MARIA ABRAHAMSSON PÅ LILLA PUBEN


Maria Abrahamsson.             Foto Thoralf Alfsson

Efter ännu en tuff arbetsvecka på Gotland kom jag hem till Kalmar vid 21-tiden. Efter en snabb koll av posten tog jag en sväng till Lilla Puben. Strax innan jag var på väg att gå hem kom ett känt ansikte in på puben, nämligen Maria Abrahamsson från SvD och även känd från SVT:s nyhetspanel i Gomorron Sverige. Maria är bördig från Kalmar och jag har sett henne på Lilla Puben tidigare men det var för några år sedan.


Givetvis tog jag chansen att hälsa och frågade henne om vad hon ansåg om Sverigedemokraterna. Givetvis fick jag ett svar som var pk-korrekt och att hon helst inte ville se oss ta plats i beslutande församlingar.

När jag sedan också berättade att jag var Sverigedemokrat och sitter i kommunfullmäktige i Kalmar blev hon faktiskt lite intresserad och ställde en rad frågor om SD. T.ex. om hur våra medlemmar ser ut enligt min erfarenhet. När jag nämnde att vi har många medlemmar som är lärare blev hon förvånad. Tyvärr är det så att flera av dessa lärare inte vågar vara aktiva Sverigedemokrater då det kan leda till problem på deras arbetsplatser.

Sedan kom givetvis Fanerdun och Kinaprojektet upp till diskussion och jag fick möjligheten att berätta om vår syn på projektet och vilka kostnader som kommunen haft och kan komma att få.


Jag hoppas att hon fick med sig en något annorlunda och bättre bild av oss Sverigedemokrater än den bild som media hela tiden klistrar på oss Sverigedemokrater. Jag hade gärna avsatt hela kvällen för att diskutera media och politik med henne men jag är ändå glad för det samtalet som vi fick.


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Hej Thoralf, vill bara säga att jag tycker du är en utmärkt bloggare. Keep up the good work!

2008-12-06 @ 08:57:48
Postat av: Martin Isaksson

Bra om media kan ta bort Nazisstämpeln som orätvist sätts på alla partier eller människor som är stolta över att bo i Sverige samt värnar om folkets välbefinnande,Vilket inte kan upnås genom att ha 0 koll på vilka som flyttar hit eller att hålla vissa grupper bakom ryggen med hänvisning till att det är så synd om dem och de är så missförståda,PK svenskar är nog det enda männsiskor som skäms över sitt eget land, skulle vilja se Ghambia bor sluta sjunga nationalsången för att ett par svenskar i landet skulle ta illa upp (varlför de nu skulle göra det)Eller ändra på sitt betende för dessa. många folkslag även amerikaner kan erkänna att deras land har fel och brister men älskar det ändå, men vi skäms ju permanent lustigt och alla andra som komme hit är mkt bättre på alla sätt och viss de jobbar bättre är snyggare bätre älskare och mer spännande är mkt mer kulturela osv, så att vara svensk är högt i rang i alla länder utom sverige.

2008-12-06 @ 10:00:34
Postat av: Hr Fökk

Maria Abrahamsson är en PK debattör som är utfyllnad till Stig Malm i nyhetsmorgon. Hennes hållning till vänstern är gjutet i betong.

2008-12-06 @ 13:54:06
Postat av: AWSvensson

Ligan tvingade den handikappade 28-åringen till slavarbete.

Under två års tid ska den armlöse mannen under mordhot ha tiggt ihop hundratusentals kronor.

I går åtalades ett svenskt par och tre utländska medborgare för människohandel.

Läs mer på Aftonbladet, vilka jävla drägg.

Maria Abrahamsson, jag har uppfattat henne som borgelig eftersom hon jobbade mycket åt moderaterna.

2008-12-06 @ 14:34:26
Postat av: Martin Isaksson

svensk par skulle inte tro det ryssar eller araber med svenska pass.

2008-12-06 @ 14:36:18
Postat av: Sverigebesöket

I morgon är det precis sex månader till EU-valet. Valrörelsen måste givetvis börja tidigare och innan dess har vi jul, nyår. I praktiken är vi alltså ganska nära begynnelsen av valrörelsen.Hoppas nu att det går att övertyga de flesta av sd:s väljare att det är värt att rösta i EU-valet därför att denna koloniala företeelse i många stycken bäst bekämpas inifrån.Ja jag sa kolonial därför att Sverige blir ju föremål för ren utsugning av EU. Det är de större staterna som skaffar sig väldiga förmåner på vår bekostnad.Och vi svenskar är inte ensamma. Tvärt om. Det finns gott om EU-kritiska partier i hela Europa av vilka många är representerade i EU-parlamentet.

2008-12-06 @ 14:46:36
Postat av: Tore

Det är ju bra att få samtala med (pk) media om hur

vi fungerar i Sd, både lokalt och på riksplanet!

Tyvärr tror ja "du som intervjuoffer", Thoralf, dock endast kommer att bli "vinklad", allt till de 7 gängens fromma!

Däremot är det bra, att förmedlingen redovisas, så man åtminstone har en förhand, i kombatanternas framtida möjliga förmedling och lögnande.

Människan är mycket märklig! En del är bevisligen

falska och "kappvändare, en del obotligt lögnare, en del lojala intill döden, trots alla fel, och en del är ärliga och uppriktiga. De sistnämnda är dock i minoritet, och du tillhör dem, Thoralf!...

