ASIATER UTPEKADE FÖR CANNABISODLINGAR I TVI dagens Smålandsnytt pekas asiater ut som skyldiga till merparten av alla cannabisodlingar som upptäckts i södra Sverige under den senaste tiden.


Tidigare har vi hört från mediaansvariga att etnicitet inte är relevant vid rapportering av brottslighet. Jag själv har fört denna debatt med lokala journalister som vägrade ange etnicitet vid åtal och domar vid Kalmar Tingsrätt. Med anledning av detta började jag att bevaka domar vid Kalmar Tingsrätt och skriva om de mest anmärkningsvärda fallen på min blogg.


Därför är det med stor förvåning jag lyssnade på detta reportage i dagens Smålandsnytt där både reportern Erik Sörensen och polisen Robert Loeffel pekar ut asiater som skyldiga till dessa narkotikabrott. Även de brott som skett i andra länder.


Undrar om detta är ett trendbrott eller ett grovt misstag av dessa personer som kommer få konsekvenser för deras fortsatta karriärer i sina yrken. 

Det kan väl inte vara så att de läst Jens Leanderssons blogginlägg "Vilka är värst, förövarna eller journalisterna?" och tagit intryck av detta.


En annan mycket anmärkningsvärd detalj i detta reportage är hur reportern i inslaget presenterar de båda häktade personerna som i det ena fallet beskrivs som en person som befinner sig illegalt i Sverige. Varför kallas inte den personen för en papperslös flykting som dessa personer beskrivs i alla andra sammanhang?


Tydligen definierar pk-journalisterna personer som begår brott för "illegala flyktingar" och alla andra för "papperslösa flyktingar".


Detta mina läsare är hyckleri på hög nivå i mediasverige!


Titta på inslaget innan det tas bort från webben, det är säkert redan anmält till granskningsnämnden.

Smålandsnytt 2008-08-21 sändningen 18.10,  inslagen i senare sändningar är nerklippta.

eller gå in på följande länk om ovanstående inte fungerar.

Gå in på följande länk och välj sedan Regional sändningar > Smålandsnytt > Senaste sändningarna > Smålandsnytt 2008-08-21 18:10

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1224312

Enligt Smålandsposten handlar det om två personer från Vietnam. Att tidningen pekar ut nationalitet i detta fallet är också förvånande. men som många påtalat i kommentarerna handlar det inte om muslimer i detta fall. Läs artikel i SMP. 


Kommentarer
Postat av: Hilding B

Vad tröttsam du är med ditt kärringgnäll om invandrare. Alla som kan läsa och skriva bryr sig inte. Det är misslyckade personer som vill skylla sitt eget misslyckande i jobb eller privatliv som gnäller. Invandrarna behövs i Sverige. Vi själva är så lata så vi vill inte göra skitjobben!

2008-08-21 @ 23:16:11
Postat av: Micael Foghagen

>Hilding BOj,oj oj då... jag kan både läsa, skriva och är nöjd med livet såväl i jobbet som privat. Enligt dig så borde jag alltså inte bry mig om massinvandringens negativa konsekvenser - men som du förstår gör jag det.Det är allt annat än "kärringgnäll" att sakligt belysa de ökade problemen i massinvandringens kölvatten.

2008-08-22 @ 00:06:08
Postat av: Lassese

Hilding B:

Det är sådant här "kärringgnäll" som kommer att avgöra om dina barn får leva i ett fattighus eller i en välfärdsstat.Thoralf:Asiater tillhör inte det nya herrefolket. Det nya herrefolket är muslimer (araber & negrer).

Läser man medias rapportering så verkar de sistnämnda aldrig begå några brott alls. Det är bara svenskar som kan begå brott vet du väl!

2008-08-22 @ 00:18:02
Postat av: midgårdsjarlen

Det stinker PK över nätet från hilding b.

Hur många tror att h.b. skulle utföra ngt "skitjobb",

vad nu han menar med det. Läs var mening du skrivit innan du sänder och fundera ngt. Din sista mening pekar ju du ut dig själv med. Jag kunde både läsa och räkna vid 5års ålder o det är 70år sedan och jag bryr mig mycket om vad som händer i Sverige o världen. Läs om inlägget om du kan stava dig fram.

2008-08-22 @ 00:20:45
Postat av: Eric

Detta hör inte till ainlägget men tål att påpekas:

En invandrare kan aldrig kallas svensk.. varför?

