DÖDSFYRVERKERIER ELLER BAGDADRAKETER

70599-236
Jag förankrar en dödsraket vid midnatt till nationaldagen 2006. Min fyrverkerinatt!

Våra lokala politiker och bloggare har vaknat till angående fyrverkerier och raketer men det krävdes att ett hus brann ner 60 m från köksfönstret innan det blev någon reaktion. Nu kräver de plötsligt på sina bloggar att fyrverkerier skall totalförbjudas. Nu kallas de helt plötsligt för farliga vapen och alla som skjuter fyrverkerier är tydligen inte riktigt normala eller som Pierre Edström (fp) skriver på sin blogg.

 "Det mesta blir bara patetiskt när berusade yngre och äldre män sedan ska avfyra sina amatörmässiga hemmafyrverkerier."


Birgitta Axelsson Edström (v) skriver på sin blogg om fyrverkerier. "Förbjud försäljning och förbjud användning!"Sebastian Hallen (fp) har även han åsikter om de personer som använder fyrverkerier då han skriver följande " När berusade amatörer är i farten ökar risken, och är det privata nöjet värt alla skador som sker varje år?"


För min egen del är jag övertygad om att de allra flest sköter sina fyrverkerier på ett bra sätt men som med allting annat finns det vissa människor som missbrukar detta. Det samma gäller ju med t.ex. alkohol och jag antar då också att de vill förbjuda alkohol i konsekvensens namn. Och varför inte bilar också med tanke på att ca 500 dött i trafiken under 2007.


Det fantastiska med deras inlägg är att så länge dessa händelser har utspelat sig på Rosengård, Hovsjö, Ronna, Rinkeby, Landskrona eller någon annan invandrarenklav har de inte haft några åsikter om detta. Nu när det händer utanför deras eget fönster kommer krav om totalförbud.

När invandrarungdomar i ovanstående invandrartäta områden skjutit raketer mot brandkåren, polisen, tidningsbud, bussar o.s.v. har de inte reagerat överhuvudtaget.

Givetvis nämner de inte ett ord om just dessa attacker i sina inlägg, trots att just i dessa fall har fyrverkeripjäser verkligen använts som VAPEN!


DET ÄR ETT SÅNT UPPENBART HYCKLERI FRÅN DESSA LOKALPOLITIKER ATT JAG MÅR ILLA.


Att skriva ett enda negativt ord om invandrare eller de problem som finns i dessa invandrartäta områden är fullständig tabu för dessa PK-politiker. I deras inlägg är det så fullständigt uppenbart att de inte vågar nämna att problemen varit som allra störst just i invandrarområden. Jag känner bara en mer och mer tilltagande oförståelse för dessa människor som inte vågar tala klarspråk.

De är uppbarligen så fullständigt rädda om sin egen position i partiet och sin egen inkomst som politiker att de inte vågar sig på ens en liten antydning om var problemen är som värst. Allt som kan antyda en negativ yttring mot invandrare är absolut tabu.


Att brandkåren i Malmö vägrar åka till Rosengård vid larm om de inte har poliseskort borde ju få vilken politiker som helst att reagera men inte i Sverige och dess styrande PK-etablissemang.


Invandrarna har ju flytt från krig och elände ändå tycks de längta tillbaka till raketer och bomber då de uppenbarligen använder fyrverkeripjäser som vapen.

Kan någon förklara den logiken för mig?


Norrliden i Kalmar kommer med stor sannolikhet utvecklas till något liknande med tanke på hur befolkningsutvecklingen ser ut i detta område. Vi har under det senaste året sett flera anlagda bränder i området. På Röda gatan brann 3 st bilar på nyårsafton och polisen misstänker att branden var anlagd.

När börjar innevånarna i Norrliden kasta sten på brandkåren?


NEJ, det är dags för våra lokala politiker från riksdagspartierna att sluta blunda för utvecklingen i Kalmar och inse att mångkulturen inte är något att sträva efter.


