EXPRESSEN KOMMER MED NY SD-ARTIKEL!

70599-451

Under den senaste veckan har jag blivit uppringd av Expressen vid två tillfällen. Vid första samtalet ställdes en rad frågor om våra erfarenheter av kommunfullmäktige och vad vi lyckats uträtta. Jag fick en känsla av att de kommer vinkla denna del av artikeln till att vi inte lyckats uträtta något i vårt arbete i kommunfullmäktige runt om i landet. Jag försökte förklara att bara genom vår närvaro i kommunfullmäktige så påverkar vi en mängd saker och vi når ut till många människor genom media på ett helt annat sätt. Frågan är hur intresserad Expressens journalist var av mina svar eller om han bara var ute efter att hitta något negativt att skriva om.


I det andra samtalet från Expressen ställde journalisten frågor om den personen som fick ta vår plats i kommunfullmäktige Nybro. Jag förklarade att vi inte godkände denna person när han ville kandidera för sd i Nybro vid valet 2006. Vi avstod hellre från att kandidera i Nybro än att låta denna person stå på våra valsedlar till kommunvalet. Han skrev dock sitt eget namn på en valsedel vid valet och tack vare detta blev han invald i kommunfullmäktige i Nybro.

Våra misstankar besannades när han inte besökte något kommunfullmäktigemöte utan istället hoppade av i januari 2007. I den intervju som Radio Kalmar gjorde i samband med att han hoppade av gapade och skrek han som han inte hade alla hästar hemma. Han är heller inte medlem i partiet längre.

Det skulle inte alls förvåna mig om Expressen försöker hitta på något riktigt negativt vad det gäller den här historien eftersom de tydligen fått en del tips om detta.


Artikeln i Expressen kommer säkert att publiceras i samband med vårt riksmöte i Karlstad den 2-4 maj.


När man läser Ann-Charlotte Marteus artiklar i Expressen så undrar man vart den tidningen är på väg.

Jag trodde det var en borgerlig tidning men när inte skribenterna på tidningen värnar yttrandefriheten och åsiktsfrihten längre så undrar man vad tidningen fått för partifärg då den verkar stå närmast Lars Ohly och vänsterpartiet i flera frågor.


Kommentarer
Postat av: Spinkige spinnrockaren

Tråkigt att Expressen, som samarbetar intimt med Expo, tänker försöka smutskasta sd igen på sedvanligt manér. Journalisten som ringde upp dig, Thoralf, han råkade inte heta David Baas eller Wayne Seretis?

Sd borde förresten göra en egen granskning av vad man har uträttat eller hur mycket man har motionerat i kommunfullmäktige. Mediernas ?granskningar? brukar ofta vara vinklade och ibland rent felaktiga. Jag har för mig att partiet har gjort sådana undersökningar förut. Detta förutsätter dock att det finns tid över till sådant. Nu är det ju riksårsmöte i helgen, och sedan måste man kanske börja förbereda inför valrörelsen 2009.

Låt oss inte glömma vad Niklas Svensson, som nu driver Politikerbloggen, har skrivit i Publicistklubbens årsbok 2007 om hur Expressens ledning i princip stoppade hans grävjobb om extremvänstern efter Göteborgskravallerna 2001:

Publicistklubben förkortas PK (2007-04-17 15.34)
http://gudmundson.blogspot.com/2007/04/publicistklubben-frkortas-pk.html

?Aldrig under mina tretton år på Expressen har jag känt mig så totalt överkörd som den kväll då vi fick beskedet om att samtliga vänsterextremister skulle anonymiseras. Joachim Berners vackra ord knappt två år tidigare var inget annat än vackra ord. Det är möjligt att det fanns flera olika skäl till hans beslut. Men huvudskälet kan ha funnits på Expressens redaktion.

Vi hade tidigt under vår granskning funnit obehagliga kopplingar mellan dömda vänsterextremister och anställd personal på redaktionen. Och vi hade upptäckt texter på kultursidorna som tog vänsterextremisterna i försvar.?

2008-04-30 @ 00:46:07
Postat av: JJ

Thoralf, du spelade väl in samtalen för referens och jämförelse vid publicering?
Att journalister vinklar och förvränger som de vill är väl allmänt känt och då skulle det vara bra att ha samtalen dokumenterade som "råkopia"..

2008-04-30 @ 09:26:08
Postat av: Tore

Det är nog inga problem med återgivningen av inter-
vjun, när det gäller Thoralf. Vi har ju fått följa
ett händelserikt år, där skuggor förvandlats till
ljusa och öppna meddelanden, till "motståndaren förgrymmelse", allt genom hans försorg.
Numera beslutas ju många avgöranden "bakom stängda
dörrar" i demokratins Sverige...

2008-04-30 @ 21:44:12
Postat av: Weine Berg

Jag vet av egen erfarenhet att journalister verkligen använder det man säger så som passar deras syften. Inte konstigt att journalister hamnar i botten på förtroendeundersökningar bland allmänheten.

2008-05-01 @ 12:06:33
URL: http://www.rakryggad.net
Postat av: Skånepåg

I dagens Expressen har man i flera artiklar lyckats vinkla och vrida på fakta som måste betraktas som ett nytt rekord i sitt slag. 5 (fem) journalister har avdelats att smutskasta partiet inför det kommande årsmötet!

Man t.o.m. påstår att Sd är ett parti i totalt sönderfall!

2008-05-01 @ 19:47:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0