UNGA "FLYKTINGMÄN" MER VÄRDA ÄN GAMLA?

70599-305

Fattighuset snart en verklighet igen?                    Foto Thoralf Alfsson.


Är flyktingar mer värda/viktigare än gamla?  Den frågan måste man absolut ställa sig efter att man läst Barometerns artikel om Mörbylånga kommuns flyktingmottagning av det som jag kallar ensamkommande unga muslimska män.


Igår träffade jag en man som ringt till mig och ville träffa mig för ett samtal. Vi träffades för ett intressant samtal om Sverige, biståndspolitik, omsorgen och en del annat.. Kort kan man sammanfatta samtalet med att han inte kunde förstå att vi först och främst inte tar hand om vår egen befolkning innan vi satsar miljardbelopp på bistånd till diverse tvivelaktiga demokratiska länder i bland annat Afrika. Han hade själv jobbat i Angola under 80-talet och var mycket bekymrad över Sveriges stora bistånd till detta land. 

Han berättade också om hur omsorgen om de äldre fungerar hos Ölandskommunerna. De boende eller avdelningar som finns för t.ex. dementa personer är kraftigt underbemannade, speciellt under nattetid då en eller två personer har ansvaret för ett stort antal dementa personer. Han berättade att vid ett tillfälle när personalen fick problem med någon person som blev våldsam fick man ringa brandkåren för att få hjälp p.g.a. att de är så underbemannade. De få poliser som finns på Öland var kommenderade till Kalmar så det  fick bli en utryckning för brandkåren istället.

Personalen inom äldreomsorgen i Borgholms kommun får inga arbetskläder utan ett bidrag på 100 kronor/år till kläder. En uppsättning arbetskläder av det billigare slaget kostar 600 kronor och det går åt flera uppsättningar varje år. Tvättning får man givetvis sköta själv.

För den som är intresserad kan jag berätta att mannen som berättade detta vid samtalet var invandrare från ett före detta öststatsland och kom till Sverige i början på 90-talet.


MEN NU TILL MOTSATSEN TILL OMSORGEN AV DE GAMLA.


70599-306
Boende för ensamkommande unga muslimska män!  Foto Thoralf Alfsson.

I Mörbylånga kommun som i så många andra kommuner tar man idag emot så kallade ensamkommande flyktingbarn. Denna beskrivning är fullständigt felaktig men det har jag skrivit om i flera inlägg. Det anmärkningsvärda är den enormt höga personaltätheten för dessa mer eller mindre vuxna män utan några fysiska men.

Mörbylånga kommun har anställt nio personer för att "sköta" fem unga män. Var hittar du den personaltätheten inom kommunens äldreomsorg? Läs artikel i barometern och i Ölandsbladet.
Det är fruktansvärt bisarrt när man tänker på hur många gamla får sin hemtjänst nedskuren till ett minimum av timmar för att kommunen är "tvungen" att spara pengar.

Till alla läsare från Mörbylånga vill jag poängtera att det i slutändan inte handlar om 5 ensamkommande barn. Detta handlar om en flyktingsluss för dessa unga män, så snart en får uppehållstillstånd kommer en ny ung man. Den unga mannen som fått uppehållstillstånd har Mörbylånga kommun skyldighet att ta hand om inom kommunen. Eftersom en stor andel av dessa ungdomar fungerar som ankare kan kommunen sedan räkna med att ett antal anhöriga söker uppehållstillstånd i kommunen inom en mycket kort tid efter det första uppehållstillståndet beviljats. Sedan är "pyramidspelet" igång!


NÄR DET GÄLLER FLYKTINGMOTTAGNING SÅ HAR STATEN TYDLIGEN HUR MYCKET PENGAR SOM HELST ATT DELA UT TILL KOMMUNERNA.


Våra pensionärer och gamla får däremot bara ta emot smulorna som ramlar från flyktingpolitikens bord.


Kommentarer
Postat av: Skånepåg

Thoralf

Detta BORDE tryckas på ett flygblad och delas ut till alla i kommunen, men jag vet att resurserna är begränsade. Tror att politikerna inte vet om att de öppnat en flyktingsluss och insett konsekvenserna av detta? F-n vad jag blir f-b på dessa inkompetenta politiker!

Har just kollat på dansk TV (internet) vilka
våldsamheterna som sker där i kväll. Slöddret kräver att danskarna skall respektera deras åsikter annars så hotar man med att det skall bli ännu värre! Snart händer väl samma sak här i Sverige?

2008-02-15 @ 00:57:46
Postat av: Henrik

Upphör möjligheten att fungera som murbräcka eller ankare den dag man fyller 18, eller kan man plocka med sig föräldrar och syskon även om man själv får uppehållstillstånd efter man fyllt 18? Någon som vet?

