VARFÖR VISAS ALDRIG DENNA "LÖGN" I MEDIA?


Här är ett diagram över en av de "lögner" som sd sprider enligt en del etablerade politiiker, inte minst kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund.
Diagrammet visar med all tydlighet vem det är som sprider lögner om svensk invandringspolitik. När kommer media någonsin visa ett liknande diagram när de skriver om svensk asylpolitik.

Här kan man tydligt se vad ett invandringskritiskt parti betytt både i Danmark och i Norge.

Idag kan vi läsa eller höra om mord och skottlossning varenda dag, kriminella gäng som har interna uppgörelser eller flickor som ramlar från balkonger. Diagrammet förklarar också varför detta är så mycket vanligare i Sverige än i övriga nordiska länder.

Diagrammet är fritt att använda och jag hoppas att så många som möjligt får se det.

----------------------------------------------------------------------------------------

Jag har även fått ett nytt svar från Sven-Erik Karlsson, informationsansvarig på Kalmar polisen angående det märkliga antalet röster vid voteringen vid polisstyrelsens möte som jag skrev om för några dagar sedan. Här följer svaret.

"Polisstyrelsen bestod denna dag av 12 ledamöter. Länspolismästare Olof Ersgård avstod från att rösta. Utfallet i omröstningen blev 6 mot 5..

Röstutfallet 7-6 är ingen uppgift som Du fick av mig och jag vet inte vad den kommer från. Det är ju svårt att få ihop 13 röster av 12 ledamöter och en som avstod från att rösta. Beslutet blev väl dock detsamma oavsett det var 7-6 eller 6-5..     

Hoppas att svaret är till belåtenhet.  

POLISMYNDIGHETEN I KALMAR LÄN.  
Sven-Erik Karlsson
Informationschef."

Tråkigt och mycket märkligt att Länspolismästaren inte hade någon åsikt i denna fråga.

Kommentarer
Postat av: Westerbotten

Thoralf, om du har någon länk till faktaunderlaget till diagrammet kan jag eventuellt lägga till det på någon passande wikipediasida.Det duger inte där med att bara skriva, "för att en sverigedemokrat säger att det är så".

2008-08-30 @ 23:08:02
URL: http://westerbotten.blogspot.com
Postat av: Jonas

Vad är det diagrammet egentligen visar Toralf? Asylsökande? Alltså inte hur många som fått asyl i Sverige utan bara de som söker. Vad säger det egentligen? Ingenting.Sedan vore trevligt med en källa på diagrammet.

2008-08-30 @ 23:13:44
Postat av: Thoralf A

WesterbottenKällorna är

Migrationsverket i Sverige,

Ny i Danmark,

Utlendingsdirektoratet i Norge

Migrationsverket i Finland.

2008-08-30 @ 23:14:23
Postat av: Thoralf A

JonasOm det nu inte säger någonting, kan du då förklara varför alla länder redovisar dessa siffror?Ser fram mot ett mycket intressant svar från dig.

2008-08-30 @ 23:16:52
Postat av: Erik

Sverige:Landet där myndigheter delar ut medborgarskap och PUT som ur ett Cornflakes paket..inga motkrav.Sverige, ett bidragsland åt 3:e världen.Västvärldens "högsta" skatter.

Västvärldens sämsta journalister.Listan kan göras lååång.Varför avskaffade sossarna arbetskraftsinvandringen sen 70-talet? 30 år med bidragsinvandring = se dig om 2008. Vill vi ha det så?

2008-08-31 @ 00:31:54
Postat av: Westerbotten

Öh, något löjligt Thoralf men du kanske kan skriva att bilden är fritt tillgänglig under GFDL-licensen till exempel. (Gnu free distribution license) tror jag det betyder.Står det ingen licens kommer bilden bara att raderas från wikipedia ett tag efter jag lagt upp den...

2008-08-31 @ 00:40:13
URL: http://westerbotten.blogspot.com
Postat av: Info

Thoralf skriver bra svenska i stort sett men bör för trovärdighetens skull snarast sluta med fjortiskonstruktionen "kommer gå" osv. i stället för "kommer ATT gå". Något som jag i bästa välmening påpekat tidigare i förbigående. Jag ber om ursäkt, om Thoralf tagit illa upp. Jag har absolut inte menat något illa.Saken har behandlats nyligen i radioprogrammet Språket. Däremot inte det färska exempel, som ses i en kommentar ovan:"ett tag efter jag lagt upp den"Alltså: "Ett tag efter ATT jag lagt upp den." Och inte nog med det: "Ett tag efter ATT jag HAR lagt upp den."Men naturligtvis spelar saken ingen roll. Om det svenska språket gutturaliseras till oigenkännlighet en kort tid innan svennarna själva assimileras bort för alltid i diverse mellanösterstammar. Typ. Liksom. Oxå typ.

