HAMAS SKÖNMÅLAS AV BAROMETERN

Det är med förundran jag läser en artikel på Barometerns ledarsida skriven av den politiske chefredaktören Per Dahl. I mina ögon framstår den som rena propagandan för terroristorganisationen Hamas eller vad sägs om följande.


"Israeliskt stridsflyg har sedan i lördags attackerat 230 mål i Gaza. Flera hundra dödades varav många civila. Israel genomförde på söndagen flera nya räder mot Gaza, bland annat mot tv-kanalen al-Aqsas huvudkvarter och en träningsanläggning för Hamas.

Hamas har svarat genom att skjuta raketer mot Israel. Ska det aldrig ta slut?"


Hamas har svarat genom att skjuta raketer mot Israel, vilken lögn!


Hamas har sedan den 19 december skjutit ca 400 raketer mot Israel eller om man använder Per Dahls formuleringar från artikeln skulle det kunna se ut som följande.

Hamas har under den senaste veckan attackerat 400 mål i Israel. Målen har uteslutande varit civila mål. Hamas utförde under söndagen mer än 80 nya raketattacker mot civila mål i Israel.


Per Dahl tycks inte vara medveten om att vapenvilan slutade den 19 december och sedan dess har Hamas skjutit ca 80 raketer/dygn mot Israel från Gazaremsan. Israel har varnat Hamas gång på gång för hårda konsekvenser om man inte upphör med raketbeskjutningen men utan effekt. Efter närmare en veckas raketbeskjutning agerar Israel och slår tillbaka hårt mot Hamasmål i Gazaremsan.


Ändå försöker Per Dahl skuldbelägga Israel för utvecklingen i Gaza. Verkligheten är ju den att det är Israel som svarar på Hamas raketbeskjutning. Frågan är om Per Dahl är fullkomligt desorienterad när det gäller omvärlden eller följer han bara den den pk-linje som härskar i media när det gäller Israel i det fantastiska landet Sverige.


Hamas raketbeskjutning av Israel omnämns i stort sett aldrig i media utan endast de handlingar som Israel begår och detta finner jag mycket märkligt. Det har stora likheter med den propaganda som krigförande länder sysslar med under konflikter mellan nationer. Att svensk press och media sysslar med den typen av missvisande rapportering finner jag mycket allvarligt i ett land som säger sig vara en av världens mest "perfekta" demokratier.


P.S.

Nu är det väl stor risk att mitt svar till Jonas Löhnn inte kommer att publiceras i Barometern vare sig på nätet eller i den tryckta upplagan men om så skulle vara fallet får mina läsare på bloggen ännu ett bevis på hur pk-media fungerar.


Kommentarer
Postat av: Anders Engdahl

Thoralf. Jag har idag sagt upp min prenumeration på Barometern.

2008-12-29 @ 15:39:00
Postat av: robban

hamas har väl ingen reguljär arme eller? och terroister är per definetion "civila" så på sitt lilla vis har han rätt i sitt resomomang :)tror det är på tiden att rödingarna åker ner och får känna på lite krig och pola med sina gulliga killar i gröna sjalar och ta reda på vad de egentligen har på sin agenda därnere.

2008-12-29 @ 15:42:23
Postat av: Pa Huk

En reguljär armé kan man bara ha om man har ett land. Hamas är en terrororganisation som i en kupp stal Gazaremsan ifrån en annan terrorgrupp, PLO. Denna terrorgrupp PLO, har på senare år blivit rumsrena sedan de vänt kappan. Världen har sedan med FN i spetsen fått blodad tand i förhoppning om att göra västbanken/gaza till ett ett land.

