VISST ÄR DET MÄRKLIGT!

I förra veckan presenterade regeringen ett nytt förslag om utökade möjligheter till arbetskraftinvandring. Tobias Billström menar att det råder brist på arbetskraft i Sverige och att det kommer bli än större brist i framtiden. Jag skrev om detta förslag på min blogg igår.


Idag kan vi höra i Ekot (Sveriges Radio) att AMS satsar på att ungdomar skall jobba utomlands.


"Det är många unga som är arbetslösa i Sverige, men det finns jobb i Europa. Under onsdagen börjar arbetsförmedlingen med internationella ungdomsdagar för att få unga svenskar att ta jobb i andra länder."


Läs och lyssna på Ekot.

  

Regeringen och Arbetsmarknadsstyrelsen AMS går tydligen i otakt. Jag ser detta som ett klart uttryck för en mycket förvirrad politik från Tobias Billström som genom sitt förslag om ökad arbetskraftsinvandring försöker inbilla svenskarna att Sverige har ett behov av invandring. AMS har dock facit i sin hand och agerar efter hur verkligheten ser ut i Sverige.


VISST ÄR SVERIGE FANTASTISKT!

  


Kommentarer
Postat av: AWSvensson

Det här med arbetskraftinvandring är bara en skröna för lura i svenska folket varför massinvandringen inte upphör. Det finns tillräckligt med lågutbildade både i Sverige och inom EU för all överskådlig tid för att täcka dessa fåtal jobb som erbjuds.Alla spekulationer om behov i framtiden, min mor sa alltid, det ordnar sig med skridsko bara det blir is, att nu lägga upp ett beredskapslager för eventuella framtida behov verkar korkat.

2008-04-03 @ 10:12:29
Postat av: j-å

Var i finns de ungdomsjobben. Man skryter med från svenskt håll att man har lägst ungdomsarbetslöshet i hela Europa. Det måste väl i rimlighetens namn betyda att de andra länderna har högre. Tror inte heller att utbildningen är annorlunda i övriga Europa.

2008-04-03 @ 17:37:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0