En katt som föds i ett stall är ingen häst..

2008-08-22 @ 01:37:25
Postat av: Ruskprick

Vad är ett skitjobb? Alla som går till jobbet varje dag och sköter sig är värda respekt. Det var en väldans vidrig människosyn och klassarrogans Hilding B. går omkring och bär på.

2008-08-22 @ 02:25:42
Postat av: Ruskprick

Alla kan ju inte bli överläkare, arkitekter eller astronauter. Hur skulle det se ut??? Däremot ser jag att du Hilding har goda förutsättningar till att bli programledare på svt.

2008-08-22 @ 03:01:06
Postat av: Ruskprick

Dina inlägg här är ju en lysande merit för det jobbet.

2008-08-22 @ 03:05:12
Postat av: Anonym

Hej och godmorgon ! Hustrun och jag har varit en sväng på tre dagar upp till kungliga huvudstaden och hälsat på en släkting . På hemresan stannade vi till i Stavsjö för att tanka och ta en fika . Intill min lilla Hyundai svänger det in en enligt nummer skyltarna alldeles ny Volvo S 60 , inget talade för att det var en hyrbil , bilens passagerare var alla i ca 40 årsåldern och alla såg välmående ut och samtliga bedömde vi till att dom var från mellanöstern ! Detta var mitt på blanka eftermiddagen och frågan vi ställde oss var " hur f-n har "dom" råd med nya volvobilar ? Varför jobbar dom inte och får "dom" förutom alla möjliga förmåner även nya bilar ? Själva var vi på plats i egenskap av pensionärer och troligen snart fattigpensionärer .Mvh S-E Karlsson .

2008-08-22 @ 07:02:49
Postat av: Info

NU MÅSTE JAG PROTESTERAInte mot Thoralfs inlägg, vilket som vanligt var bra och träffade mitt i prick. (Övergå bara till att skriva på svenska "kommer ATT få konsekvenser" i stället för det nya, trendriktiga "kommer få konsekvenser".)Nej, protesten gäller sexisten Hilding B. Vad menar Hilding med "käringgnäll"? Hildings avsikt är att vara nedsättande. Hilding riktar sig här klart och tydligt mot gruppen kvinnor. Hilding använder ordet "käring" (som han stavar fel) som ett okvädingsord. Hilding i sin storhet föraktar alltså kvinnor. Säkerligen är Hilding förutom allt annat gott och ädelt också en fanatisk radikalfemiinist. Men här ser man, vad som döljer sig under den korrekta ytan. Snus är snus om än i gyllne dosor.

2008-08-22 @ 07:09:12
Postat av: Roberth Ström

Videon är inte tillgänglig? Journalisterna är värre än förövarna i mina ögon. Lögnaktiga idioter

2008-08-22 @ 08:46:05
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Dragan Klaric

I det nya multikulturella socialdemokratiska samhället finns bara en etnisk grupp man kan kränka och det är MUSLIMER! Men vänta lite hur kan MUSLIMER vara en etnisk grupp? Är de inte en religiös grupp? Tydligen inte enligt svensk PK media! Så därför kan svensk PK media uttala sig nedlåtande om alla andra etniska grupper i Sverige utan att bli Politiskt inkorrekta! Så blir det tyvärr ner en etnisk och religiös grupp får för mycket att säga till om i ett samhälle!Med vänliga hälsningar

Dragan Klaric

2008-08-22 @ 09:09:15
URL: http://www.klaric.se/blogg/
Postat av: Johan

Roberth Ström, videon fungerar utmärkt:http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/player.jsp?a=1224312&d=37759För övrigt så tror jag att reportern kände sig tvungen att följa med i icke PK anda, pga polismannens icke PK uttalande. Bara det att han säger det här ser jag som anmärkningsvärt: "Asiatiska personer som rör sig runt fastigheten på lustiga tidpunkter på dygnet"Postat av: AWSvensson

Det förekommer en uppdelning inom PK. Vita får man alltid förtala, asiater från de kultiverade länderna, Japan; Kina,Thailand mm går också bra att förtala.När vi kommer in på muslimer, som tidigare påtalats, så blir det genast besvärligt för att inte tala om negrer.Jag tror det står i propition till antalet asylsökande , dvs folk som inte drar sig för att vältra över kostnader på andra, en slags tiggarmentalitet.

