REINFELDT VÄGRAR FÖRDÖMMA FLAGGBRÄNNING

Statsminister Fredrik Reinfeldt går från oklarhet till oklarhet. Att en borgerlig regering lyckats strula till så mycket på 11 månader måste nog vara något av ett rekord. Fastighetsskatten och försvaret är bara några av de exempel som alliansen lyckats med att göra sin egen politik minst sagt svårförståelig.

Detta tyder på ett mycket dåligt ledarskap från Fredrik Reinfeldt. De nya moderaterna tycks ha stora problem med att ställa in kompassen och under tiden blir svenska folket bara ännu mer förvirrade. Idag vet knappast någon vad som är höger eller vänster. Ett exempel på detta är ju att Lars Ohly försvarade värnplikten som alliansen tydligen vill avskaffa, inte undra på att många inte känner igen sig längre.


70599-96

När sedan Sveriges statsminister först besöker Stockholms moské och sedan bjuder in 22 ambassadörer från muslimska länder för att diskutera in karikatyr av en rondellhund så är regeringen och statsministern nere på dagisnivå.

Fredrik Reinfeldt är ingen ledare utan en riktigt feg "kärring" från fjollträsk.

Ambassadörer från bland annat följande länder närvarade:

Afghanistan

Algeriet

Bangladesh

Egypten

Indonesien

Irak

Iran

Jordanien

Kuwaits

Libanon

Marocko

Pakistan

Syrien

 

Hur många av dessa länder är fullvärdiga demokratier?


70599-95
Samah Mohamed Sotouhi

Detta är ett citat från Dagens Nyheter och jag rekommenderar er att läsa det flera gånger så ni förstår innebörden i vad Egyptens ambassadör säger


"Egyptens ambassadör
,

Samah Mohamed Sotouhi, har dessutom en lista med frågor som han särskilt vill diskutera. Där finns kontroversiella förslag som direkt berör svensk inrikespolitik och svenska lagar, bland annat förslag på svensk lagstiftning mot skändning av profeten Muhammed, och synpunkter på hur skola, utbildning i Sverige och även den svenska riksdagen ska organiseras, med ett särskilt riksdagsutskott mot islamofobi".

Dialog innebär inte bara att vår statsminister skall lyssna på dessa ambassadörer han skall också kraftfullt markera Sveriges demokratiska hållning och påtala demokratiproblemen eller helt avsaknad av demokrati i vissa muslimska länder. Även den brist av jämlikhet mellan könen som råder i muslimska länder.

Fredrik Reinfeldt borde givetvis ta den Egyptiske ambassadören i örat och tala om för honom att han befinner sig i Sverige och om det inte passar så skall han åka hem till pyramiderna igen.


Statsministern skulle givetvis också kräva en ursäkt av Pakistans ambassadör för bränningen av en docka föreställande Fredrik Reinfeldt och svenska flaggan.

 

Men vad gjorde och sa Fredrik Reinfeldt? Det kan man undra!

 

Enligt Syriska Nyhetsbyrån skall statsministern ha bett om ursäkt för den svenska grundlagen.
Läs här


Och franska nyhetsbyrån AFP rapporterar att Kuwaits ambassadör uppfattat resultatet av mötet som att några fler Muhammedteckningar inte kommer att publiceras i Sverige.
Läs här


Här följer några andra kommentarer från bloggar som också ifrågasätter vad Reinfeldt sagt under mötet.

spørger Erixon com i denne postering:
Det är något som inte verkar stämma i de arabiska och muslimska ambassadörernas kommentarer efter mötet med statsministern igår. De är väldigt, väldigt nöjda. Som om Reinfeldt lovat att tillmötesgå deras krav. Syriska nyhetsbyrån hävdas att statsmininister Reinfeldt bett om ursäkt för den svenska grundlagen, Sweden Apologizes for Newspapers Offending Muslims.................Erixon


Todays Zaman citerede den svenske Ankara ambassadør for denne passage:
"Swedish Ambassador to Ankara Christer Asp also condemned the cartoons, referring to them as "provocative." Speaking to Today's Zaman, Asp said a majority of Swedish people were against the publishing of such cartoons in a local newspaper. The ambassador expressed his opinion that freedom of the press was not unlimited and emphasized that respect for what others hold sacred should be preserved. "


Det är nog dags att kalla hem ambassdören från Ankara om detta är sant!!

ETT MYCKET SVAGT AGERANDE AV VÅR STATSMINISTER SOM INTE INGER NÅGOT FÖRTROENDE.

Trackback
RSS 2.0