RIKSDAGSMAN VILL UTESLUTA SVERIGEDEMOKRATER.


Max Andersson (mp)

Läs mer om Max Andersson.

Miljöpartiets riksdagsman Max Andersson från Göteborg vill att alla sverigedemokrater skall uteslutas från medlemsorganisationer.


Jag har ställt en fråga till alla riksdagsmän och riksdagskvinnor om vilken fråga de tycker är viktigast FRA-lagen eller Lissabonfördraget (har endast fått ca 25 svar av 349 ledamöter så här långt, bedrövligt).
Till de riksdagsmän/kvinnor som vill att vi skall folkomrösta om Lissabonfördraget har jag ställt en följdfråga om de kan tänka sig att samarbeta med sverigedemokraterna får att få till en folkomröstning. Det var då jag fick följande svar från riksdagsmannen Max Andersson.


"Absolut inte.

Sverigedemokraterna är ett parti som jag inte vill ha något att göra med, och som väldigt många svenskar känner avsky för. När partiet engagerar sig i politiska frågor som drivs av breda krafter gör det mycket stor skada för sakfrågan. Därför är det en absolut nödvändighet att Sverigedemokraterna hålls utanför alla samarbeten, och att dess medlemmar blir uteslutna om de försöker gå med i medlemsorganisationer.

När Sverigedemokraterna engagerar sig i en politisk fråga så är det möjligt att ni själva vinner på det rent partiegoistiskt, men frågan i sig förlorar. Det bästa Sverigedemokraterna kan göra när det gäller Lissabonfördraget är att hålla tyst.

Vänliga hälsningar
/
Max Andersson"


Mail skickat 2008-08-06 13:28


Max Andersson är inte bara riksdagsman, han sitter även i miljöpartiets styrelse.


För det första har han fel i att många människor känner avsky för sd. Som aktiv politiker möter jag aldrig någon som uttryckt något sådant, utan snarare är det faktiskt tvärtom.


Hur vi kan skada en sakfråga är för mig en gåta. Möjligen har Max Andersson samma synsätt som vår lokale miljöpartist i Kalmar Jonas Löhnn som på ett kommunfullmäktigemöte beklagade sig över att vi stödde ett förslag från miljöpartiet. Anledningen var att då skulle ingen annan stödja förslaget, p.g.a. att ingen kunde stödja ett förslag som sverigedemokraterna stod bakom. Helt sjukt! Men så är verkligheten tyvärr, än så länge. Jag är övertygad om  att det kommer att förändras om inte övriga partier vill gräva sin egen grav förstås.


Max Andersson anser att sverigedemokrater skall uteslutas från alla medlemsorganisationer!
Vad har Max Andersson för begrepp om demokrati, yttrandefrihet, åsiktsfrihet?  Har aldrig Max Andersson hört talas om "alla människors lika värde". Nej, jag misstänkte det. Det är en sak att prata och tala om det och beskylla andra för att inte leva upp till det men en helt annan sak att leva upp till det själv. Då kommer det rätta jaget fram!


Jag misstänker att Max Andersson menar att inga sverigedemokrater skall få vara med i fackliga organisationer, han kan ju anmäla att jag är medlem i Unionen (f.d. SIF), så får vi se om de vill utesluta mig.
Undrar om Max Andersson anser att sverigedemokrater även skall uteslutas från IKEA-family, COOP och t.ex. idrottsföreningar som Kalmar FF och liknande.


Sedan uppmanar han sverigedemokraterna "att hålla tyst om Lissabonfördraget". Jag förstår att miljöpartiet är väldigt rädda för den politik och EU-kritik som sd framför vilket kommer bli mycket besvärande för ett miljöparti som håller på att svänga i EU-frågan inför nästa års val till EU-parlamentet. Men att be någon hålla tyst påminner mer om f.d. Sovjetunionen än Sverige.

Max Andersson låter som en ärkekommunist som gått och blivit lite miljövän för att kunna vinna lite fler väljare!