2008-12-06 @ 15:17:55
Postat av: natasha

Martin, jag är helt övertygad om att det är en rysk eller östeuropeisk liga. Sådan verksamhet blomstrar i alla fall i Ryssland. Ligorna tvingar bl a gamlingar att tigga antigen för en liten peng eller under ett hot. Jag begriper inte varför det har blivit så enkelt för varenda brottsling att resa ut från dessa länder. Det enda som var bra med Sovjet när ingen fick komma ut var det att de behöll skiten för sig själva och inte spred den över hela världen.

2008-12-06 @ 15:57:38
Postat av: Andersson

Nu skall vi inte ta i så mycket! Det finns ju trots allt skillnader även i helvetet! Maria A. är en mycket bra person med stor integritet, som dessutom är jurist i botten. Alltså övad till ett strikt analytiskt sinnelag - något man inte kan säga om dem som kommer ut från journalisthögskolan. Pratade med en annan journalist för ett tag sedan, som kunde meddela mig att "desken" strök allt som hade det minsta med invandring att göra. Konklusionen måste bli den att det finns trots allt en och annan, som inte är helt förtappad och att det gäller att skjuta in sig på dem som sitter vid "desken" och censurerar.Thoralf gjorde nog ett jättebra jobb! Med en person med självständighet. Vi behöver alltså mer av sådant för att bryta igenom!

2008-12-06 @ 16:03:33
Postat av: Andersson

PS. Det är klart att SD skall in i EU-parlamentet! Nu får vi jobba på och sedan rösta! Målet är bl.a. ett EU-direktiv, som begränsar den svenska invandringen!

2008-12-06 @ 16:27:08
Postat av: Andersson

PPS. Det handlar alltså om politik och att i slutänden uppnå satta mål, och då får man inte vara så sparsmakad över medlen! Nu gasar vi på! Var och en på sitt sätt - men målen är klara! Vi är det vinnande partiet!

2008-12-06 @ 16:49:04
Postat av: Andersson

Rättelse! Skall vara: Begränsar invandringen till Sverige.

2008-12-06 @ 17:12:57
Postat av: D Puddingfjäll

Marie Abrahamson är inte journalist utan ledarskribent (på SvD). Hon är alltså nästan politiker och i vart fall politisk skribent och som sådan tillhör hon givetvis sd:s motståndare. Hon noterar säker med bävan hur sd:s systerpartier i Norge och Danmark sopar mattan med de etablerade partierna.Att under sådana omständigheter förvänta sig någon seriös behandling av sd i på SvD:s ledarsida att ägna sig åt fåfänga dagdrömmar.Ledarskribenterna på SvD hoppas givetvis på en karriär inom politiken med feta slutposter som landshövding eller inom organisationer som EU och FN.En framgång för sd hotar alltså karriärpolitikernas framtid och det är bl a därför som sd behandlas så infernaliskt lögnaktigt och fientligt.

2008-12-06 @ 17:28:33
Postat av: Per Petersson

Ett rätt så intressant klipp om hur journalister bestämmer över "rätt & fel".

Kroat eller svensk?http://www.youtube.com/watch?v=TVHzM6yD22k&NR=1Skynda på innan sveriges fria & politiskt obundna television censurerar sig själva. :-)

2008-12-06 @ 17:37:24
Postat av: stefan

Har alltid tyckt att Abrahamson varit en av de bättre stockholmsjournalisterna, ända till för inte så länge sedan, hon i tv-soffan en fredag blev fullkomligt rasande när Stig Malm mumlade något om att hon var rasist, känsligt som fn tydligen det där, och ett bevis på att hon också tyvärr tillhör etablissemanget av pk-tyckare, om än inte så tydligt.

2008-12-06 @ 18:19:15
Postat av: Andersson

Nu är jag ju på väg till middagen efter att ha kämpat med de stora drakarna och faktiskt fått några att backa med skärpning om Salem. Maria måste fungera i sitt sammanhang - som politisk redaktör på SvD. Vad man kan göra är att så att säga inflitrera henne och andra. Sänk inte de som är öppna för nya intryck! Kolla in vad hon har skrivit det senaste halvåret! Hon har sin egen linje hur otroligt det än kan låta. Nu måste vi vara smarta!

2008-12-06 @ 18:31:19
Postat av: Martin Isaksson

nä man måste vårde de reportrar som vågar stå för saningen,

2008-12-06 @ 18:37:25
Postat av: Andersson

Martin! Mer rätt kan du inte ha!

2008-12-06 @ 19:08:05
Postat av: Dumle

Här kan du anteckna två sympatiserande lärare till. Båda skafferitrollen jobbar med ungdomar som ämneslärare. Men som du säger, visar man sina sympatier för öppet blir man omplacerad som arkivråtta i nån avlägsen landsortshåla (om man har tur) Medias snack om lågutbildade yngre män från landet kan de glömma. Kör hårt Thoralf, efter 2010 är det dags för kröning och du är nominerad.

2008-12-06 @ 22:08:16
URL: http://skafferitrollen.blogspot.com/
Postat av: Andersson

Var inne och tittade GP! Tidningen är nog Sveriges mest politiskt korrekta! Nästan som att läsa Pravda på Sovjettiden. Kolla på http://www.gp.se/

2008-12-07 @ 00:59:01
Postat av: Roberth Ström

Abrahamson är inte vänster snälla nån

2008-12-07 @ 22:37:36
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: Andersson

Roberth! Helt rätt! Ledsen om jag var otydlig tidigre! Maria är att vårda! Dessutom är hon trevlig att snacka med.

2008-12-08 @ 18:40:33
Postat av: Roberth Ström

Maria är verkligen en klippa när Göran Hägg och Uberspånet Malm sitter i panelen.

2008-12-08 @ 21:47:35
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0