2008-02-15 @ 01:19:54
Postat av: Göran

"Henrik": Svar JA! Efter aderton år är du att klassa som vuxen och skall behandlas som vilken asylsökande som helst. Därför ljuger dessa "mustaschprydda stackars muslimska barn" om sin verkliga ålder som troligen i många fall är närmare 20-25år än uppgivna 16-17år.På grund av detta har gjort man givetvis gjort sig av med samtliga resedokument ty Die dumme Schweden släpper glatt in folk som inte ens kan styrka sin identitet!

Arma Fosterland!

2008-02-15 @ 01:43:09
Postat av: Göran

"Thoralf": Lika illa i min lilla kommun (Orust). Personaltätheten vad gäller
bedrägeriet "ensamkommande barn" är TIO(10) anställda på NIO (muslimnska vuxna), emedan bemanningen inom åldrings/demensvården är TVÅ(2)anställda på ÅTTA(8) gamla kämpar som byggt upp vår välfärd vilken snart är ett minne blott!

Fullständigt Vedervärdigt!

2008-02-15 @ 01:48:36
Postat av: Johan G.

Jag håller med Skånepågen. Jag bidrar mer än gärna till ditrubitionen av flygblad. Vad som helst, bara det händer något.

2008-02-15 @ 10:03:22
Postat av: Vilse i Skogen?

Hej! Thoralf

Du är verkligen vilse, du tar upp saker som ej är relevanta med problemet. Varje jävla gång är du fel ute. Ok! Inte varje gång, men 75% av dina inlägg visar du inte själva problemet eller bakgrunden till problemet. Fan vad du är ologiskt. Och Är det inte samma människor som kommenterar dina inlägg? Ignoranta människor..

Hur känns det och ha fel nästan hela tiden? Tröttnar du aldrig! Dag in, dag ut, samma skit. Du måste ha ett väldigt stark psyke.

Inte konstig att du är själv (tolka det som du vill). Du får ingen kärlek precis...Hur känns det?

Kan du berätta för mig...(hoppas inte Tore svarar för dig)hehe

och lycka till förresten..det finns hopp för alla

2008-02-15 @ 10:34:50
Postat av: AWSvensson

Om
Vilse i Skogen lugnt och stilla försöker förklara vad som är problemet så finns det på denna blogg många välutbildade intelligenta personer som kan hjälpa dig och lotsa dig vidare i livet. Hör av dig vi står beredda.

2008-02-15 @ 10:45:51
Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

"Vilse i skogen" verkar mest vara "vilse i pannkakan"!!!
Vänligen, förklara vad som är fel på Thoralf´s blogg???
Förmodligen någon som behagar "skämta aprillo" för att reta upp församligen!!!!

2008-02-15 @ 11:00:48
Postat av: Skånepåg

Sven, vilse i skogen eller vad de nu kallar sig för.

Det är person(er) som känner sig kränkta (ett modeord som numera används överallt!)för att de inte har samma fattningsförmåga som normala människor. Troligtvis är deras kommentarer ett förtvivlat rop på hjälp? Det finns institutioner inom Landstinget som är bättre på att hantera den här sortens problem än vi vanliga blogganvändare!

2008-02-15 @ 11:16:46
Postat av: salasso

"Fan vad du är ologiskt"

Denna fantastiska mening är nog inget skämt utan säkert en produkt av den svenska grundskolan....

2008-02-15 @ 11:17:11
Postat av: Truckdriver

Helt vilse i skogen.

"och lycka till förresten..det finns hopp för alla"

Nej det gör det tyvärr inte. Du är utom all hjälp!

2008-02-15 @ 11:34:00
Postat av: AWSvensson

Går på lunch nu skulle Helt vilse höra av sig så hoppas
jag att någon kan hjälpa honom.

2008-02-15 @ 12:41:33
Postat av: rim

Här får du en massa kärlek
Thoralf så vilse i pannkakan ser att dina beundrare verkligen älskar din blogg.

2008-02-15 @ 13:53:24
Postat av: AWSvensson

Åter i tjänst, har det utbrutit en epidemi.

2008-02-15 @ 14:04:47
Postat av: Skånepåg

AWSvensson

Nej ingen epidemi.

Men som du vet har amöber inget normalt sexualliv, utan förökar sig genom delning. Så en och annan av dessa märkliga varelser dyker då och då upp här på bloggen!

2008-02-15 @ 14:23:00
Postat av: AWSvensson

Tack för upplysningen, var rädd för att ett nytt virus dykt upp som skulle passera mitt virusskydd.

2008-02-15 @ 14:28:30
Postat av: hahaha

Ni verkar ha roligt...hahahahahahahaha

hahahah...skaffa er ett LIV!!!!!!!!!!!!!!!!!

