KALMAR KOMMUN ÅKER PÅ NY MILJONSMÄLL?

70599-418
Kaba, Kalmars nya konstmuseum.                    Foto Thoralf Alfsson

Kalmar konstförening har inte gjort sitt jobb och skrapat ihop de 5 miljoner kronor som är deras andel av kostnaderna för det nya konstmuseet.

Eftersom det är Kalmar kommun som är byggherre för den Kaba-liknande byggnaden innebär det också att det är kommunen som även får skjuta till dessa 5 miljoner kronorna till de tidigare 6 miljonerna för fördyrningar.

11 miljoner kronor extra för Kalmar kommuns skattebetalare.


När jag läser Barometerns artikel om hur Kalmar konstförening tydligen under de två år som bygget pågått fullständigt struntat i att försöka finna sponsorer eller andra sätt att få in dessa pengar blir jag helt förstummad. Fram till idag har tydligen styrelsen inte fått in en enda krona av dessa 5 miljoner kronor. I styrelsen sitter bland annat landshövdingen Sven Lindgren som tillsammans med övriga ledamöter tydligen fullständigt struntat i detta. Styrelsen räknar nu med att kommunen och regionförbundet kommer ta sitt "ansvar" även för konstföreningens andel av kostnaderna.

Vilka lurendrejare konstföreningens styrelse består av!


Innan kommunen ger en enda krona till Kalmar konstförening måste hela styrelsen inklusive Sven Lindgren avgå!


Kommentarer
Postat av: LArs

Men Thoralf,

Vi skattebetalare är en outtömlig mjölkko!
Varför skulle dessa politiker överhuvudtaget bekymra sig med det delikata problemet att 'pengarna tog slut'?
Det finns alltid några pensionärer som kan få indraget frukostägg, eller någon operationskö som kan förlängas.

Återinför såssarnas bisarrt indragna tjänstemannaansvar! Nu! Jämför med USA där nästintill minsta lilla offentlig post måste ansökas om vart 4e år eller så och där lokala politiker/tjänstemän/kvinnor faktiskt tvingas avgå.

2008-04-04 @ 00:16:52
Postat av: Micael F

Bäste Thoralf!

Skriv gärna vad Du vill göra för Kalmar emellanåt. Som en politisk programmförklaring. Inte bara hacka på sådant som har gått snett.

2008-04-04 @ 01:21:41
Postat av: Anonym

För det första så håller jag med Micael F, det går inte bara att klaga på andra.

För det andra så undrar jag över konstföreningens stryrerses personliga ansvar. Visserligen är det här säkert lite önsketänkande men inte ologiskt. Föreningen är skyldig kommunen 5 millar. Styrelsen är ansvarig för vad föreningen hittar på. Styrelsen får personligen ansvara för skulden. Det fungerar garanterat inte så men något borde de gå att klämma åt kultursputnikarna med. En skuld på 5 millar borde ju innebära några års uteblivna bidrag, inga bidrag ingen verksamhet och ingen verksamhet inga bidrag. Precis som för alla andra föreningar.

2008-04-04 @ 01:49:06
Postat av: Sessan

Micael F

Jo men det finns ju så mycket som ideligen går snett och som måste uppmärksammas. T.ex. lögnen om de stackars 8 flyktingbarnen (nu 24 unga män) som Thoralf blev hånad för. Här hade han ju rätt från början, men ingen ville lyssna.

Att få igenom förändringar innebär att man måste peka på det som är olämpligt eller galet. Två personer från Sd i Kalmar kommunfullmäktige motarbetas (oavsett vilka bra förslag man lägger fram) av de övriga politiska partierna enbart för att de tillhör Sd.

Såväl massmedia som politiker döljer och tiger avsiktligt så fort det är något som visar att de "främlingsfientliga" Sverigedemokraterna har rätt i sina påståenden. En stor del av Thoralfs och Sd:s arbete måste därför läggas på att försvara sig mot lögner och medvetna påhopp. Då och då är det AFA och dess sympatisörer som roar sig med rent kriminell verksamhet, dyker upp här på bloggen o.s.v.
Det är här den nya "bloggvärlden" har inneburit unika möjligheter att peka på allt det ?lurendrejeri? som pågår.

Då förhoppningsvis vi får ett uppvaknande hos svenska folket och Sd får en större representation i det politiska livet, måste man förändra sitt agerande i den riktning som du påpekar för att behålla sin trovärdighet. Tills dess är det en kamp för att "överleva" olika former av förföljelse, smutskastning och direkta lögner från massmedia och det etablerade politiska etablissemanget!

2008-04-04 @ 08:56:37
Postat av: Sessan

Ett exempel som belyser mitt ovanstående inlägg om förföljelsen av Sd är dagens krönikör i Expressen, Ann-Charlotte Marteus.

