VÄRSTINGPOLISER KOSTAR 100 MILJONER?

70599-298
F.d. dagisfröken Carin Götblad kanske snart rikspolischef.

Jag antar att det var många med mig som satte frukosten i halsen när Skånes länspolismästare Eva Årestad Radner ville att ett stort antal värstingar skulle få pröva på polisyrket. Polisen söker nu ett bidrag om ca 100 miljoner kronor för detta projekt.


Daltandet med dessa ungdomar visar inga gränser i Sverige. En väg till polisyrket är tydligen att bli en värsting.
Läs artikel i Sydsvenskan.


Följande brev har skickats till länspolismästaren och till media idag.


Till länspolismästare Eva Årestad-Radner
 
Det tragiska balkongdramat på Hermodsdal i Malmö där en 16-årig flicka troligen blev utslängd och dödad av sina släktingar kan vara ett gyllene tillfälle för dig att rekrytera nya poliser bland unga icke nordiska ungdomar. Den 19-åriga brodern sitter tydligen häktad och får väl anses vara skäligen misstänkt. Om brodern nu befinns var skyldig så måste ju det att man slänger ut sin syster från fjärde våningen vara synnerligen meriterande att bli s.k projektanställd i till ditt s.k mångfaldsprojekt och kanske senare också bli antagen till polishögskolan.
Jag tror att du kan finna ännu en kandidat till ditt projekt om nu den skyldige till dödsskjutningen utanför pizzerian på Lantmannagatan för några dagar sedan blir gripen.
Om nu inte ditt projekt blir av så kan det i varje fall inte bero på svårighet att finna lämpliga deltagare i det numera så mångkulturella Malmö.
 
Med vänliga hälsningar och lyckönskningar till projektet
Sandor Herold
Malmö


I Tyskland har man börjat skicka dessa ungdomar till Sibirien istället enligt BBC.
German authorities have sent a violent 16-year-old youth to Siberia in the hope that a tough, strange environment will help improve his behaviour.
Långt ifrån civilisation och alla bekvämligheter tillsammans med en rysk vakt är vad som väntar dem. De får hugga ved och hämta vatten ut i kyla ned till -30 grader. Då är det ruskigt obehagligt att gå på utedass men nöden har ingen lag. ;-)

De tyska myndigheterna spar dessutom mycket pengar, kostnaden ligger bara på en tredjedel av andra alternativ. Läs artikel i BBC.


Detta vore något för svenska sociala myndigheter att ta efter och kostar bara en bråkdel mot detta värstingpolisprojekt.


Kommentarer
Postat av: lasse

Stod det inte "Aina" på den ursprungliga bilden på polisbilen? Meningen var väl att turkiska ligister skulle säga "Titta, dom har ju humor! Låt oss inte vara taskiga mot dom i fortsättningen!"

För mig påminner tilltaget om mobboffret som bjuder mobbarna på godis och hoppas att han får en lugn stund nästa rast, fast alla vet att mobbningen fortsätter när godiset är slut.

2008-02-04 @ 18:25:20
Postat av: Jonas Gustafsson

De där 100 miljonerna hade räckt till ett antal fritids och ungdomsaktiviteter som många ungdommar hade kunnat få nytta och nöje av.

2008-02-04 @ 19:36:49
Postat av: Skånepåg

Suveränt skrivet av Jan Milld.

http://www.algonet.se/%7Emilld/sd/bokbidrag.html

Postat av: j-å

Man blir nästan mållös.
Vad händer om en muslim blir polis, med t.ex. den vidriga kvinnosyn denne har.
Det sitter så djupt inpräntat i dessa människor, så den svenska polisskola finns inte, som kan ta ur dem detta synsätt.

2008-02-05 @ 00:55:58
Postat av: erik anderson

Det var ju intressant att få veta att kvalifikkationen till polisutbildningen är att vara en "buse" och västing med invandrarbakgrund. Då blir det nog svårt att vända sig med förtroende till polisen i fortsättningen.
"Talar de svenska med brytning" också?
I det politiska tok-sverige har multikulti-daltet gått alldeles för långt, nu får det fanimej vara nog på galenskapen

2008-02-05 @ 01:07:10
Postat av: AWSvensson

Apropå Carin Götblad så blev Mona Sahlin utsedd till årets hetero på Gaygalan. Då har hon ju något att dra sig tillbaka till när hon märker att leda landet är hon inte byxad till.

2008-02-05 @ 11:09:29
Postat av: Magnus

Du, AWSvensson, tror du inte att Monas man önskar att hon varit homo?

2008-02-05 @ 13:19:40
Postat av: Sivan

Helt rätt: "Långt ifrån civilisation och alla bekvämligheter tillsammans med en rysk vakt är vad som väntar dem. De får hugga ved och hämta vatten ut i kyla ned till -30 grader. Då är det ruskigt obehagligt att gå på utedass men nöden har ingen lag. ;-)"
Eller varför inte prova på utbildning till marinkåren i USA!

2008-02-05 @ 18:34:56
Postat av: Thoralf A

Sivan, dessa personer får inte ens inresetillstånd till USA.

2008-02-05 @ 18:51:25
Postat av: Gregorius

Jag undrar i mitt stilla sinne när svenska foket ska vakna, resa sig upp och unisont be representanter för massmedia och våra ynkliga politiker fara åt hå-vete. I min enfald trodde jag redan för 15 år sedan att gränsen var nådd - men jäklar så fel jag hade. Vansinnet och utarmandet av vårt land fortsätter. Min undran får jag nog aldrig svar på. Det är för sorgligt att förfallet får fortsätta.

2008-02-06 @ 14:44:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0