HAMAS HAR UPPNÅTT ETT DELMÅL

Jag kan bara konstatera att palestinska Hamas uppnått sitt mål att skruva upp våldet på Gazaremsan. Under den så kallade vapenvilan mellan 19 juni och 19 december avfyrades 271 missiler från Gazaremsan mot Israel.

När sedan vapenvilan gick ut trappade man upp raketattackerna mot Israel.  Givetvis var det ingen slump att man bara på julafton avfyrade 80 raketer mot Israel. Det var en mycket väl planerad attack som genomförts under hela julhelgen. Israel varnade gång på gång Hamas för vad som skulle komma om man fortsatte med sin beskjutning men Hamas lyssnade inte. Självklart har då Israel rätt att försvara sig mot dessa raketattacker.


När man sedan kan läsa att Egypten förstärkt sin säkerhet vid sin gräns mot Gaza så att ingen skall kunna fly in grannlandet Egypten och att Hamas hindrar skadade från att söka vård i Egypten så blir man förskräckt över den människosyn som dessa islamister står för.


Kommentarer
Postat av: hunter

Några intressanta länkar. Bloggen klarar ibland inte av olika länktyper. I så fall kopiera länken och lägg in den direkt i din browser.Jimmie Åkesson i Julintevju: tvjulintervjumedjimmieakesson" rel="nofollow">http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/partiet/2008/12/27/webbtvjulintervjumedjimmieakessonInformation från Israels försvarsmakt/IDF finns på:

http://dover.idf.il/IDF/English

2008-12-28 @ 12:06:20
Postat av: hunter

Tillägg som förhoppningsvis fungererar?

Postat av: hunter

Ett sista försök!

Postat av: BAW

Israel är ett föredöme i hanteringen av islamiter

2008-12-28 @ 12:11:43
Postat av: Anonym

Jag blir snarare förskräckt över hur sjukt du ser på människor och världen. Det är skönt att trots all hat och snedvriden syn du har på människor så finns det individer som strävar att föra samma människor. Du är inte en av dom. Har du någonsin löst några av dina problem med människor, eller du provocerar enbart och i din lilla värld är du den perfekte?

2008-12-28 @ 13:04:27
Postat av: Anonym

http://www.flashback.se/artikel/351/lettiska-medborgare-vill-att-sverige-ockuperar-lettland/Nu får du snart mönsterinvandrare hit haha

2008-12-28 @ 13:07:14
Postat av: hunter

@ Anonym"Det är skönt att trots all hat och snedvriden syn du har på människor så finns det individer som strävar att föra samma människor."Observer att du framför detta på fel forum. Varför kontaktar du t.ex. inte Hamas och påpekar detta?

2008-12-28 @ 13:10:28
Postat av: Anders Engdahl

En radioreporter som befann sig i staden Sderot, som oftast bombats de

gångna åren och där flest dödsoffer krävts, sade i morgonekot att han

tyckte det var fint att kunna se Sderots hundägare gå ut med sina bästa

vänner på söndagen "med ett leende på läpparna".Det påminde undertecknad om att kolla upp vad radion i Sverige hade att

säga om "läget" och då visade det sig att radions reporter i Israel hade

rapporterat att "fem miljoner palestinier i Gazaremsan lider svår nöd nu".Men det finns bara litet mer än 1.5 miljoner invånare i Gaza. Det lät

väldigt överdrivet med "fem miljoner".En timme senare hade redaktionen i Stockholm strukit de osanna

uppgifterna. Alltid något.För övrigt släpper israelerna igenom stora transporter av medicin och

blodplasma till sjukhusen i Gaza vid Kerem Shalom, en av de

gränsövergångarna till remsan. De första av 30 långtradare lastas ur i

skrivande stund.Dilemmat med Gaza är att Hamas inte för krig på samma sätt som Israel.

Hamas söker döda civilbefolkningen i Israel och det är det som kallas

terror. Hamas förlägger med flit sina militära högkvarter mitt inne i

civila palestinska kvarter i Gazaremsan och använder alltså oskyldiga

personer som sköldar mot möjliga israeliska angrepp.

2008-12-28 @ 13:11:53
Postat av: Anonym

hunterHittar dom inte på hitta.se eller 118 118

Snälla hjälp mig. Trots att de enligt er är lågintelligenta varelser så borde de ha telefon?

2008-12-28 @ 13:14:50
Postat av: hunter

@ AnonymSnälla hjälp mig.Sorry, men det får du klara själv. Och det värsta av allt är, att det du frågar efter är en bråkdel av den hjälp som du egentligen behöver.Någon med pseudonymen Lappen rekommenderade på en annan tråd i går att vi inte skulle mata trollen.Så nu blir det det klassiska uttrycket "lapp på luckan" för din del i fortsättningen från min sida.

2008-12-28 @ 13:25:31
Postat av: Anonym

hunter

Nu måste jag missat något här. Har jag missat någon form av hjälp jag är berättigad till, eller behöver?

2008-12-28 @ 13:30:26
Postat av: BAW

Nu skriker många på vänsterkanten att Israel skall upphöra med våldet. När Hamas sköt quassamreketer på Israels civila befolkning teg vänsterpatrasket.