Palestinier är statslösa av den enkla anledningen att det varit/är omöjliga att förhandla med.Eftersom kvinnor och flickor aldrig syns eller hörs i palestina undrar många om alla skräninga gubbar viftandes med gröna flaggor är hemafroditer

2008-12-29 @ 16:34:44
Postat av: Anders Engdahl

I de palestinska områdena är Hamas avskytt som pesten, enligt opinionsundersökningar på både Västbanken och Gaza. Nu stoppar Hamas palestinier från att uppsöka vård i Egypten, så det är Israel som erbjuder hjälp till skadade palestinier istället. Hamas stoppade också Gaza-bor från att åka på pilgrimsfärd till Mecka i början av december, trots att gränserna öppnats i det syftet.2008-12-29 @ 16:40:29
Postat av: Jan-Kurt-Linus-Per-Sten Doklans

"Hamas har svarat genom att skjuta raketer mot Israel"Tycker det låter som nazistpropaganda.

Är denne Per Dahl en "papperslös" nazist

2008-12-29 @ 16:43:01
Postat av: s-e karlsson

Håller på Israel till 100 % , dom har lidit nog !

En annan sak , Internationella föreningens ordf i Högsby ondgör sej på Högsby sidan över att Sverige inte är nog solidariskt mot flyktingar /invandrare ändå har kommunen säkert mer än 30 st för vilka pengarna från staten är slut och detta betyder då att dessas försörjning ligger på oss pensionärer och på dem som fortfarande har arbete ! Undrar egentligen när såna tyckasynd ommänniskor som hon ska bli nöjda ? Men som vanligt är det ju så här att det har alltid varit lätt att skära tjocka skivor av andras falukorv !

Mvh S-E Karlsson .

2008-12-29 @ 16:48:08
Postat av: Tobias

Tack vare nätet blir det allt svårare för journalister som Per Dahl att ljuga och rapa halvsanningar.

2008-12-29 @ 17:30:49
Postat av: Göran

PK-media förnekar sig aldrig, det är väl lösnummer och PK som gäller.

Självklart kan inte den Israeliska staten tala om för sina medborgare att det är OK att bli beskjuten varje dag när man inte gjort ngt( kan bara ske i Sverige-typ Rosengård, utanförskap).

Anfallen verkar vara välplanerade och motiverade se http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/129055 ( lär ha tagit månader att planera )

Personligen tycker jag att de civila förlusterna är mycket beklagliga men när Hamas inte ens vill ha hjälp med att ta hand om sina skadade och använder civila som sköldar samt beskjuter gränsövergångar som öppnas för humanitär hjälp, så är det på deras ansvar.

Hamas har koppling till Iran -som t.ex. Egypten inte uppskattar-vilket kan vara en ytterligare förklaring till att Israel vill destabilisera Hamas ledningsförmåga. Det förklarar kanske också lite varför arabvärlden är delad i frågan.

Ett medium- Palestina Times har dock en klar åsikt-detta måste ni läsa( retoriken är till och med under "rosengårdsnivå") http://www.ptimes.org/main/

Angående "universitetet" som bombades, Det var en utvecklingsavdelning för att t.ex. utöka räckvidden för sina raketer, resultatet kan man se här http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1230456508070&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

Notera att de lyckades med konststycket att döda en arab och skada flera.

För mig verkar det som Israel verkligen vill ha diplomatisk lösning som kan fungera på sikt men möts av samma typ av argument som från våra medmänniskor i "utanförskap" dvs våld och icketolerans.

Ursäkta svammlet

Göran

2008-12-29 @ 17:46:23
Postat av: Martin Isaksson

israel kommer ändå bli tvungna att ge upp sina landområden som de ockuperat för eller senare.2008-12-29 @ 17:50:37
Postat av: Peter, den förste.

Ja se dagens media! Vilka stollar, tror de fortfarande svenska folket är idioter? För mitt inre öga ser jag framför mig Bagdad Bob i högform vid sitt sista uttalande, när dagens media rapporterar om Israel. Israel är skyldig hit, Israel är skyldig dit och hamas med pyjamas är kramgoa skäggiga gubbar! Skärp er, lögnen är tydlig, liksom hamas stadgar!Se: http://www.mideastweb.org/hamas.htm

2008-12-29 @ 19:21:26
URL: http://www.mideastweb.org/hamas.htm
Postat av: Dumle

Martin Isaksson: Skall de ge tillbaka områden till vilka? Varken Egypten eller Jordanien är speciellt sugna att få tillbaka vare sig Västbanken eller Gaza. Du har nog inte förstått konfliktens orsaker, eftersom du tror att lite land/mark kan vara lösningen. Läs Koranen och Hamas stadgar och återkom sedan.

