FOLKPARTIST SYMPATISERAR MED AFA

70599-435
Maskerade AFA-anhängare.

Folkpartisten Mats Arbring från Emmaboda skriver i en kommentar på en blogg att han sympatiserar med AFA:s åsikter. Mats Arbring fanns på folkpartiets alla tre valsedlar (Kommun, Landsting och Riksdag) vid valet 2006. Det går inte att skylla på ungdomligt oförstånd då Mats Arbring är 46 år gammal.


I en kommentar på vänsterpartisten Birgitta Axelsson Edströms blogg där hon skriver om AFA:s attack mot en 90-årings bil där Mats A för övrigt tycks vara en flitig besökare skriver Mats att han sympatiserar med AFA:s åsikter men inte med deras metoder. När jag kollade Mats Arbring hade jag inte förväntat mig att han skulle vara folkpartist utan kanske vänsterpartist eller ej politiskt verksam.
 
70599-434


Att en folkpartist uttrycker stöd för en grupp kommunister som förespråkar ett odemokratiskt samhälle kan inte betecknas som något annat än en stor skandal.


På AFA:s hemsida kan man läsa bland annat följande.

"AFA Sverige har en frihetlig socialistisk grundsyn och ser sig som en del av en bredare militant utomparlamentarisk vänsterrörelse."


"AFA är partiernas motsats. Vi försöker inte plocka några politiska poäng, vi försöker inte vara "korrekta", vi försöker inte att värva någons röster och om media väljer att skriva ner oss, så är det något vi får ta, bara vi uppnår våra mål - att stoppa rasismen och krossa fascismen."


"AFA är en socialistisk rörelse och motsätter sig därför det kapitalistiska samhällssystemet som vi, med en revolution, vill ersätta med ett stats- och klasslöst samhälle."

  

Några korta citat från AFA:s hemsida som tydliggör vad dessa individer står för och som folkpartisten Mats Arbring från Emmaboda sympatiserar med.


I dagens Barometern skriver man mer om attacken mot den 90-åriga kvinnan.


På den "heliga" alliansens företrädares bloggar, Pierre Edström (fp) och Birgitta Axelsson Edströms (v) förekommer kommentarer, även från dem själva där det antydds att detta skulle vara iscensatt för att väcka sympatier för högerextremisterna. Att det kommer från en vänsterpartist förvånar mig inte men vad dessa folkpartister sysslar med begriper jag faktiskt inte.


Kommentarer
Postat av: Magne

Sympatitiserar han med detta också då? För visst är det väl ännu ett verk av de autonoma..

2008-04-15 @ 20:17:43
Postat av: Magne

Ehh glömde länken hehe.

Postat av: Truckdriver

Detta uttalande bevisar än en gång, att det här paret inte har "alla hästar i hagen"!

På den "heliga" alliansens företrädares bloggar, Pierre Edström (fp) och Birgitta Axelsson Edströms (v) förekommer kommentarer, även från dem själva där det antydds att detta skulle vara iscensatt för att väcka sympatier för högerextremisterna.

Är man inte medvetna om vad som skrivits på AFA:s egen hemsida? Hänger man med så dåligt vad som sker, är det nog dags för denna allians att sluta blogga! Men OK, vill man fortsätta att ideligen göra bort sig och "roa publiken", så är det bara att fortsätta!

2008-04-15 @ 20:36:33
Postat av: Truckdriver

Inkräktare som sossaran vill stoppa! Men det finns paralleller som man inte kan undgå att tänka på!

I en reservation till miljö- och jordbruksutskottets betänkande om biologisk mångfald som riksdagen beslutar om i morgon kräver partiet en nationell strategi mot inkräktaren.
Spanska skogssnigeln, som den heter, sågs första gången i Sverige 1975. Nu finns den i Götaland, Svealand och även längs Norrlandskusten.
Spridningen beskrivs som explosionsartad och ett hot mot såväl den yrkesmässiga odlingen som fritidsodlingen.
Till följd av den milda vintern kunde snigeln siktas i västra Sverige redan i januari.
-Regeringen gör ingenting. Den svenska forskningen har flyttat till Norge, säger miljö- och jordbruksutskottets ordförande Anders Ygeman (s) till TT.

Enligt socialdemokraternas reservation bör strategin mot trädgårdens inkräktare omfatta både internationellt erfarenhetsutbyte och nationella bekämpningsmetoder.