2008-08-31 @ 12:17:00
Postat av: Tore

Om ett statligt företag officiellt visar en statestik, lär det också vara tillåtet att fram-

föra detta. Det är ju därför de visar sina å-

ligganden, och vad de sysslar med!...Visst är det "löjligt", men sätt in redovisningen

med hänvisning till de olika "statliga" verken, och se vad som händer!...(Westerbotten)

2008-08-31 @ 12:19:23
Postat av: Tore

"Info"! Idag lär vi skriva som vi talar, för ATT

alla skall förstå vad vi talar om. Det är ju inte

Thoralf som HAR förändrat det svenska språket!

Eller hur!. Sedan får väl skolorna rätta till "dina" och Björklunds problem!...

2008-08-31 @ 12:31:32
Postat av: Westerbotten

ThoralfDu kanske skulle kunna göra en svartvit utskriftsvänlig variant av diagrammet där det gråa fältet i bakgrunden gjorts vitt och de färgade staplarna blir svartvita med olika mönster?

2008-08-31 @ 15:40:11
URL: http://westerbotten.blogspot.com
Postat av: Micael Foghagen

Sven-Erik Karlsson är tydligen informationschef för polismyndigheten i Kalmar Län.Nyligen höll polisstyrelsen möte i Västervik (Kalmar Län). Omröstningen vi diskuterar ( det helt infantila förslaget att ickesvenskar ens har möjlighet att bli poliser) står att läsa i Västervikstidningen (Kalmar Län) slutade med 7-6...Att då besvara Thoralf med skriva-på-näsan-svaret "och det vet jag inte vad det kommer ifrån".Tja, vad tycker ni i bloggen? Och vad tycker du själv Sven-Erik? Kan man inte begära mer av en informationschef?...

2008-08-31 @ 17:03:20
Postat av: Magnus Andersson

Jonas. Andelen som får asyl är överlägset störst i Sverige!http://www.ulfpettersson.se/2007/07/12/myten-om-den-restriktiva-flyktingpolitiken/http://shorl.com/losefrepostyme

Att antal asylsökande (per capita) är störst för Sverige beror på denna generositet i asylgivning.Nå, Jonas. Om antal asylsökande och andelen som får asyl är klart högst, menar du verkligen fortfarande att diagrammet ingenting säger?--

Magnus Andersson

2008-08-31 @ 17:25:29
Postat av: Magnus

Info. Sverigedemokrater verkar ofta hetsiga när man påpekar saker. Jag påpekade för en Dragan Klaric att han skulle använda citat-tecken i stycken han i löpande text lade in utan kursivering eller något.Han tog bort min kommentar och gav mig värsta skopan för att jag påpekade det. Naturligtvis förstod alla att det han gjorde inte var något problem...

2008-08-31 @ 17:29:26
Postat av: Roberth Ström

Magnus det har jag svårt att tro på. Dragan må ha ett häftigt humör men dum är han inte!

2008-08-31 @ 19:12:57
Postat av: Magnus

Roberth. Både Dragan och Fröken Sverige citerar ofta helt fel, och Dragan gör det nu och skäller ut en om man påpekar det.Varför kan du inte tro det? Det var iofs ingenting jämfört med andra utfall.http://www.klaric.se/blogg/archives/1431Fröken Sverige (som iofs inte är politiker) hade en webbfråga med hur man tror det går för SD i valet, med alternativen:a) under 4 procent.

b) mer än 4 procent.

c) 4-10 procent.

d) Jag röstar inte på SD.Itelligent!

2008-08-31 @ 19:38:09
Postat av: Magnus

Beträffande intelligens är det iofs få som slår tyvärr ledande personer i funktioner i (s) och i Riksdagen, som Monica Green och Veronica Palm.

2008-08-31 @ 19:57:16
Postat av: Thoralf A

MagnusJag hoppas att du kan ge mig en länk till ovanstående exempel från Fröken Sverige!2008-08-31 @ 20:10:50
Postat av: Tore

"Magnus", man kan nästa tro att du är en socialist,

då alla dessa "skryter" om att de är intelligenta!

