BETALD SEMESTERRESA TILL SVERIGE

"Allt fler irakier återkallar efter kort tid sin asylansökan och söker sedan om återetableringsstöd för att åka hem med pengar på fickan. Och returbiljetten är betalad. Rekordet innehas av en ung ensamstående irakier som åtta dagar efter det att han sökt asyl återkallade ansökan och ansökte om stöd."

Läs artikel i DN


I en skrivelse från migrationsverket till regeringen säger man "det är relativt tydligt att utlänningarna inte söker asyl för att få stanna i Sverige utan för att erhålla stöd".


Jag har skrivit om detta vansinne tidigare på min blogg. Att personer som fått avslag på sin asylansökan ges bidrag om 20 000 kronor + flygbiljetten betald för att lämna Sverige är fullständigt absurt. Och ett sanslöst missbruk av våra skattemedel.


Nu kan man även läsa att personer som drar tillbaka sin asylansökan kan få detta bidrag.


Detta innebär givetvis att alla personer som besöker sina släktingar i t.ex Danmark eller Norge passar på att stanna till i Sverige för att söka asyl och sedan få möjlighet till 20 000 kronor på fickan och gratis hemresa.

Det kanske är det första de gör och sedan besöker de sina släktingar några veckor innan de drar tillbaka sin asylansökan och söker återetableringsstöd.


Ja, jisses vilka system som alliansen infört. Tobias Billström är vår mest inkompetenta och naiva minister.


Kommentarer
Postat av: Eric

känns ju bara underbart att veta vart mina skattepengar går till.. är det inte bistånd till nåt U-land så är det stöd till asylsökande..

men fatta mig inte fel.. jag låter mer än gärna mina skattepengar gå till en enkelbiljett hem till deras hemland..För en stund önskar man att man inte va svensk så att man kunde komma hit å inkassera lite extra cash när man inte har råd med den där extra stora tvn eller den där BMWn med kromade fälgar..FY FAN SÄGER JAG BARA!

2008-08-20 @ 01:34:58
Postat av: Micael Foghagen

Detta fenomen är inget annat än en straffspark för oss i SD - alternativt självmål för pk-politikerna.Konklusion - Massinvandringspolitiken( med alla dess förtecken)är ett fiasko.Låt oss ställa frågor till politiker och media med detta som utgångspunkt, det bör rimligtvis vara svårt för dessa att tiga ihjäl saken den här gången.

2008-08-20 @ 03:44:35
Postat av: Sölve S Borg

Det måste finns en orsak till att 80% (?) av irakiska s.k. flyktingar till EU kommer till just Sverige. Ligger det närmast geografiskt sett? Kan det vara klimatet? Eller för att ta del av den på judeo-kristna värderingar baserade svensk kulturen och integreras i den? Kanske är det läkevetenskapen eller raketforskning som attraherar? Är det någon som förstår varför?

2008-08-20 @ 08:30:01
Postat av: Roberth Ström

Hmmmmmmm kom tillbaka Blomman. Nej detta går inte längre snart går jag i ide

2008-08-20 @ 09:06:58
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: AWSvensson

I Smålandsposten idag kan man läsa om en Irakier som kom hit 2006, men som i år åker tillbaka till Bagdad och lämnar sina barn för som han säger i säkert förvar, varefter han återvänder till Sverige. Så beter sig en flykting, så länge man inte har PUT så är det döden i bästa fall som väntar i Bagdad. Men med PUT så är det inga som helst problem att återvända. Största delen av svenska folket har för länge sedan genomskådat svindleriet, men vad krävs för att de mest inbitna PK-iterna skall se omfattningen av svindleriet.

2008-08-20 @ 09:36:54
Postat av: billybotox

AWSvensson

klistra in en länk till sidan.

Det är förbövelen omöjligt att hitta i

den röriga tidningen.

TACK

2008-08-20 @ 10:25:10
Postat av: be

Om jag någon gång vill göra eller köpa något extra för MINA pengar, måste jag alltid tänka på eventuella konsekvenser.Om man sitter i Sveriges regering och hanterar andras pengar,är detta uppenbarligen inte nödvändigt.Det verkar heller inte vara särskilt stora intelligenskrav för att få en plats där.

2008-08-20 @ 10:33:28
Postat av: AWSvensson

Artikeln finns i pappersupplagan. tydligen fick chefredaktören kalla fötter så den finns inte på webben. Han insåg väl svårigheten att i ena spalten försvara invasionen för att i nästa spalt förklara att man reser tillbaka med PUT.

