LÖNSAMT MED SLÖJAFrågan är hur många muslimska kvinnor som nu börjar bära slöja i förhoppning om att utsättas för "diskriminering" av det svenska samhället.

Sverige har begåvats med en ny DO som ser diskriminering så fort en slöja kommer i vägen i något sammanhang.

Att en muslimsk gymnasieflicka tilldöms ett skadestånd på 100 000 kronor är absurt men det som är än värre är de följdverkningar detta får hos många företag.

Den som inbillar sig att detta leder till att den mångkulturella mångfalden ökar på våra arbetsplatser drar nog för snabba slutsatser. Jag tror att dessa skadestånd leder till att många arbetsgivare tar det väldigt försiktigt när man skall anställa nya medarbetare. Det blir än viktigare att ha ett stort kontaktnät.

Jag vet att på vissa arbetsplatser erbjuds anställda 10 000 kronor om man kan hitta bra medarbetare som företaget kan anställa. Självklart vill många människor tjäna 10 000 kronor bara genom att tipsa om bra och duktiga medarbetare. Inga platsannonser behövs och därmed kan ingen bli diskriminerad eller bortsållad. Inom offentliga verksamheter är det givetvis inte lika lätt att göra samma sak men jag är övertygad om att chefer även där har sina metoder för att hitta "rätt" personer att anställa på ett så smidigt sätt som möjligt. DO har med sina skadestånd skrämt det privata näringslivet till än mer sofistikerade lösningar vid anställningar.


En följd kan ju också bli att företag slutar at ta emot praktikanter då de kan drabbas av liknande problem och i värsta fall höga skadestånd när de försöker hjälpa skolorna med praktikplatser.


En person som jag däremot anser var berättigad till ett skadestånd är den 53-åringe Marino Bozic som satt häktad misstänkt för att planera ett terrorattentat vid kärnkraftverket i Simpevarp. Han hängdes ut och dömdes av tidningar och TV-kanaler. Sedan visade det sig att det bara var raklödder eller något liknande som gett utslag på mätutrustningen. Att det sedan visade sig att han hade ett digert brottsregister men ändå jobbade på ett kärnkraftverk är en helt annan historia.

Marion Bozic krävde sedan 10 000 kronor i skadestånd för att han suttit häktad och att han hängts ut i media men han fick inte ett enda öre. I det här fallet anser jag dock att ett mindre skadestånd är berättigat..


Att han förlorade jobbet på Simpevarp med tanke på hans brottsregister var däremot en självklarhet för mig. Att han överhuvudtaget kom in på den arbetsplatsen är helt obegripligt men det borde fungera som en tankeställare och väckarklocka på ansvariga myndigheter.

Att sitta oskyldigt häktad innebär inte något skadestånd men att inte få bära religösa attribut på en arbetsplats med tjänstekläder ger 100 000 kronor i skadestånd.


Kommentarer
Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

Thoralf,Den "Islamiska Republiken Sverige" är redan här, alltså????

2008-12-14 @ 10:22:26
Postat av: D Puddingfjäll

Sd fortsätter att öka och är nu uppe i 4,5 % enligt Sifo. Det ska i detta sammanhang noteras att sd ALLTID är kraftigt underskattade i opinionsundersökningarna.Kanske är sd redan nu det tredje största partiet?Alltså ett varmt grattis till sd.

2008-12-14 @ 11:13:45
Postat av: natan

Till slut blir det ju ett hopplöst samhälle att leva i när ALLA särintressen ska beaktas och det ska stämmas hit och dit. Till slut kommer ett sånt samhälle upplösas när de som betalar inte ställer upp längre! ALLA kan inte känna sig kränkta jämt o ständigt. Tänk om ALLA skulle börja på det viset.

2008-12-14 @ 11:20:13
Postat av: Martin Isaksson

100000sek snacka om högsta vinsten,Ja, nu har de muslimska kvinnorna funnit ett nytt sätt att tjäna enkla pengar på. Gissa om dom kommer att ta på sig sina slöjor och bege sig till skolor, badhus, arbetsplatser och andra ställen där ytterplagg inte är tillåtna.ett inlägg från fria nyheter. MVH Martin.2008-12-14 @ 11:49:13
Postat av: Martin Isaksson

D.puddingfjäll. det stämmer nog att SD är kraftigt underskattade i Sifo mätningar, detta vet politikerna och sitter nog och planerar nästa motdrag eller nästa falska löfte på hårdare tag som ska locka väljare bort från SD vid valdagen.

2008-12-14 @ 15:45:12
Postat av: D Puddingfjäll

För att inte tala om media. Det är media som ljuger och vinklar kanske allra mest.Och det är precis som om valrörelsen har börjat i media. För i valrörelsen är media mycket noga med att inte nämna en bokstav om sd. Knappt ett ord om sd:s motstånd mot EU och i SvD har nyheten om att Sven-Olof Sällström utsetts till första namn på listan för val till EU-parlamentet gömts undan ordentligt.Andra media väljer att tiga om denna viktiga nyhet men SvD försöker att upprätthålla skenet av att vara en kvalitetstidning.För vänsterpartiets EU-motstånd finns det hur mycket utrymme som helst – och ALDRIG någon faktaruta om vad vänsterpartiet egentligen står för.