Jag har samlat ett antal rubriker från de senaste veckorna med länkar för den som vill fördjupa sig i mångkulturens Sverige.

Brandkåren attackerades med ägg och raketer!

När brandkåren ryckte ut på ett larm om en brand i Kornbäcksskolan i Malmö sköts raketer mot brandmännen. Räddningstjänsten Syd ska nu polisanmäla händelsen. Det börjar bli en trend, säger Stefan Comnell, stabsbefäl.

Ungdomar sköt raketer mot bilar och byggnader

Raketattacker hotar människoliv

Rakethelvetet värst i Landskrona
Landskrona staden som Gud glömde, eller staden där han kapitulerade för Allah kanske man skall säga.


Här kommer fler rubriker från länstidningen i Södertälje.


Nytt raketstök i Hovsjö - polisbil vandaliserad

  

Tidningsbud besköts med raketer i Hovsjö


Jag vill rekommendera den som har intresse av mer kunskap om mångkulturen att besöka länstidningen i Södertälje.


Kommentarer
Postat av: DDR2

Det är naturligtvis inte raketerna som skall förbjudas, utan det "nysvenska beteendet" som innebär att man använder fyrverkeripjäserna som vapen.


Dubbla gärna sveriges poliskår också, låt poliserna beblanda sig med vanligt folk (som det var förr) så kommer uppklarningsprocenten förhoppningsvis att öka och poliserna slipper kasta 9 av 10 anmälningar i papperskorgen...

2008-01-02 @ 22:14:38
Postat av: Lassese

Man ställer sig osökt frågan: Varför just nu och varför precis samtidigt över hela landet? Centralstyrs terrorn månne från moskéhåll? Det är väl ganska osannolikt att så många incidenter skulle hända så samtidigt på så många olika platser?

Jag kan inte påminna mig att det varit så massivt tidigare.

2008-01-02 @ 23:46:51
Postat av: Sebastian Hallén

Hej Thoralf. Du la säkert märke till att jag också skrev:

"Det är skoj att titta på (själv har jag dock inte köpt några fyrverkerier 3 av de 4 senaste åren) men farligt i fel händer."

Det tycker jag är en bra bit ifrån att kräva att "fyrverkerier ska totalförbjudas". Själv befann jag mig på Öland under nyår och där smälldes en hel del men eftersom alla agerade enligt sunt bondförnuft skedde inga incidenter.

Fyrverkerier är, precis som vapen, farligt i fel händer. Fel händer är t ex minderåriga eller personer som är sjukt packade.

Och folk som skjuter fyrverkerier mot människor, djur, brandbilar, polisbilar eller ambulanser borde sitta inne. Oavsett om de tror på Gud, Allah, Spaghettimonster eller Oden. Oavsett om de heter Sven eller Mohammed. Oavsett om de är invandrare eller födda i Svea Rike (blir jag utesluten ur partiet nu tror du?).

I övrigt instämmer jag helt i min f.d. kollega Johan Ingerös blogginlägg om smällandet i Rinkeby som finns
http://ingero.blogspot.com/2007/12/ett-lngfinger-till-rinkebys-invnare.html

och här:
http://ingero.blogspot.com/2007/12/spreading-disease.html

2008-01-03 @ 00:27:19
Postat av: Thoralf A

Sebastian, jag länkade till din blogg för den som ville läsa hela ditt inlägg och till andra inlägg.

Angående din f.d. kollegas inlägg, så är det just att han är f.d. som han kan skriva

"Vad politikerna säger är: Rinkeby är rena aphuset, men om vi ger de stökigaste aporna några bananer så kanske de håller sig lugna."

Hade Johan Ingerö varit aktiv folkpartist hade han aldrig skrivit dessa rader. Vilket än mer understycker hyckleriet eller den politiska korrektheten som förbjuder frispråkighet om dessa ligister.

För övrigt kan jag instämma i mycket som Johan skriver i dessa inlägg.

