3 MÅNADERS FÄNGELSE FÖR RUMÄNER

Med jämna mellanrum avkunnas domar vid Kalmar Tingsrätt mot personer som är utländska medborgare, för stölder som de begått i vår region. Det är väldigt vanligt att dessa personer kommer från Baltikum, Polen eller Rumänien. Den fria rörligheten mellan EU-länderna och de mer eller mindre obefintliga gränskontrollerna och det regelverk som styr tullens/polisens möjligheter att kontrollera fordon som lämnar landet gör det väldigt enkelt för dessa kriminella personer. Idag förekommer mer eller mindre planerade stöldturnéer till Sverige från dessa länder.


Hur stor andel av dessa upptäcks? Är det 10 procent eller endast 1 procent eller är det ännu färre som upptäcks? Butikerna anger inte så ofta hur stort svinnet är ur butikerna men att det handlar om stora belopp varje år är ett faktum.


I veckan kom en dom mot 3st rumänska medborgare som uppenbarligen endast kommit till Sverige för en stöldturné. I domen slås fast att de begått stölder mot Jem&Fix, Lidl och Netto i Växjö, Nybro och Falkenberg.

Frågan jag ställer mig är hur många fler städer och butiker har fått påhälsning av dessa 3 rumäner.


Personerna är alltså inte boende i Sverige men de har kontakter i Sverige som förser dem med boende och t.ex. en bil som är svensk registrerad för att de skall väcka så lite uppmärksamhet som möjligt. Så tycks det varit i detta fall enligt domen. Fungerar även samma kontaktpersoner som både "beställare" och "uppköpare" av detta stöldgods?


Dessa 3 rumäner var lite finurliga då de i varje butik handlade och betalde för sitt eget stöldgods. Skenet kan som sagt  bedra!

Som exempel köpte de en stor stekgryta i en butik men i kartongen fanns ingen stekgryta den hade de lämnat i butiken. Istället hade de fyllt kartongen med betydligt mer värdefulla produkter som rakblad, parfym o.s.v. innan de betalade "stekgrytan" i kassan.


3 månaders fängelse och 5 års utvisning blev domen vid Kalmars tingsrätt. En stor del av straffet är redan avtjänat då de suttit häktade några veckor och de skall vara häktade tills domen vinner laga kraft. Så med stor sannolikhet släpps de då domen vinner laga kraft, gissar jag. Frågan är om de förpassas ut ur riket eller om våra myndigheter hoppas att de lämnar Sverige frivilligt och för egen "maskin"?

Jag gissar att de förväntas lämna riket för egen maskin, frågan är om de då kan hålla fingrarna i styr innan de lämnar vårt land?


Kommentarer
Postat av: Skånepåg

-> ThoralfTänkvärt med anledningen av brottsutvecklingen i Sverige. Lånar denna kommentar från Kurt Lundgrens blogg:"Postat av: ln

The number of reported acts of urban violence committed in 2007 in France was published discreetly by the Interior Ministry. It totals 93,016, including 37,359 cars burned, or 102 per day! The remainder is divided up as follows: 26,217 trash can fires, 7,955 acts of vandalism against city property (both slight damage and total destruction), 6,856 projectiles thrown (the targets were mainly policemen), 5,658 car chases and 4,101 cases of collective violence against security forces and medics.Gissa vilka förövarna är! Har Sverige långt kvar?

http://www.brusselsjournal.com/node/3462 "Min kommentar är. Vi är på god väg om det politiska vanstyret får fortsätta!

2008-08-16 @ 10:57:00
URL: http://www.brusselsjournal.com/node/346
Postat av: alex

Egentligen så handlar det inte alls om personer från öststaterna, faktum är att man har en mycket hög moral där...Snarare är det zigenare som åker hit på stöldturné här. De är avskydda som pesten i öststaterna så när den fria rörligheten utökades så valde många att åka till rikare länder och parasitera. här i väst är de ju dessutom skyddade av diverse apartheidlagar...

2008-08-16 @ 13:59:02
Postat av: Eric

Ser man en vit skåpbil, ofta MB, med två män i, utan sidorutor (plåt) och med utländska skyltar då är det dags att hämta bössan och försvara sommarstugan med innehåll!

