10 DAGAR TILL INVIGNINGEN MEN MUTORNA SAKNAS I KINA.

I fredags hade Kalmar Läns Tidning en artikel med rubriken "Var är alla kineser?" och det undrar nog alla hotellägare också. Fanerdun hade tidigt bokat upp en mängd hotellrum i Kalmar med omnejd inför invigningen men nu avbokar man istället mängder av rum och hotellägarna är förtvivlade/förbannade eftersom Ölands Skördefest går av stapeln samtidigt och man har nekat en mängd gäster boende p.g.a. Fanerduns bokning.


Jag undrar också var alla kineser är på byggarbetsplatsen, inte bygger dom i varje fall!

70599-111
Mässhallsområdet 18 september. Inga kineser här!         FOTO Thoralf Alfsson

70599-113
Inga kineser på framsidan heller!                                FOTO Thoralf Alfsson

Mr Lou eller är det Luo har tydligen bestämt att några hundra kvadratmeter gräsmattor är viktigast inför invigningen den 28 september. I eftermiddag kunde jag räkna till mellan 45-50 kinesiska byggarbetare som istället ägnade sig åt att planera ut jordmassor och rulla ut gräsmattor. Utsidan är tydligen viktigare än insidan.

70599-112
Men här är alla kineser!                                                  FOTO Thoralf Alfsson

MEN VAR ÄR MR LOU?

För några veckor sedan kunde vi läsa i lokal media att Fanerdun köpt Möre hotell men i dagens tidningar kunde vi läsa att Fanerdun inte fullföljt köpet. Fanerdun har heller inte köpt det markområde man haft option på för etapp 2 av mässhallarna. Marken för bostäder som Fanerdun får köpa till ett vrakpris har heller inte fullföljts och som kommunmedborgare hoppas jag att det säljs till någon annan intressent vilket innebär en vinst på ca 20 miljoner för kommunen. Enligt uppgift skall det skrivas köpebrev under morgondagen.


RYKTET SÄGER ATT DET SAKNAS MUTOR I KINA

Den mest trolig orsaken till att Fanerdun inte fullföljt dessa köp kan vara att de inte fått tillstånd att föra ut valuta från Kina. Enligt obekräftade uppgifter skall detta bero på att Fanerdun och Mr Lou inte betalt mutor till rätt personer i Kina. Att Mr Lou inte behövde betala mutor i Sverige väckte stor förvåning hos denne affärsman men detta väcker också en del funderingar.

Hur många tror att mutor inte förekommer i Sverige?


FRÅGAN ÄR OM HELA PROJEKTET KOMMER STANNA AV EFTER DEN SÅPA LIKNANDE INVIGNINGEN.


Kommentarer
Postat av: Per Petersson

Det hela verkar vara en riktig pekingsoppa & valda politiker får den nog i vrångstrupen.
Hur många "utomstående" trodde på detta från början?

2007-09-18 @ 22:55:48
Postat av: j-å

Detta är ett lysande exempel på demokratins avigsida. När endast lekmän kan väljas in i de olika nämnderna drabbas vi ofta av felaktigt, tagna beslut.
Förvisso är det kommunfullmäktige som fattar de avgörande besluten, men nämnderna är förberedande.

2007-09-19 @ 11:58:33
Postat av: Sven-Olof

Mutor förekommer i stor skala i Sverige med. Inte minst kommunala tjänstemän tar vad de kan få. I Jämtland (Åre) byggnadslov helt avhängigt din budget för "övriga kostnader"
Mvh Sven-Olof

2007-09-19 @ 14:53:06
Postat av: Jones

Those Chinese investors coming to Sweden for
a permanent resident not for business at all. Fanerdun didn't follow the Swedish law, didn't employ Swedish workers, paid very low salary, how could those investors to follow Swedish law or employ any local people? Strange that some Swedish governors even support Fanerdun.

2007-11-27 @ 22:38:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0