SD STÖRRE ÄN KD OCH CENTERN I NY UNDERSÖKNING

Media mörkar Sentio Researchs nya opinionsundersökning där Sverigedemokraterna är större än både kristdemokraterna och centerpartiet.


Aftonbladet har gömt undan undersökningen från sin webbsida och redovisar inte övriga partiers siffror. Snacka om hyckleri från denna sossetidning. Läs tidningens lilla notis.


Vilka medier kommer redovisa denna undersökning? De som inte gör det bör alla svenskar se och läsa med stor skeptiskhet.


Skall bli mycket intressant hur SVT, TV4 och Svd och DN kommer rapportera om denna opinionsundersökning.

En av få tidningar som har en artikel om detta är Västerbottens Folkblad och som även försöker analysera. Björn Söder kommenterar i artikeln med följande analys.

"- Jag tror att det finns flera faktorer bakom uppgången. En är vår inställning till Lissabonfördraget där vi, kanske tillsammans med vänsterpartiet, är de enda motståndarna. En annan är att våra kommunpolitiker bedrivit ett bra arbete runt om i landet, säger Sverigedemokraternas partisekretare Björn Söder"

En får tacka för den uppmuntrande analysen från Björn Söder.

sverigedemokraternas hemsida finns hela undersökningen.


 • Sverigedemokraterna 5,5 (4,1)
 • C 4,9 (5,5), Fp 5,9 (6,0), M 21,2 (19,8), Kd 3,7 (3,7) = 35,7%
 • S 42,2 (45,4), V 6,6 (5,3), Mp 6,4 (6,5) = 55,2%
 • Övriga 3,6 (3,6)


 • Kommentarer
  Postat av: Kalle

  GRATTIS SD. Fortsätt på den vinstgivande inslagna vägen.  De andra partierna som är politiskt korrekta kommer till slut att upptäcka hur väljarna svek dem när de tvingade folket till att aceptera invanringen av tärande lycksökare/invandrare på den svenska välfärden.  Denna omskrutna välfärd som mer eller mindre förskingrats av riksdagspartierna av idag.

  2008-08-05 @ 17:35:09
  Postat av: D Puddingfjäll

  Personligen tror jag att sommarn är mycket bra för sd. Folk är mer avslappnade och mindre på sin vakt. Folk kommer hem till hembygden, träffar släkt och vänner. Och efter ett par groggar är det många som i den miljön vågar lossa på tungans band. Och väldigt ofta då finna att: så tycker ju de allra flesta. Då är det nära till hands att överväga om inte ändå sd är det bästa partiet för närvarande.  Jag är ganska övertygad om att det är väldigt många som smått grunnar på just detta nu. Så ett ofarligt tips är att sd kommer att fortsätta växa och sannolikt bli tredje största parti redan innan året är slut.

  2008-08-05 @ 18:03:08
  Postat av: Roberth Ström

  Hej vågar man arbeta för Sd i sin kommun tro?

  2008-08-05 @ 18:39:04
  Postat av: Rune

  Att det går bra för SD nu beror nog inte enbart av den bisarra invandringspolitiken i Sverige.

  Att den sk "alliansen" har kört i diket gång på gång och i övrigt blivit en besvikelse gör nog sitt till.

  Och på den andra sidan hos socialdemokraterna som fått en partiledare som saknar trovärdighet och kompetens som ledare.

  Säga vad man vill om Göran Persson men kompetens och ledaregenskaper det hade han.

  I detta vacum hos etablissemangspolitikerna där har SD sin stora chans. Det är bara att gratulera. Hoppas bara att SD kan knyta till sig tillräckligt med kompetent folk.

  2008-08-05 @ 20:38:16
  Postat av: Micael F

  Glädjande siffror för oss Sd, men det vore samtidigt inte ett bra valresultat - menar då hela undersökningen. Mona blir statsminister, Alliansen för liten och SD riskerar verkligen att bli utfrysta i ingemansland i riksdagen.  Vi måste helt enkelt bli ännu bättre på att nå ut till folk på den röd-gröna planhalvan. Är annars oroad...

  2008-08-06 @ 12:22:39
  Postat av: Thoralf A

  Micael F  När väl Mona Sahlin öppnar munnen och kommer med socialdemokraternas politik är chansen stor att många tänker om. Men om allinsen fortsätter på samma sätt fram till valet så behöver inte vänsterblocket anstränga sig speciellt mycket för att ta över makten 2010.  Men som inför alla val kommer skillnaden minska mellan blocken och då kan 5-6 procent räcka för att få en vågmästarroll.

  2008-08-06 @ 13:10:36
  Postat av: Tobias Lindgren

  Socialdemokratiska Nyheterna är till och med så rädda att de inte ens nämner Sverigedemokraterna vid namn! Dessutom går de på TT:s tidningsanka om att mätningen är beställd av sd - vilket den inte är, alltså!  http://resume.se/nyheter/2008/08/05/opinionsundersokning-forvi/

  Postat av: Simon

  Kanske har den här lilla passusen: "uppgången är ändå inte statistiskt säker" något att göra med vilket genomslag en undersökning får. Sentio får nog leva med att de inte har samma dignitet som en SIFO-undersökning eller en Synovateundersökning.  Annars är det väl bra siffror - SD hamnar verkligen i marginalen och kommer få sitta på sin kant och ruva utan något reellt inflytande.

  2008-08-06 @ 15:30:27
  Postat av: Roberth Ström

  Enbart de blinda ser inte att Sd kommer in i riksdagen. Nu när det blir sämre tider blir folk mer och mer besvika på de etablerade partierna. Inte konstigt när de kört Sverige mer och mer i botten.

  2008-08-06 @ 16:13:00
  Postat av: Urban

  Bättre sent än aldrig. Expressen publicerar undersökningen  http://www.expressen.se/1.1254298  2008-08-06 @ 17:30:52
  Postat av: Sessan

  Till Simon  "Annars är det väl bra siffror - SD hamnar verkligen i marginalen och kommer få sitta på sin kant och ruva utan något reellt inflytande.  I sinom tid får vi reda på om din kristallkula spår rätt. Hoppas att du skaffat den med garanti, för ärligt talat tror jag att den är felvisande då det verkligen gäller!

  2008-08-06 @ 22:20:15

  Kommentera inlägget här:

  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback
  RSS 2.0