SVENSKA POLISER, EJ SVENSKA MEDBORGARE

Om socialdemokrater och vänsterpartister i Kalmar län fick bestämma så behöver inte svenska poliser vara svenska medborgare.


Inte nog med att polisen i länet är 8,2 miljoner kronor back och måste spara, nu har även polisstyrelsen drabbats av sinnesförvirring i sin pk-iver.


"Normalt brukar det råda stor enighet i polisstyrelsen. Fredagens möte var ett undantag och gällde om de som börjar polisutbildningen ska vara svenska medborgare eller ej. Nej det behöver de inte vara, enligt majoritet (s och v). Den borgerliga alliansen tyckte att medborgarskap krävs eftersom de som går utbildningen får insikt i polisens arbete och även ta del av vissa register. Polisstyrelsen fick ta till votering för att komma fram till ett remissyttrande, s och v vann med 7-6."


Läs artikel i Västerviks Tidningen.

Barometern har valt att inte nämna något om denna votering i sin artikel och Östran har i varje fall inte haft något i sin nätupplaga.
Jag har full förståelse för att den socialdemokratiska tidningen Östran mörkar denna uppseendeväckande nyhet


Jag har för övrigt beställt en kopia på protokollet från detta möte för att få verifierat vilka socialdemokrater och vänsterpartister som röstade för detta heltokiga förslag.


Möjligen är det så att s och v tänker hyra in poliser från t.ex Somalia eller Irak för att klara av att spara in dessa 3,2 miljoner kronor innan nyår. Planen är nog sedan att permanenta dessa "inhyrda" poliser för att främja den mångkulturella utvecklingen. Närpoliser i Norrliden kan ju vara ett förslag som borde vara ytterst relevant inom Kalmar kommun.

--------------------------------------------------

Informationsansvarige vid Kalmar polisen, Sven-Erik Karlsson, har varit snabb med att svara på vilka som var närvarande vid detta polisstyrelsemöte. Här kommer hans svar jag just fått.

NÅGOT ÄR RIKTIGT MÄRKLIGT OCH FEL. I media (Västerviks Tidning) anges voteringen till 7-6 men det är bara 12 ledamöter enligt detta svar och även enligt polisens hemsida.

Här är svaret från Sven-Erik Karlsson.

Protokollet från Polisstyrelsens sammanträde den 22 augusti 2008 vilket genomfördes i Västervik, är ännu inte färdigt och inte justerat. Vad gäller kopia på detta ber jag att Du begär ut det via vår registratur på mail adress [email protected] så hoppas jag att Du kan får del av detta när det är upprättat och justerat.  
De som deltog vid Polisstyrlsens möte den 22 augusti var följande:  

Lis Lyrbo (s) ordförande'Oskarshamn
Lisbeth Karlsson (fp) V. ordförande, Oskarshamn
Eva Ahlström (m) Västervik
Ewa Engdahl (c) Högsby
Chatrin Pålsson-Ahlgren (kd) Mönsterås
Claes Wetterström (m) Vimmerby
Christina Magnusson (s) Kalmar
Evy Anner (s) Nybro
Björn Nilsson (s) Oskarshamn
Jan-Åke Jonsson (v) Mörbylånga
Jonny Bengtsson (s) Hultsfred  tjänsgörande suppleant.
Olof Ersgård Länspolismästare.  

Utöver dessa deltog ett antal tjänstemän som föredragande.  

POLIMYNDIGHETEN I KALMAR LÄN  
Sven-Erik Karlsson
Informationschef.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är inte rätt, varför ska vi genuina svenskar

anklagas för brott som andra nationaliteter begått exvis på Cypern ? Jag vill inte som svensk med anor ända neråt 1500 talet bli anklagad för brott som invandrade snyltande somalier begått !

Ska vi sen ha dom som poliser också då har det banne mej gått för långt !

Det måste bli ett slut på tokigheterna !

Godmorgon S-E Karlsson .