Däremot tycker jag många är "alkolister". För snart

två år sedan, råkade socialdemokraten och förre

riksdagsledamoten Torgny Danielsson, i berusat tillstånd i centrala Arvika, tappa kontrollen över

sitt fordon. Först körde han in i ett trafikmärke

på vänster sida, sedan en lyktstolpe, över en staketstolpe och en gräsmatta, och slutligen slutade färden mot ett träd! 1,6 promille och dom-

men: Villkorligt och skyddstillsyn i tre år, samt

17.250 kronor i böter. Tillhör "fullmäktige" i Ar-

vika tillika landstingsfullmäktige i Värmland.

Nu har Arvikas "kuku", den bigge hövdingen Claes

Pettersson, också sosse, åkt fast för "rattfylla",

och likt Mona Sahlin, S, tar han nu "time out". Och

körkortet får han behålla! NWT/Arvika, 30-8-08.

Förutom att han är "ordföranden i kommunstyrelsen"

(Arvika), så skriver jag icke ner hans lista på

"uppdrag", av tidsbrist (Styrelseproffs!).

Normala människor hade fått fängelse, men dessa "övermänniskor" har sina vänner placerade på "rättan" ställe!...

2008-08-31 @ 21:38:47
Postat av: Jonas

Toralf:

Siffror som länder redovisar är ofta siffror som de själva ville redovisa. Men, som du mycket riktigt påpekar ibland, vi kan inte köpa alla siffror rakt av. Vi måste själva titta närmare på dem och se om de betyder något.Du måste också förstå min poäng, vilket du tydligen inte gjort. Antal asylsökande säger ingenting om hur många som verkligen får asyl. Om jag öppnar en restaurang och ska anställa folk så spelar det absolut ingen roll hur många som söker, jag bestämmer själv hur många, och vilka, jag vill anställa. Det är dit jag vill komma. Du kan inte säga att bara för Sverige har flest asylsökande så har vi också flest personer som verkligen får asyl. Men du får gärna visa mig ett sådan diagram, med källa, så kollar jag gärna.Magnus Andersson:

De diagrammen som finns på de länkarna du postade säger fortfarande ingenting om hur många som verkligen får asyl. Första diagrammet visar, precis som Toralfs, asylsökande. I ditt exempel är det asylsökande per capita, vilket självklart är mer intressant än det absoluta antalet, men det säger fortfarande inte hur många som får asyl.Det andra diagrammet visar vilken typ av invandring vi har. Men det gör inte att du kan lägga ihop dessa två och dra en slutsats. Om vi får fram en procentsiffra som visar hur många av de asylsökande som får asyl i de olika länderna så kan vi dra slutsatser, men inte genom dessa två diagram.Toralf och Magnus Andersson:

Innan ni svarar. Fundera på logiken i era slutsatser. Börja med att leta upp fakta och statistik på andelen som får asyl av de asylsökande. Då kan vi prata vidare.PS

Jag går inte i kontrovers med er utan försöker bara reda ut fakta och få fram information.

DS

2008-08-31 @ 22:57:17
Postat av: Roberth Ström

Magnus vi kanske blir hetsiga för att detta handlar om vår och våra barns framtid. Sen vill jag läsa din blogg Magnus om du har en? Om du vill läsa om politiker som är mindre smarta milt sagt läs min blogg avsnitten om sosseskandaler. Eller om enskilda politiker som jag också skriver om.

2008-08-31 @ 22:57:37
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: schweinfeldt

Jonas:

Det är väldigt enkelt:Börja med att skaffa ett pass,sen tar du och reser runt lite i mellanöstern,bosätt dig nåt år,lär känna folk - sen kommer du att fatta vad det diagrammet visar,det visar att sverige har ett alldeles speciellt litet rykte bland 3:dje världens invånare...det lilla humana och snälla ryktet,det som säger att man kan få sitta hemma och få betalt...har bott i MÖ i flera perioder och känner massor av folk där och det är väl känt att sverige tex är ett bra land att åka och lyfta bidrag i.Men det är rätt vanligt att inte kunna utläsa en sån här enkel grej när man inte har erfarenhet av världen,och en sak:ingen rök utan eld,det finns anledningar till det ryktet.

