MIGRATIONSVERKETS DUBBELSPELNyligen startade Migrationsverket ett nytt projekt för att försöka efterforska anhöriga till så kallade ensamkommande barn. Jag tror att många svenskar tror att dessa "barn" inte har några föräldrar eller anhöriga och den bilden har ju också pk-media också gjort mycket för att framhålla. Jag och andra inom SD har däremot försökt nå ut med budskapet att det handlar om så kallade ankarbarn som kommer till Sverige för få uppehållstillstånd. När väl uppehållstillstånd beviljas, simsalabim så finns det helt plötsligt en hel rad anhöriga. Givetvis är just detta planeringen, att föräldrar och andra anhöriga skall söka uppehållstillstånd som anhöriga i de allra flesta fall.
Nu startar Migrationsverket alltså ett projekt för att efterforska de ensamkommande barnens anhöriga. Detta framstår ju vid en första betraktelse som något vettigt, sedan är ju frågan vad Migrationsverket kommer att göra om anhöriga kan spåras i t.ex. Irak. Skall Sverige hämta de anhöriga eller kommer de skicka tillbaka det så kallade ensamkommande barnet.


MEN känner man till lite fakta angående dessa ensamkommande barn blir jag väldigt fundersam och undrar om Migrationsverket sysslar med något slags dubbelspel. När man skriver att det är förenat med stora svårigheter.

  

En siffra som du aldrig får se i svensk media är hur många föräldrar eller andra anhöriga som helt plötsligt uppstår från de "döda" så fort ett av dessa barn fått ett permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Under 2007 ansökte inte mindre än 345 föräldrar till så kallade ensamkommande barn uppehållstillstånd i Sverige.


I år blir det givetvis även ett rekord i denna kategori. Hittills har inte mindre än 506 föräldrar sökt uppehållstillstånd och då har inte december räknats in.


Jag frågar mig vad detta projekt på Migrationsverket i verkligheten har för syfte. Säkraste sättet att hitta föräldrarna är att ge barnen uppehållstillstånd sedan kommer hela tjocka släkten som på beställning utan att Migrationsverket behöver driva ett kostsamt projekt som är förenat med så stora svårigheter.

Ingen kan väl förneka att det mer eller mindre alltid handlar om ankarbarn när man ser dessa siffror.


Invandrarservice i Kalmar vill inte svara på frågor på hur många av de ensamkommande barnen i Kalmar som fungerat som "ankarbarn".


Kommentarer
Postat av: j-å

Tänk att detta påstod jag innan Påryds byagård blev hem för ensamkomna barn. Dock blev jag både hånad och utskrattad. Man till och med sa att jag var inte riktigt klok i huvudet.

Men det är föga tröstande att jag kan ha haft rätt.

2008-12-21 @ 22:39:35
Postat av: Martin Isaksson

Ja ibland undrar man hur dumma i huvet de tror att svenskarna är? vi går ju på vad som helst som dessa kravmaskiner säger finns ju inga begränsningar på hur mkt pengar man kan gödsla på dessa individer.undrar hur PK ska svamla bort dessa fakta med sina obligatoriska Nazi och rasist beskylningar som kommer som ett brev på posten så fort ett varningens finger höjs mot dessa kriminella förfaranden.

2008-12-21 @ 22:43:46
Postat av: Ruskprick

Jag är så evinnerligt glad att vi i O-Hamn ännu sluppit detta med "ensamkommande flyktingbarn". Detta är ihop med apatiska flyktingbarn det som gnagt mig i ögat mest av all denna multikultihysteriska propaganda. Vilket finurligt ord (faktiskt) ensamkommande flyktingbarn. Tänk Olga 79 år och fattigpensionär vad hon måste tycka synd om dessa små föräldrarlösa gråtandes barn med krulligt svart hår och putande biaframage som med tummen i munnen och en skabbig nalle i andra näven kliver av flygplanet på Arlanda.