2008-12-28 @ 13:33:15
Postat av: Anonym

Båda sidorna av den därna härvan där nere har väldigt fel. Vem som sköt först eller nu forstätter är helt ointressant. Det kommer aldrig bli ett steg närmare någon fred, när det där nere sitter människor likande Thoralf, och sprider fördomar och hat. Ja jisses båda sidorna har sådana människor. Vad är det för fel på vår värld.

Tror inte jag hört ngn från ngt vänsterhåll, på denna blogg, välja sida när det gäller den där konflikten. I mina ögon vore det gansak idiotiskt att ens ge sig in på att välja sida, och säga vem som har rätt,eller fel.

2008-12-28 @ 13:38:31
Postat av: Kalle

Israel har gjort alldeles rätt när de bombar Gaza. Nu skriker all världens politiker i högan sky. VARFÖR skrek de inte lika mycket när hamas besköt israel med sina taketer???271 stycken skriver Thoralf här ovan. Någon gång i undantagsfall har svenska media rapporterat om det.Iskallt av hamas att skjuta och förstöra julefriden. Hoppas israe dammar på ordentligt nätr muslimerna har en högtid nästa gång. Ordentligt så de kniper käft och kryper ned i sina jordhålor igen.Samma attityd att störa julfriden bedrivs också av muslimer i rosengård, tensta och flera städer. Då bränns endast bilar men syftet är det samma.Hur skulle sverige reagera om dessa islamister i sverige börjar skjuta missiler på tätorter inom sverige. Skulle polisen sätta på sig den gula västen med dialogpolis eller skulle militären ingripa??? Hur är vår svenska beredskap för sådant våld???Nu har utrikesminister bildt uttalat sig och fördömt detta israeliska våld. Bildt du har missat något när det gäller umgänget med muslimer!!!Här hemma i sverige med alla bilbränder och skolbränder. Hur reagerar svenska politiker???Det går bra för svenska politiker att kritisera israel verbalt men göra något för att förbättra situationen sverige klara de inte av.Stataminister reihnfeldt, kliv fram och var en ledare för det svenska folket och stoppa dessa bränder.Göm dig inte bakom brandröken som sprider sig över sverige!!!Sossarna visade handlingsförlamning vid tsunamikatastrofen!!!Alliansen visar samma handlingsförlamning på hemmaplan när det gäller bil och skolbränder!!!2008-12-28 @ 14:14:30
Postat av: hunter

Som framgår av bifogade video har Hamas utökat sin arsenal och använder mer och mer s.k. grad rockets, som man troligtvis erhållit från Iran och som har en helt annan räckvidd och precision än de egentillverkade Quassamrakterna.Som även framgår av videon finns dessa avskjutningsramper mitt inne i tätbebyggelse och omöjliga att bekämpa utan att även civila drabbas. Vilket givetvis ingår i Hamas välplanerade strategi!

Postat av: Thoralf A

AnonymHar du besökt Israel eller Gazaremsan?

2008-12-28 @ 16:39:04
URL: http://thoralf.se
Postat av: Anonym

Svar ja

2008-12-28 @ 16:56:44
Postat av: Kalle

Nu har det kommit en uppmaning till mera våld av muslimerna.En ayatolla uppmanar alla muslimer i hela världen till våld.Samtidigt försöker den kristna påven gjuta olja på vågorna och uppmanar israel till att inte bomba gaza.Muslimer manar till internationelt våld och den kristna påven uppamar till besinnig av israel. Det är krisen i ett nötskal!!!Visst är muslimerna gulliga med all sin våldspredikan!!??Det israel gör är bra Det gäller att försvara sin nation mot våldsbenägna muslimer.Postat av: BAW

Någon som funderar över allt våld som muslimerna utövar i Sverige? Släng ut drägget.

2008-12-28 @ 17:06:08
Postat av: Thoralf A

AnonymVad anser du att Israel skall göra när Hamas skjuter 80 raketer varje dag från Gazaremsan?

2008-12-28 @ 17:12:27
URL: http://thoralf.se
Postat av: Micael Foghagen

Den vanligaste inställningen i Israel är att det aldrig går att lita på araberna/palestinierna/Hamas osv. De kan blåljuga en i ansiktet om det gynnar deras egna och Allahs tokideer.Klart som korvspad att Israel har rätt att ingripa. Fegt att inte ta ställning!

2008-12-28 @ 17:21:38
Postat av: Anonym

Jag tar ingen som helst ställning. Som jag sagt. Båda parterna agerar lika fel. Båda sidorna har begått grova saker, och de kommer att fortsätta göra det, tyvärr. Det finns ingen lätt lösning på det som sker där nere. Lite prat på en blogg, eller ett och annat toppmöte löser ingenting. Har jag någon lösning. Ja, men den tillhör en utopi som är skrattretande naiv. Men vad sägs om båda parterna bara lägger ner sina tokigheter.

2008-12-28 @ 17:23:18
Postat av: Thoralf A

AnonymDu svarade inte på min fråga.Vad anser du att Israel skall göra när Hamas skjuter 80 raketer varje dag från Gazaremsan?