2008-01-03 @ 09:16:36
Postat av: gunnar peterson

Jag har skrivit till Barometern och frågat varför tidningen är så rädd för Thoralf Alfsson att man ljuger om honom och smädar honom. Jag har undertecknat med mitt namn. Barometern har inte vågat publicera min fråga. Naturligtvis begriper jag att det är sanningen man är rädd för. Och i den tidningen skrev jag artiklar för 37 år sedan!

2008-01-03 @ 09:18:12
Postat av: Skånepåg

> Gunnar Peterson.

Du är inte den enda "sanningssägare" som inte längre är välkommen. Även jag tillhör samma kategori. Jag har cirka 30 insändare i min klippbok från 90-talet. Nu är jag inte tillräckligt PK (=politiskt korkad) och således inte längre önskvärd!

2008-01-03 @ 09:53:40
Postat av: AWSvensson

Lugn nyårsafton, så sammanfattar Södertäljepolisen helgen i Södertälje, men alla krigsrubriker ovan i tidningen säger något annat, antingen ligger ribban högre här än i de civiliserade delarna av landet eller har man fått sin egen Bob.

2008-01-03 @ 09:59:46
Postat av: Johan Johansson

Bäste Thoralf (och alla andra läsare)

Jag stöder ett förbud mot raketer, trots att - eller snarare tack vare - jag inser, vilket klientel som ägnar sig åt denna hänsynslösa framfart.

Friheten måste stå i proportion till det självpåtagna ansvar under vilket folk använder sin frihet.

Sverige hade fordom en ansvarstagande befolkning, där knappast någon brukade raketer i syfte att skada - eller utan hänsyn till om man skadade - andra människor.

Genom svenska politikers ansvarslösa agerande, så är situationen idag helt förändrad. Då alltför många av dem (vilka dagens politiker har inviterat till landet) de facto brukar raketer som vapen i syfte att skada - eller utan hänsyn till om man skadar - andra människor, så måste friheten (att under eget ansvar handskas med fyrverkerier) beskäras för alla.

Regelverket måste helt enkelt anpassas till, att en alltför stor andel av dem, som dagens svenska politiker har inbjudit till landet, är hänsynslösa i sitt agerande.

Ett multikulturellt samhälle är ett förbuds, kontroll och övervakningssamhälle - eller ett samhälle som kokar som en häxkittel av våldshandlingar. Just det här förbudet kan man väl leva med.

-----

Man kan lämpligen utforma det så, att den som vill ordna ett fyrverkeri (t.ex. i sin trädgård)
får ansöka om licens för detta - uppvisande av giltig licens krävs för att få köpa fyrverkeripjäser.

2008-01-03 @ 13:54:23
Postat av: oveg

Jo, Thoralf, jag håller med dig om att det är multikulturen som ställer till det, det som gjort en trevlig tradition till ett elände. Men hur lösa problemet med raketerna när det inte i praktiken går att få bort multikulturen ? dom lämnar inte Sverige förrän det blivit lika jäkligt här som i deras hemländer. Problemmakarna sitter vi således kvar med, och då återstår väl knappast annat än ett förbud mot privat användning av fyrverkerier ? nån polis som kan avstyra missbruket finns ju inte. I TV visades hur nån släpper iväg en raket horisontellt rakt mot en skara människor. Och ett par personer har faktiskt dött av sånt nu i helgen. Det måste nog bli ett förbud ? som ett offer på multikulturens altare. Och kanske kan det ha det goda med sig att en eller annan vänsterflummare och miljömupp kommer till insikt om vad de burit fram.

2008-01-03 @ 14:32:18
Postat av: Skånepåg

Som valigt från min sida off topic. Men bifogade länk MÅSTE bara läsas av alla. Handlar om islamism och marxism.

Postat av: Björn Brändewall

Låt mig se om jag uppfattat detta rätt.

1) Ingerö, inte längre aktiv folkpartist, skriver djärvt och frispråkigt om fyrverkerier och ligister.

2) Hallén, aktiv folkpartist, uttalar skriftligen att han instämmer - helt - med Ingerös frispråkiga ord.