  

Ju mer man engagerar sig i politik desto fler inkompetenta personer stöter man på men Max Anderssons mail tar nog priset så här långt. Men samtidigt är jag inte förvånad.


Följande uppdrag har Max Andersson som riksdagsman.

Hur kan en person med dessa uppfattningar om demokrati sitta som suppleant i dessa utskott, obegripligt!

Hur miljöpartiet kan ha en person med dessa odemokratiska uppfattningar i sin styrelse är för mig fullständigt obegripligt. När man sedan även vet att han sitter riksdagen och leder miljöpartiet i EU-frågor blir jag mörkrädd och mycket beklämd.

Max Andersson skall för övrigt vara son till vänstertidningen Östrans politiske chefredaktör Jan G Andersson enligt ett tips jag fått idag.
Sådan far sådan son, finns de ju ett talesätt som säger.


Kommentarer
Postat av: Roberth Ström

Miljömupparna förnekar sig inte. Detta borde media skriva om men de har väl huvet i sanden som vanligt. Max Andersson en rättshaverist!

2008-08-08 @ 09:34:58
Postat av: Reinhold

En vidrig man.

Högt avlönad från våra skattepengar dessutom, tyvärr.

Jag uppmanar alla att mejla honom och be honom att förklara sig.

Det har jag gjort.

[email protected]

2008-08-08 @ 10:26:02
Postat av: Info

I HUVUDET PÅ MAX ANDERSSON, AFA-ITER M.FL.Hur tänker AFA, SSU, ATTAC m.fl.? Vad rör sig i deras sympatisörers hjärnor? Mången gång torde svenskvänligt sinnade personer, de senaste åren särskilt sverigedemokrater, ha funnit deras uppträdande vara både förbryllande och bisarrt, för att inte säga självparodiskt.En inblick i deras innersta – även om detta inte förklarar så mycket – kan man få genom att med litet listighet spåra upp deras bloggar. Nyttig läsning, i alla händelser.En sådan blogg är t.ex. BLATTEBELLA – BESÖK ANARCHY OF SWEDENhttp://www.blattebella.se/Redan i den senaste postningen just nu kan man läsa bl.a. ”Jag får lust att bomba. Kanske kan [jag] tillverka en egen badbomb [= brandbomb?] som heter ´Molotow Cocktail´?” Därefter en klart paranoisk utläggning om ”Sverige demokraters” rasistiska påhopp och hets mot folkgrupp. FRA-lagen är visserligen inte införd än, men anarkist-Bella är övertygad om att den redan satts i system i just hennes fall för att gälla just henne.Litet längre ned publicerar hon ett visa-finger-foto med överskriften VAD TYCKER NI OM SD-NAZIN? Själva fotot bär texten NAZIS FUCK OFF. Hon syftar helt klart på Emil i Lönneberga, barnen i Vi på Saltkråkan, Evert Taube, Bellman, Birger Sjöberg och allas våra farmödrar och morfäder. Och hon kan vara lugn. Hon har sjupartialliansen, den svenska journalistkåren och HBT-väckelsen bakom ryggen.Vilket alltså här Max Andersson är ett talande exempal på.

2008-08-08 @ 10:31:17
Postat av: Tony

Ja vad ska man säga! Men tydligen så finns det nog folk med den här inställningen.

Bra jobbat Thoralf.

Mvh Tony.

2008-08-08 @ 10:56:00
Postat av: Kalle

Bra och snyggt jobbat Thoralf. Nu sitter miljöpartiet där med rumpan bar. Helt avslöjade.

2008-08-08 @ 13:11:37
Postat av: Sune

Är man som denne Miljöpartist vald i ett demokratiskt val så måste man respektera demokratin.

Max Andersson beter sig skandalöst!

(Han är väl rädd för att mista sin Riksdagsplats och priviligier i nästa val när SD kommer in där...)

2008-08-08 @ 13:17:25
Postat av: Skånepåg

Di där miljömupparna är nog lite halvtossiga hela högen.Deras ungdomsförbunds ordförande Maria Ferm skriver i dag på sin blogg följande:"Frida Johansson Metso, förbundsordförande Liberala Ungdomsförbundet, har "smarta driftiga unga tjejer" som gästbloggare i sin blogg i sommar. Idag är det min tur att berätta VARFÖR JAG ÄR SÅ BRA!"

