KOMMUNERNAS BEDRÄGERI OM ENSAMKOMMANDE BARN!

I en rad kommuner pågår ett bedrägeri mot kommunernas innevånare från de styrande politikerna angående så kallade ensamkommande flyktingbarn. De så kallade etablerade partierna driver fram beslut om att kommunerna skall ta emot ensamkommande flyktingbarn. Sverigedemokraterna är vanligtvis det enda parti som brukar motsätta sig dessa beslut.


70599-102
Insändare från vänsterpartiet företrädare i Kalmar.

Vad menar jag då med bedrägeri?

Jo, de politiker som driver dessa frågor och som säger till media och i debatter att kommunen skall ta emot två eller fyra eller som i Kalmars fall åtta ensamkommande flyktingbarn. De använder det låga antalet som ett argument för sina förslag och menar att det har vi råd med när staten ersätter så "generöst". Man spelar helt enkelt på människors känslor, empati och att det låga antalet vare sig gör till eller från. Dessa argument framhävde företrädare från socialdemokraterna, vänsterpartiet, miljöpartiet, folkpartiet och kristdemokraterna i den debatt som pågick när beslutet togs i Kalmar.


Jag är nog benägen att kalla dessa politiker för lögnare eller så är de fullständigt okunniga om hur verkligheten ser ut.

I Kalmar beslutades det om att teckna avtal med migrationsverket om att ordna ett mottagande av åtta så kallade flyktingbarn.

Hur ser då verkligheten ut?

Åtta ungdomar eller som jag säger åtta ensamkommande unga muslimska män kommer till förläggningen i Påryd. Så långt är allting enligt det beslut som tagits men sedan börjar det märkliga. När någon av dessa åtta får uppehållstillstånd är kommunen skyldig att ordna ett annat boende för den personen i kommunen. Då kan man ju tro att det då är sju kvar i Påryd. Nej, nej, då fylls det genast på med en ny person. Nästa person får uppehålls tillstånd och nya fylls på i en ej sinande ström. Detta innebär i Kalmars fall att det inte finns någon gräns för hur många ensamkommande unga muslimska män eller som de politiskt korrekta säger ensamkommande flyktingbarn Kalmar kommun kommer att ta emot.


 Kommer det bli 20, 30, 50 eller 100 ensamkommande "flyktingbarn" ?   Ingen vet!!

På Migrationsverkets hemsida om ensamkommande flyktingbarn skriver man följande:

" När ett barn beviljas uppehållstillstånd ser kommunen till att barnet antingen placeras i ett familjehem eller annat lämpligt boende. I några kommuner finns särskilda boenden för de barn utan vårdnadshavare som fått uppehållstillstånd."

Ett särskilt boende för åtta ensamma flyktingbarn är Kalmar kommun på väg att starta upp med ca 8 anställda enligt uppgifter i media. Detta har aldrig varit uppe och beslutats i kommunfullmäktige.

I protokollet från kommunfullmäktige var den som skrev protokollet så förslagen att antalet inte angavs. MYCKET MÄRKLIGT!

I den insändardebatt som rasade efter beslutet skrev en rad politiker att det bara handlade om åtta ensamkommande flyktingbarn. De vilseledde med andra ord kommunens innevånare och tidningarnas läsare.


"Vid kommunfullmäktigemötet i november beslutades att Kalmar kommun ska ta emot åtta ensamkommande flyktingbarn".


Insändare från vänsterpartiet, underskriven av Bertil Dahl, Birgitta Axelsson-Edström och Peter Person. (Artikel ovan)


"när det gäller åtta ensamkommande flyktingbarn"


Insändare 21 december från Jonas Löhnn, miljöpartiet.


"Det som gjorde sverigedemokraterna upphetsade var ärendet om att Kalmar kommun ska ta emot åtta ensamkommande flyktingbarn."

  

Insändare i Östran från Birgitta Elfström, socialdemokrat och kommunalråd.


"Att vi en rik medelstor kommun som Kalmar skulle påstå att vi inte har råd att ta hand om åtta barn."


Insändare i Östran från Dzenita Abazza, socialdemokrat.


Ganska typisk kommentar från socialdemokraten Dzenita Abazza men 10 månader senare planerar socialdemokraterna i denna "rika kommun" en skattehöjning på ca 75 öre/hundralapp. Ytterliggare nästan en procent i skatt.


Frågan är om dessa kommunfullmäktigeledamöter var så okunniga eller om den politiska korrektheten drev dem till dessa osanna påståenden. Det som är mest anmärkningsvärt är att ett kommunalråd far med dessa osanningar.


TÄNK OM VI HADE JOURNALISTER PÅ LOKAL NIVÅ SOM TORDES STÄLLA DESSA POLITIKER MOT VÄGGEN.
 


Kommentarer
Postat av: Göran

Bra skrivet Thoralf. Kämpa på ty dammluckorna är på väg att brista och då lär dessa bedragare spolas bort likt det avskum de är!

2007-09-14 @ 22:46:54
Postat av: Mange

Tänk att va en sån där PK-fjant som bara hycklar och hycklar. Att aldrig kunna stå för något hederligt eller egen sund och rakryggad åsikt. Att alltid böja sig så fort det handlar om invandring, eller alltid rösta emot SD om det så handlar om typ säkerhetbälten i en skolbuss. Hur faan kan dom se sig själva i spegeln som du Thoralf du har heder! Snart kommer dagen då dom tvingas se sina vidriga nunor i spegeln. Då ord som demokrati, empati och mångkultur äntligen grötar ihop sig till en enda stor spya i deras hycklartrutar.

2007-09-15 @ 01:41:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0