2008-09-01 @ 02:52:03
Postat av: Jonas

Schwinfeldt:

Jag har rest mycket runt om i världen. Innan du häver ur dig anklagelser och påstående så kanske du bör fråga om jag har någon erfarenhet av det du pratar om. Att debattera på sättet du gör är helt befängt. Du vet ju ingenting om mig. Jag kanske levt i Mellanöstern eller på andra ställen i världen. Men det spelar ingen roll.Jag vet mycket väl vad diagrammet säger. Jag har också hört att personer ser Sverige som ett bra land att komma till. Det ser jag positivt. Att andra länders medborgare ser upp till Sverige. Självklart kan det vara en anledning till att vi har så mycket asylsökande. Men det säger fortfarande ingenting om hur många av de sökande som vi tar in. Den frågan väntar jag fortfarande på svar på.

2008-09-01 @ 03:03:34
Postat av: Thoralf A

JonasLugn Jonas, du skall få svar. Det finns dock en svårighet när det gäller Sverige och hur många som får asyl, som inte gäller i våra grannländer i Norden.

I Sverige får rent praktiskt alla uppehållstillstånd, de som får avslag stannar ändå kvar i landet och kallas därefter för "papperslösa flyktingar" när de i själva verket är illegala invandrare. I Sverige hade vi även en lag 2006 som gav alla illegala invandrare rätt att få uppehållstillstånd. Så när det gäller Sverige så får eller stannar nästan alla kvar i Sverige.

Detta gäller dock inte i våra nordiska grannländer, vilket medför att den statistik du efterfrågar kommer vara än mer till Sveriges nackdel enligt mitt sätt att se saken.

Men jag lovar att presentera diagram över den verkliheten också när jag lyckats samla in dessa uppgifter.

2008-09-01 @ 08:42:22
Postat av: Jonas

Toralf:

Jag är helt lugn =)

Och jag uppskattar att du ska leta fram statistiken jag efterfrågar. För endast genom hypotesen att "rent praktiskt så får alla uppehållstillstånd" ger mig ingenting. Det kan lika gärna vara taget ur luften.Svårt att få fram informationen? Det förstår jag inte. Jag gjorde nu en enkel sökning på nätet och hittade migrationsverkets statistik angående flyktingar.

52007.pdf" rel="nofollow">http://www.migrationsverket.se/pdffiler/statistik/statistik52007.pdf

Det visar att 2007 tog vi emot 18.414 flyktingar. De är sedan indelade i grupper där 1800 är kvotflyktingar, 10.000 skyddsbehövande osv. Detta säger betydligt mer om invandringen än antal sökande.

2008-09-01 @ 11:51:43
Postat av: Jonas

När jag letade vidare lite så hittade jag en mycket intressant pdf hos migrationsverket.

52007.pdf" rel="nofollow">http://www.migrationsverket.se/pdffiler/statistik/statistik52007.pdf

Diagrammet på sidan 11 visar mycket tydligt hur många av de asylsökande i Sverige som fick bifall kontra avslag (och avslagna ärenden). Tydligen hade vi ett extraordinärt år 2007 där närmare hälften fick bifall (48%). 2006 fick 42% bifall, men 2003, 2004 och 2005 så fick endast 10-15% bifall. Anledningen är oroligheterna i Somalia och Irak.

2008-09-01 @ 12:01:01
Postat av: Jonas

Det verkade bli lite fel på länkarna där.

52007.pdf" rel="nofollow">http://www.migrationsverket.se/pdffiler/statistik/statistik52007.pdf

verket/statistik/kortommigration.pdf" rel="nofollow">http://www.migrationsverket.se/infomaterial/omverket/statistik/kortommigration.pdf

Där fick ni båda på nytt.

2008-09-01 @ 12:05:49
Postat av: Jonas

Fel igen. Det ser bra ut när jag skriver in, men sidan verkar ta bort understrecken.

Länk 1: http://www.migrationsverket.se/pdffiler/statistik/statistik+5+2007.pdf

Länk 2: http://www.migrationsverket.se/infomaterial/om+verket/statistik/kort+om+migration.pdf

Här har jag ändrat understrecken till plustecken.Om det fortfarande inte vill fungera.

http://www.migrationsverket.se/swedish/statistik/sammanstallningar.html

Klicka sedan på "Uppehållstillstånd för flyktingar m.fl." för länk 1

Klicka på "Kort om migration 2007" för länk 2.

2008-09-01 @ 12:09:46
Postat av: J

"Sammanlagt 3.398 personer från Irak, Somalia, Iran och Afghani­stan fick i fjol avslag på sin asylansökan. 263 återvände frivilligt till hemlandet och 44 utvisades med tvång.Av mer än 6.000 ärenden som Migrationsverket 2007 överlämnade till polisen verkställdes 960 enligt polisens egen rapportering."Utvisade asylsökande stannar i Sverige -

Antalet asylsökande som nekats uppehållstillstånd men vägrar lämna Sverige ökar kraftigt.