2008-04-15 @ 20:53:30
Postat av: j-å

Funderar lite.
Var i det av Thoralf pressenterade texten kan man utläsa att AFA förespråkar ett odemokratiskt samhälle? Och vidare. Är en socialistisk tankegång odemokratisk?
Är kommunism i dess rätta betydelse odemokratiskt?
Nu talar vi inte om de våldsdåd och utsugning som skett och sker i "kummunistiska stater", för enligt min tolkning är inte detta kommunism.
Finns det däremot inte vissa tecken som tyder på att ökade klassklyftor och kapitalism leder till ett mer odemokratiskt samhälle?
Är det inte också så Thoralf, att man även som politiker kan ha vissa ideal, som avviker från partiets riktlinjer? Men de avvikelserna bör man hålla för sej själv tyvärr, för uttrycker man dem betäcknas man som partipolitisk vilde.

2008-04-16 @ 12:04:40
Postat av: AWSvensson

Det finns ingen kommunism light. Det finns väl ingen ideologi som är så kliniskt prövad som kommunism, på inget ställe där den har eller tillämpas har den kunnat förenas med demokrati. Allt tal om någon egen utopisk tolkning av kommunism är blott och enbart naivt drömmande som aldrig kan tillämpas i verkligheten.

2008-04-16 @ 12:18:15
Postat av: Thoralf A

j-å, kan du ge mig några exempel på länder med kommunistiskt styre där det samtidigt råder full demokrati och yttrandefrihet.

2008-04-16 @ 12:43:11
Postat av: j-å

AWSvensson

Egentligen skulle jag inte bry mej om ditt inlägg, men måste påpeka att jag skrev att vi skulle bortse ifrån det som skett och sker under kommunismans "täckmantel".
Har du inte upptäckt att oavsett om man kallar det för diktatur, demokrati eller kommunism, så finns det krafter som strävar mot total makt och utsugning av folket. Gäller samtliga länder på detta klot.

2008-04-16 @ 12:49:33
Postat av: j-å

Svaret får tillsvidare gälla även Thoralf.

2008-04-16 @ 12:51:34
Postat av: Thoralf A

j-å, AFA är en sådan typisk kraft som du beskriver i ditt inlägg. Eller är du av en annan åsikt, i så fall får du gärna förklara den.

2008-04-16 @ 13:04:48
Postat av: Micael F

Afa för mina tankar till gamla Baader-Meinhof, Roote Armé Fraction och liknande "vänsterintellektuella" grupper på 70-talet. Ungdomar, ofta studerande, "kidnappar" det gemensamma samhället. Genom våld hotar de vår demokrati i sina grundvalar - samtidigt som de försvarar sitt våld på ett naivt och indoktrinerat sätt.

Tacka tusan för att en normalt funtad person tar avstånd från fascism, men genom våld och hot om våld är det precis det de gör sig skyldiga till.

I mina ögon är de inget annat än förvirrade gangsters som bäst hör hemma inom lås&bom. Länge!

2008-04-16 @ 13:49:58
Postat av: J

@j-å
"militant utomparlamentarisk vänsterrörelse"
+
"motsätter sig därför det kapitalistiska samhällssystemet som vi, med en revolution, vill ersätta med ett stats- och klasslöst samhälle."

Du kanske kan reda ut och förklara hur detta passar in i ett demokratiskt samhällssystem?

2008-04-16 @ 14:20:41
Postat av: j-å

Ska det vara så märkvärdigt att hålla isär begreppen idiologi och metoderna.
Först idiologierna:
Demokrati = folkstyre
Socialism = egendomsgemenskap,kollektivt ägande
Kommunism = gemensamt ägande
Detta kan väl inte vara så svårt att sympatisera med, om man inte drivs av maktbegär och habegär.
Och så metoderna:
Militant, alltså med våld genomföra en revulution, är naturligtvis rent förkastligt. Sådana metoder kan aldrig förenas med ovan nämnda idiologier.
Sammanfattningsvis är det inte idiologierna som är odemokratiska. Odemokratiska är däremot metoderna.
Alltså precis som Mats skrivit.

2008-04-16 @ 23:24:51
Postat av: J

Jasså, den gamla pseudodebatten... Jodå, det "klasslösa samhället" med "gemensamt ägande" låter fint i teorin, men är helt orealistiska idéer. Så visst, det är OK att gilla idéerna, om man bara inser att de är omöjliga att genomföra i praktiken (det är här det blir farligt att ignorera historiska exempel ;).

Sedan är det väl troligt att det är "stoppa rasismen och krossa fascismen" som den gode Mats sym[p]atiserar med och inte de andra "idéerna". Det skulle ju vara rätt självmotsägande att stödja gemensamt ägande etc. som folkpartist ("individens rätt att själv forma och förbättra sitt liv" o.s.v.).

2008-04-17 @ 15:53:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0