2008-08-22 @ 10:51:01
Postat av: Ruskprick

Tror faktiskt det är så att asiater inte är lika mycket värda som muslimer i PK-medias ögon. Tror aldrig massmedia skulle säga att de gripna kom från något arabland. Massmedia gör skillnad på folk och folk. Detta är en vidrig människosyn och smålandsnytt är ute i grumliga vatten och fiskar med sina trubbiga redskap.

2008-08-22 @ 12:45:34
Postat av: Anonym

Till : Ruskprick ! Mitt i prick fick du till det ! Nu fick man ett gott skratt även i dag !Kanon ! Mvh S-E Karlsson .

2008-08-22 @ 13:29:59
Postat av: Daniel Eriksson

Naturligtvis är det så att asiater inte åtnjuter samma skydd som araber och afrikaner. Detsamma gäller även andra grupper. Kan ni tänka er att man skulle prata om "turkiskan" som man gjort om "tyskan" i mordrättegången (i Arvika, var det väl?). Det skulle man förstås aldrig gjort, och skulle man gjort det hade "rasist"-invektiven haglat.Keep up the good work Thoralf och bry dig inte om idioter som Hilding.

2008-08-22 @ 13:30:18
URL: http://falkblick.nu
Postat av: Hakan

Kan det vara sa att "asiater" egentligen

betyder muslimer (de flesta är ju) fran

asien. Jag har sett detta PK trick förr

da kriminella muslimer skrivits om till

asiater. Allt för att lura läsaren

att tänka "kines" o inte muslim.

2008-08-22 @ 13:36:52
Postat av: Roberth Ström

Daniel det är i Arboga men jag håller med dig

2008-08-22 @ 13:58:19
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: AWSvensson

Återigen har Smålandsposten visat förakt sina läsare genom att plocka bort och stoppat möjligheten att kommentera.Gå in på Smålansposten och se dessa hjälplösa barn som behöver passning dygnet runt, 9 anställda för att dalta med 8 barnungar.

2008-08-22 @ 14:43:58
Postat av: Roberth Ström

AW herregud det var ju för fan vuxna män detta! Herregud hur krokade är Migrationsverket och kommunerna? Likadant i min kommun med dessa "barn"

2008-08-22 @ 15:27:53
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Sölve S Borg

Nej, i affärsområdet cannabisodlingar har det rört sig om vietnameser. Vietnameser är oftast flitiga och ligger inte så ofta samhället till last. Man hade ju t.o.m problem med facket på Scania i Oskarshamn för man jobbade för hårt! Muslimer förknippas med hasch och heroin. Heroinspecialister är afghanerna och distributionen kontrolleras av kosovoalbaner. Haschet kommer också från Nordafrika, främst Marocko och Algeriet. Distributörena kan ofta ses

sitta på stadens cafeér.

2008-08-22 @ 15:28:50
Postat av: Söder

Asiater? Det är ungefär som att peka ut europeer som skyldiga. Asien är allt mellan uralbergen och japan. Varför peka ut en hel kontinent när man kan precisera sig.

2008-08-22 @ 15:38:37
Postat av: Daniel

SÅ nu är alla muslimer asiater? Hur ska ni ha det. Tror nästan att det är lite nyttigare at precisera sig siom Söder säger. Själv skulle jag vilja säga att det är människor. Och som jag sagt innan. Det är de som begår brott. Tror inte vi kan skylla brott på folkslag eller härkomst.

Men å andra sidan så åkte en Svensk 35 åring dit för snatteri häromdagen, så med er logik så vips är alla "svennar" snattare. Fy på "svennarna"=)

2008-08-22 @ 16:04:48
Postat av: Erik

"Asiater" = pk definition på asylinvandrare fr Mellanöstern. Det borde alla ha koll på vid det här laget (arbetskraftsinvandringen avskaffades av S efter 1970, då asyl/röstfisknings-invandringen tog över.

2008-08-22 @ 17:27:02
Postat av: Kalle

>DanielDitt minne tycks vara ovanligt kort och konstigt. Jag förklarade för dig häromdagen på denna eminenta blogg att det går visst att härleda till härkomst vid vissa brott. Du ihärdar med den drucknes envishet att det går inte.Har du ovanligt svårt för att koppla något. Är du alltid så att du inte läser och begriper vad som står. Är du ordblind eller något???Jag förklarar för dig igen att svensken inte är utläning och kan ej begära asyl i sverige. En svensk kan alltsåinte få något återvändarbidrag. Det är endast UTLÄNNINGAR som kan begå dessa bedrägerier mot svenska staten och dess skattebetalare.Du tycks inte koppla det utan fortfarande bablar som en gammal kärring (det kanske du är?) om samma sak.

