NY SKANDAL I KOMMUNBOLAG I KALMAR

Felaktig redovisning i kommunens fastighetsbolag Kalmarhem kommer att ge förluster på 35 miljoner kronor för 2007. Läs artikel i Barometern.


Antingen har företaget som innehar ca 4500st lägenheter drivits ekonomiskt helt amatörmässigt eller så har ledningen mörkat bolagets resultat medvetet och hoppats att det inte skall uppdagas. Kommunalrådet Johan Persson (s) försvarar styrelsen och alla inblandade i Kalmarhem. Istället ger han revisorerna skulden!


Det är återigen ett lågvattenmärke från socialdemokraterna. Ett företag av den storleken måste givetvis veta hur tapeter, målning, byte av fönster skall redovisas i bokföringen, något annat är ren lögn. VD Lars Graffner bör lämna sitt uppdrag omgående och frågan är om inte styrelsen bör ställa sina platser till förfogande.


70599-310
3 st av styrelsens ledamöter sitter även i kommunfullmäktige, däribland ordförande Britt Lindblad (s) och Peter Persson (v) och Tamas Lakatos (m). Det anmärkningsvärda med dessa ledamöter är att de aldrig yttrat sig i kommunfullmäktige under den jag suttit i fullmäktige (1 november 2006). Läs mitt inlägg på min kf-blogg om passiva ledamöter 

Är dessa personer lika passiva i Kalmarhems styrelse bör de givetvis fundera över sitt uppdrag.
 
Enligt hyresgästföreningens undersökningar ligger Kalmarhem på en tio i topp placering för höga hyror i Sverige. Ändå klarar företaget inte av sin ekonomi och har inte gjort det på många år.


Frågan är vad detta kommer innebära för kommunens skattebetalare.


Kommentarer
Postat av: AWSvensson

1200 söker 25 jobb på Elgiganten i Kalmar, behöver vi verkligen importera lågutbildad arbetskraft, en myt som sveper över invandrardebatten så fort folk skall tillbaka till hemlandet. En annan myt om dessa högutbildade som hemsöker vårat land. När kravet på att klara av svenskaundervisningen på tre år hörs kritiken, det går ju inte för vi har massor av analfabeter, hoppsan är vi förda bakom ljuset....

2008-02-19 @ 11:27:54
Postat av: JED

Om det blir lagligt att klona människor i framtiden, så vill jag att man klonar dig Thoralf, för du behövs i varje kommun med ditt engagemang och kunnande!!!

2008-02-19 @ 12:28:50
Postat av: Sven-Olof

Sist vi på min arbetsplats sökte extrapersonal, 4 timmars butiksarbete tidiga mornar vid behov, så hade vi 250 sökande.. till 3 platser.. Finns inget som helst behov av arbetskraftsinvandring. Däremot måste utbildningssystemet reformeras. När skolan inte möter arbetsmarknadens behov, är det i första hand politikernas fel.

MVH Sven-Olof

2008-02-19 @ 17:05:45
URL: http://sdblogg.se
Postat av: nicke

Skriv gärna om denna artikel:

http://www.barometern.se/noje_o_kultur/kultur/censur-islamkramare-och-gamla-radikaler-(489326).gm
http://www.tinyurl.com/3xnh6a

2008-02-19 @ 19:14:46
Postat av: Tore

En "femma" i höjning, verkar vara relevant...
Ett socialdemokratisk maktsvindleri, som undanhållits Kalmarbor. Arrogans och undanflykt.
År efter år, och medborgarna lär sig inget. Indoktrinering verkar slutomdömet, och bidragstagaren håller käft, och de rika bryr sig icke. En ond cirkel, eller hur Thoralf!...

2008-02-19 @ 19:24:40
Postat av: Fröken Sverige

Hej goa vän!

Dhimmifeldt: -Vi behöver en fördjupad dialog med den muslimska världen...
"Statsminister Fredrik Reinfeldt sa att han vill ha ett starkare Europa-samarbete när han i dag besökte Europaparlamentet i Strasbourg.

-Vi behöver en fördjupad dialog med den muslimska världen. Ett viktigt syfte skulle vara att bygga upp ett ökat förtroende, respekt och förståelse mellan vad vi kallar väst och den muslimska världen, sa Fredrik Reinfeldt. "

"EU:s utvidgning var ett annat ämne som Fredrik Reinfeldt talade om.

-Utan fortsatt utvidgning riskerar vi att hotas av fortsatt instabilitet på vår egen kontinent. Utvidgningen är vår viktigaste strategiska verktyg för att sprida de värden som Europasamarbetet vilar på. Vi har rivit en mur i Europa, nu ska vi inte bygga en ny mot Turkiet eller andra europeiska länder, sa Fredrik Reinfeldt. "

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1060616&lid=senasteNytt_275214&lpos=rubrik_1060616

2008-02-19 @ 20:49:36
URL: http://imittsverige.blogspot.com
Postat av: Blackfootnation

Kan det handla om "tvätteri" av mångkulturella pengar som "ingen" vill redovisa???
Så här funkar "mångkulturella" Sverige idag-alla vet att det bara på pengasidan handlar om sanslösa miljardbelopp som "asyleritet" kostar.
Nationsmässigt, trygghetsmässigt är priset ÄNNU HÖGRE.

Självklart måste man "tvätta" dessa förluster på alla möjliga sätt.
Här är troligen ett av dessa kreativa sätt att bli av med ett kommunalt underskott som bottnar i asylfrågor.

2008-02-19 @ 20:52:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0