2008-08-08 @ 13:20:08
Postat av: Anonym

Stundande höst kommer jag att ta Max Andersson på orden och begära utträde ur organisationen Svenska Kyrkan ! Tanken slog mej när jag läste Thoralfs blogg om Max Anderssons fjossiga uttalande !Mvh Sven-Erik Karlsson .

2008-08-08 @ 13:46:04
Postat av: J

Saxat ur dagens ledare ("Nya bänkgrannar 2010?") i Upsala Nya Tidning:

"Sverigedemokraterna har under flera år arbetat målmedvetet med att kapa banden till den högerextrema mylla ur vilken man är sprungen. Och man gör sitt yttersta för att få sitt parti att framstå som respektabelt och "vanligt". Bomberjackorna har bytts mot kostym och invandrarhatet mot en kalkylerat mer salongsfähig och moderiktig islamofobi.

Riksdagspartierna kan inte fortsätta med business as usual - allt är inte som vanligt längre. Det är dags att redan nu sondera terrängen och leta efter möjliga överenskommelser."

http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=25,00.htmlBorde inte "liberalerna" börja jobba på att få fram nya floskler och anklagelser? Det hela låter lite trött...

2008-08-08 @ 14:02:06
Postat av: Max Andersson

Ta det lugnt, och läs vad jag skriver istället för hitta på övertolkningar.Jag har aldrig hävdat att Sd-are bör uteslutas ur alla medlemsorganisationer. Om det överhuvudtaget är aktuellt att utesluta folk ur Konsum eller Kalmar FF så låter det som en fånig överreaktion.Frågan om fackföreningar bör utesluta Sd-are är en svårare fråga, eftersom facken är politiska organisationer, men jag får erkänna att jag tvivlar på om det verkligen är en så god idé.I mitt svar så talar jag om politiska organisationer som bedriver en politisk kamp, som mot EU och mot FRA, vars sak blir skadad om man tillåter Sd-are att vara med. Sådana organisationer bör naturligtvis utesluta Sd-are.Om du läser mitt svar så borde det framgå tydligt ur sammanhanget.Det gäller alltså definitivt inte IKEA-family, som vad jag vet vare sig är en medlemsorganisation eller bedriver någon politisk kamp. :-)2008-08-08 @ 14:14:38
URL: http://maxandersson.blogspot.com
Postat av: AWSvensson

Är det någon som sett någon notis i en dagstidning om att Sverigedemokraten i förra inlägget fått skadestånd, i vanliga fall brukar det innebära krigsrubriker om en Sverigedemokrat felparkerat.

Förlåt, är det någon som begriper vad Mp-max menar.

2008-08-08 @ 14:42:41
Postat av: D Puddingfjäll

Miljöpartiet är det part som har den högsta andelen väljare från Afrika och Mellanöstern. Hade inte miljöpartiet haft dessa så fanns partiet heller inte i riksdagen. Det är här skon klämmer och miljöpartiet har fattat galoppen och gör precis allt för att behålla just detta slag av väljare. Max Anderssons födkrok är politik och han värnar om sin lönsamma syssla.

Och deras metoder? Ja många av de värsta kommunistslöddret, sådana som var terrorister och hade sina tillhåll och gömställen i DDR - många av dessa finns i miljöpartiets topp i Frankrike och Tyskland.Och vad kan man då tänka sig att en gammal kommunist för politik? Allt som kan lura godtrogna väljare. Som ideologisk fråga kör man väldigt hårt med att stryka prostitutionen medhårs. Ja, det är givetvis sutenörerna som tar pengarna i den svängen.Men som sagt gamla kommunister vet man ju ungefär var man har.