2008-12-14 @ 17:42:39
Postat av: Micael Foghagen

Slöja mm hör inte hemma någonstans i världen egentligen - och absolut inte i Sverige. Det är förtäckt kvinnoförtryck och inget annat.Sedan kan man ju undra hur osäkra muslimska män i sälva verket är på sina fruar, döttrar och andra kvinnliga släktingar...Kvinnor i det kristna västerlandet har också haft det tufft historiskt men vårt samhälle har insett det idiotiska att se kvinnan som en underlägsen, karaktärslös ägodel till mannen.Med islams intrång vrider vi klockan bakåt till medeltiden - om ens det räcker.Att mina skattepengar går till detta gör mig, ja ni fattar....2008-12-14 @ 17:59:14
Postat av: D Puddingfjäll

En rubrik på ”s-info:” Vem bär ansvaret för att sverigedemokraterna ökar?”Innebörden i demokrati tycks ha gått pamparna på S-info spårlöst förbi och i sin patologiska okunnighet och egennytta blottar de nu ett skrämmande förakt för demokratin.Men vad är att vänta från ett parti som utan att blinka tar in kommunisterna i regeringsunderlaget?

2008-12-14 @ 17:59:27
Postat av: Martin Isaksson

Micael FoghagenSedan kan man ju undra hur osäkra muslimska män i sälva verket är på sina fruar, döttrar och andra kvinnliga släktingarkul att du upmärksammar detta, jag menar hadde jag varit en muslimsk man hadde jag blivit väldigt förulämpad om någon förutsätte att jag skulle bli helt galen och våldta någon bara för att denne inte hadde slöja eller burka,Hade blivit förbannad och krävt att denna sed hadde tagits bort då den skämmer ut mannen då den säger att man är ett grottdjur som helt enkelt inte kan hålla sig.lustigt att detta inte är något som gjorts eller inte

2008-12-14 @ 18:26:17
Postat av: AWSvensson

En rubrik på ”s-info:” Vem bär ansvaret för att sverigedemokraterna ökar?”

Svar: verkligheten

2008-12-14 @ 18:33:47
Postat av: Kalle

Slöjan har bergis dessa muslimska kvinnor endast för att dölja sitt huvud för Allah.

De skäms nog sååå in i helsike för att lura det svenska samhället på skadestånd via DO.Finns det några etniska svenskar som fått rätt mot DO eller tar hon sndast parti för utlänningar???Någon som vet???2008-12-14 @ 18:36:51
Postat av: Tore

DO:s ansvar ligger i den "mindre etniska befolkningen"! Den etniska svenska, har därmed inte

något skydd. Därför är samhället som det är, där

etniska svenskar kränks utan åtgärd.

Endast ett avskaffande av "den sammanslagna myndigheten" kan rätta till detta tillstånd. Om någon känner sig "kränkt", gällde tidigare "Tingsrätt", med dessa kostnader.

Här gäller det för Sd att arbeta för ett slopande,

och återställa detta tidigare system!.

Förvånande att "alliansen" gav Katri Linna detta

"samlade arbete", som (S)lödderpartiet startade!.

Skillnaderna partierna emellan är tydligen hårfin!

2008-12-14 @ 20:55:39
Postat av: Tore

DO:s ansvar ligger i den "mindre etniska befolkningen"! Den etniska svenska, har därmed inte

något skydd. Därför är samhället som det är, där

etniska svenskar kränks utan åtgärd.

Endast ett avskaffande av "den sammanslagna myndigheten" kan rätta till detta tillstånd. Om någon känner sig "kränkt", gällde tidigare "Tingsrätt", med dessa kostnader.

Här gäller det för Sd att arbeta för ett slopande,

och återställa detta tidigare system!.

Förvånande att "alliansen" gav Katri Linna detta

"samlade arbete", som (S)lödderpartiet startade!.

Skillnaderna partierna emellan är tydligen hårfin!

2008-12-14 @ 20:57:18
Postat av: Thoralf A

Jag skulle uppskatta om debattonen hos vissa debattörer blev lite mer normal och att man visar respekt för andra debattörer.Jag är rädd att nya läsare på bloggen blir skrämda av de hetska tillmälen som förekommer i kommentarerna.Jag vill som sagt inte moderera bloggen eller blockera någon från att framföra sina åsikter. Så jag hoppas att alla tar sitt ansvar.

2008-12-14 @ 21:10:49
URL: http://thoralf.se
Postat av: natasha

En saklig debatt vinner alltid i längden- oaktad vad debatörerna kan tycka. Det är det, som utgör essensen av en debatt i en demokrati.

2008-12-14 @ 21:25:29
Postat av: Peter

Man kan väl kort sagt säja att DO är (av)slöja(d)!

2008-12-14 @ 22:16:52
Postat av: Micael Foghagen

>PeterDEN kommentaren måste du bara få credit för!

