KD HAND I HAND MED SD?

Östrans ledarskribent Rolf Asmundsson har tydligen fått vårdnadsbidraget på hjärnan och ser rött i dubbel bemärkelse.

Rolf A skriver bland annat följande på ledarsidan angående vårdnadsbidrag


"När Bengt-Olof Roos i Kalmar exempelvis hoppas att de borgerliga ska kunna bilda majoritet i frågan tillsammans med miljöpartiet brister hans matematiska förmåga eller också har han ägnat sig åt gedigen läsning av sverigedemokraternas familjepolitik och kunnat konstatera att den inte skiljer sig så mycket från kristdemokraternas."


70599-100   Länk till foto Bengt-Olof Ross
Bengt-Olof Roos (kd) är en mycket sympatisk kommunpolitiker.

Som vanligt ägnar sig Rolf Asmundsson sig åt ganska osmakliga person påhopp på sina  politiska motståndare.

Rolf Asmundsson brukar ofta angripa oss sverigedemokrater i hårda ordalag och anklaga oss för att vara ett enfrågeparti. Huruvida Bengt-Olof Roos läst sverigedemokraternas handlingsprogram i familjepolitik vet jag inte men Rolf Asmundsson har uppenbarligen gjort det.

Det är bara gratulera Rolf Asmundsson till att ha vidgat sina vyer och han har kanske kommit till insikt om att sd är mycket mer än bara invandringsfrågor. Om Rolf A sedan även har läst övriga handlingsprogram slipper vi förhoppningsvis anklagelser om att vara ett enfrågeparti i fortsättningen.


Även i dagens ledare den 10 september hackar Rolf Asmundsson på Bengt-Olof Roos i inte särskilt smickrande ordalag. Rolf A visar dock upp en mycket bristande slutledningsförmåga i sin ledare då han enbart räknar upp de negativa synpunkterna och glömmer fullständigt bort alla positiva effekter.
När han sedan skriver följande:


"Det finns inget som är lönsammare för en kommun än dagisplatser. "


Nu är det jag som undrar hur det står till med Rolf Asmundssons matematiska förmåga!

Detta vårdnadsbidrag oroar tydligen Rolf Asmundsson så till den milda grad att han kommer med anklagelser långt innan det ens föreligger ett förslag från kristdemokraterna om vårdnadsbidrag i Kalmar. Jag tolkar det som ett försök att påverka miljöpartiet och Jonas Löhnn så att de ej ingår en uppgörelse med alliansen och sverigedemokraterna.


I Sverigedemokraternas familjeprogram skriver vi följande:

  

Ökad makt åt familjerna
Sverigedemokraterna vill främja en utveckling som ger familjerna en större självständighet och ökad valfrihet. Ett skyhögt skattetryck i kombination med kraftiga subventioner av vissa barnomsorgsformer har gjort att många familjer tvingats välja barnomsorg efter ekonomiska kriterier istället för att beakta vad som är bäst för just deras barn.

Jag förväntar mig givetvis att kristdemokraterna kommer att kontakta sd för en diskussion om detta när tiden är mogen.

Att vänta till ett kommunfullmäktigemötet med att få sverigedemokraternas stöd vill jag inte rekommendera kristdemokraterna.

KORS I TAKET!
Idag blev jag uppringd av en journalist från Östran angående detta vårdnadsbidrag, skall bli intressant att se vad tidningen skriver i morgondagens upplaga.


Kommentarer
Postat av: j-å

Hoppas verkligen att SD inte stödjer förlaget att införa vårdnadsbidrag. Ett dyl. förslag gynnar endast de rika barnfamiljerna som har råd att anställa den tidigare subventionerade "pigan".
Införs vårdnadsbidraget blir det ytterligare tillskott på 36 000 kr + de insparade dagiskostnaderna.
I förslaget om vårdnadsbidrag finns nämligen inget krav på att någon av föräldrarna måste stanna hemma hos barnen.
Införs vårdnadsbidraget i Kalmar kommun blir ni nog tvungna att plussa på de felande 75 örena per skattekrona.
F.ö. tycks inte den "bidragshatande" alliansen ha något emot höga skatter, bara det drabbar "rätt" löntagare.Undrar vilken kategori SD:s ledarmöten tillhör.

2007-09-11 @ 17:08:29
Postat av: Anonym

j-å, som om ni på vänsterkanten skule bry er om svenska löntagare! Kanske lite orättvist för ni bryr ju om oss som valboskap vart 4:e år och som finansiärer av er massinvandringspolitik. Var det inte nu i veckan som socialnämnden i er hemstad krävde 2,5 miljoner extra på grund av hedersrelaterat våld? Redan nu överskred man budgeten med 7 miljoner kronor. Har vi inte egna problem så ställer ni på vänsterkanten så gärna upp och importerar fler, fast egentligen gäller det hela riksdagen inte bara vänsterpartierna.

2007-09-11 @ 17:30:02
Postat av: j-å

Käre anonym, du har inte en aning om vad jag tycker ang. vad du kallar massinvandringspolitik.
Men nu var det vårdnadsbidraget det handlade om, inte något annat.Har du någon åsikt om det?

2007-09-11 @ 19:20:39
Postat av: Anonym

Japp, samma åsikt som du j-å

2007-09-11 @ 20:21:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0