KINESERNA LYSER MED SIN FRÅNVARO

När de kinesiska byggjobbarna åkte hem i december förra året så meddelade företaget Fanerdun att de skulle vara tillbaka i mars 2008 för att fortsätta med byggjobben.

Nu kan vi snart även lägga april månad bakom oss och ännu har vi inte sett några nya kinesiska byggjobbare i Kalmar. Enligt media har ännu inga visumansökningar kommit in till några svenska myndigheter.


Kalmars kommunalråd Johan Persson (s) har fortfarande inte skrivit ett enda inlägg om Fanerdun och hans syn på projektet vilket är mycket märkligt.

Jag har idag uppmanat honom att göra det i en kommentar på hans blogg.


Fanerduns hemsida kan man fortfarande läsa följande.


"Den andra etappen - med ett nybyggt affärs- och utställningscentrum - beräknas stå klart våren 2008 och kommer att omfatta ca 20 000 kvadratmeter. Ett halvår senare invigs 50.000 kvadratmeter för totalt 1 400 utställare."  


I min värld är det våren 2008 just nu och för mig är det första etappen och inte den andra. Någon kan kanske förklara var första etappen annars tog vägen. De provisoriska lokalerna i tågtillverkaren Bombardiers tidigare lokaler kan inte räknas som etapp 1.

  

Men den som följt detta kinesiska projekt är nog inte ett dugg förvånade. Tidplaner är i vilket fall som helst inte kinesernas starka sida.


Undrar just hur de kommer att lyckas med OS och alla nya arenor.


För er som inte bor i Kalmar har jag uppdaterat mitt fotoarkiv med färska bilder från mässområdet/byggarbetsplatsen. Jag har givetvis fotograferat det hela från baksidan och inte från framsidan.

70599-438
Augusti 2007                                                                            Foto Thoralf Alfsson
   
70599-437
April 2008                                                                                   Foto Thoralf Alfsson
  
Som ni kan se har byggjobbarna lyckats få lite fasad på stålkonstruktionen men på det 50 000 m2 stora mässområdet har inget hänt. Det skall alltså vara klart om ca 6 månader men det invigdes för 7 månader sen, i september 2007.
Det kallar jag för en kulturkrock! 
           

På företagets hemsida finns också en länk till deras nyhetsarkiv. Se länk.


Var det någon som blev förvånad? I varje fall inte jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0