KRISTDEMOKRATERNA PK I KVADRATLennart Sacrédeus
inte välkommen på kristdemokraternas valsedel till EU-valet enligt valberedningen. Trots att Sacrédeus var den stora vinnaren i kristdemokraternas provval får han inte plats på den 50 namn långa listan. Hans EU-kritiska hållning och hans grundlägande kristna värderingar i kärnfrågorna gör att han tydligen är obekväm för partiledningen och partistyrelsen.


Partiledningen i kd bäddar därmed för partiets egen undergång genom att inte respektera sina medlemmars åsikter.

I dagens Studio ett spekulerades i om att ett utbrytarparti kommer att bildas och det skulle givetvis innebära att kd inte klarar riksdagsspärren på 4 procent. Det var i det närmaste pinsamt att höra Lennart Sjögrens försök att undvika att svara på varför Sacrédeus inte finns med bland de 50 namnen.

Anledningen är givetvis att även om han hamnar på plats 50 på valsedeln kan han kryssas fram till plats ett och den risken vill givetvis inte partiledningen med Göran Hägglund i spetsen ta.


I juli försökte Sverigedemokraterna värva Lennart Sacrédeus till sd:s valsedel i EU-valet men han tackade nej enligt tidningen Dagen.


"- Jag blev uppringd första fredagen i juli när jag var på semester i Berlin. Jag sa att jag är med i kristdemokraterna, att jag är med i vårt provval till EU-parlamentet, och att jag inte har några tankar på att vara någon annanstans, säger Sacrédeus till Dagens Nyheter."


Frågan är vad Lennart Sacrédeus skulle svara på samma fråga från SD idag?


Eller rättare sagt om kristdemokraternas partiledning står fast vid sitt beslut och spikar valberedningens förslag den 16 januari. Då tror jag inte det blir så svårt att övertala Lennart Sacrédeus om han vill vara med i EU-parlamentsvalet.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det var inte Lennart Sjögren utan Göran Sydhage som medverkade i "Studio Ett" och försökte "förklara" petningen av Sacrédeus.

2008-12-23 @ 01:53:24
Postat av: Westerbotten

Har han någon form av ryggrad bör han iallafall hota partiledningen, jag ska in på kd:s eu-valslista annars byter jag parti till sd.

2008-12-23 @ 06:53:39
Postat av: Marthin

Kristdemokraterna har länge försökt att göra sig av med Lennart Sacrédeus; t.ex så är han en av de få som faktiskt blivit personkryssad in i riksdagen. Han är omåttligt populär hos de väljarskaror som Kristdemokraterna till synes kämpat för att göra sig av med, nämligen "värdeväljarna".Inom denna grupp finner man för övrigt den största skaran av "alliansväljare mot alliansen"; som anser att den socialliberala hybridpolitik som förs av regeringen är icke-borgerlig, om än litet mindre icke-socialistisk än en sosseregering.Skrivelsen om "genusvetenskap" i Sverigedemokraternas kulturpolitiska program för region Skåne, är exakt sådant som lockar på denna skara väljare.

2008-12-23 @ 08:20:11
Postat av: Robert

Kristdemokraterna har blivit kapat av en grupp okristna hbt ateister vars enda kunskap om bibeln är dom 2 fräcka städerna sodom och gomorra. Får väl önska partiet trevlig resa in i glömskan eftersom dom gör allt för att bli av med partiets kärnväljare. Jag tvivlar starkt på att KD kommer in i riksdagen nästa val.

2008-12-23 @ 08:45:41
Postat av: hunter

Helt of topic.Läste nedanstående på Sd-kuriren och säger bara, Gode Gud vad är det för dårar som styr detta land?"Det vänsterstyrda Malmö som varje år anser sig ha råd att slänga ut tiotals miljoner kronor på invandringsmottagning, verkningslösa integrationsprojekt, generösa partistöd och ideologiskt färgade evenemang som det kravallkantade European social forum, anser sig nämligen bara ha råd att ge de gamla en halv jultallrik. De gamla måste välja. Man kan inte få både sill och köttbullar. Det blir för dyrt."

Postat av: Martin Isaksson

Lite ödetsironi att det enda igentligen kristna partiet har inga kristna värderingar längre utan ska vara mer PK jag är då ateist men tycker att ska de var kristna så kan de väl stå för det ialla fall står man för något får man ialla fall respekt för det att vända kappan efter vinden möts endast med väljarbortfall.sen att den snart kommer ett Islamskt parti inom de närmase åren är en garanti och de lär inte vara lika PK men det lär tolereras, de är ju redan en stat inom staten, nästa mål är ju att vara staten.

2008-12-23 @ 10:03:09
Postat av: AWSvensson

För att återgå till Rydström med likasinnade. Kan det inte vara så att om man umgås och utbyter tankar med likasinnade tillräckligt länge så skapar man en verklighetsbild utifrån det. Rydström har väl haft ryggdunkare och Pk folk i sin bekantskap så han trodde väl inte bättre än att ett angrepp på en person som han hört talas med andra tankar skulle mottagas med applåder. Vad han inte fattade var att sådant angrepp var som att köra ned handen i ett jordgetingbo, svar på omgående. Jag tror nog att han är minst sagt chockad över utfallet, i likhet med en sosseblogg som svärtade ned Sverigedemokraterna och fick svar på tal så pass att han trodde att högsta ledningen inom Sverigedemokraterna hade betald jour för att kommentera.

Får man besvära om en god jul, gör det bästa av de flaskor ni har.

Avser givetvis alkoholfritt.Det senare kan bortses av de som i likhet med mig kommit upp i lagom ålder för att vara mån om hälsan.

2008-12-23 @ 10:31:42
Postat av: Martin Isaksson

??? AW har dett någotot med KD att göra?

2008-12-23 @ 10:51:11
Postat av: hunter

@ AWSvenssonEnligt en bekant på Jylland så kunde den pensionist som är på hjemmet i hans by, få en (kun EN) lille till julefrukosten om han önskade detta.

2008-12-23 @ 10:57:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0