FANERDUN JUBLAR ÖVER REGERINGENS NYA FÖRSLAG.

Jobba några år i Sverige sedan får du automatiskt permanent uppehållstillstånd.

70599-416
Kinesiska Fanerduns ägare Mr Lou jublar åt regeringens förslag.

Det kinesiska företaget Fanerduns ledning jublar över regeringens nya förslag om arbetskraftsinvandring. Detta förslag innebär att företaget med lite trixande nu kan erbjuda alla som köper en andel i mässhallarna i Snurrom (Kalmar) också kommer att få permanent uppehållstillstånd i Sverige, även om det tar några år att erhålla.

Nu kan Mr Lou starta en ny annonskampanj i Kina utan att någon i Sverige kan ha några synpunkter om företagets löften om permanenta uppehållstillstånd.

Läs SvD artikel.


Om detta förslag går igenom i riksdagen kan vi i Kalmar se fram emot en invasion av kineser till vår stad.

Företaget Fanerdun kommer då med det snaraste återuppta sin byggverksamhet och andelarna i projektet kommer gå åt som smör i Kina. För närvarande ligger bygget nere och har så gjort sedan i december men nu kanske projektet kan få en pånyttfödelse marknadsmässigt. Mr Lou kan kanske träffa Tobias Billström för att diskutera detaljerna i förslaget.


Läs och lyssna på inslaget i SR Ekot.


70599-415

Tobias Billström, Sveriges farligaste minister och oikofob?


Arbetskraftsinvandring från länder utanför EU och framförallt från tredje världen behövs inte. Att importera välutbildade människor från tredje världen till Sverige är ren terrorism mot dessa länder och tyder på en väldigt arrogant inställning från Sveriges sida mot utvecklingen i dessa länder. Genom att handplocka de kunnigaste människorna från dessa länder hämmas dessa länders utveckling och kan i värsta fall leda till en negativ utveckling. Det är höjden av dubbelmoral att samtidigt ge dessa länder stora summor i u-hjälp och sedan sno deras mest utbildade människor. Ett mycket cyniskt sätt att bedriva politik på från den svenska regeringen och miljöpartiet.


70599-417
Kommer det några nya kinesiska byggjobbare till Kalmar?      Foto Thoralf Alfsson

I Sverige finns idag ca 550 000 människor som söker ett nytt arbete enligt AMS februaristatistik. Av dessa är drygt 350 000 öppet arbetslösa eller i någon form av aktivitet/program som ersätts av staten/samhället. Ibland de övriga ca 200 000 finns de som har t.ex. deltidsjobb eller timanställning men som söker ett nytt jobb.


MED ANDRA ORD SÅ FINNS DET MÅNGA MÄNNISKOR SOM VILL JOBBA

  

För mig är det då helt orimligt att ändra reglerna för arbetskraftinvandring. De regler som finns idag som tillåter arbetskraftinvandring för personer med specialkompetens eller bristyrken i Sverige tycker jag är fullt tillräckligt och ger de svenska företagen de möjligheter som det finns behov av idag.

Det nya förslaget som regeringen lagt fram kommer bara skapa nya problem på den svenska arbetsmarknaden och med stor säkerhet börja slå ut den inhemska arbetskraften. Nya låglönekategorier kommer att skapas oavsett om det finns löneavtal på de aktuella arbetsplatserna.

Tvivelaktiga personer kommer att göra detta till en affärsidé för att ge personer utanför EU uppehållstillstånd i Sverige.


De finns redan idag exempel på företag som ägnar sig åt att erbjuda billig arbetskraft till företag och framförallt till privatpersoner, som bygger på att det är arbetskraft från låglöneländer som används.


Kommentarer
Postat av: Henrik

Offtopic. Thoralf, du tipsade tidigare om scb:s databas där man kan se hur många i varje kommun som har utländsk bakgrund. Siffrorna för 2007 kom för två veckor sedan. Det visar sig att bland barn i malmö (åldersgrupperna 0-17 år) har numera 45.02 procent utländsk bakgrund, 2006 var andelen i samma stad 42,8 så om utvecklingen fortsätter kommer vi att vara i minoritet i rikets tredje största stad inom ett par år.(obs jag kan möjligen ha räknat fel så kolla gärna själv) Bland äldre är andelen inte lika hör men då de flesta som kommer hit är unga i barnafödande ålder slår siffrorna igenom bland den yngre först. Jag orkade inte titta på fler siffror men även siffrorna för kalmar bör ha uppdaterats.

http://www.ssd.scb.se/databaser/makro/SubTable.asp?yp=bergman&xu=scb&omradekod=BE&huvudtabell=UtlSvBakgTot&omradetext=Befolkning&tabelltext=Antal+personer+med+utl%E4ndsk+eller+svensk+bakgrund+efter+region%2C+civilst%E5nd%2C+%E5lder+och+k%F6n%2E+%C5r&preskat=O&prodid=BE0101&starttid=2002&stopptid=2006&Fromwhere=M&lang=1&langdb=1

2008-04-02 @ 15:12:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0