2008-08-08 @ 14:44:57
Postat av: Truckdriver

Max Andersson"I mitt svar så talar jag om politiska organisationer som bedriver en politisk kamp, som mot EU och mot FRA, vars sak blir skadad om man tillåter Sd-are att vara med. Sådana organisationer bör naturligtvis utesluta Sd-are."Varför är detta naturligtvis?Är Thoralf Alfssons inlägg ett felaktigt utdrag ur ditt svar? Hur kan detta helt plötsligt enligt dig få en helt annan innebörd än vad som klart och tydligt framgår av vad som är skrivet?

2008-08-08 @ 14:52:09
Postat av: BAW

Miljöpartiet och vänsterpartiets enda egentliga uppgift i svensk politik är att vara uppsamlingspartier för politiska tokstållar.

2008-08-08 @ 15:03:51
Postat av: Tobias Lindgren

Max Andersson ljuger här ovan. Av hans svar till Thoralf framgår det mycket tydligt att denne kommunist vill inskränka yttrande- och organisationsfriheten för Sverigedemokraternas medlemmar. Detta är ett mycket vidrigt och allvarligt brott mot de demokratiska fri- och rättigheterna i detta land, som finns inskrivna i Sveriges grundlag och dessutom de mänskliga rättigheterna från FN och EU. Max Andersson har ingenting i riksdagen att göra och borde omedelbart avgå från sin post. Han sitter dessutom i konstitutionsutskottet - vilket är mycket allvarligt med tanke på hans antidemokratiska värderingar. I ett demokratiskt land hade detta blivit förstasidestoff i ett helt år framöver - men i demokraturen Sverige kommer inte en tidning att skriva ens en notis om detta. Detta är mycket, mycket allvarlig. Att Max Andersson sedan kommer in här på bloggen och skenheligt försöker rädda ansiktet genom att ljuga om sitt svar när vi redan har detta svart på vitt gör mig ännu mer upprörd och bestört.

2008-08-08 @ 15:34:28
Postat av: LArs

Vad Sverige behöver är en mediemogul liknande Max Murdoch som bland det första han gjorde när han köpte TimeWarner(?) var att sparka alla vänstermurvlar.Glöm den politiska vänstern, medievänstern är många gånger farligare för vårt land.Jag ska äta upp mitt tangentbord om detta rent katastrofala uttalande av Max någonsin når det tryckta mediat.

2008-08-08 @ 15:43:28
Postat av: Alf

"Sverigedemokraterna är ett parti som jag inte vill ha något att göra med, och som väldigt många svenskar känner avsky för."Demagogsnack. Påminner inte så lite om imamernas hets när de säger att "alla muslimer blir såå kränkta av trivialitet ditt eller datt". Tror inte ett ögonblick på det, men en kuvad muslim törs inte göra något annat än känna sig kränkt när imamen sagt att det är så han bör känna.Likadant är det med detta. Jag tror inte så många egentligen känner "avsky" för Sverigedemokraterna. Avsky är ju ett väldigt starkt ord. Däremot så är det många som kanske tror att de känner avsky för det har höga politiker sagt att en duktig och normal svensk ska känna.

2008-08-08 @ 16:34:04
Postat av: Ola

Nej, väldigt många svenskar känner ingen avsky för Sverigedemokraterna. De som känner avsky och oro är en liten klick proffspolitiker ur alla läger, journalister och vissa akademiker och tyckare. Dessa är inte på långt när representativa för det svenska folket. Hur otroligt det än må låta i vissa öron.Den vanligaste åsikten bland folk som inte sympatiserar med Sd är: "Jag skulle personligen aldrig rösta på er. Men lycka till i valet och må bäste man vinna"Respekten för de parlamentariska spelreglerna bland vanligt folk är betydligt större än vad den är hos media- och politikeretablissemanget. Det vore bra om etablissemanget kunde inse detta.