Svenska Tullen, salig i åminnelse, gjorde för ett par år sedan en koll på UTgående trafik från färjeläget Karlskrona/Verkö.

Nära 20% av fordonen hade stöldgods med sig..

En av fem!

2008-08-16 @ 15:43:23
Postat av: Henrik

Thoralf,Hur funkar det med tingsrätter? Finns det vissa tider när man kan gå dit och läsa eller måste man beställa material?Det finns en tingsrätt bara ett par kilometer från där jag bor så jag kanske skulle härma dig lite någon dag om jag får tid över...

2008-08-16 @ 17:08:12
Postat av: Thoralf A

HenrikI Kalmar finns det några fack där de senaste domarna och nya åtal läggs ut varje dag. Där är det fritt för vem som helst att läsa dessa handlingar och mot en avgift kan man även kopiera av handlingar.

Där finns även en dator som är uppkopplad mot tingsrätten och länsrättens datorsystem så att man kan söka efter alla handlingar som finns upplagda i systemet.Jag förutsätter att det funkar på samma sätt vid varje tingsrätt.Du kan även närvara som åhörare vid det flesta rättegångar i tingsrätten.

2008-08-16 @ 18:25:44
Postat av: Tore

Nu får poliserna inte "följa" brottslingarna per

mobiltelefon! Det har JK bestämt. Ett sätt att spana och följa deras väg är via mobilen, även om

den inte används. Polismyndigheten är förgrymmade,

då många brottslingar har avslöjats via detta. Det

var visst en "advokat" som anmält detta till JK.

Var det någon som sade, att poliserna numera sitter

i en rävsax, skapad av en "förbittrad advokat", som

förlorat sitt "brottsmål". Och brottslingarna ovan

gnuggar sina händer, och svenskarna som bestämmer blir allt mer korkade!. Dax för JK (Lambert) att lämna sitt ämbete!?...

2008-08-16 @ 20:50:08
Postat av: Tore

Nu får poliserna inte "följa" brottslingarna per

mobiltelefon! Det har JK bestämt. Ett sätt att spana och följa deras väg är via mobilen, även om

den inte används. Polismyndigheten är förgrymmade,

då många brottslingar har avslöjats via detta. Det

var visst en "advokat" som anmält detta till JK.

Var det någon som sade, att poliserna numera sitter

i en rävsax, skapad av en "förbittrad advokat", som

förlorat sitt "brottsmål". Och brottslingarna ovan

gnuggar sina händer, och svenskarna som bestämmer blir allt mer korkade!. Dax för JK (Lambert) att lämna sitt ämbete!?...

2008-08-16 @ 20:51:28
Postat av: Göran Wikman

Mordet förra året på en 65-årig kvinna i Oxhagen i Kalmar, brutalt mördad av den algeriske medborgaren vid namn Kerrar, kunde lösas tack vare att man kunde följa hans "fotspår" i form av mobiltelefonen. Jag följde rättegången vid Tingsrätten och jag tror bestämt att han inte kunnat fällas utan hjälp av att hans mobiltelefon avlyssnades eller spårades!

2008-08-16 @ 21:00:46
Postat av: Skrivtips

Skrivtips till bloggen!http://ungsvensk.se/showthread.php?p=31905

2008-08-16 @ 21:23:49
Postat av: Kalmariten>Hur funkar det med tingsrätter? Finns det vissa tider när man kan gå dit och läsa eller måste man beställa material?Du kan ringa, maila eller gå dit på besök under expeditionstid. Du kan få ut namn och andra handlingar om häktade eller dömda.Kopiering av sidor går också, enligt domstolsverket får man 1-9 sidor ur domar etc gratis kopierade. Fr.o.m. 10 sidor mot avgift.Ska du referera till någon dom så ange vilken tingsrätt det gäller samt målnummer (med målnummer så kan tingsrätten snabbt slå upp eller verifiera brottslingarnas namn mm).Lokala bloggar om kriminalitet är ett utmärkt sätt att sprida upplysning som massmedia förtiger.

2008-08-16 @ 22:30:17
Postat av: Martin Isaksson

länge leve sverige demokratin där bara vissa fakta är tilåtna och godkända med halal stämpeln,

2008-11-28 @ 17:20:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0