VALFRAMGÅNG FÖR DANSK FOLKEPARTI

Det blev en valframgång för Dansk Folkeparti med en liten ökning till ca 13,8 procent (+0,5) men den lilla ökningen ger ännu ett mandat till folketinget.

70599-159

Det är bara att gratulera Pia Kjaersgaard till framgången och hoppas att de kan fortsätta att sätta sin prägel på dansk politik.

Nasser Khader och hans Ny alliance ser i nuläget inte ut att få den vågmästarställning som de hoppades på. Det avgörs av hur rösterna från Färöarna och Grönland utfaller men just nu ser det ut som de borgerliga får minst 2 av dessa 4 mandat.
Socialdemokraterna är mycket besvikna då det backar och förlorar 2 mandat.

Med andra ord kommer Danmark fortsätta med sin mycket restriktiva invandringspolitik.

Jag har ju följt valrörelsen i Danmark en hel del och samtidigt följt rapporteringen i svensk media och det har varit intressant och skrämmande.

I svensk media har pk-journalisterna fört fram allt annat än objektiva uppfattningar. Dansk Folkeparti har varit utsatt för en förtalskampanj medan socialdemokraterna med Helle Thorning-Schmidt höjts till skyarna och framställts som det kommande valets stora vinnare. 25,5 procent och 2 förlorade mandat kan knappast tolkas som en framgång.

Sanningen blev alltså den rakt motsatta!

I både radio och TV i Sverige har personer i Danmark intervjuats av svenska journalister och i varje inslag jag sett eller lyssnat på har alltid minst en person uttryckt negativa åsikter om Dansk Folkeparti men aldrig har någon väljare som valt DF fått komma till tals i denna PK-media. Det är ytterst märkligt när DF är Danmarks tredje största parti att journalisterna inte träffat en enda DF-väljare men givetvis har dessa journalister valt att inte visa eller sända just intervjuer med DF:s väljare.
PK-media misstänker givetvis att detta skulle kunna ge Sverigedemokraterna medvind i Sverige och då är tydligen allting tillåtet.

NÄR SKALL SVENSKA FOLKET RÖSTA SOM VÅRA GRANNAR I DANMARK?

70599-177

Några kommentare från våra svenska partiledare i dagens DN.

"Mona Sahlin (s) ville inte kommentera valresultatet "

Nej, det är klart med en tillbakagång för socialdemokraterna och en framgång för Dansk Folkeparti har väl fått Mona Sahlin att sätta i halsen.

"Ja, givetvis. Hela flyktingpolitiken är annorlunda i Danmark. Man är mer restriktiv över hela det politiska fältet och det beklagar vi från svensk sida, säger Jan Björklund (fp)."
 
Jan Björklund och folkpartiet är inget att lita på angående flyktingpolitiken. Han förnekar det faktum att hela migrationsverket och integrationen håller på att braka samman i Sverige och hävdar med andra ord att Danmark har fel politik i asylpolitiken. Det är ju Sverige som går i otakt med hela EU.

"Jag är bekymrad över att flykting- och invandrarpolitiken fått så stort utrymme i Dansk Folkeparti. Det stjäl utrymme från andra viktiga frågor i valdebatten, säger Göran Hägglund (kd). "

Göran Hägglund jag tror danskarna själva är kapabla att avgöra vad som är viktigt att debattera i deras valrörelse. Danskarna är nog snarare förundrade över att de svenska riksdagpartierna vägran att diskutera eller debattera asylpolitiken i Sverige utan att de istället lägger sig i dansk asylpolitik.

"Det är glädjande att sf går fram men det är tråkigt att den bogerliga regeringen sitter kvar. Särskilt med tanke på den flyktingpolitik som man drivit, säger Peter Eriksson (mp)."

Bäste Peter Eriksson har det aldrig slagit dig att det kanske är just på grund av flyktingpolitiken som den borgerliga regeringen blivit omvald två gånger, ta dig en funderar på detta.

"Fogh Rasmussen sitta säker. Och i nordisk bemärkelse är de danska socialdemokraterna små, jag tror de har förlorat på att anpassa sig efter Dansk Folkepartis verklighetsbeskrivning, säger Lars Ohly (vp)."

Matematik tycks inte var konduktören Lars Ohlys starka sida. De partier i Danmark som stöder en restriktiv flyktingpolitik är inte bara Dansk Folkeparti med 13,8 procent utan även Venstre med 26,3 procent ., Konservative 10,4 procent och om nu Lars Ohly även räknar in socialdemokraterna  med 25,5 procent i den grupp som vill behålla en restriktiv flyktingpolitik innebär det att 76,0 procent av det danska folket röstade för en restriktiv flyktingpolitik.
Lars Ohly jag tror att Dansk Folkeparties verklighetsbeskrivning ligger mycket närmare verkligheten än vänsterpartiets vilket det danska folket också slagit fast i ännu ett val.