2008-12-21 @ 23:19:04
Postat av: Kalle

Som barn räknas de upp till 18 års ålder. De flesta som kommer är nog äldre och bluffar om sin ålder för att lura Migrationsverket och få Permanent UpphållsTillstånd (PUT)Thoralf har alldeles rätt att de är s.k. ankarbarn för att föräldrarna och övriga syskon skall få in en fot och tära på den svenska generösa biståndspolitiken.Det skrämmer att sverige återigen är bäst i klassen att locka hit invandrare.2008-12-22 @ 00:54:33
Postat av: Inge Sandén

Har tidigare gjort några kommentarer,på en del bloggar,hur glad jag blivit efter att tidigare bara läst tidningar,men sedan något år tillbaka lärt mig att någerlunda hantera denna apparat,och nu fått reda på så mycket sanningar,att jag tror,att jag måste ta en paus från allt läsande så att jag inte får hjärtstillestånd.Om man vill hjälpa barn i världen som inte har några föräldrar,kan man skicka en slant till Läkarmissionen och kryssa gatubarn.Om vi i Sverige skulle ta hit alla världens gatubarn då skulle vi alla gå under och ingen blir hjälpt. Den bästa hjälpen är på plats.Men då skall det vara av organisationer som följer upp att det verkligen blir så.Sida är den största bluff vi skattebetalare blivit utsatta för.40% avdom 28 miljader som Sida har hand om går till att finansiera krigen i Afrika.Sedan det blev bekant att Bengt Westerberg har 800000 kr. om året som styrelseordförande i Röda Korset lägger jag aldrig en krona mera i deras bössor.Gatubarnen har alltid legat mig varmt om hjärtat,efter 54 år till sjöss har jag sett en del.I Rio fisk dom alltid putsa mina skor,när dom kom med sin lilla skoputsarlåda,då man satt på något sjapp och tog en öl.Dom PK-riktigasgodhet ger jag inte 5öre för.Det tycks vara bara Sverigedemokraterna,som fattat vad som pågår i det här landet.

2008-12-22 @ 01:45:21
Postat av: natan

Jo vi får hoppas likt Inge att fler o fler får upp ögonen för vad som sker. Kravallernrna i Rosengård ger säkert en tankeställare !!

2008-12-22 @ 05:07:26
Postat av: Putte

Men det är väl inga problem. När de anhöriga hör av sig och begär att få anhöriginvandra, får man ju reda på var de bor och kan skicka hem barnen till dom igen, med en uppmaning om att inte tappa bort dom fler gåmger. :-)

2008-12-22 @ 05:43:00
Postat av: Roberth Ström

Surahammars kommun tog emot 6 ensamkommande skäggiga barn i februari 08 undrar när släkten kommer

2008-12-22 @ 07:06:15
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: s-e karlsson

Min undran är när frågan om mottagandet av "ensamkommande barn" skall läggas fram av någon eller några från Kd i Högsby kommun ! Då får vi i Sd högsby ännu fler tokigheter att slåss mot ! Hoppas den frågan aldrig kommer upp !

Mvh Sd Högsby genom S-E Karlsson .

2008-12-22 @ 08:21:13
Postat av: Jonas Gustafsson

1 "ensammkommande flyktingbarn" kostar ca 1 miljon i Sverige per år.Hur många skolor kan man bygga för dessa pengar eller hjälpa ett antal barn på plats?Thoralf, har inte du siffror hur denna miljon hjälper ett barn i Sverigre, men kankse t.e.s 100 barn på plats? Vill vi verkligen hjälpa dessa barn, så är det ju på plats dessa pengar gör nytta.

2008-12-22 @ 09:22:46
Postat av: BAW

Med en dåres envishet upprepar jag, ge oss namn, bild och adress till landsförrädarna som sitter och beviljar uppehållstillstånd.

2008-12-22 @ 09:27:08
Postat av: AWSvensson

Varför har aldrig en reporter ställt den enkla som självklara frågan, hur har resan till Sverige bekostats.Först beskriver man elände i hemlandet och vips befinner de sig i Sverige.Alla normalbegåvade begriper att finansiären är en närstående som investerat i en arbetsfri tillvaro i Sverige för sig själv och familjen. Nu får vi hoppas att begreppet ensamkommande flyktingbarn blir ett lika historiskt begrepp som apartiska, och att den dryga miljarden det årligen kostar kommer människor till del som bidragit till sin självklara välfärd.