2008-12-29 @ 20:16:46
URL: http://skafferitrollen.blogspot.com/
Postat av: natasha

Sedan de gammaltestamentliga filistéerna har de inte gjort något annat än att kasta sten, och nuförtiden raketer, på judarna. Det främsta målet var, och fortfarande är, att störta Israel ut i havet.Man får faktiskt vad man beställer, och det man beställer och tigger om är ett hårt och överlägset motstånd. Vilket land skulle inte göra det, om det hotades att förintas?!Därför gör Israel helt rätt!

2008-12-29 @ 20:28:55
Postat av: Martin Isaksson

Dumle koranen har jag läst tillräckligt.

men att det handlar om land är helt klart orsaken varför skulle de annars ha bostäder i ockuperade områden?sen tycker jag palestinerna kan tända eld på sig själva och göra sig till heliga martyrer, men detta handlar bara om land inget annat religion är bara ett svepskäl. tycker du ska se en mkt bra dukumentär som finns ute nu som heter

Where in the world is osama bin laden.

gjord av samma kille som gjorde Super size me.mkt bra och de är mkt i israel och pratar med israeler och palestinier. se den mkt bra och uplysande till skilnad från kamelfösaren muhammeds bok.

2008-12-29 @ 20:52:28
Postat av: Anonym

*Rekommenderas:http://tt-kritik.blogspot.com/Senaste ovinklade info om Gaza. Sprid!*

2008-12-29 @ 22:58:53
URL: http://tt-kritik.blogspot.com/
Postat av: Erik = *

Kommentatorsfältet laggar.."TT som anslagstavla för antiisraelisk aktivism"

2008-12-29 @ 23:00:25
URL: http://tt-kritik.blogspot.com/
Postat av: Hasse

Jag fick min kommentar publicerad men inte du. Ganska märkligt.

2008-12-30 @ 09:51:51
Postat av: BAW

Per Dahl framstår i mina ögon som en lallande och dräglande idiot.

2008-12-30 @ 15:44:00
Postat av: Anders Engdahl

ABBAS BAD ISRAEL ATT SLÅ TILL MOT HAMASWord Net Daily (WND) skriver att enligt toppdiplomatiska källor i Jerusalem har den palestinska myndighetens ordförande Abbas, i månader bett Israel att påbörja ett massivt militärt anfall mot hans Hamasrivaler i Gaza, innan hans ämbetsperiod enligt planerna går ut den 9 januari. "Det är en öppen hemlighet bland diplomaterna och de höga militärerna", sade en israelisk diplomatisk källa. "Kampanjen från Abbas att vi ska attackera Hamas i Gaza har varit intensiv". Dock, offentligt fördömer Abbas Israels flyganfall som "barbariska" och "onödiga".Hamas ledare har upprepade gånger varnat att de inte kommer att erkänna Abbas efter den 9 januari, och att de kommer att starta en större kampanj för att deligitimisera den palestinska myndighetens ordförande och installera sina egna personer för att leda den palestinska myndighetens regering. Hamastjänstemän omtalade för WND att de i det tysta arbetar på att skapa sin egen Palestinska Befrielseorganisation (Palestine Liberation Organisation) [PLO], för att konkurrera med den välkända gruppen med samma namn och som leds av Abbas. Det här "andra PLO" skulle bli en stor koalition av större palestinska-arabiska grupper såsom Hamas, Islamiska Jihad, och Popular Front for the Liberation of Palestine etc.En ny undersökning publicerad av det västorienterade Palestinian Center for Policy and Survey Research, som släpptes tidigare denna månad, visade att 64% av palestinska araber anser att Abbas ämbetstid inte skall förlängas. Endast 24% anser att han skall stanna kvar på posten.

2008-12-30 @ 16:16:12
Postat av: Anders Engdahl

2262237.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel2262237.svd

2008-12-31 @ 05:30:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0