2008-12-14 @ 22:20:59
Postat av: Peter

>Micael Foghagen

Tack!Här är en till: "Bättre aktiv i dag än radioaktiv i morgon!", en gammal vänster slag dänga från 80-talet som numera ger mig helt andra asociationer! Snacka om verbal ju-jitsu, va!

2008-12-15 @ 00:12:44
Postat av: Stora Småland

Min hustru med ett gravt handikapp och en pension på 5400 efter skatt reagerade starkt när hon läste att man kan bli som " hel " människa tilldömd 100000 kr bara för att man envisas med att bära slöja ! Undrar om DO har missförstått sin uppgift ? Ett tips ändå börja tänka mer på oss svenskar som ska betala dessa 100000 kr till denna slöjbärare , vad har hon betalat i skatt i sverige ??

Stora Småland .

2008-12-15 @ 04:30:22
Postat av: s-e karlsson

Hej och godmorgon !

Hittat på en blogg .

Vad vore Sverige i all sin glans,

om inte Sd fanns ?S-E Karlsson .

2008-12-15 @ 08:14:57
Postat av: stefan

Är det Sabuni som är ansvarig för denna DOmedagsmyndighet? eller är det som vanligt numera alla och därmed ingen i banankungadömet.

2008-12-15 @ 08:28:31
Postat av: Martin Isaksson

Do är lustiga borde inte alla brott som görs mot Svennar och svennehoror också kan vara Hatbrott om de görs av utlänningar? enligt lagen är det ju endast Svenskar som förövare och invandrare som offer, har jag bestämmt för mig.Ponera följande exempel. Sharia Towers öppnar i Stockholm ett muslimsk hotel med givetvis mellanöster tema, där tar de emot praktikanter. alla tjejer som jobbar där måste ha slöja,Men Elin är en Ateist eller kristen svensk och har inte slöja på då hon anser att det är förtryckande mot kvinnor och mot hennes religion.Då blir hon tillsagd att ta på sig slöja osv annars kan hon inte jobba där.Hmm förutom de självklara påhoppen av PK svenskar och Muslimer om hur trångsynt och rasistisk hon är så vad tror ni chansen är att DO hadde dömt hotellet till 100000sek böter ?2008-12-15 @ 11:56:01
Postat av: Martin Isaksson

Ty vissa är ju mer jämlika än andra enligt DO.

2008-12-15 @ 11:57:18
Postat av: Stefan K

Idag är det förbjudet att ha på sig tröjor och t-shirts med s.k. "Sverigesymboler" i skolan. Inte för att jag vet vad dessa "Sverigesymboler" är, men jag antar att man med dom menar svenska flaggan, svenska kungar och vikingamotiv. Alltså tre symboler som speglar vår svenska historia och kultur. Många elever har blivit hemskickade för att dom bär just dessa symboler, men mitt råd till dom och deras föräldrar är att ta på sig tröjorna igen. Nu har DO satt normen för vad man får och inte får, så skulle någon elev bli hemskickad för att han/hon bär en tröja med ett vikingamotiv eller svenska flaggan, kan man åberopa diskriminering och därmed säkra julklappspengarna för många år framåt.

2008-12-16 @ 21:42:40
Postat av: natasha

Stefan, det du skriver är helt otroligt. Kan det vara sant?! När mina barn var små, bar de tröjor med påskrift Heja Sverige, bilder på vikingaskepp och liknande. Är det inte längre möjligt? Det är så skrämmande och jag vet inte längre vart Sverige är på väg nu.

2008-12-16 @ 22:01:27
Postat av: natasha

Stefan, det du skriver är helt otroligt. När mina barn var små, fick de bära tröjor med påskrift Heja Sverige, svensk flagga, bilder på vikingaskepp och liknande. Jag begriper bara inte att svenskarna så blint och godtroget accepterar utvecklingen. Det är bara helt ofattbart!!!

2008-12-16 @ 22:10:21
Postat av: Martin Isaksson

NÄ NU JÄVLAR!!!Detta var droppen nu kommer jag ivart fall bli elakt på ett medeltida sätt om någon säger så till mina barn.givetvis så är ju inte slöjer eller löjligt stora skäggtilåtna iheller då?Det är ju lika bra de skickar hem de barn som ser typiskt svenska ut så de inte kränker någon av de extremt lättkränkta grupperna i samhället.

Just nu är det ett enormt vansinne som bubblar inom mig, ska försöka ta ut det på gymmet imorgon.ha det alla mitt galenskapen.2008-12-16 @ 22:43:51
Postat av: Martin Isaksson

NÄ NU JÄVLAR!!!Detta var droppen nu kommer jag ivart fall bli elakt på ett medeltida sätt om någon säger så till mina barn.givetvis så är ju inte slöjer eller löjligt stora skäggtilåtna iheller då?Det är ju lika bra de skickar hem de barn som ser typiskt svenska ut så de inte kränker någon av de extremt lättkränkta grupperna i samhället.

Just nu är det ett enormt vansinne som bubblar inom mig, ska försöka ta ut det på gymmet imorgon.ha det alla mitt galenskapen.

2008-12-16 @ 22:45:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0