2008-12-28 @ 17:26:46
URL: http://thoralf.se
Postat av: Anonym

Ja det står ngt i bibeln om att vända andra kinden till. De säger sig leva efter ett gäng olika skrifter där nere. Dock verkar de följa dom dåligt.Som jag sagt innan. Jag tar inte ställning. En orätt ursäktar knappast en annan. Men en lösning vore väl att skicka ner dig som fredsmäklare. Du verkar vara en fena på det där med att uppnå samförstånd och förståelse för varandra =)

2008-12-28 @ 17:38:58
Postat av: Micael Foghagen

>anonymOm du inte kan ta ställning och svara på väsentliga frågor, varför bryr du dig då överhuvudtaget?Om du inte kan göra det i Sverige förslår jag en eller flera längre vistelser i Israel.

2008-12-28 @ 17:44:39
Postat av: Thoralf A

AnonymDu svarar inte på min fråga! Du behöver inte ta ställning för att svara.Vad anser du att Israel skall göra när Hamas skjuter 80 raketer varje dag från Gazaremsan?

2008-12-28 @ 17:45:42
URL: http://thoralf.se
Postat av: Söder

Det har alltid varit ett starkt Israel hat ifrån svensk media. Hamas vill utplåna Israel, de vill inte förhandla överhuvudtaget. De som röstade på hamas får det de bad om, krig.

2008-12-28 @ 17:56:09
Postat av: hunter

Senaste nytt från IDF.

Postat av: Pelle.P.

Ja nog är det så att om man har ett getingbo inpå knutarna så tröttnar man på att vifta & slå efter en & en. Man plockar till slut ner hela skiten.

2008-12-28 @ 18:16:23
Postat av: natasha

Jag stödjer Israel helhjärtat. Israel precis som vilket land som helst har rätt att försvara sig.

2008-12-28 @ 18:40:38
Postat av: Putte

Vi kan väl skicka ner den anonyme skribenten, så kan han säkert tala dom till rätta där nere. Han ser sig tydligen som ett humanistiskt föredöme, så det kan väl inte vara svårt för honom att skapa varaktig fred där nere. Hör av dig igen när du ordnat freden.

2008-12-28 @ 19:08:19
Postat av: Fredrik

Israel gör det enda rätta! Jag skulle inte heller vilja vända kinden till 14 ggr, till slut får man nog.

2008-12-28 @ 19:22:14
Postat av: Tore

Det står mer i Bibeln: "Öga för öga" osv...

2008-12-28 @ 20:47:20
Postat av: AWSvenssonFN kan granska Pia Kjaersgaard

FN kommer att få avgöra ifall Pia Kjaersgaard och flera andra partimedlemmar i Dansk Folkeparti gick över gränsen när de liknande muslimer med nazister och slöjor med hakkors.

Efter nyår kommer en framställan till FN:s människorättskommitté om att ta ställning i saken.

Bakgrunden är att danska Centret mot rasdiskriminering, DRC, tillsammans med tre muslimer försökt få saken rättsligt prövad i Danmark.

Men den danska riksåklagaren har avvisat klagomålet, med hänvisning till att Danskt Folkeparti-politikernas uttalanden är så generella, att de tre muslimerna inte har rätt att väcka enskilt åtal.

När blev muslimer en ras? Att kalla Sverigedemokrater nazister det är det ingen som klagar på, så det ordet är i den bemärkelsen kraftigt devalverat.

2008-12-28 @ 22:10:34
Postat av: kol

2008-12-28 @ 22:13:31
Postat av: Pa Huk

Hoppas Israel en gång för alla gör slut på gubbarna i landet som inte finns, så dessa märkliga områden istället kan visa upp de kvinnor och barn som ALLTID är de enda som blir dödade och skadade

2008-12-28 @ 22:21:43
Postat av: sorgligt

Först tänkte jag skriva något genomtänkt. Försöka replikera dina fullkomligt absurda påståenden där offret istället utmålas som förövare och ett förestående folkmord, eller snarare upptrappning av ett folkmord som varat i 60 år. Men jag låter bli utan nöjer mig med att konstatera att din existens är beklaglig och din brist på medmänsklighet gör mig nedstämd.

2008-12-28 @ 23:02:33
Postat av: Knutte

Håller med Toralf, vad ska Israel göra när det regnar missiler över Israel?

Är det bara Israels fel att civila drabbas när man lägger sina robotbaser mitt ibland civila?

Hur cynisk får man vara?

Sen kan man alltid diskutera om Israel reagerar för hårt. Detta kan jag inte avgöra.

Jag skulle vilja att svenska medier intervjuar imamerna i Sverige efter varje raketattack för att höra om deras reaktioner.

Hade arabvärlden velat haft en lösning på Palestina fågan då hade man lagt ett antal av sina miljarder till att hitta en lösning

2008-12-29 @ 16:30:51
Postat av: ..

De flesta vet att Israel är en terroriststat..som mördar barn. Vill ni få slut på raketerna får ni ge de sitt land.

2010-04-19 @ 09:35:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0