MR LOU MISSADE 1 APRIL!

Nu meddelar Mr Lou att han fått 26 tillstånd att för att kunna föra ut pengar från Kina men ändå saknas ett tillstånd. Enligt Mr Lou krävs det 9 tillstånd på kommunalnivå, 9 tillstånd på regional nivå och till sist 9 tillstånd på statlig nivå för att kunna föra ut pengar till Sverige.


Ett riktigt aprilskämt!


Jag litar inte på Mr Lous sagor längre.

Tyvärr finns inte artikeln i Barometerns nättidning.


Företrädare från regionförbundet har tydligen återigen varit i Kina och där träffat Mr Lou. Undrar hur många som var med på resan denna gång?


Kalmar kommun har än så länge gjort en ekonomisk vinst på Fanerdun men hur mycket har det kostat regionförbundet? Regionförbundet har inte haft några intäkter från Fanerdun men utgifterna är desto fler. Är nog på tiden att någon granskar regionförbundets kostnader för detta Kinaprojekt.


Barometern har skickat ut 5 frågor angående Fanerdun och kommunens agerande till alla partier i Kalmar. Skall bli mycket intressant att se hur övriga partier svarar på dessa frågor och om de klarar av att svara kort och konkret.


Kommentarer
Postat av: Sune Pall

Thoralf, hur kommer Du fram till en vinst för Kalmar för Fanerdun-projektet? Snarare har det väl kostat minst 5-6 miljoner. Resor, representation, konsulter,
projektanslutna tjänstemän, marknadsföringskostnader(3 miljoner utbetalda?) Om marken vid Snurrom var bokförd till lägre värde än försäljningspriset, så är väl alla överens om att det verkliga värdet var minst de 12 miljoner man fick in. Det var ju aldrig någon budgivning. Så ingen vinst med markaffärerna och jag vet inte hur illa man ligger till med markoptionerna. Vad jag föstår finns inga klausuler om recess. Så Lou har ett utmärkt chans att dra fördelar av kommunledningens ignorans.

2008-04-04 @ 09:03:33
Postat av: Sune Pall

Jag glömde att ta upp obetalda hyror som är 1,5 miljoner och växer. Ej betalda leverantörskulder om
40-50 miljoner, som skadat näringslivet och gett kommunen skatteförluster på x miljoner....Min bedömning
är att man har förlorat minst 10 miljoner hitills. Kanske indirekt det dubbla, d.v.s 20 miljoner.

2008-04-04 @ 09:12:18
Postat av: Thoralf A

Sune Pall
Kalmar kommun har hittils sålt mark för ca 21 miljoner kronor och haft utgifter enligt kommunens ekonomer på ca 3,5 miljoner kronor. Men då räknas inte alla kostnader in enligt min egen uppfattning.

Om kommunen tvingas köpa till mark vid t.ex. en konkurs i Fanerdun kan det handla om en stor förlust för kommunen då man sålt ett markområde till alldeles för lågt pris i förhållande till marknadspriset.

2008-04-04 @ 14:14:12
Postat av: Sune Pall

Thoralf

Du tycks inte utgå ifrån att kommunens mark har ett
värde, taxeringsvärde ,marknadsvärde eller bokfört värde. Om man säljer mark för 21 miljoner och marknadsvärdet är 25 miljoner blir förlusten 4 miljoner. Oftast har man ett lägre bokfört värde än
marknadsvärdet och då gör man en skenvinst vid försäljningen. Men Du kan väl inte påstå att marken
var värd noll kronor!!! Detta är ju vad Johan Perssons soldater utgår ifrån när man försvarar Fanerdunsatsningen. Och Du får inte falla i samma fälla!

2008-04-04 @ 14:35:11
Postat av: Thoralf A

Sune Pall.

Jag har drivit frågan i kommunfullmäktige om att markområdet för bostäder såldes på tok för billigt.
Jag hävdade att marknadsvärdet var ca 25-30 miljoner kronor men det såldes för 6,6 miljoner kronor till Fanerdun.
Med ditt sätt att räkna blir förlusten ca 20 miljoner enbart på den markaffären men det syns inte kommunens plånbok.

2008-04-04 @ 15:11:25
Postat av: Fru Nord

En klok Kinakännare som medverkade på Sveriges Radio P4 under söndagen 6/4 2008 (har tyvärr glömt hans namn) menade att svenska politiker är förblindade av Kinas "framgångar" och ser inte verkligheten bakom Kinas fasad.

Denne Kinakännare var mycket kritisk till svenska politikers förhållningssätt och relationer till Kina, ett land som bl.a tillåter att arbetare hålls inspärrade genom att man beslagtar deras id-papper så de inte kan röra sig utan tvingas stanna kvar och jobba under slavliknande förhållanden.

2008-04-07 @ 01:31:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0