2008-02-15 @ 15:00:18
Postat av: alex

Hm verkar som de pubertala fjortisarna från träskvänstern börjat hitta hit...

2008-02-15 @ 15:26:18
Postat av: AWsvensson

Läkarvetenskapen går ju hela tiden framåt, fler och fler lyckas man hålla i liv, men allvarligt talat har man inte gått för långt nu.

2008-02-15 @ 15:36:24
Postat av: Tore

"Vilse i skogen"! Ha-ha-ha, sa dåren med det fula trynet, och snöt sig i korkmattan. Nog kan Thoralf svara för sig, när dårfinkar
uppträder... :-)))

Tänk om dessa "vuxna barn" är utbildade av al-Quaida. Då har vi verkligen stora problem. Att inte
folk reagerar mer är mycket förvånande, i en tid
som nu börjar bli farlig...

Jag har sagt det förr, och jag säger det igen:
En del kommunpolitiker skulle undersökas, om de är
"drogade", då de tydligt inte är kapabla att leda
en kommun på lång sikt. Dessutom ser inte de "anhöriga" till åldringarnas bästa? Man kan verkligen undra...

2008-02-15 @ 15:46:39
Postat av: Skånepåg

hahaha

"Ni verkar ha roligt...hahahahahahahaha
hahahah...skaffa er ett LIV!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Du som anser dig vara en expääärt med stor livserfarenhet. Var nu inte blyg utan rekommendera något som du tror även kan berika vårt, som du anser, torftiga liv.

Har just nu en omfattande mailväxling med en forskningsgrupp inom medicin i Storbritannien. Skiver några artiklar om medicinsk teknik för ett skandinaviskt magasin och har mailväxling med några professorer i Sverige och USA med anledning av detta. Bara så du vet, att inom det intellektuella området är det tillräckligt. Vad du sen menar med att "skaffa er ett liv" kan vara intressant att veta?

2008-02-15 @ 15:47:15
Postat av: Skånepåg

AWSvensson

"Läkarvetenskapen går ju hela tiden framåt, fler och fler lyckas man hålla i liv, men allvarligt talat har man inte gått för långt nu."

Den var DAGENS utan tvekan 10+++!

2008-02-15 @ 15:55:36
Postat av: jenny

Vilse i skogen:
ditt inlägg kan väl ändå anses vara ganska pinsamt, det innehåller nämligen precis allt det som du anklagar Thoralf för. Det Thoralf åstadkommer i denna blogg är nämligen texter tagna direkt ur verkligheten som förser samhället med ren och skär fakta som dessutom grundar sig i korrekta källor. Jag förstår att det måste kännas jobbigt för dig att ställas öga mot öga med verkligheten! Om du vill att någon skall lyssna till dig kan du väl grunda ditt inlägg med precis det samma, konkreta exempel tagna från verkligheten med källor som du hänvisar till.

2008-02-15 @ 16:45:12
Postat av: Thoralf A

Vilse i skogen.
Du tillhör förmodligen den skara av vänsteranhängare som ibland hälsar på i min blogg.

För det första brukar ert språk vara en stor bekräftelse på problemen i den svenska grundskolan, tyvärr.
För det andra kommer ni bara med tomma påståenden!
Jag deltar gärna i diskussioner men då vill jag att du/ni konkretiserar vad som är ologiskt.

2008-02-15 @ 16:50:21
Postat av: Mer vilsen än nångonsin

Och nu kommer dagens citat:

"SD är ett missnöjesparti som säljer universallösningen på alla problem ? massinvandringen. Det känns lite som en dålig TV-shops reklam för bantningspiller. ?gå ner i vikt genom att äta som vanligt och inte motionera du behöver endast äta våra piller så går du ner i vikt? det är helt enkelt inte trovärdigt"

Vi säger att vi stoppar invandringen och förändrar invandringspolitiken. Kommer du vara arbetslös då?
Din kompetens räcker inte, så förmodligen får du söka jobb igen(?) Tore kan kanske hjälpa dig?

Till skånepåg: ett liv utan hat borde du skaffa och du behöver inte skryta. Jag vet flera unga invandrare som har kommit längre än dig. Skrytare!

2008-02-15 @ 20:28:24
Postat av: Befria Media

Kommentaren fran "vilse i skogen" ar typisk for de som klagar pa Toralfs syn pa massinvandring.

1. De har inga argument.
2. De anvander smutskastning som metod.
3. De kan aldrig nagonsin forsvara eller forklara den politiken som Toralf ar motstandare till.

4. De ar bara ett litet fatal kvar
5. Meningslosa personangrepp ar deras specialitet.
6. Sprakbruket antyder att de ar i yngre tonaren.