Försöker du göra din lögn till en sanning med att upprepa den flera gånger som vissa politiska partier på vänsterkanten gör???2008-08-22 @ 20:10:21
Postat av: Anonym

Glöm för allt i världen inte att titta på bilden av ordf. i Sveriges Muslimska råd i kväll innan ni slår igen de ljusblå !MVh Stora Småland .

2008-08-22 @ 21:05:26
Postat av: Bengt

Skämmes Thoralf! Du värnar mer om dina troll än de som har stött och delar Sd:s och som jag trodde dina åsikter. Att du inte genomskådar vad som skrivs på din blogg och näpser en lojal,stringent och duktig debattör som ”skånepåg” och inte inser att ”anonym,anonym, kalle,Daniel med flera är en och samma person eller en gupp med ett speciellt syfte att på sikt förstöra din blogg och ditt rykte som politiker. Jag är besviken . Däremot låter jag inte besvikelsen gå så långt att inte min röst läggs på Sd 2010.

Bengt

2008-08-22 @ 21:27:05
Postat av: Daniel

BengtJag har då absolut inget intresse av att förstöra Thoralfs blogg.Den fyller allt ett nödvändigt tomrum i debatten. Även om jag inte alltid håller med som sägs här, så uppskattar jag hans nätnärvaro. Det blir mycket hårda ord här ibland, vilket stör mig. Och oftast kommer de inte från några troll, utan från Thoralfs egna fanclun här, som briserar ut sitt missnöje. Men självklart ses det mellan fingrarna på det.Nu måste jag bara skratta mig överlycklig här. Att alla de som är av annan åsikt är en och samma person. Nu tycker jag allt att ni tar ett djupt andetag och funderar lite. Tror ni verkligen bara att EN person är av annan uppfattning är er. Ja jisses, HAHA..Som sagt, Thoralfs blogg och de åsikter och funderingar som kommer fram här, de fyller allt ett bra syfte. På många olika sätt.

2008-08-22 @ 23:36:42
Postat av: Kalle

>BengtHärmed meddelas hötidligt med fingrarna på Bibeln att jag, Kalle, inte har det minsta samverkan med Daniel eller Anonym anonym.Känner mig närmast förolämpad när du blandar ihop mig med dem.2008-08-23 @ 00:39:53
Postat av: Thoralf A

BengtTråkigt att du känner på det sättet.Jag vill inte bli en motsvarande kopia av Jinge men son sverigedemokrat. På min blogg skall alla som har något vettigt att säga komma till tals.

De allra flesta sköter sig väldigt bra och det är därför väldigt sällan som jag måste ta bort kommentarer.

Det innebär samtidigt att jag tillåter kommentarer och åsikter som inte överensstämmer med mina egna. Det är detta som skiljer min blogg från Jinge och andra vänsrebloggare där bara en åsikt tillåts.Jag tycker det är tråkigt att vissa av mina läsare tydligen har svårt att acceptera detta.Jag anser inte att det just nu i detta inlägg och bland de ca 30 kommentarerna finns några troll. Men jag kanske har missförstått detta begrepp.Många och konstruktiva kommentarer gör bara min blogg mer läsvärd och det är inte min förtjänst utan mina besökare som väljer att också skriva kommentarer.

2008-08-23 @ 01:01:33
Postat av: Fredrik

Till Hilding:Jag kan både läsa och skriva och har röstat SD sen 2002. Jag är inte misslyckad enligt mig själv utan det går faktiskt ganska bra för mig. Please, skip the crap, darling! Jag är inte per def emot invandrare, men jag förstår inte varför vi inte ska kunna kasta ut rötägg som inte sköter sig? Det är en mänsklig rättighet för mig och för många andra att kunna bo i ett säkert och tryggt Sverige. Vill du däremot leva i mellanösternsamhälle så har du säkert alla möjligheter till det. Men låt mig slippa det. Tack! Vi (SD) kommer in i RD 2010 och det med god marginal :)

2008-08-23 @ 13:12:30
Postat av: Martin

SD 2010

2008-11-26 @ 21:12:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0