Postat av: BlaogdeSvensson

Vid närmare eftertanke behöver sektion14 inte vara någon från AFA Dackebygd som har läst kommentarerna här, utan det kan också vara någon som dagligen söker på sökordet "Antifa" på Youtube. Jag lade nämligen till detta sökord i videons beskrivning.

2008-01-18 @ 17:41:30
URL: http://www.youtube.com/BlaogdeSvensson

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0