Publicerad 2008-02-10http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=741443

2008-09-01 @ 13:18:33
Postat av: Thoralf A

JonasDet svåra är inte att få fram siffrorna för Sverige, det trodde jag att du hade förstått. Migrationsverket redovisar det mesta man kan tänka sig och jag har även en kontakt på Migrationsverket om jag vill ha information som jag saknar.Det svåra är att få fram siffror för de övriga nordiska länderna som har samma beräkningsgrund som de svenska siffrorna. Annars kommer jämförelserna mellan länderna att halta.2008-09-01 @ 14:19:17
Postat av: Jonas

Svårt att hitta information Toralf? Nej inte alls då.Jag gjorde en enkel sökning på google och hittade följande diagram:

modifier=all&graph%5Blimit%5D=164&commit=%253E" rel="nofollow">http://www.swivel.com/graphs/show/18551873?limitmodifier=all&graph[limit]=164&commit=%3E

Så visst har du delvis rätt när det gäller våra skandinaviska grannar, men det finns flera europeiska länder som har fler asylsökande än vi. Samtidigt är ju som sagt asylsökande intressant, utan hur många som beviljas asyl.

2008-09-02 @ 14:39:26
Postat av: Jonas

Jag menar att det är godkända asyl som är intressant, inte asylsökande

2008-09-02 @ 14:41:06
Postat av: Jonas

http://www.swivel.com/graphs/show/18551873?limit+modifier=all&graph[limit]=164&commit=%3E

Åter igen så funderar ju inte länken eftersom det har ett understreck i sig. Jag har ersatt understrecket med ett plus i länken här. Så ni får klipp och klistra lite.

2008-09-02 @ 14:43:54
Postat av: Thoralf A

JonasDu får gärna förklara vad diagrammet du länkar till visar och vilka källor som använts.När jag jämför med våra nordiska grannar så fungerar jämförelsen relativt bra, eftersom vi har liknande befolkningsstruktur och folkmängd.Att som du gör jämföra med t.ex Tyskland, Frankrike eller Italien där folkmängden är 10 ggr så stor är allt annat än rättvist. Men jag förstår att du gärna försöker använda den typen av felaktiga argument

2008-09-02 @ 15:19:06
Postat av: Lars

Är då problemet att Sverige tar emot för många eller att de andra länderna tar emot för få? För mig är det det senare.

2008-09-06 @ 16:15:36
Postat av: LP

Citat från "Kort om migration 2007" Migrationsverketverket/statistik/kortommigration.pdf" rel="nofollow">http://www.migrationsverket.se/infomaterial/omverket/statistik/kortommigration.pdf"Sverige är ett invandringsland. De senaste fem åren har landets befolkning ökat med drygt 242 000 personer. Invandringen svarade för 77 procent av ökningen.Migrationen till Sverige 2007

År 2007 bosatte sig totalt 99 485 invandrare i Sverige. Det är det största antal människor som invandrat under ett enda år sedan mätningarna startade år 1875.

---

De tio största grupperna bland 2007 års invandrarevar medborgare i

Sverige (återvändare), 15 949 personer–

Irak, 15 200–

Våra nordiska grannländer, 10 464

Polen, 7 525

Somalia, 3 781

Tyskland, 3 614

Rumänien, 2 587

Thailand, 2 548

Kina, 2 386

Serbien, 1 895Vanligaste orsaken

Familjeanknytning är det vanligaste skälet till att människor från länder utanför Norden och EU får tillstånd att bosätta sig i Sverige. Under 2007 beviljades nästan 29 000 personer ur denna kategori förstagångstillstånd just av anknytningsskäl.

---

Av dem som bosätter sig i Sverige av anknytningsskäl har många direkt eller indirekt en relation till tidigare invandrade flyktingar."

från sid 5"Utveckling

Antalet personer som återvände hem självmant

eller med tvång minskade under 2006. I stället

ökade antalet avskrivna återvändandeärenden kraftigt.

---

År 2007 återvände ännu färre personer än året innan."

från sid 142008-09-13 @ 16:41:40
Postat av: LP

Inte fasen fick jag heller länkarna att funka. Ni få leta er fram om ni skall kolla mina citat.

2008-09-13 @ 16:54:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0