2008-08-20 @ 10:34:12
Postat av: stefan

Märkligt att beslutsfattare som i vanliga fall kan uppfinna massor av regler när det gäller utbet. av skattemedel,drabbas av total handlingsförlamning när det handlar om slöseriet inom invandring och biståndspolitiken. Bort med fjanteriet KU, och in med riktiga domstolar som kan ställa beslutsfattare inför rätta när de slösar bort skattemedel eller inte ingriper när skattemedel slösas bort. Nu skulle SD behövts i riksdagen för att ställa ansvariga till svars, nuvarande 349 ledamöter kommer väl inte att lyfta ett finger i frågan.

2008-08-20 @ 11:38:31
Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

Sverige kan räddas av den "nya" rysskräcken!!!!

Om östersjöområdet militariseras hårdare av ryssarna och Sveriges militära beredskap skärps i form av maximal värnpliktstjänstgöring etc, vilket kommer att skapa "krigsstämning" i landet. Så är jag helt övertygad om, att "nysvenskarna" är mindre intresserade av att dra sitt strå till stacken för "bidragsparadiset Sverige! Vi kommer att få se en fanflykt från Sverige fortare än en "flykting" hinner säga "återvändarbidrag"!!!!

Detta måste vara en helt fenomenal tanke och kommer att rensa landet både på folk och på samhällets utgiftkonto!!!!

2008-08-20 @ 12:09:18
Postat av: AWSvensson

Jag tror inte råttorna lämnar skutan så enkelt, utan det blir nog till att bedriva ett tvåfrontskrig. Dels hålla reda på vad som händer i Östersjöområdet med allt vad det kräver av resurser, samtidigt hålla reda på alla dessa kriminella och parasiter som kommer att flytta fram positionerna när vaksamheten riktas åt annat håll.

2008-08-20 @ 12:30:08
Postat av: Tore

Enda sättet att få lite ordning i leden är, att

slopa PUT och i nödfall (flyktingstatus) tillgripa

TUT. Släkting till dessa må komma, om vederbörande

skall ha försörjningsplikt! Någon annan lösning

till detta delikata problemet, torde ej att finnas.

Sd har avsett att "med högre ersättning" få dessa

återvända. Denna punkt bör omedelbart strykas, då

invandrarnas avsikt endast är ekonomiska. Här har

du Thoralf världens (Sveriges) möjlighet att på-

verka vår ledning i denna ekonomiska fråga!...

2008-08-20 @ 13:35:19
Postat av: Thoralf A

ToreSd:s förslag på återvändarersättning vänder sig endast till de som erhållit PUT. Personer som får avslag på sin asylansökan eller befinner sig illegalt inom rikets gränser skall naturligtvis avvisas, annars borde de riskera fängelsestraff.

2008-08-20 @ 14:24:48
Postat av: Ruskprick

Är det detta som senaste bloggämnet handlar om som kallas att inte tycka att människor har samma värde. Jag menar det är sånt här som gör oss till Sverigedemokrater och jag har aldrig förstått argumentet att inte tycka att människor har samma människovärden.?

2008-08-20 @ 16:42:36
Postat av: Daniel

Jo kan hålla med om att detta inte var ett så genomtänkt beslut. Men istället för att piska upp stämningen och låta arga känslor sprida sig. Varför då inte försöka komma fram till en lösning på det hela. Att bara skrika ut sitt missnöje gör sällan nytta. Fram med lite andra förslag. Jo jag vet att SD och Thoralf har såna på gång.Det är ett intressant inlägg detta. Kraven, eller någon form av kontroll låter vettigt. Men sen å andra sidan kan jag verkligen inte förstå varför vi ska betala pengar för att skicka hem folk. Hela den biten ter sig märklig. Har lagt många timmar kring detta i tankeverkstaden, men kommer inte fram till något vettigt alls.

Men med tanke på att vår regering nu har sett till att vi har ett rejält överskott i ladorna så varför inte vara lite generösa...Oj så vänster det var då..=)

2008-08-20 @ 16:54:48
Postat av: Thoralf A

DanielLäs om skräckfamiljen från Kosovo i mitt tidigare inlägg och fundera över vilka kostnader denna familj med 6 barn innebär för samhället så kanske tankeverkstaden kommer fram till något vettigt.Den familjen kommer att kosta och har kostat det svenska samhället miljontals kronor varje år.Ett återvandringsbidrag till den familjen skulle vara intjänat på bara några månader för det svenska samhället.

