REKORD I SIFO FÖR SD


Sd:s utveckling i sifos mätningar 2008.

I dagens sifoundersökning över partisympatier får sverigedemokraterna sin högsta siffra någonsin. Sifo undersökningen presenteras i SvD.

I artikeln försöker författaren att tona ner och ifrågasätta sd:s utveckling i känd pk-journalistik.


"Vad som stärker partiets position är att de gått från att vara ett parti för unga killar till att de breddat sig i åldersgrupperna och har sympatisörer utanför Skåne, säger Sifos projektledareToivo Sjörén."


Vi som varit med i partiet ett tag vet att ovanstående antagande är fullständigt upp åt väggarna. Partiets grundstomme finns hos personer som ofta är 50+ och inte hos några unga killar. De skolval som varit under de senaste åren har även bevisat att vi kommer att få många sympatisörer i dessa grupper bland förstagångsväljarna men majoriteten av våra väljare är med stor sannolikhet äldre.


"Han påpekar att ett parti som kommer över fyra procent även kommer att granskas hårdare - vilket kan påverka sympatierna. Liksom tidigare plockar sd sina flesta sympatisörer från de två största partierna, moderaterna och socialdemokraterna."


Denna granskning välkomnar vi sverigedemokrater! Den kommer endast innebära att vår popularitet bland Sveriges väljare kommer att öka. Detta vet journalisterna! Därför har dessa pk-journalister så svårt för att hantera oss och därmed riskera att istället öka stödet för vår politik.


Sanningen om utvecklingen i Sverige kan inte förnekas hur länge som helst!


Läs artikel i SvD.


Valet till EU-parlamentet kommer att komma alltmer i fokus och inte minst Lissabonfördraget som skall behandlas i riksdagen under hösten kommer att sätta fokus på EU och detta kommer inte missgynna Sverigedemokraterna i den fortsatta opinionen hos svenska folket. Det kommer istället innebära att svenska folket får upp ögonen för sd:s syn på EU.


Socialdemokraternas EU-parlamentariker Anna Hedh skräder inte med orden i följande insändare. Jag instämmer till fullo med denna insändare! Anna Hedh hör nog mer hemma hos sverigedemokraterna än hos socialdemokraterna om man skall döma efter hennes senaste insändare. Undrar när socialdemokraterna anser att det är dags att sätta munkavel eller strypkoppel på Anna Hedh?


Läs insändare på helagotland, har varit publicerad i Barometern men finns inte på nätet.


Kommentarer
Postat av: Ragnar

Nu är Sd återigen över 4% i en undersökning.

Mycket glädjande!

Men Sd tvingas hela tiden försvara sig och sin historia, trots att de bruna för länge sedan har lämnat partiet.Jag kan ibland undra varför inte de vettiga personer som representerar partiet idag bröt sig ur och startade nytt, under ett nytt namn. Då hade de sluppit sitta och försvara vad en massa galningar hade för sig i slutet av 80- och början av 90-talet.

2008-08-24 @ 10:04:49
Postat av: Info

Till Ragnar.Vilka var galningarna på 1980-talet och 1990-talet? Beskriv i detalj deras galenskaper.Vilka "bruna" fanns i partiet på 1980-talet och 1990-talet? Var vänlig redogör i detalj för ditt påstående på ett trovärdigt sätt.Om du betraktar mig som en galning - varför bryter du dig inte själv ut och startar ett nytt parti?Språk: "Den kommer endast ATT innebära."Hälsning

En Galning

2008-08-24 @ 11:15:07
Postat av: Kalle

I oppinionsundersökningarna har vi äntligen nått drygt 4 procnet stadigt. Den senaste gav 4,4 procent.Det borde vara mycket högre om man jämför andra nordiska och europeiska länder.Har vi missat något i vår information till den svenska allmänheten???

Har media tryckt ned oss i skorna???

Har vi dragit upp några flera spektakulära frågor i politiken???

Några frågor som kan "sälja" oss mycket bättre än de sju systerpartierna???På vilket sätt borde vi inom SD vara bättre??? En stor fråga nu när det tycks gå bättre och bättre men inte tillräckligt bra för SD.2008-08-24 @ 12:45:57
Postat av: Thoralf A

KalleEU!Ca 50 procent av Sveriges befolkning är skeptiska till EU och euron.

EU kommer att vara högaktuellt de närmaste 10 månaderna och sverigedemokraterna kan inte nonchaleras i denna fråga.

Det kan bara bli mer publicitet och därmed fler sympatisörer

2008-08-24 @ 12:51:30
Postat av: Micael Foghagen

Körde hem i natt efter jobbet och hörde om SIFO´s undersökning på Ekot. Klockan 3 redovisade de endast oppositionens och alliansens siffror. Inte ett ord om att SD som för andra gången i rad låg över 4%. Likadant kl 4.På Text-TV idag berörs det heller inte (jo siffrorna redovisas utan kommentarer på 160-sidorna)Den som påstår att Public service inte mörkar framgångar för SD gör sig icke besvär....