2008-08-27 @ 06:37:43
Postat av: varjager

Man blir gråtfärdig då man läser om dessa imbeciller. Hur kan männsikor få vara så korkade och vara avlönade av folket? Poliser skall vara Svenskar, de skall kunna språket ordentligt. Ha fyskien för det som krävs. Samt ett psyke för jobbet. Allt annat är Lapri.

2008-08-27 @ 07:16:52
URL: http://varjager.blogspot.com/
Postat av: BAW

Vad säger en dagens polis när han får in en kollega i patrullbilen med avsaknad av allt en polis behöver av kunnande och fysik?

Säger han välkommem eller försvinn din pajas?

2008-08-27 @ 08:22:18
Postat av: Anonym

På opinion/debatt i OT i dag är det uttunnade argumentet " arbetskraftsinvandring " på tapeten igen ! Samtidigt flaggar Västervik och Växjö kommuner om neddragningar och anställningsstopp !

Arbetskraftsargumentet har hängt med sedan lång lång tid tillbaka men det tas upp ideligen på nytt trots att det är så tunt så tunt så tunt !

Vi har tillräckligt med importerade bidragstagare ,analfabeter och brottsbenegna utan att ytterligare öka på importen !Mvh S-E Karlsson .

2008-08-27 @ 08:40:17
Postat av: Roberth Ström

Inget nytt under solen. Vansinnet får fortgå. Läs mer om ämnet bananrepubliken Sverige på Merit Wagers blogg. Snart har vi poliser som inte kan simma, inte prata svenska pch inte ens är svenska medborgare. Sa någon Sverige är fantastiskt?

2008-08-27 @ 08:47:12
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: DDR2

Eftersom jag har kontakter inom polismakten så måste jag göra herrarna (och damerna?) besvikna.Att man beslutar att "vem som helst" skall kunna gå polisskolan, kommer inte automatiskt att innebära att polismyndigheten kommer att anställa alla som fullgjort sin utbildning (alltså som det i princip ser ut nu).Polisutbildningen planeras att få full högskolestatus, vilket innebär att kreti och pleti kan gå poilsskolan, och sedan får vederbörande söka arbete - precis som vilken akademiker som helst.

Dessutom kommer man ju naturligtvis att anställa de bästa eleverna, dvs de som klarar antagningsproven (språk, fysik och psykisk anspänning).

2008-08-27 @ 10:04:18
URL: http://exilen.eu
Postat av: Kalle

>DDR2Betyder det att de också kommer att lära ut polisens arbetsmetoder till kreti och pleti på polishögskolan.Skurken kanske ser det som en del av sin utbildning till skurk att lära sig polisens arbetsmetoder INNAN han blir skusk !!!De sämsta kan gå ut på öppna marknaden och sälja sina kunskaper om polisens arbetsmetoder till högstbjudane i den undre världen!!!Är detta möjligt i framtiden om dessa knasiga antagningsregler blir antagna???2008-08-27 @ 10:33:08
Postat av: AWSvensson

Jag blir väl ursäktad, men en kvinnlig polis i slöja får mig onekligen att tänka på Polisskolan 1- någonting. Inger hon respekt knappast.

2008-08-27 @ 10:53:38
Postat av: Roberth Ström

Borlänge kommun ska spara 60 mille men anställa 5 nya socialsekreterare....

2008-08-27 @ 11:48:41
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Henrik

Thoralfhttp://www.polisen.se/inter/nodeid=27668&pageversion=1.jsp"Vid lika röstantal har ordförande utslagsröst."Lis Lyrbo verkar alltså ha utnyttjat sina dubbla röster...

2008-08-27 @ 12:12:00
Postat av: Zimona

DDR2: Då kommer DO att få mkt att göra när alla blir "krängta" för att de inte får jobbet de enligt sig själva är mest lämpade för. Så ska skattebetalarna betala alla skadestånd till dessa. Suck! Hur långt ska det gå...?

