55 PROCENT INVANDRARE PÅ DUSH-NAMNINSAMLINGEN

Det pågår en namninsamling för att en gammal kvinna från Kosova skall få stanna i Sverige och en rad politiker har skrivit på denna namnlista. Att Migrationsverket som är den myndighet som behandlar dessa ärenden har beslutat att kvinnan skall avvisas till Kosovo tycks inte dessa politiker bry sig det minsta om. Kvinnan kom till Sverige på turistvisum men nu vill släkten att hon skall stanna kvar.

De politiker som skrivit på namninsamlingen är i stort sätt uteslutandet socialdemokrater, vänsterpartister eller miljöpartister med ett enda undantag folkpartisten Björn Brändevall.

Läs Östrans artikel.


När jag kollade namnen på namninsamlingen slogs jag av den stora andelen av ej svensk klingande namn. Jag har nu gjort en liten genomgång av namnen och kommit till följande resultat.

Av ca 1620 namn är 890 namn ej svenska. Det motsvarar ca 55 procent. Med andra ord är det bara ca 45 procent av de som skrivit på namninsamlingen etniska svenskar.


NÅGOT ATT FUNDERA PÅ FÖR DE SOCIALDEMOKRATISKA POLITIKERNA.


Kommentarer
Postat av: Göran

Man kan med rätta undra i hur många länder i världen du kan kvarstanna som "asylant" efter att ditt turistvisum passerat bäst före datum---troligen bara ett---Absurdistan!

2008-01-23 @ 03:35:17
Postat av: AWSvensson

Att dessa PK -politiker aldrig kan lära sig att det är dom som är lagstiftare och myndigheten
i det här fallet är migrationsverket som ser till att lagar efterlevs. Jag får tacka för dina uppgifter om invandring i nordiska länder mm, de kom väl till pass för att trycka i ansiktet på PK folk som försöker köra med rena lögnerna i asyl o anhöriginvandringen. Nätet är på väg att bli ett nätverk för korrekt information om tillståndet i landet.

2008-01-23 @ 09:43:28
Postat av: Jonas Franzen

Intressant slutsats du kommer fram till här Toralf. Du tittar på namnen, och genom det så kan du avgöra om det är en etnisk svensk eller inte. Det är inte lite dåligt synskt det.

1. Jag är etnisk svensk. Min flickvän också. Om vi får ett barn nu och döper barnet till Mahmood eller Ahmed så är fortfarande barnet 100% etniskt svenskt oavsett vad hon/han heter.
2. Åt andra hållet (vilket troligen är vanligare i det här fallet) så kan två muslimska invandrade personer föda ett barn i Sverige och döpa barnet till Anna eller Kalle. Då är barnet inte etniskt svenskt men namnet klingar svenskt.

Så Toralf. Sluta med den här konstiga logiken (eller icke-existerande logiken). I det här fallet med namninsamlingen så är det säkert en ännu större del icke-etniska personer än vad du nämner.

Samtidigt får du inte glömma att personerna som gjort insamlingen troligtvis har vänt sig till människor och i områden där störst andel personer skriver på. Det visar ingenting om stödet är större eller mindre hos etniska svenskar. Skärpning.

2008-01-24 @ 03:47:20
Postat av: Thoralf

Jonas F, jag tycker det är mycket intressant att se vilka grupper av människor som skriver på den här typen av namninsamling.
När de nu finns på nätet är det väldigt lätt att inhämta dessa namnuppgifter (undrar om de personer som skriver på dessa namnlistor är medvetna om att vem som helst kan kopiera hem alla namnen och använda dem till vad som helst).

Jonas, du skall också veta att jag varit mycket försiktig med vilka jag räknat till gruppen ej svenskklingande namn, i tveksamma fall har jag räknat som "svensk", t.ex finska namn har hamnat i gruppen "svenskar".

Jag förstår att du inte gillar resultatet av min lilla undersökning men den kanske lär dig något.

2008-01-24 @ 08:50:59
Postat av: Anonym

Jag glömde att kommentera dina två exempel.
Vilka svenskar skulle få för sig att döpa sitt barn till t.ex. Muhammed, vi kan nog räkna dessa på ena handens fingrar.
Detsamma gäller nog för muslimer, att dessa skulle döpa sina barn till Karl eller Anna är nog mycket osannolikt.
Vad det gäller den här namninsamlingen tror jag nog vi kan bortse från dessa möjligheter. ;-)

2008-01-24 @ 08:55:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0