2008-08-08 @ 17:01:45
Postat av: Info

MARIA FERM, SPRÅKRÖR FÖR GRÖN UNGDOMoch alltså liksom Max en representativ miljöpartist, nämndes i en kommentar ovan. Ännu en i raden av ledande miljöpartister, som är helt öppen med sin speciella, sexuella läggning. Hämtat från artikel i QX, där Maria Ferm utvecklar sin politiska agenda:”Det är queer i kubik när Grön Ungdom väljer sina språkrör. I helgen blev Maria Ferm och Jakop Dalunde nya frontpersoner för Grön Ungdom. Maria Ferm är 22 år och pluggar språk, migration och globalisering på högskolan i Malmö. Qx.se ringde och sa grattis.- Hur känns det?- Det är jätte, jätte, jättekul! Jag är otroligt peppad av mitt nya uppdrag!- Det är gott om språkrör hos grön ungdom som inte är hetero. Einar Westergaard, Elina Åberg, Alexander Chamberland och så nu du. Hur kommer det sig?- Queerfrågorna är en viktig del av den gröna rörelsen och det tror jag speglas i vilka som engagerar sig i den också.- Viktigaste frågan för dig?- Jag kommer fokusera mycket mot främlingsfientlig politik, oavsett vilket parti som föreslår den. Sedan är det mycket queerfeministiska ämnen. Jag fick just igenom en motion på riksårsmötet som ska behandlas på mp-kongressen i maj. Den handlade om queer- och jämställd föräldraförsäkring --- ”

Ferm är flitigt i elden och siktar på en riksdagsplats. Exempel på debattuttalande:”Det verkar alltid vara väldigt lätt för en vit, medelålders man, som tillhör normen inom hbt-världen, att raljera över andra som faller utanför. Vita bögar syns mest i media, på Pride och på QX. Det måste kännas provocerande för Selin när denna norm ifrågasätts och försvagas och han förknippas med personer vars sexualitet eller könsidentitet han inte förstår.”

Här är den vite, medelålders mannen tydligen själv homo, men inte ens det hjälper. Länk: http://www.qx.se/samhalle/debatt/7346/anders-selin-personifierar-bromsklossen

2008-08-08 @ 17:01:47
Postat av: JI

Miljöpartister = Vattenmeloner..

Gröna utanpå, röda inuti!

2008-08-08 @ 17:40:41
Postat av: Urban

Att miljöpartiet har en skriande brist på begåvade representanater bevisas när man läser svaret från demokratitalibanen Max Andersson.Man undrar om det är partiets åsikter som Max framför eller är det hans egna grumliga tankar som kommer fram när han häver ur sig"Därför är det en absolut nödvändighet att Sverigedemokraterna hålls utanför alla samarbeten, och att dess medlemmar blir uteslutna om de försöker gå med i medlemsorganisationer"Att sådana här personer saknar takt och finess vid kommunikation är föga förvånande, men att så öppet blamera sig är lite bekymrande. Hur stort inflytande har en sådan här figur i de sammanhang där han deltar.

Lyckligtvis verkar begränsningarna ha uppmärksammats då ingen direkt framträdande position märks bland de uppdrag som innehas.Uppföljningsinlägget från Max, om det nu är Max som skrivit det, måste vara skrivet i berusat tillstånd. Att skämta bort korkade kommentarer är ytterligare en sak som Max inte behärskar.Abraham Lincoln

"it is better to be silent and be thought a fool than to speak and remove all doubt."- Fools never learn.

2008-08-08 @ 19:21:40
Postat av: Ruskprick

Miljökommunister är förmodligen så vana att slänga ur sig vidrigheter och flummiga odemokratiska åsikter utan att etablissemanget höjer på ögonbrynen. Men här inne gick det inte, här råder demokrati och sunt förnuft. Hoppas vi slipper se an här inne fler gånger.

2008-08-08 @ 19:33:37
Postat av: Skånepåg

> RuskprickHoppas att det blit tvärtom, så att vi får en möjlighet att lära honom hur verkligheten ser ut :o).