2008-08-20 @ 17:29:09
Postat av: Daniel

Jo jag känner till den familjen. Som jag ser det så finns det lika mkt problemfamiljer som är Svenska och som kostar samhället en satans massa pengar. Vi har ideologiska skillnader här. För att låta krystad och väldigt trist. Så är det människor som begår brott och problem. Jag bryr mig inte alls om vilken nationalitet eller hemland de har. Jag vill se hela problematiken i samhället, inte bara en grupp. Skillnade att se på saker. Det finns mycket som är märkliga kostnader i samhället, det håller jag med om. Men olika synsätt, och människosyn gör att vi ser olika problem, och lösningar.Men det är väl just dessa här härna olika synsätt som förhoppningsvis för dialogen framåt????

2008-08-20 @ 18:44:54
Postat av: Kalle

Det är människofientligt att locka dessa invandrare/lycksökare till sverige. Rycka upp dem med rötterna till detta kalla norden på många sätt. Det är ju bara omkring 5 procent som är riktiga flyktingar.Skicka tillbaks alla andra. Passa på när de är på semester i sina gamla hemländer. Stoppa deras återesa till sverige. Töm deras lägenhet eller var de nu bor och lägg deras ägodelar i en Container för vidarebefordran till deras gamla hemland där de är på semester och där de får hämta sin container. De skall sparkas ut med våld helt enkelt.Det skulle lösa bostadsbristen i sverige på en endaste gång. Det vore väl härligt.Komma hit till sverige och sno våra skattepengar på ren bluff eller rättare sagt berdägeri. De sju systerpartiena kan väl inte låta detta passera ostraffat. In med dessa utländska bedragere i fängelse på liknande sätt som de gör i italien. sedan skall dessa bedragare få en stor spark i häcken vid öresundsbrons svenska fäste för livstids utvisning. Hur de tar sig från bron är deras problem INTE sveriges.Släng ut alla utländska invandrare/lycksökare som kommit till sverige för att snylta på vårt lands tillgångar.

2008-08-20 @ 20:13:21
Postat av: Daniel

KalleVad ska vi göra med de människor som är Svenskar som utnyttjar systemen? Vart ska vi skicka dom? Vilket straff ska de ha?

2008-08-20 @ 20:55:02
Postat av: Kalle

>Daniel

Som vanligt problembelägger du svenskar fast det handlar om utlänningar som bedrar det svenska systemet. Håll dig till sakfrågan.>Daniel tycker du det är rätt att irakier kommer hit och blåser migrationsverket och svenska skattebetalare på återvändarbidrag??? Dessa irakier försvinner sedan från den svenska lagens korta arm.Migrationsverket är sveriges mesigaste myndighet.>Daniel tycker inte du att det behövs hårdare tag mot dessa bedragare till invandrande lycksökar som lurar sverige???Det var två raka frågor. Klarar du att svara kort och rakt på dem??? Och håll dig till ämnet.2008-08-20 @ 21:04:46
Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

Bäste Daniel,Nationalstaten Sverige existerar än så länge och med detta följer svenska regler för rättigheter och skyldigheter. Enligt Ditt resonemang, så gäller inte nationalstaten Sverige längre utan medborgarskapet är "lapri". Vilken idiot som helst, med problem, kan komma till Sverige och ta för sig av rättigheter utan att att ha några som helst skyldigheter mot nationalstaten. Varför skall då enbart svenska medborgare ha skyldigheter att betala skatt? Om jag önskar följa Ditt resonemang, så har svenska medborgare rätt att betala sin skatt i någon annan nationalstat, vilken då ger bättre förmåner än i nationalstaten Sverige där valda representanter hellre fördelar Sveriges tillgångar på andra nationer och andra nationers medborgare. Tror Du då verkligen, att nationalstaten Sverige kommer att överleva? Nationalstaten Sverige kommer att uppleva den ultimata bankrutten, eftersom svenska medborgare omedelbart kommer att placera sina tillgångar och skatter i någon annan nationalstat med bättre återbäringsränta än Sverige med sin negativa återbäringsränta!!!!

