LEX-NYBRO?

I Nybro pågår en strid mellan Nybro kommun och en 84-årig makedonisk kvinna eller rättare sagt med hennes son. Sonen kräver att få bli anställd av Nybro kommun som anhörigvårdare till sin mamma.


Nybro kommun har sagt nej till detta men mannen överklagade till Länsrätten i Kalmar Län som gav mannen rätt. Nu har Nybro kommun överklagat detta beslut till Kammarrätten.


Den 84-åriga makedoniska kvinnan vägrar eller rättare sagt vill inte ha främlingar i sitt hem, dessutom pratar hon ingen svenska enligt sonen som tydligen för hennes talan i alla sammanhang. Den hemtjänst som Nybro kommun erbjuder duger tydligen inte åt kvinnan trots att kommunen kan erbjuda personer som delvis pratar kvinnans hemspråk.


"Mamma kan inte prata svenska, men ändå tycker inte omsorgen i Nybro att det är skäl nog för att bli vårdad av en anhörig, säger sonen uppbragt"

Enligt Kalmar Läns Tidning.


Sonen menar tydligen att alla som inte har svenska som modersmål skall har rätt till anhörigvårdare på sin ålderdom, jisses vad vi har skämt bort dessa invandrare.

Kvinnan har också en "viss sorts mattraditioner" från hemlandet och äter inte vad som helst och det kan inte hemtjänsten bistå med enligt sonen.


Sonen går till hårda angrepp på Nybro kommun i en artikel i Kalmar Läns Tidning där man kan läsa bland annat följande.


"Här i Nybro gör man tvärt emot vad regeringen säger om att hjälpa en 84-årig sjuk människa. Det skall sparas och nu skall min mamma vara med och betala för de misstag politikerna gjort när de kört kommunen i botten."

  

Sedan tar sonen till det mest klassiska argumentet av alla när det gäller invandrare och det argument som alla naiva politiker har så svårt att värja sig ifrån då han anklagar kommunen för att bevilja andra anhöriganställning då han säger.


"Är det för att det finns skillnad på förnamn och efternamn eller?"


Nu är han och hans mamma diskriminerade av Nybro kommun p.g.a. att han är invandrare. Får han fundera ett tag till så har de säkert också blivit kränkta av Nybro kommun och av det svenska samhället. Anmälan till DO kommer med det snaraste, kan man anta.


Har sonen aldrig funderat på att hjälpa sin gamla mor utan ersättning? Detta är ju något som är mycket vanligt i hans hemland och kanske ännu vanligare i välfärdslandet Sverige, bland svenskar.


Nej, om det inte passar i Sverige så föreslår jag att han tar med sig sin mor och hela familjen och flyttar tillbaka till Makedonien, där kan han säkert få betalt för att vårda sin gamla mamma.


Om Kammarrätten går på samma linje som Länsrätten gjort kan denna dom bli prejudicerande.

Då blir det inte roligt för landets kommuner som kommer att överösas med ansökningar från invandrare som vill bli anhörigvårdare för sin gamla far eller mor, som inte kan prata svenska och har speciella mattraditioner. Dessutom är det ett enkelt sätt att tjäna pengar på för invandrare.


Kommer ännu en gräddfil skapas för denna grupp människor i vårt samhälle?

Tyvärr finns inte Kalmar Läns Tidnings artikel på nätet där ovanstående citat från sonen finns.

Barometern har även skrivit om detta men tydligen inte talat med kvinnans anhöriga. Läs artikel.
Artikeln i Kalmar Läns Tidning är givetvis mycket bättre än Barometerns artikel som präglas av tidningen pk-journalistik då t.ex. kvinnans nationallitet inte anges i artikeln. KLT är betydligt mycket mer rakare på sak och hymlar inte med fakta.


Kommentarer
Postat av: Humanist och Nihilist

Alla som bor i Alböke på Öland kommer att få anhörigvårdare eftersom Albökedialekten är så svår att förstå sig på, likaså Östra Göingar, Munkforsbor, omöjliga att förså, tornedalingar liksom feda och dryga skåningar vars grötvälska ingen jävel begriper. Makedoniska är lätt in jämförelse.Kanske till och med kalmariter med rötterna på Sandaus eller Kettis kan få anhörigvårdare betalda på full tid,

2008-08-06 @ 09:22:30
Postat av: BAW

Som jag kan förstå är varken sonen eller mamman någon tillgång för Sverige. Makedonien är heller inte någon krigszon längre. Jag kan därför inte finna något skäl till uppehållstillstånd för dessa parasiter.