2008-12-22 @ 09:34:51
Postat av: Stefan K

Ensamma flyktingbarn är nog något som många ifrågasatt länge och frågorna kring detta är många. Vilka finansierar dessa flykter som enligt utsago kostar 10 000-tals kronor? Hur kan barn på 10-15 år vara så framåt att dom själva beger sig över hela världen till ett land dom aldrig hört talas om eller vet var det ligger? Varför flyr man till västvärlden och inte till grannländerna? Det är nog ingen djärv gissning att det är precis som Thoralf säger, men det skulle vara intressant att få veta hur många "anhöriga" till dessa barn som helt plötsligt dykt upp och fått uppehålstillstånd för att ta hand om sina barn. Går det att få tag på såna siffror eller är dom dolda för allmänheten?

2008-12-22 @ 10:08:52
Postat av: natasha

För några år sedan såg jag i någon rysk tidning (minns inte vilken) en artikel om halvillegala byråer, som för en skaplig peng syr ihop en personlig "tyckasyndommig" historia som biter bäst just i det landet man planerar att fly till. Jag såg till och med på de svenska nyheterna en svensk journalist som stod i Moskva (tror jag) framför en sådan byrå och rapporterade.För några år sedan var det snyfthistorien om de apatiska barnen som gick hem. Nu gäller det de små ensamma och hjälplösa stackarna!Jag börjar bli övertygad om att de svenska politikerna och makthavarna tilsammans med de norska är nog de mest blåsta i hela världen!Det vet nog de företagsama brottslingarna i utlandet som inte bryr sig ens om att dölja sin verksamhet.

2008-12-22 @ 11:22:46
Postat av: Sverigebesöket

Tänk att en svensk myndighet lägger pengar på något så ofruktsamt.

Eller är syftet att ljuga ihop en story som gör lögnen om de ensam kommande barnen trovärdig?Det är ju rena göbbelspropagandan. Ja, just göbbelspropaganda som bedrivs i samarbete med kommunistiska täckorganisationer vilka har fri tillgång till media som även ser till att sanningen avrättas.

2008-12-22 @ 11:33:22
Postat av: Sverigebesöket

natasha du har alldeles rätt när du skriver ”Jag börjar bli övertygad om att de svenska politikerna och makthavarna tillsammans med de norska är nog de mest blåsta i hela världen!”Men man får inte glömma att politikerna även bedriver röstfiske. Sossarna hade över 85 % av rösterna i Rosengård. Givetvis är Sahlin och Ohly medvetna om att deras enda möjlighet att få makt heter fortsatt massinvandring. Att detta leder till social nedrustning och arbetslöshet för svenskarna struntar Ohly och Sahlin i för deras röster tror dom sig få i alla fall.

2008-12-22 @ 11:52:37
Postat av: Roberth Ström

Sap och V är inte blåsta bara falska och väldigt beräknande.

2008-12-22 @ 11:56:00
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: BAW

Kulturberikarna och vänsterslöddret i upploppens Rosengård kostar en slant för vandalisering,räddningstjänst och polisinsatser. Har de styrande modet att skicka fakturan till de våldsverkare som man har namnet på. Eller kommer fega pk-politiker som vanligt att belasta oskyldiga skattebetalare?

2008-12-22 @ 12:44:38
Postat av: Anonym

Slödder, psyksjuka, knarkare. Alla som inte är som er får dessa epitet. Ni måset leva i en otroligt hotfull och skrämmande värld. Vet inte vilket som är värst. Att ni förödmjukar mer eller mindre hela Svenska befolkningen, eller kränker resten av jordens folk. Men klart. Världen skulle nog vara bättre om den var som Thoralf vill. Då får man köpa sig en kvinna iallafall.