2008-08-08 @ 20:31:07
Postat av: LArs

Ang Maria Ferm...När ett politiskt parti som dessutom sitter i riksdagen anser att queer- och HBT-frågor är av livsavgörande vikt för nationens framtida välstånd, ja då har sannerligen mänskligheten inget hopp inför framtiden.Det absolut bästa som kan hända är att Mp förpassas till den politiska marginal det det hör hemma. Inte minst hamna utanför riksdagen.Jag har ställt dessa frågor på flera forum utan att få svar:

a) Exakt vilka, för mänskligheten, avgörande upptäckter har genusforskningen bidragit till?

b) Hur många genuspedagoger är anställda inom vinstdrivande civil sektor?

2008-08-08 @ 20:53:03
Postat av: Ruskprick

Skånepåg> Tror det blir lika svårt som att lära en elefant gå på toaletten och använda papper samt spola efter sig.

2008-08-08 @ 21:50:58
Postat av: Info

Jaså, Östran... Så här går det till där:mall.asp?version=177140" rel="nofollow">http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmediamall.asp?version=177140

2008-08-08 @ 22:47:58
Postat av: Info

Bloggmekaniken tycks inte klara länken ovan. Så här börjar den uppseende artikeln i Dagens Media:"2008-07-09  

KOMMUNALRÅDETS DOTTER TAR ÖVER ÖSTRANHon är idag bankanställd i Kalmar, saknar erfarenhet från mediebranschen, har aldrig jobbat med personalledning i en stor organisation och hade inte ens aktivt sökt tjänsten som ny vd för Nyheterna/Östra Småland. Trots det valdes Karin Mattsson, 35, i dag till ny vd för den socialdemokratiskt ägda mediekoncernen. Karin, som är dotter till det förra kommunalrådet i Kalmar, socialdemokraten Kjell Henriksson, blir därmed bas över cirka 100 anställda.Snacka om bingo för familjen Mattsson i Kalmar. I förrgår utsågs maken Lars till primärvårdsdirektör för landstinget i Kalmar län och under onsdagen klubbade Östrans styrelse igenom att anställa Karin Mattsson som ny vd för mediekoncernen. Hon tillträder 1 november och efterträder den nuvarande vdn Thomas Karlsson som går i pension 1 mars nästa år.Enligt uppgift till Dagens Media var det drygt 60 personer som hade sökt tjänsten som ny vd för Nyheterna/Östra Småland, tidningskoncernen som ägs av det Socialdemokratiska partiet, genom Östra Smålands intressenter AB. Flera av dessa ska ha varit välmeriterade med erfarenhet från såväl yrket som branschen. Men alla ratades till förmån för Karin Mattsson."

2008-08-08 @ 23:02:35
Postat av: Patrik, Ängelholm

Vilka medlemsorganisationer menar karln att vi ska uteslutas ifrån då?Villaföreningen?

Amnesty International?

Nattvandrarna?

Föräldraföreningar?

Knäckebrödtorps symötesförening?Max Andersson är bara en liten rädd lus. Det tråkiga är att han är makthavare. Han borde tas rätt upp och ner och ställas till svars för sina uttalanden. Han skulle förresten bara veta att jag och min partikollega brukar fika, prata skit (ja även politik, det händer) och ibland ha rätt trevligt med hans mp-kollegor i kommunfullmäktigepauserna... de har något innanför pannbenet iaf, till skillnad från MaktmissbrukarMax.

2008-08-08 @ 23:25:55
URL: http://patrikohlsson.wordpress.com
Postat av: Thoralf A

Max Andersson vågar inte stå för sitt mail. I en kommentar försöker han ta tillbaka sina egna ord."Jag har aldrig hävdat att Sd-are bör uteslutas ur alla medlemsorganisationer."Det vore lämpligt om denne riksdagsman för miljöpartiet kunde tala om vilka medlemsorganisationer han avser.Han skriver också att "facken är politiska organisationer". Det skulle vara intressant om Max Andersson kunde förklara vad han menar med detta.Är det då bara socialdemokrater som är vålkomna till fackförbund som är anslutna till LO. Medlemmar som sympatiserar med ett av de borgerliga partierna skall således också uteslutas från medlemsorganisationer, eller vad menar karln?Varför har vi i så fall fackförbund som riktar sig till visa yrkesgrupper istället för att rikta sig till politiska åsikter. Tänk vilka "härliga" avtalsrörelser det skulle bli med minst 8 parter vid förhandlingsbordet, arbetsgivaren + alla partier.På vilket sätt skulle sd-are skada en organisation som är emot EU. Kan du inte förklara det lite närmare Max Andersson.Personligen tror jag att det är din människosyn som är det stora problemet. Din far har väl lärt dig att hata allt till höger om socialdemokraterna!