3) Alfsson anser att detta *förstärker* hans tes, att den som är aktiv (folk)partist aldrig skulle våga vara så frispråkig.

Är det inte tvärtom?

2008-01-04 @ 00:29:31
URL: http://brandewall.blogspot.com/
Postat av: Thoralf A

Björn, jag förstår att du har svårt att acceptera det faktum att en f.d. folkpartist skriver

"Vad politikerna säger är: Rinkeby är rena aphuset, men om vi ger de stökigaste aporna några bananer så kanske de håller sig lugna."

Den dag någon aktiv folkpartist skriver något liknande skall jag börja fundera på att omvärdera mina tankar, det räcker inte med att skriva "jag instämmer med".

Det är som jag uppfattar det ett litet "fegt" sätt att ta ställning men vore jag journalist kunde jag ju göra stora rubriker av att folkpartisten Sebastian Hallen i Kalmar anser att befolkningen i Rinkeby är apor, när han ställer sig bakom ovanstående citat från Johan Ingerös blogg.

2008-01-04 @ 08:43:21
Postat av: Josephine

Hej Thoralf!
Vilken fin bild du har hittat :-)

2008-01-04 @ 16:07:13
Postat av: Thoralf A

Tack Josephine!
Det blir ett nytt nationaldagsfyrverkeri i sommar.

2008-01-04 @ 19:24:43
Postat av: Björn Brändewall

Thoralf, du läser slarvigt och då blir dina slutsatser som de blir. Ingerö anklagar *politikerna* i Rinkeby för att skicka signalen att det är ett aphus. Det är en helt annan sak än att säga "jag tycker de är apor".

Sen förstår väl alla vettiga människor att det ändå bara rörde sig om en liknelse.

2008-01-05 @ 12:26:15
Postat av: Thoralf A

Björn, det är ändå Johan Ingerös liknelse!

Jag undrar hur du och dina kamrater agerat om jag gjort den liknelsen på min blogg. Då hade det med stor sannolikhet låtit annorlunda, kan tänka mig ord som främlingsfientlig, rasism o.s.v. hade funnits i kommentarerna.

2008-01-05 @ 14:49:11
Postat av: Skånepåg

Kulturberikande albaners nyårsfirande i Landskrona 2007!

Björn, du som har de rätta kontakterna. När får vi se sådant här i Kalmar? Mycket intressantare än Barometerns fyrverkeri vid Slottet!

Fy f-n!

2008-01-05 @ 21:21:37
Postat av: Skånepåg

Nu försvann länken till kulturberikare i Landskrona. Gör ett nytt försök!

http://www.youtube.com/watch?v=PkivCbeLvXQ

2008-01-05 @ 21:23:46
URL: http://www.youtube.com/watch?v=PkivCbeLvXQ
Postat av: Sessan

När jag ser videon och jämför med Toralfs foto så förstår jag vilka barbarer vi etniska svenskar är. Nej förstör så mycket som möjligt så måste det tillverkas mer och då blir BNP större och eftersom den blir större så stiger även SIDAS pengar eftersom den är procent av BNP. Smart va?

2008-01-05 @ 21:50:28
Postat av: Skånepåg

Hej!

Har under kvällen tittat på vad ex. syrianskan Wafa Sultan framfört i olika inslag på Youtube.

Gå till http://www.youtube.com och skriv Wafa Sultan i sökrutan. Du får då ett antal videor att välja bland.

Enligt min uppfattning, är det hög tid att utlysa
en tribunal och ställa ansvariga för svensk invandrinspolitik till svars för den vettlösa och ökade invandringen av muslimer till Sverige. Av inslagen framgår, att om ingenting görs mycket snart så kommer det att gå mycket illa för det här landet!

2008-01-06 @ 00:28:07
Postat av: Hela Svenska Folket

Politikerna har brutit samhällskontraktet enligt vilket de ska sörja för vår säkerhet. Vi är inte längre bundna av det. Tillämpa civil olydnad i alla dess former !

2008-01-07 @ 19:22:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0