2008-08-06 @ 09:39:48
Postat av: Kalle

Det som gäller eller borde gälla är en enkelbiljett med billigaste färdsätt till Makedonien. Där kan hon KRÄVA den mekedonska staten på vård. Det skall helt och fullt ut betalas av den mekedonska staten som säkert är glada för att ha fått hem sin 84-åriga medborgare.Då får hon ju vård på sitt eget språk och kan känna sig mycket nöjd.Sonen då??? Han får ta sig till makedonien på vilket sätt som helst om han vill vara med sin mamma och det vill han säkert.

2008-08-06 @ 12:06:43
Postat av: Ruskprick

Detta har visserligen inte med artikeln att göra men är väl värd att nämnas.Läste idag i Oskarshamnsnyheterna/Östran att i lilla Högsby skall det sparas nästa år. Besparingar inom äldreomsorg, måltidsverksamhet, hemtjänst och handikappverksamheten. Sånt man kan spara på enligt lagstiftningen säger Stellan Lindeberg socialchef i Högsby kommun.Befolkningsminskning, de yngre flyttar medan de äldre blir kvar och hör och häpna "många handikappade har flyttat in i kommunen. Detta är orsaken säger Stellan. Inte ett ord om denna mångkuturella berikning som kan likställas med Malmö och Landskrona som tär på varje gnutta Svensk mark som våra gamla får sota för. Jävla landsföräderi! För att citera en vänsterpartist i Blomstermåla. Ställ upp de ansvariga (landsförädarna) mot väggen nu! Det är dags för revolutionen!

2008-08-06 @ 13:11:21
Postat av: Kulturkamp

Nybro kommun är för visso en riktig skitkommun vad gäller äldreomsorg, social omsorg, skola etc (kolla statistiken som Barometern publicerade för någon vecka sen). Nu fick även mångkulturen smaka på Nybro kommuns dåliga behandling av människor.Bra skrivet Toralf :-)

2008-08-06 @ 13:31:09
URL: http://www.hush.com
Postat av: Skånepåg

> RuskprickI vilket sammanhang sade denna vänsterpartist detta. Kan väl inte ha rört invandreriet? Låter i så fall som om han har börjat tvivla och inte längre sover med Maos lilla röda under huvudkudden!"Ställ upp de ansvariga (landsförädarna) mot väggen nu! Det är dags för revolutionen!"

2008-08-06 @ 13:34:38
Postat av: Ruskprick

Skånepåg> Helt fel av mig att skriva citera. Men han uppmanade till revolution och att allmänheten skulle vässa svärden och ladda bössan om jag inte missminner mig. I mitt huvud betyder det samma som jag skrev. Han är även respekterad lärare i Kalmar.

2008-08-06 @ 13:42:25
Postat av: Ruskprick

Fast i hans uttalande handlade det inte om några fosterlandskänslor.

2008-08-06 @ 13:46:08
Postat av: Skånepåg

> RuskprickOK, då var det den som Thoralf eller Lundgren skrivit om tidigare. Oavsett vad man har för proffesion och är en hejare på matte så hjälper inte detta, då man saknar allt som handlar om normalt bondförnuft. Principellt kan man ge honom rätt, men har reagerar på fel orsak (minns inte vilket)!Trodde att det var någon ny förmåga.

2008-08-06 @ 13:57:59
Postat av: Anonym

" Ruskprick " jättebra det du skrev om lilla Högsby ! Det ska sparas på dom som är "bay west " i planeten ursäkta slanguttrycket men det nämns inget om de 38 Asyl/ invandrare för vilka det statliga mutbidraget är slut för och vilka nu lever på Högsby kommuns skattebetalare ! Det är så j...a fult och fegt att inte erkänna att kommunen har tagit emot fler än dom orkar med ! Dom skulle ha lyssnat på oss från SD som sitter med i fullmäktige men vi nonchalerades fullständigt när vi ville att kommunen skulle ta en paus i mottagandet några år ! Nu vill man spara i alla förvaltningar utom i den sociala budgeten !Mvh S-E Karlsson .