2008-08-09 @ 01:05:43
Postat av: Ruskprick

Jag har varit medlem i pappers i 20 år. Det är jag för att dom skall värna om mitt intresse och mitt bästa och för att jag trodde det var en självklarhet. Är jag per automatik sosse, vänsterpartist eler miljökommunist och hbt bara för att jag är med i facket? Ja man kan tro detta när man får medlemstidningen i sin hand. Jag har länge funderat på att gå ur enbart för denna jävla vänstervridna medlemsblaska med burkatjejer och pride på omslaget men är rädd för att bli utmobbad och utfryst. Snart, snart går jag ur jag vill inte va sosse längre.

2008-08-09 @ 01:46:45
Postat av: Anders

Jag vill gärna nämna att jag gått i samma klass som Max Andersson.

Han var ökänd redan då som ett svin (i början av 90-talet).

2008-08-09 @ 01:52:42
Postat av: Anonym

Hej och godmorgon !

En rullstolsbunden arab i Södertälje ska få ersättning från Banverket för att han "tvingats" gå i en stillastående rulltrappa ! Förstår inte hur "dom" kan hitta alla kryphål till att få extra pengar ! Dom har tydligen väldigt lätt att känna sej "krängta" !Ha en skön lördag !

Mvh Sven-Erik Karlsson .

2008-08-09 @ 06:52:04
Postat av: Tobias Lindgren

Thoralf! Skulle du kunna försöka övertala Sven Hammarström, 77, från Mönsterås i artikeln nedan om att gå med i Sverigedemokraterna?"Kan inte hjälpa alla

Sven har också åsikter om invandringen som han anser kostar för mycket pengar.

- Jag är inte invandrarfientlig, men vi kan inte hjälpa hela världen. Flyktingar som flyr från krig kan få komma hit. Men alla som är här gör inte det. Jag skiljer på flyktingar och invandrare, säger han.

Sven medger att många av hans åsikter ligger nära Sverigedemokraternas. Han tycker att det partiet har flera bra idéer, men att ansluta sig till dem istället var inget alternativ.

- Ingen vill samarbeta med dem eller skriva om dem. Det är bättre att starta ett pensionärsparti, säger han."

Postat av: Lingon

Ursäkta mig men jag måste. Vad har människan för frisyr? Helt obegripligt!

2008-08-09 @ 08:50:00
Postat av: Anonym

Vilken människa menar du " lingon " ?

Det finns ju många människor som skriver på Thoralfs blogg !Stora Småland .

2008-08-09 @ 09:13:18
Postat av: Markus

Han syftar väl givetvis på Max Andersson (mp).

2008-08-09 @ 09:17:40
Postat av: AnonymOK , jag hade mina aningar !Mvh Stora Småland .

2008-08-09 @ 09:56:23
Postat av: AnonymSven Hammarström är medlem i SD som stödmedlem !Han är en god vän till mej , vi har haft en liknande barndom ! En jätte god och snäll kille !

Har pratat med honom senast nu på förmiddagen varvid han muntligen verifierade sitt medlemskap !

vänligen Sven -Erik Karlsson .2008-08-09 @ 10:02:16
Postat av: Bengt

En av mötesdeltagarna från mötet i Luleå skriver ett öppet brev till Björn Söder.