2008-08-27 @ 12:21:50
Postat av: Anonym

Om vi stramar åt den hutlöst generösa invandringen ,så kan vi omedelbart ta bort 15000 tusen av dom 20000 tusen som jobbar på migrationsverket och omutbilda dom till arbete inom vården ! Då slipper vi dom som inte kan svenska och våra vårdbehövande blir lyckligare när dom kan komunicera med dem som sköter dom !Stora Småland .

2008-08-27 @ 12:29:24
Postat av: BAW

DDR2, kommer inte dessa mindre lämpade elever ta upp plats på polisskolan som bättre lämpade elever borde besitta?

Samhällsekonomiskt slöseri att utbilda poliser som inte kan få jobb, typisk sossementalitet.

2008-08-27 @ 12:56:35
Postat av: Thoralf A

HenrikDu har säkert rätt!

I så fall gick länspolismästaren på alliansens linje vilket gav 6-6 och sedan fällde ordförandens Lis Lyrbo "extra röst" resultatet till 7-6.Tack för länken med förklaringen.

2008-08-27 @ 13:14:37
Postat av: Boma

Zimona: Du har helt rätt. Dock med tillägget att med s.k. positiv diskriminering och DO i bakgrunden kommer framtidens poliskår att bestå av burkaklädda, arabisktalande, icke simkunniga somalier eller irakier.

Dags för resten av svenska folket att inhandla skottsäkra västar.

2008-08-27 @ 13:52:51
Postat av: Frode Karlsson

Till Boma!Min shopping kommer inte att inskränka sig till skottsäker väst. Här krävs det nog mer aktiverande instrument.

2008-08-27 @ 14:26:23
Postat av: Lasse

Sju fruntimmer och 5 män (?) -> det förklarar IMHO det mesta i dagens Sverige. Undrar om inte samma proportioner eller kanske ännu värre gäller skolväsendet, kyrkan, problemhundägare och andra viktiga institutioner.Betrakta förövrigt vår svenska stats-TV + den rosenröda kanalen TV4 och roa (ähum) er med att föra statistik några dagar så ser ni nyhetsprogrammen nu fullständigt domineras av kvinnor (=eller dagisfröknar som vi kallar dom härnere) både som studiovärdar samt reportrar. Och de män - eller kanske skall de tituleras metrosexulla? - som emellanåt förekommer inger inte heller precis respekt när det gäller att ställa intelligena och tuffa (följd-)frågor till sina intervjuobjekt och speciellt då i PK-känsliga ämnen.Och vad som dessutom är i högsta grad frapperande är till vilken grad de sk journalisterna och övriga gömmer - och spelar tuffa - sig bakom kameran i intervjusituationer eller soffpgrogram. Man får allt-som-oftast känslan av att bevittna ett Gestapo-förhör. Då jag är bosatt i NV-Skåne kan jag se bl a se dansk TV och det är en himmelsvid skillnad med fördel Danmark.Avslutningvis så vad gäller de övriga TV-programmen är de numera med sporten undantagen huvudsakligen målgruppade för kvinnor eller barn/ungdom. Det är endast Kunskapskanalen kvar som man har någon behållning utav.Nej, det manliga könet har enl studier mer eller mindre övergett TV till förmån för TV v2.0 dvs Internet där dialogen och inte monologen är dess raison d'être...

2008-08-27 @ 14:43:57
Postat av: Putte

Institutet för framtidsstudier spår en invandring på minst 200-tusen årligen och tycker givetvis att en sådan massinvandring är önskvärd.http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=820710Det är således ställt utom allt tvivel att målet med massinvandringen är att se till att svenskarna hamnar i minoritet i sitt eget land.

