NYBRO KOMMUN NEKAR SD PARTISTÖD.

Läs artikel i Barometern

De partier som sitter i kommunstyrelsen i Nybro är också de som ofta påtalar alla människors lika värde men det är tydligen bara när det passar deras egna syften. I Nybro kommun har tydligen inte sverigedemokraternas väljare samma värde som t.ex. en socialdemokrat eller centerväljare. Någon annan slutsats går inte att komma till efter kommunstyrelsens beslut att neka sverigedemokraterna partistöd trots att vi erhöll ett mandat i valet till kommunfullmäktige 2006, alla övriga partier erhåller partistöd baserat på antal mandat i kommunfullmäktige.

.

Enligt kommunallagen finns det inget som förhindrar att partistöd delas ut till ett parti även om stolen är tom.

I kommunallagens paragraf 10 står det däremot följande.


"Fullmäktige skall besluta om partistödets omfattning och formerna för det. Stödet får inte utformas så, att det otillbörligt gynnar eller missgynnar ett parti."


Det beslut om lokala regler för partistöd som Nybro kommun fattade efter valet har egentligen endast ett syfte, att förhindra att något partistöd betalas ut till Sverigedemokraterna. De nya lokala reglerna har inget stöd i kommunallagen utan snarare strider de i vissa avseenden med kommunallagen. 


Det beslut som kommunstyrelsen i Nybro fattat innebär att Sverigedemokraterna otillbörligt missgynnas. Ytterst handlar det om att värna demokratin i vårt land men tyvärr har kommunstyrelsen visat prov på ett mycket dåligt omdöme i och med sitt odemokratiska beslut.


Jag hoppas detta leder till att flera människor i Nybro kommun väljer att bli medlemmar i sverigedemokraterna och att en arbetsgrupp/kommunförening med det snaraste kan bildas i Nybro. Vilket definitivt skulle leda till en ny begäran om partistöd som inte en demokratiskt vald församling kan avslå.

Läs artikel i Barmoterns nätupplaga

NYTT 071101

LÄNSRÄTTEN GER SD RÄTT ANGÅENDE PARTISTÖD I NORRKÖPING.
Läs artikel här


Kommentarer
Postat av: Tore

Hänvisa till Länsrättens dom i Norrköping. Då har
Nybro Kommun inget att komma med. Kör hårt livet är
kort!...

2007-11-01 @ 23:08:56
Postat av: Bo Hofvander

Att SD blir bojkottad på det ena stället efter det andra är ren sabla politisk diskriminering. Men idag 7/11 -07 visade SVT Morgon ett vanligt förekommande stapeldiagram över väljarsympatier till de olika politiska partierna och till min stora glädje och förvåning hade man längst till höger i diagrammet nu också lagt in SD:s blåa blomma och visade att detta för Sverige livsviktiga parti hade 2,3 procent av väljarstödet! Vågar vi tro att SD kan få stanna kvar i denna väljarstödsredovisning i fortsättningen? Men Nybro kommun kan slänga sig i väggen.

2007-11-07 @ 10:30:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0