Finns också i pappersupplagan.Kommentera gärna, låt hon inte stå emotsagd.

http://www.kuriren.nu/debatt/artikel.aspx?articleid=4056317

Bengt

2008-08-09 @ 10:40:23
Postat av: Patrik, Ängelholm

Jag noterade lite sent att Max Andersson själv svarat här på din blogg. Det han skrev först står ju för sig själv likväl. Han skriver att han vill utesluta sverigedemokrater ur sammanhang som han inte specificerar, vilket givetvis måste tolkas mycket brett med tanke på det hat och de fobier som Max A hyser mot Sd.Men ok nu säger sig Max A alltså "bara" vilja förhindra den demokratiska processen genom att folkvalda representanter som inte anses "fina nog", skall uteslutas från insyn och deltagande i demokratiska organ.Vad är det för demokratisyn?

2008-08-09 @ 10:49:46
URL: http://patrikohlsson.wordpress.com
Postat av: Skånepåg

> BengtBeträffande insändaren i Kuriren så motsäger hon sig själv bl.a. genom följande:"Ni hade sökt och beviljats tillstånd till ett torgmöte, en demokratisk rättighet jag självfallet respekterar.Att ni väljer att hålla torgmöte är förklarligt - under sådana får ju ingen annan komma till tals, inga frågor ställs och det uppstår ingen debatt eller diskussion. Det enda sättet för mig och de andra motdemonstranternas möjlighet att visa våra åsikter när det gäller Sverigedemokraterna blir därför att bua. Bua högt och intensivt, skramla med nycklar eller blåsa i visselpipor - helt enkelt för att visa att vi visst är intresserade av att ta diskussionen, men inte att stillatigande lyssna på er propaganda."I ena ögonblicket talar hon om en demokratisk rättighet och i nästa är det OK att sabotera denna.

Hon skriver även i sin insändare om avsky, inte på våra gator, löjligförklarar torgmöten, inte debattera (vem är det som inte vågar ta debattera?) och en massa annat trams.Vem försöker hon att göra sig till tals för? Som troligtvis pressansvarig (om min googling funkat?) på ett Universitet blir jag minst sagt skrämd av att man har en sådan ansvarslös person i den positionen. Hoppas att Björn uppmärksammas på insändaren och FÅR av tidningsledningen en möjlighet att besvara denna, vilket vi av erfarenhet vet att det inte alltid är en självklarhet.Verkar att vara en av Max Andessons partivänner, som liksom honom saknar egen tankeförmåga och med en totalt snedvriden demokratisyn!

2008-08-09 @ 11:23:47
Postat av: Tore

Det är tydligt, att vi har för många statliga myndigheter i Sverige som borde avvecklas, om personalen visar samma odemokratiska attityder som denne 50-åriga Lena i Luleå. Det behöver verkligen rensas upp i träsket i norr. Att sossarna känner sig trängda är väl förklaringen till denna kvinnas

upprördhet, och borde av Björn Söder enkelt bemöta henne utan pardon. Här har han alla chanser att bemöta en "sosse", när nu Mona Muslim är tyst som en "MUSsla" av förklariga skäl. Hon är väl upptagen med förverkligandet av sitt "knullborgar-

märke" en tid framöver!...

2008-08-09 @ 16:46:20
Postat av: Skånepåg

> Tore.Har kollat lite mer och den här Lena Edenbrink är med i kretsen kring Gudrun Schyman i Feministiskt initiativ. Att vara pressansvarig för Luleå Tekniska Universitet måste var en perfekt plattform för en vänsterjournalist, och därigenom få goda möjligheter att kunna sprida sina vidriga påståenden!Hoppas att Björn lägger in sitt svar även på SD-kuriren, så att vi kan få läsa det om inte Kuriren publicerar det.

2008-08-09 @ 17:44:13
Postat av: Bengt

Läs Fenrisulvs utmärkta bloggning om "den vanlige tanten"

http://www.rebels.org/bloggen/

Bengt

2008-08-09 @ 17:50:23
Postat av: Skånepåg

Lena Edenbrink på transkonferens och som enligt sin insändare i Kuriren, där hon framför sitt vidriga vänsterbabbel, är en helt vanlig tant i Luleå! Moahahahah!http://www.saralund.se/Lasvart/Transkonferens/Pix/Bild02.html

2008-08-09 @ 19:06:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0