EJ KONSEKVENTA DOMAR VID TINGSRÄTTEN

För snart 2 månader sedan både friades och dömdes den socialdemokratiske nämndemannen Mahmoud Haidar vid Kalmar Tingsrätt. Han friades för misshandel men dömdes för hot mot tjänsteman till 50 dagsböter.

Läs mitt inlägg om domen.


Att jag återigen tar upp detta på min blogg beror på att det kommer nya domar vid tingsrätten i Kalmar med samma rubricering men med strängare straff. Idag kunde jag läsa om domen mot en Qamil Shala som dömdes till en månads fängelse för hot mot tjänsteman. Han hade kallat personal på häktet för "jävla kinesfitta" och "jag vet var du bor, jag ska ta dig när jag kommer ut".

Brottet kan inte anses som ringa enligt tingsrätten. Detta gav Qamil en månads fängelse.


I domen mot Mahmoud Haidar kan man läsa att han uttryckt sig på bland annat följande sätt mot en kvinnlig och en manlig vakt vid en restaurang.

"Att han skulle rövknulla" den manliga vakten. Att den kvinnliga vakten "skulle ta sin kukförlängare och dra". Han sa också till den manliga vakten "att han visste var han bodde" och att "vi plockar/klipper honom sedan". Detta upprepades tre gånger av Mahmoud Haidar. För detta fälldes Mahmoud Haidar för hot mot tjänsteman, som kan anses som ringa enligt tingsrätten.


Jag är helt övertygad om att den socialdemokratiske nämndemannen Mahmoud Haidar bedömdes av lagman och de tre nämndemännen med ett förmildrande synsätt för att undvika en skandal och en fängelsedom. En av nämndemännen vid rättegången var för övrigt socialdemokrat!


Kommentarer
Postat av: Ruben

THORALF!

Du måste bara skriva om detta:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=758709

2008-04-09 @ 00:13:55
Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

Det gamla svenska talessättet; "Likhet inför lagen"!
Har härmed avvecklats från agendan!!!!

2008-04-09 @ 11:28:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0