2008-08-24 @ 12:52:35
Postat av: BAW

Vad säger pressombudsmannen ang. pressens lögner om massinvndringen och brottsligheten? Vad säger PO om den snedvridna rapporteringen om SD?

Är möjligen PO en del av fulpressen?

2008-08-24 @ 13:08:43
Postat av: Magnus

Kalle, ett problem verkar vara att partiet inte lyckats åstadkomma ett enda flygblad för utdelning sedan riksdagsvalet 2006... Då går det inte heller att dela ut flygblad så att folket kan få tillgång till något annat än medias åsikt...Då blir det svårt att informera allmänheten.På lokalplanet kan det i vissa fall vara annorlunda...

2008-08-24 @ 13:54:04
Postat av: Tore

"BAW", Yrsa Stenius PO, har tillhört det röda etablisemanget och är fortfarande engagerad i svenska "Pravda". Att regeringen utsåg henne, är

för mig en stor gåta. Men de gräver sin egen grav

då även om många av deras partier ballancerar på

"kritstrecket". Regeringen uppträder inte som en

motvikt till de röda. Utredningar ges till deras

kombatanter, som givetvis stör den folkliga viljan.

En planläggning för ett socialistiskt styrande kanske, då välfärdens riktning har mängder av hålor

och sprickor. Pensionärernas välstånd har kraftigt

urholkats, och stora mörka moln samlas över deras huvud. Nu måste Sd agera riktigt, för att vinna

deras hjärtan, innan det är för sent!...

2008-08-24 @ 15:09:41
URL: http://missionskyrkan.se
Postat av: Tore

Missionskyrkan kom felaktigt in i denna diskusion,

som en hänvisning.!

Den avsåg en sådan hos "Kurt Lundgrens Blogg".

Beklagar...

2008-08-24 @ 15:13:55
Postat av: Micael Foghagen

Kalle har en poäng!Så gott som alla vet att invandringspolitiken är viktig för oss. Låt vara att väldigt många har fått en skev bild men ok. Däremot tror jag kunskapen är väldigt liten när det gäller så gott som alla andra viktiga frågor ( EU ev undantaget men även där oklart hur. )För att bli större än vi är tror jag vi måste profilera oss i ett vidare perspektiv. Vi ska inte tona ner vår kritik i kärnfrågan - massinvandringens negativa konsekvenser - utan även vidga vår politiska syn till väljarna även i andra frågor.

2008-08-24 @ 16:01:31
Postat av: Ruskprick

Tycker SD borde inrikta sig än mer för pensionärerna då detta är en stor grupp som blivit sparkad på tillräckligt till förmån av massinvandringens bedårande berikning. Sen är det ju så att det ligger i allas intresse då det handlar om vår egen ålderdom.Pensionärerna skall känna att SD är ett parti för dom och inte att de skall starta något eget "enprogramsparti".

2008-08-24 @ 17:53:41
Postat av: Anonym

Hej och godkväll ! Gå in på SD.s blogg i Mönsterås och läs om Sven Hammarström och hans ide om att starta ett speciellt pensionärsparti benämnt Demokratiska Pensionärspartiet ! Sven är 76 år och driver denna ide ! Han vill bara strida för pensionärer i dagsläget och även för dem som snart är i pensionsåldern ! Tycker själv att hans ide är behjärtansvärd ,det behövs ett parti med hans ideer ! Lycka till Sven !!Mvh S-E Karlsson.

2008-08-24 @ 18:13:36
Postat av: Roberth Ström

Nu knäcker vi en bira och firar!

2008-08-24 @ 20:36:13
Postat av: Micael Foghagen

Firar redan...dessutom utklassade Kalmar Gais samtidigt som Elfsborg åkte på torsk...Psss, det var kapsylen på nr 3....

2008-08-24 @ 21:04:38
Postat av: Skogman

Har kritiserat den bristande viljan för opinionsbildning i SD:s styrelse förut. SD:s ledning kör avsiktligt en defensiv linje så länge som riksdagspartiernas misstag gör jobbet åt dem och man kan därigenom få ett antal missnöjesröster utan att riskera något, eller behöva stå till svars för något tidigare uttalande. Det är nog främsta anledningen till att går det så långsamt framåt i mätningarna. En linje som också är ifrågasatt bland vänsterhåll inom partiet.

2008-08-24 @ 23:39:00
Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

Dessutom, så lägger SIFO in en låg faktor, som dämpande åtgärd, säg 0,8 (80%) av lagda SD-röster!

När SD blivit mer etablerade och erhållit flerårigt statistikurval, så går man fram till faktor 1,0 (100%) av lagda SD-röster! Bland de idag mer etablerade partierna, med långvarigt statistik, säg C, FP, KD och V tillämpas faktorer såsom 1,1 (110%) och 1,2 (120%)!

Min bedömning är, att SD erhållit cirka 5,5% i lagd valundersökning och faktor 1,0 (100%) av lagda röster i valundersökningen!

2008-08-25 @ 08:49:14
Postat av: Micael Foghagen

>Die Dumme Schwede!!!!Intressant det du säger. Är det verkligen så? Det verkar ju helknasigt om SIFO i efterhand korrigerar resultaten...

2008-08-25 @ 11:21:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0