2008-12-22 @ 13:14:08
Postat av: Martin Isaksson

gäsp.tänka att ha så fel som ovanstående har och ändå tro på det helt unikt faktiskt kan inte du komma ner till MAS i Malmö så vi kan undersöka dig lite.om det finns något som kränker svenska folket så är det väl alla parasiter och blåögda idioter som håller på som du.ja föresten den värld vi lever i heter verklighetern och den har blivit en mer och mer skrämande och hotfull värld, din värld med madrasserade väggar är inte så relevant.ursäkta mig thoralf jag vet att jag inte ska mata trollen, men denne är så komisk att jag smäller av.

sen köper de flesta araber sina kvinnor för getter och kameler. samt tar bort deras könsdelar. hm så kul med mer berikning

2008-12-22 @ 13:28:44
Postat av: Martin Isaksson

till alla AFA eller alla andra läs denna mkt nyanserade insändare. som verkligen sätter fingret på vad SD menar.http://frianyheter.wordpress.com/2008/12/22/insandare-den-forbjudna-debatten/

2008-12-22 @ 14:13:01
Postat av: Hr Føkk

För att inte tala om hur detta med att föräldrarna utnyttjar sina barn för egen vinning, något som de ska lagföras för i Sverige

2008-12-22 @ 14:13:57
Postat av: Micael Foghagen

ibland undrar jag om inte trollen är planterade av ( framförallt ) PK-Vänstern.

Detta i syfte för att kunna reta upp så många som möjligt av oss.Betet är agnat och förr eller senare tappar vi fokuseringen, skriver väl hårda ord (förståligt dock) och vips kan de länka till vad vi tycker som parti.Till sist alla frände; en God Jul önskar jag till ER alla och Framförallt Till Thoralf!GOD JUL! (Ni vet den där högtiden som är ganska trevlig och har ingenting med Muhammed och göra...)Micael

2008-12-22 @ 15:38:30
Postat av: Sverigebesöket

Ett videoklipp från Rosengård där sossarna nu har sitt starkaste fäste... Men hur visar dessa nysvenskar sin tacksamhet mot Sverige och oss svenskar?Skrämmande

2008-12-22 @ 16:17:39
URL: http://se.youtube.com/watch?v=YJfFXIz3p4o
Postat av: Micael Foghagen

>SverigebesöketDe som filmar talar arabiska, men det jag tänkte på är att de inte är skärrade och deeutom skrattar emellanåt osv.Skulle vara väldigt intressant och få tolkat vad de säger...Men detta klipp och händelserna i Rosengård de senaste dagarna har i alla fall fått min granne att äntligen förstå vad som gäller i kommande val.!SD har jag sagt - nu gör även han vår sak!

2008-12-22 @ 17:07:44
Postat av: natasha

Sverigebesöket (11.52.37)

Roberth Ström (11.56.00)Vilken nyktert tänkande människa planerar att bli en kapten på den båten där hon sitter själv och hugger ut stora hål i botten.I mina ögon är det precis vad S och V gör genom sin vettlösa invandringspolitik, oavsett om de är blåsta eller inte.

2008-12-22 @ 18:12:16
Postat av: Carl

vart tog fenomenet "apatiska barn" vägen de blev friska när familj och släkt fick garanterad försörjning. sedan när alla 100 000 tals människosmugglade och så fick sin "livslånga semester beviljad" upphörde all apati hos barnen?

Om äldre Svenskar blir apatiska upphör då nedläggningar av äldreboenden? och om skolbarn blir apatiska upphör då nedläggningar av skolor?

2008-12-23 @ 14:47:52
Postat av: natasha

Carl, de apatiska barn som utvisades, tillfrisknade tvärt redan på flygplatsen hemma. Det var ingen poäng längre att vara apatisk. De som fick sin försörjning här i Sverige tillfrisknade raskt också. Det fanns ju inte heller någon anledning längre att vara apatisk när hela släkten blir sörsörjd resten av livet!

2008-12-23 @ 15:51:28
Postat av: Thoralf´s ex fru

Natasha, jag hade rätt om dig.

2008-12-23 @ 23:28:46
Postat av: Tore

Endast de invandrare, som erhållit medborgarskap,

äger rätt att deltaga i riksdagsval!

I övrigt kan de deltaga i kommunalval som icke medborgare. En liten rättelse angående påståendet

ovan!...

2008-12-24 @ 18:59:56
Postat av: Tore

Endast de invandrare, som erhållit medborgarskap,

äger rätt att deltaga i riksdagsval!

I övrigt kan de deltaga i kommunalval som icke medborgare. En liten rättelse angående påståendet

ovan!...

2008-12-24 @ 19:01:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0