2008-08-27 @ 16:28:12
Postat av: Daniel

ja detta låter ju onekligen lite knasigt. Viss verksamhet borde det väl iallafall vara krav på att man är Svensk medborgare. Hmmm, måste nog ta å rota lite i detta själv. Tack "tipset" Thoralf

2008-08-27 @ 20:13:41
Postat av: Dumle

Du är ju helt tokbra Thoralf! Ständigt på hugget och med en energi som de övriga partierna inte kan uppbåda tillsammans. Tro mina ord, snart sitter du i Riksdagen och sprider dina visdomsord över hela Riket.2008-08-27 @ 21:28:13
URL: http://skafferitrollen.blogspot.com/
Postat av: stefan

Institutet för framtidsforskning: Ordförande Bengt Westerberg, VD Joakim Palme

även Ursula Berge är med på ett hörn (värsta sorten, akademiker och vänster)

erhållna statsbidrag 18 miljoner, erhållna bidrag projekt? (troligen bidrag

från andra myndigheter mm.) 15 miljoner,

Intäkter: Föredrag 192", försäljning 103", prenumerationsintäkter 143"

men den ledningen kan man inte förvänta sig, att de ska komma

fram till något annat resultat än att ökad invandring inte bara är

önskvärd utan nödvändig. Kommer man fram till något annat

t.ex. verkligheten så dras statsbidragen in.

2008-08-27 @ 21:50:41
Postat av: DDR2

Kalle et al: Tja, de som inte blir snutar kan ju bli väktare eller vakter?Dessutom kan väl samma sak sägas om all akademisk utbildning?

Vi har tusentals muslimer och andra utländska studenter i detta land som läser allt från ekonomi till avancerad elektronik.

Blir dessa personer ekonomiska brottslingar och terrorister per automatik?Jag dömer ingen osedd, och vad gäller akademisk utbildning så får man nog anta att det kommer att krävas ganska avancerade förkunskaper...Vad gäller handikappade och andra med s.k. funktionshinder så kan de med fördel göra sådant polisarbete som andra poliser inte hinner med, spaning, förhör, utredning etc.Det jag VET om poliskåren är att de flesta manliga poliser inte gillar kvinnliga dito, eftersom de kvinnliga polierna brukar sparkas snett uppåt i organisationen pga olika orsaker.

Det värsta exemplet jag hörde talas om var en (hyfsat) nyutbildad kvinnlig polis som blev inre befäl därför att hon var mörkrädd och således inte kunde arbeta ute nattetid.

2008-08-27 @ 21:52:24
URL: http://exilen.eu
Postat av: Roberth Ström

Stefan det är så sant enbart idioti kan komma från dessa tokstollar!

2008-08-27 @ 22:00:36
Postat av: Magnus

Thoralf, har du nominerat dig till EU-parlamentsvalslistan? Det måste väl göras snart tror jag...Skulle vara festligt om du kunde sitta och blogga nere i Bryssel... Har ju en större relevans för de flesta i landet än Kalmar kommunfullmäktige...Du skulle dominera på bloggtoppen...

2008-08-27 @ 23:35:39
Postat av: Tore

Åter polisspektaklet! Det kommer bli ett jävla liv i polisbilen mellan den lärde och analfabetaren!...

2008-08-27 @ 23:44:57
Postat av: Systemfel

Ingen som ser problemet mer än jag med att dessa högskolestudenter skall göra ca 1års yrkespraktik hos polisen.

Under praktiken kommer utländska medborgare få tillgång till polisens register.Jalla jalla!!

2008-08-28 @ 12:32:57
URL: http://systemfel.wordpress.com
Postat av: Vaileth

Jo, och vem kommer dessa att vara lojala emot? Klanen och släkten eller den svenska polisen och det svenska samhället. Redan idag försöker de på alla sätt att bearbeta poliser i utredningar. Även muslimska kvinnor ringer polisen och kräver att deras pojkvänner ska släppas. Det låter som dessa knarkande kvinnor man hört talas om som går i god för sin hallick och pojkvän. Dessutom undrar jag hur personskyddet för kvinnor som flyr från hedersvåldet, hur det kommer att se ut om människor kommer åt register. Redan idag säljs skyddade personuppgifter av svenska staten vidare. Alltså, Skatteverket ger dessa kvinnor skydd, samtidigt som Skatteverket säljer dessa uppgifter vidare. Det står dessutom bakom namn adress och personnummer att personen lever med spärrmarkering. Så det är sanslösa tider vi lever i nu!

2008-08-28 @ 15:16:15
URL: http://hedersrelateratvald.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0