2008-08-06 @ 14:01:05
Postat av: Ruskprick

Här är artikeln i Oskarshamnnyheterna.http://www.nyheterna.net/nyheter/hoegsby

2008-08-06 @ 14:33:52
URL: http://www.nyheterna.net/nyheter/hoegsby
Postat av: Sven Pettersson

Snacka om att känna sig "krängt". Man kan inte umgås med svenskar, inte äta deras mat, ja man kan t.o.m döda sina egna döttrar om dom skulle umgås med en svensk pojke. Att dagligen få läsa om dessa fräcka invandrare som utan skamkänslor maximalt utnyttjar vår godtrohet gör mig sjuk av ilska! Jag beundrar ditt grävande i allt detta, Thoralf, men hur orkar Du?

2008-08-06 @ 18:18:00
Postat av: D Puddingfjäll

Tänk vilken unken lukt av lik, tortyrkammare och övergrepp man förnimmer så fort man hör ordet socialism eller kommunism. I Luleå är det en liten sekt som kallar sig för rättvisepartiet socialisterna som håller på bland barn och tonåringar. Inför sverigedemokraternas aviserade möte hade rättvisepartiet socialisterna ansökt om tillstånd för tidpunkten precis innan sverigedemokraterna skulle hålla sitt möte.

Sen var det som vanligt, ett antal av dessa snorungar och dagdrivare satte sig ned och vägrade att flytta på sig.

Klassisk mötesstörning. Adolf Hitler och Stalin skulle bägge bli tårfyllda av nostalgiska minnen om de kunde se spektaklet.Men för den svenska polisen var det inte lika lätt att först vad dessa proffsdemonstranter ställt till med. I stället för att rensa upp inför sverigedemokraternas möte gjordes INGENTING med påföljd att sverigedemokraternas talare inte kunde höras.Tänk vilken skandal. Brottet högmålsbrott finns inskrivet även i den svenska lagboken. En sossestyrd poliskår bör tänka om och beakta lag mer än en massa kommunister på Norra Bantorget.

2008-08-06 @ 19:42:10
Postat av: Bengt

Jag var där puddingfjäll och tycker nog att polisen gjorde sitt jobb.Det var 20 poliser där.De ingrep när pöbeln började gapa och leva om,det är ju klart att det störde mötet men småungarna fick knappast symptierna från vanligt folk.200-300 på plats + ett antal hundratal som strömmade förbi.För människor med sunt förnuft så var det nog så att Sd fick en hel del sympatier.Vi ska ha klart för oss att här rör vi oss i det röda Norrbotten men även här kommer Sd att öka för ingen ska vara oviss om att även vi börjar få ta del av den ansvarslösa invandringen.Det kommer bara lite senare än det har gjort för er söderut.Det stålbad en sådan här "turne" är för våra modiga representanter, i det här fallet Björn och Erik kommer de ha glädje av i framtiden.

Bengt

2008-08-06 @ 21:48:44
Postat av: Eric

Asymmetrin igen..

Hur gör vi då med de etniska svenskar, födda och uppvuxna i Sverige som arbetat hela sitt liv som på ålderns höst får hemtjänstpersonal som nätt och jämt kan göra sig förstådda på svenska???

Plus en rejäl brytning..

2008-08-06 @ 21:50:55
Postat av: Annelie Johansson

Har man rätt att komma till sverige och ställa oändliga krav? Hur skulle deras liv sett ut om dom var kvar i sitt hemland? Helt anurlunda kan jag tänka mig. Jag tycker att dom borde visa tacksamhet för det liv som erbjuds här? Har denna gamla dam arbetet och betalat skatt i sverige? I så fall har hon inget att kräva. Utan ska vara tacksam för den hjälp hon får. Jag tycker hälpen i första hand ska till falla våra svenksa pensionärer.

2008-08-06 @ 22:32:22
Postat av: D Puddingfjäll

När du, Annelie Johansson, skriver: Jag tycker hjälpen i första hand ska till falla våra svenska pensionärer, så talar du inte bara för de allra flesta sverigedemokraterna och de allra flesta svenskarna utan till och med för de allra flesta grundarna av de socialdemokratiska partiet. Ja det är faktiskt så att de första socialdemokraterna kämpade för att de svenska resurserna skulle gå till svenskarna, gärna de mest utsatta.

Sen har socialdemokratin utsatts för infiltration av allsköns slödder och kommunister och därigenom har svenskarna satts sist i kön. De som betalt in, blir utan. Så har det blivit i det socialdemokratiska Sverige.

2008-08-06 @ 23:09:38
Postat av: Roberth Ström

Pudingfjäll Sap måste ha valboskap

2008-08-06 @ 23:51:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0