?Allt var bättre förr i tiden. Lätt att gå och lägga sig, exempelvis. Riktigt mycket förr i tiden var det ofattbart lätt, när talgdankarna spred mer sot än ljus i det dragiga lilla torp man bebodde och kvällsunderhållningen sköttes av onkel Fnöske som sjöng schillingtryck om digerdöden. Karl XII:s tid, sverigedemokraternas favoritepok. Sen kom tv och vuxna människor satt frivilligt och tittade på Bröderna Cartwright. Men halv elva var det slut. Obönhörligen. För säkerhets skull sade hallåan "God natt och sov gott!", vilket fick svenska folket att resa sig som en man ur sin orangenoppriga IKEA-fåtölj och traska mot tandborstmuggen. Ännu en kanontid som ger sverigedemokraterna ståpäls.

Men numera är livet så groteskt underhållande att i synnerhet pojkar har slutat att gå och lägga sig. De sitter vid datorn istället, uppger sömnforskare. Läskigt. Och ändock; jag vill inte låta som en FN-konventionshatande fascist eller så, men - kan inte föräldrarna kanske säga åt sina barn att gå och lägga sig? Kan de inte låsa in datorerna om barnen inte lyder? Får BO spader då? Pojkar som sabbar sin sömn kan ödelägga hela sin framtid. De klarar varken av "utbildning, jobb eller relationer," säger en sömnforskare. Och sedan blir de sverigedemokrater. Så kan vi inte ha det. I värsta fall får vi se till att Alicia Lundberg tornar upp sigpå rikets alla datorskärmar halv elva och säger "God natt och sov gott!". Kan inte Bill Gates ordna det, han verkar så förståndig.?

Detta är bland det löjligaste och enfaldigaste jag läst på ett bra tag och ger en bild av krönikören som klart visar att hon definitivt inte har ?alla hästar i hagen?. Stackars människa!

2008-04-04 @ 09:41:43
Postat av: Thoralf A

Tack Sessan!

Ditt svar till Micael F kunde jag inte skrivit bättre.
Det är mitt i prick.

2008-04-04 @ 10:36:20
Postat av: j-å

Att ett sådant fult elände, kan vara så dyrt.

2008-04-04 @ 20:03:51
Postat av: Tore

Är man intresserad av Sverigedemokraternas parti-
program, går man då dit och konstaterar det som Thoralf förmedlar, att inte slösa på skattebetalar-
nas surt förvärvade pengar bl a, utan lägger dessa på vettiga ändamål.
När så icke sker, upplyser man befolkningen vad/hur
"makten" försnillar...

Dessutom förmedlar han brottslingarnas egenskaper,
samt dess härkomst, då pk-fantasterna gärna undanhåller/döljer alla fakta för medborgarna...

Fortsätt du Thoralf, och dra upp skiten till ytan!,
för det här gör du mycket bra...

2008-04-04 @ 22:24:21
Postat av: Tore

Förresten, inte behövs en "landshövding" längre!
Bort med flummarna, punkt slut...

2008-04-04 @ 22:38:41
Postat av: Skånepåg

j-å

I takt med att alla energikällor blir dyrare och dyrare, så kanske man kan gör om det till ett mera nyttigt kol- och koksupplag. En mycket lik byggnad fanns tidigare i Kalmar med namnet Jeanssons Kol & Koks. Man har därför försökt göra lite göteborgsk humor över det hela, och "shabraket" kallas därför nu i folkmun här i Kalmar för just Kolupplaget. Alla vet då vad det rör sig om!

Tycker att man skall pryda väggarna på utsidan med stora foton av de som bär ansvaret för bygget och med text i stil med, att det är vi som bär ansvaret för detta misslyckande. Numera kallar man inom konstvärlden just sådana jippon för en "installation"!

2008-04-04 @ 23:33:02
Postat av: j-å

Ganska högt att ta sej upp, men lite grafittikonst i rött och vitt,skulle sitta fint mot det svarta. Är det ett konstmuseum, så är det.
F.ö. så är det pellets som är i ropet och jag håller med om att som silobyggnad betraktad ser den ju skaplig ut. Skulle t.o.m. duga som fjärrvärmeverk.

2008-04-05 @ 01:33:58
Postat av: planetplantan

Helt riktigt! Sånt här vardagsfusk måste hanteras på ett sätt så medborgare å skatte-betalare känner tilltro till de som styr. Det börjar bli för mycket prat om kina å betong runt kafferasten. Vi behöver tilltro å beundran för människor i ställningtagande och som står för sin sak.

T.D & J.P får lämna efter flera misslyckanden, tycker jag // TACK!

2008-04-05 @ 02:37:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0