Intressant att se att asylsokande nu inhyses i slottsbyggnader. Bilder och epost adressen till de politiker som tillatit detta skulle kanske kunna visa en folkopinion vart man ska vanda sej om man vill klaga. Da kan dessutom bloggare publicera information om deras aktiviteter sa det blir riksbekant.
Undrar om det kan hjalpa, formodligen delvis iallafall?

2008-02-15 @ 20:52:42
URL: http://svenskmedia.blogspot.com/
Postat av: Spinkige spinnrockaren

Thoralf, du uppmärksammas i Barometern!

http://www.flashback.info/leave.php?u=http://www.barometern.se/ledare/nar-det-hettar-till-galler-det-att-tanka(483840).gm

2008-02-15 @ 20:55:20
Postat av: Skånepåg

Vilsnare än någonsin.

Herregud pojk, har du inget vettigt att komma med och ingen som helst fattningsförmåga? I din värld tycks bara tjafs och löjliga personangrepp var det enda som ni klarar av!

Inte undra på att du är kvar i vänsterträsket!

2008-02-15 @ 21:32:09
Postat av: Skånepåg

Spinkige spinnrockaren

Jaha det var glädjande siffror med Lundgren och Alfsson i toppen! Inte undra på att det börjar bli nervösa ryckningar både lite här och där. Att då reserverna till reservlaget kommer hit för att roa oss med sin stupiditet, får vi ta som en komplimang!

2008-02-15 @ 21:40:10
Postat av: hahah

hahaha

2008-02-15 @ 23:02:34
Postat av: Magne

Vad som driver mig, Thoralf, Skånepåg samt flera andra respektabla hästar framåt, det begriper jag. Men sådana slynglar som Mer vilsen än nångonsin och hans gelikar begriper jag inte.. Vad är det som driver dom, vad är det som ger dom kraften? Dom har ju ingen verklighetsförankling inga argument ingen sanning, ingenting..

2008-02-15 @ 23:44:43
Postat av: Thoralf A

Spinrockaren och Skånepåg jag kan inte hitta något i Barometern!

2008-02-15 @ 23:53:27
Postat av: Fitna

"Vilse i Skogen" är inte vilse i skogen. Med tanke på hans/hennes språkbruk är han/hon snarare vilse i öknen, Anatoliens bergstrakter, eller liknande...

2008-02-16 @ 00:13:02
Postat av: Skånepåg

Thoralf

Klicka på Ledare och scrolla ner till "När det hettar till gäller det att tänka"

2008-02-16 @ 00:23:02
Postat av: norrland

hm alltid lika trevligt att läsa denna blogg,man blir lika jävla mörkrädd varenda gång...sverige är ju fantastiskt va....jävla pissland.

kul att nån förvirrad vänstermupp kommenterar,lite synd att dom aldrig har något konkret att säga dock...fast det brukar ju oftast handla om väldigt förvirrade människor,som oftast aldrig provat på ett riktigt jobb någonsin,är väl därför dom kan förespråka en politik som går ut på att använda svenska skattepengar mot folkets vilja....dessa vänsterflummare är ju oftast väldigt outbildade,dom kanske hoppas på ett bättre liv i en mångkultur med MÖ och afrikas mest nergångna människor....vem vet..

man ser dock aldrig deras kommentarer på fröken sverige,dom är väl rädda för att fröken kan se IP-numret..stackarna har ju faktiskt en ganska dyster verklighet mot sig...så det är väl därför förolämpningarna haglar...argument mot dagens negativa del av invandringen,som det bla rapporteras om här..ja det får dom ju svårt att hitta argument mot.

men som sagt,dom sympatiserar väl med sina outbildade bröder och systrar från 3:dje världen som väller in...outbildade och bidragsälskande parasiter som gärna vill att andra hårt arbetande ska betala deras vardag...vänstern och invandrarna står varandra närmare än man tror serru.

2008-02-16 @ 11:20:36
Postat av: Skånepåg

Norrland

Bara som en info. Thoralf har även tillgång till IP så han har koll på de olika pseudonymer de använder!

Fröken Sverige är modererad och Thoralf kör med "öppna kort", vilket är förklaringen.

2008-02-16 @ 11:46:17
Postat av: Ola

Jag läste att varje ensamkommande "barn" (15-20 åring) kostar 750.000 kr per år att ta om hand. Vilket innebär att staten lägger ut runt 1 miljard på dessa "barn". Samtidigt som man drar in på frukostäggen till de äldre för att det kostar för mycket.

Har röstat på moderaterna hela mitt liv. Aldrig mer! 2010 blir det sverigedemokraterna garanterat. En röst på ett parti som sätter svenskarna först.

2008-02-16 @ 15:58:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0