ATT TA DEBATTEN

Under det senaste året har vi hört många politiker säga att man skall ta debatten med sverigedemokraterna men de få gånger detta gjorts har politiska kommentatorer i stort sett varit överens om att sd gått segrande ur debatten. I vilket fall som helst har svenska folket fått en möjlighet att bilda sig en egen uppfattning under de debatter som Jimmie Åkesson haft i rikstäckande televisionen.


I tidningarnas värld har en rad ledarskribenter och journalister ägnat sig åt vad många menar är rent förtal av sverigedemokrater. Deras argument har allt som oftast grundat sig i 20 år gamla exempel, som att sverigedemokraterna grundades av BSS (Bevara Sverige Svenskt) och att det skulle finnas en "dold agenda".. Under de senaste åren har dock fler och fler av dessa skribenter förstått att dessa så kallade "argument" inte håller längre. Då  har vi istället fått höra att sd skall avslöjas och att vi skall synas i sömmarna. Dessa journalister har tillgång till spaltmeter efter spaltmeter men ändå så kommer inga avslöjanden, ingen dold agenda kommer i ljuset o.s.v. Vad väntar de på?


Svaret på denna tystnad är väldigt enkel! Det finns inget annat att avslöja än sanningen och den är inte så angenäm för pk-etabissemanget.
.

Journalisterna skulle i så fall vara tvungna att skriva om sanningar om invandringens konsekvenser, den ökande brottsligheten, hur bidragssystemen utnyttjas eller hur arbetslösheten ser ut inom vissa befolkningsgrupper. Detta skulle givetvis bara gynna sverigedemokraterna och därför är det mer eller mindre helt tyst från dessa ledarskribenter och journalister. De som har försökt har alla mer eller mindre misslyckats. Det samma gäller EU-debatten och Lissabonfördraget.

Den frustration som råder inom pk-eliten kom verkligen till utlopp i Almedalen när kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund ägnade en stor del av sitt tal till att kritisera sverigedemokraterna.


Kom Göran Hägglund med några fakta?         Foto Thoralf Alfsson

 

Nej, givetvis gjorde han inte det. Istället raljerade han om sd och menade att vi skyllde allt på invandrarna och att vi skulle skylla de svåra frågorna i Jeopardy på invandrarna och höstens lövhalka på rälsen på invandrarna. När en partiledare för ett riksdagsparti använder sådana argument i sin retorik är han fullständigt tomhänt.

 

Den senaste veckan har vi fått ännu ett lysande exempel på journalisterna och ledarskribenternas förvirring och oförmåga. Sverigedemokraterna har genomfört en Norrlandsturné med besök och torgmöten i Sundsvall, Skellefteå, Örnsköldsvik, Umeå, Luleå och Piteå och det har givetvis var mycket skrivande i de norrländska tidningarna.

Det som är så anmärkningsvärt är att i dessa artiklar handlar det i stort sett bara om motdemonstranter och polisen. I stort sett inte ett enda ord om vad Björn Söder, Erik Almqvist ellet Kent Ekeroth talat om vid dessa torgmöten. Inte en enda liten mening citerad i någon av dessa "röda tidningar". Ett riktigt typexempel på pk-journalistik, ett exempel som gör mig väldigt bekymrad över situationen inom journalistkåren men samtidigt visar det på att man inte är intresserad av att ta debatten eller göra ett seriöst jobb inom journalistkåren.

Men journalisterna i Norrland tänker tydligen begå samma misstag som journalister gjort i södra delarna av Sverige.

Här kommer en rad med länkar till artiklar som är goda exempel på hur journalisterna och tidningarna i Norrland tänker ta debatten.

 

Norrbotten kuriren

 

Norrländska socialdemokraten

 

Piteå Tidning

 

Norran

 

Västerbottens kuriren

Artikel1
Artikel2

Västerbottens Folkblad

Artikel1
Artikel2

Dagbladet

 

Jag tror många av dessa tidningars läsare ställde sig frågan, vad talade sverigedemokraterna om på dessa torgmöten? Många förstår säkert också varför inte tidningarna skriver om detta.

Undrar vad dessa journalister fick lära sig på journalisthögskolan, om de nu gått där eller är upplärda av andra "rutinerade" pk-journalister.



Det finns dock en artikel som avviker en del som jag hittade i tidningen Allehanda. Hoppas nu att inte journalisten Hasse Tavér får ta en massa kritik för sin artikel. Läs artikel.

Trackback
RSS 2.0