I Danmark är för övrigt spärren till folketinget 2 procent och det skall jämföras med de 4 procent vi har i Sverige. Med en fyra procent spärr i Danmark hade två partier inte klarat av att komma in i folketinget.
Ny Alliance med 2,8 procent och Enhetslistan med 2,2 procent.


Kommentarer
Postat av: Jorma

Svensk media understöd utav 500 000 000 :- i mediastöd, taget direkt ifrån skatter som borde gått till pensioner, sjukvård och skola. Ja jisses vad dom är objektiva...ungefär som medier i Nord-Korea eller Kuba...eller kanske än mera som i forna öst staterna!?

2007-11-13 @ 23:58:15
URL: http://jormas-sd-blogg.blogspot.com/
Postat av: Tore

Inte ett dugg om deras framgång, varken i text-tv,
eller i tv-nyheter. Tittade på 8:an och inget annat
än att Venstre fortsätter att regera, med hjälp av
"Ny allians". Skall bli spännande att se tidningarnas uttalanden. Expressens "Per Wirtén hycklar Dansk Folkeparti och Pia Kjärsgård med att
"stapeln sjunker". Rubriken "Dansk vindkantring" på
sidan 8:a, Kultur, visar vilken obegåvad och lögnaktig tidning Expressen och deras falska medarbetare är. Nog borde du Thoralf visa din förnämliga verkliga skrift för dessa pajaser...

2007-11-14 @ 00:32:45
Postat av: Lennart Svensson

I en intervju med någon slags statsvetare i TV 4 ,tror jag, yttryckte han sin besvikelse över valresultatet att nu kan ju Irakierna bara åka till Sverige. Snacka om klavertramp, istället för att misskreditera Danmark så visar han istället att det är Danmark som går i takt med övriga Europa och Sverige framstår som den avvikande korkade nation den är.

2007-11-14 @ 09:57:47
Postat av: j-å

Du Thoralf, som rör dej lite högre upp i kommunens politikerkretsar. En seriös fråga. Varför reagerar inte moderaterna inför denna enorma flyktingström? Det har förvånat mej storligen.

2007-11-14 @ 18:30:24
Postat av: Magne

Hörde på radion idag, vet inte vilken station det var men det var nog någon mindre. Jag höll på att storkna. "-Man får trösta sig med att Danskt Folkeparti och Pia Kjarsgaard denna slemmiga tant får mindre inflytande". Slemmiga tant får man verkligen säga så i radio? Sen kan jag inte återberätta vilket hat radiomarodören utsöndrade men det lät hemskt!

2007-11-14 @ 19:41:34
Postat av: Thoralf A

j-å
Det finns inga moderater längre, i varje fall inga som syns och hörs.
Det finns bara nya moderater, det nya arbetarpartiet.

2007-11-14 @ 20:59:27
URL: http://web.telia.com/~u495025
Postat av: Thoralf A

Mange, vilken tid och kanal

2007-11-14 @ 21:01:13
URL: http://web.telia.com/~u495025
Postat av: Magne

Runt åttasnåret. Jag försökte lyssna på p4 angående Danska valet men mina hörlurar med inbyggd radio har glapp och störningarna på bruket är kraftiga på vissa ställen. Vad heter dom där kanalerna? Match och rix..? Lyssnar ständig på dessa kanaler i bilen men tänker inte på vad dom heter. Skrev jag att dom sa populistiska och främlingsfientliga Folkepartiet?

2007-11-14 @ 23:48:01
Postat av: Putte

j-å, det är som Thoralf tidigare berättat, att många politiker, privat ifrågasätter den förda invandringspolitiken, men de vågar inte säga något offentligt. De är rädda för vad deras partikamrater ska tycka, även om dessa egentligen tycker samma sak i hemlighet. Man är rädd för vad politiker i andra partier ska tycka och hur många politiska poäng dessa skulle kunna få om de verkliga åsikterna kom fram. Slutligen är man rädd för att bli slaktad av massmedierna. Ingen vågar alltså framföra en avvikande åsikt. Vi har i fråga om invandringspolitiken åsiktsterrorism i Sverige. Nästan ingen vågar offentligt ifrågasätta invandringspolitiken och skräms till tystnad.

2007-11-15 @ 05:23:00
Postat av: HC Andersen

Läs sagan om Kejsarens nya kläder, svensk asyldiskussion i ett nötskal, den som ifrågasatte blev betraktad som ett dumhuvud, ingen ifrågasatte svindleriet utom barnet på gatan.

2007-11-15 @ 12:26:11
Postat av: Magne

Tror det är så som du skriver Putte. Men frågan jag då ställer mig är: Hur har man då mage att vara så ynklig att offentligt spotta på SDs representanter som rakryggat säger vad PK-eliten också tycker men inte har ryggrad att säga? Om dom hade tigit är en sak men att gå ut i tidningar och snacka om rasism, ynkedom och pinsamt när man inners inne tycker likadant. Hur fasen kan dom sova om nätterna? Snart finns inte Sverige och dess folk längre tack vare dessa mygglarver.

2007-11-15 @ 12:56:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0