2008-08-20 @ 21:13:00
Postat av: Daniel

Kalle:

Jag tycker inte att det är rätt att ngn lurar staten på pengar. Om de är Svenskar eller inte, det är lika illa. att påstå att jag avviker från ämnet i detta fallet så tror jag inte riktigt att du förstår vad jag skriver. Självklart ska det finnas straff för denna form av bedrägeri, men ska vi skilja på brott och straff beroende på härkomst?Die Dumme Schwede!!!!

Nu tror jag inte riktigt du egentligen har förstått allt jag skrivit innan. För vad är det jag säger. Ja, de som myglar med bidrag och lurar staten, de ska ha ett straff. Vi tycker alla samma sak. Ändå hugger ni. Är inte detta lite märkligt tycker ni. Det vi skiljer oss på är att jag ser människor som begår brott, ni ser verkligheten som uppdelad mellan olika sorters människor

2008-08-20 @ 21:31:02
Postat av: Camilla

"Daniel",Visst finns det svenskar som begår brott och utnyttjar våra välfärdssystem.

Sådant förekommer i alla länder och dessa får vi stå ut med och ta itu med. Det är våra problem.Det unika med Sverige är att vi importerar stora mängder snyltgäster och det tycker jag är fel.

2008-08-20 @ 22:01:00
Postat av: Kalle

>DanielSjälvklart skall vi skilja på härkomst när det gäller just dessa brott. Svensken är inte utlänning och kan inte söka asyl i sverige för att sedan söka återvändarbidrag som betalas ut av de korkade svenska mesiga myndigheterna.Hoppas du förstår detta. Jag tar det en gång till: En svensk kan aldrig begå detta brott med återvändarbidrag. Är det problem med att förstå det på något sätt???Det är alltså endast invandrare/lycksökare som har möjlighet att begå detta bedrägeri mot sveriges skattebetalare.2008-08-20 @ 22:04:49
Postat av: Tore

Thoralf, är inte majoriteten av "invandrarna" de

som erhållit PUT! Gör istället en förändring av

PUT till TUT, och de invandrare som sköter sig med

vissa villkor, kan erhålla svenskt medborgarskap.

Spela för en lagändring avseende PUT, då finns också möjligheten att utvisa brottslingar och de

som endast avsett att utnyttja det sociala systemet

om dessa endast erhållit en "tillfällig plats"...

2008-08-21 @ 19:13:09
Postat av: AnonymCamilla ! Du har så rätt ,så rätt !

Mv S-E Karlsson.

2008-08-22 @ 07:06:41
Postat av: Bo Hofvander

Under den nu snart gångna sommaren, har jag haft tillfälle att tala med många turister från våra andra EU-medlemsländer, som var på besök i Sverige. Mycket snart kom vi in på invandringen och de problem som man anser sig ha med denna politik i det egna hemlandet.

Själv ganska så välförsedd med egna fakta om den svenska migrationssituationen började vi jämför med varandra länders problem som invandringen orsakat.

Det var uppenbart, att varje gång som jag lade fram uppgifter om vår svenska situation, vår horribelt ökande kriminalitetsstatistik, våra enorma årskostnader och annan statistik, såsom personrån, gruppvåldtäkter, brinnande skolor, stenkastning mot Räddningstjänst och polis osv, fick jag så gott som samma svar från alla de jag talat med: "- Det är samma som hos oss i vårt land!" "- Sverige är inte alls unikt!"

Vad jag däremot misstänkte var, att man egentligen genomgående var illa informerad om, dels den egna invandringen och dess problem och dels den svenska situationen och det var väl kanske inte så konstigt - alltför många svenskar är gräsligt okunniga om vad det är som gäller betr. invandringssituationen i Sverige. Alltför många är rent hjärntvättade och har en ingrodd mycket naiv och aningslös uppfattning och känner inte till någonting om det uppenbara bedrägeri vi utsätt för av t ex de asylsökande.

Samtalen brukade sluta med, att man sa till mig, att "vi fick skylla oss själv", för det var vi som hade valt - i demokratiska val - de som skulle företräda oss och som alltför länge fört denna politik! Man var ganska överens, oavsett vilka EU-länder man än kom ifrån, att situationen med den EU-styrda och kravlösa invandringen hade gått för långt och var nu oåterkallelig. Att Sverige hade, jämfört med de andra länderna, en särskilt generös, kravlös och s k "reglerad" invandring visste man inget om.

2008-08-23 @ 16:40:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0