MEDIA UTESTÄNGER SD

Media har faktiskt ett ansvar mot sina läsare och därmed kommunernas innevånare. Jag anser att media har en skyldighet att informera sina läsare om vad alla partier i kommunens högsta beslutande organ kommunfullmäktige anser i viktiga frågor. Barometern visar ett dåligt omdöme i detta ansvar då de gång på gång utelämnar Sverigedemokraterna i sin rapportering.
Jag har vid flera tillfällen påmint Barometern och annan media om detta men de har tydligen bestämt sig för att SD inte skall få någon uppmärksamhet i dessa frågor.

Barometern har vid stora frågor i kommunpolitiken ofta en rubrik som kallas "DAGENS FRÅGA" där företrädare för alla partier i kommunfullmäktige utom sverigedemokraterna får uttala sig i en bestämd fråga. I dagens tidning kom ett praktexempel på detta när frågan om en skattehöjning var dagens fråga.

70599-92

Jag kan inte kalla detta något annat än diskriminering av sverigedemokraterna. Det är kanske dags att undersöka om det går att anmäla Barometern för detta.

För den som är intresserad av SD:s uppfattning i frågan är svaret:
Nej. först skall vi se vad som går att spara utan att skola, vård och omsorg drabbas. Vi skall t.ex. säga upp avtalen med migrationsverket om flyktingmottagning för att kunna omförhandla dessa. Staten ersätter bara 22 procent av kommunens kostander för flyktingmottagningen enligt SKL.

Det allvarliga är att Barometern med avsikt undanhåller sina läsare vad ett parti i kommunfullmäktige har för åsikt.

Kommentarer
Postat av: Rune

Störst nackdel i detta beteende har ju inte SD eftersom Barometern undergräver sin egen ställning i Kalmar.
Lite märkligt hur det har blivit. I de gamla diktaturländerna Sovjet, Hitlertyskland mm. där censurerade myndigheterna pressen men här i dagens sk demokrati censurerar pressen politiken. Konstigt?

2007-09-06 @ 08:59:37
Postat av: Gag

Följande artikel är väl en stor anledning till att media inte är speciellt intresserade av vad ni har att säga. SD visar sig gång på gång att de är ett enfrågeparti. Allt bottnar i deras inställning emot människor från andra länder, och de som praktiserar islam. När agendan är liten och snäv, finns det då någon anledning för media att rapportera ngt. Alla "fel" i samhället skylle ni på invandringen. Vi har hört de gnällandet x antal ggr nu. Kom med något vettigt att arbeta med och för. Då kankse etablerade politiker börjar se er annorlunda, och även de som röstar. NI kan många ggr ta upp en fråga som kan vara viktig att föra vidare. Dock döda ni själva frågan genom att gnälla sönder den, eller klaga på islam. Tänk djupare, och ett steg längre. Eller det kankse är för politisk korrekt?

2007-09-06 @ 11:55:01
Postat av: Mange

63% av Expressens läsare finner SD som intressanta. 63% tycker att det skulle vara bra om SD kom in i Riksdagen. Tydligen tycker ju du också att SD är himla spännande och intressant eftersom du hänger här inne hela dagarna.

2007-09-06 @ 12:03:52
Postat av: Thoralf A

Gag, undrar om det inte är du som fått invandringen på hjärnan. Tyvärr är det så att i många av de problem som finns i samhället finns det också en koppling till invandringen och i vissa fall även islam.
Jag har väldigt svårt att blunda för detta, vilket de flesta andra politiker gör.

2007-09-06 @ 12:40:18
Postat av: Marthin

Anser man att den onormalt stora utomeuropeiska invandring som Sverige har ligger till grund till diverse problem osv, så nog kommer mycket att handla om just invandringen. Ungefär som när en diskussion med en miljöpartist eller moderat tenderar att hela tiden komma tillbaka till miljön eller skatter. Således ingen förunderligt med det.
Vidare så är man inte så värst insatt i SD och dess politik, om man kategoriskt skriver av dem som ett enfrågeparti. Det är rent av okunnigt. Vill man beklaga sig över att invandringen är en profilfråga, så bör man använda just det uttrycket; Profilfråga. Jag gör även en viss skillnad på "hjärtefrågor" och "profilfrågor".
Undrar just hur man har fört diskussion på tidningsredaktionen ang att ignorera ett parti.

2007-09-06 @ 15:16:27
URL: http://www.riksdagspartiet.se
Postat av: Lars

Hur fan resonerar du Tokalf:
"Tyvärr är det så att i många av de problem som finns i samhället finns det också en koppling till invandringen och i vissa fall även islam.
Jag har väldigt svårt att blunda för detta, vilket de flesta andra politiker gör."
I många äktenskap finns hustrumisshandlare, hur ställer du dig till äktenskapet?
Det finns kriminella motorcykelligor, hur ställer du dig till motorcyklar?
etc osv.
Den typ av generaliserande och svepande kommentarer du ger uttryck för är så förbaskat trist att år 2007 behöver ta del av.

2007-09-14 @ 00:10:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0