SVENSK MEDIA EN FARS

De senaste veckornas såpopera i media om fuskande moderater slår nästan alla tidigare rekord. De nya moderaterna har blivit avsågade vid fotknölarna av alla såpoperajournalister i det här landet. Det finns inte en tidning eller TV-kanal som inte har vältrat sig i dessa oviktiga nyheter. I varje TV-kanal som har ett morgonprogram med "soffgäster" har detta stötts och blötts till leda. Det verkar som varenda journalist i hela riket ägnat all sin tid åt detta för riket så oändligt viktiga ämne. En statssekreterare som dricker ett par glas rödvin och pussar en journalist på en krog i vår huvudstad utlöser sedan ett moraliskt korståg angående svartjobb och fiffel som var och varannan svensk ägnat sig åt någon gång i livet, för att inte tala om alla invandrare som jobbar svart för att inte missta sina bidrag. Detta var ju Göteborgspostens artikelserie om somalier att lysande exempel på. Läs artikel här.


Tänk om dessa journalister vore lika "duktiga" när det gäller saker som är viktiga för Sverige och ägnade lika mycket energi åt dessa frågor.


Ett exempel är EU och den nya konstitutionen som knappast ägnas någon tid eller utrymme i media. En konstitution som tar ifrån Sverige ytterligare en del av vår suveränitet och samtidigt stärker Bryssels makt.  Sverige förlorar mer och mer möjligheten att stifta egna lagar utan blir istället tvungna att acceptera alla påfund från EU och med tanke på de slätstrukna svenska representanterna med Margot Wahlström i spetsen finns det ingen som driver svenska intressen med pondus. I denna fråga tycks det inte finnas en enda journalist som lägger ned någon energi men så är det inte heller politiskt korrekt att kritisera EU.


Ett lysande eller bedrövligt exempel på EU:s makt fick vi i veckan när finansminister Anders Borg besökte Bryssel för att få EU:s tillåtelse om att sänka arbetsgivaravgiften på en viss typ av tjänster. Tänk att vi inte kan bestämma detta själva i Sverige utan att det är EU som beslutar om detta, det borde vara en allvarlig varningssignal till hela svenska folket men ack Nej.


Ett annat mycket typiskt exempel på detta är gasledning genom Östersjön som kommer gå igenom svensk ekonomiskt zon/vatten utan att Sverige ställer några krav. Inte ens när gasledningskonsortiet beslutade flyttade ledning in mellan Bornholm och svenska fastlandet var det någon som höjde rösten i media.

I detta gasledningsprojekt där Ryssland och Tyskland är de stora intressenterna är jag övertygad om att det finns mycket som borde granskas av media, här finns säkert både korruption och mutor, kanske till och med till svenska företag. I denna fråga tycks det inte heller finnas en enda journalist som lägger ned någon energi men så är det inte politiskt korrekt att kritisera det stora landet i öster eller EU:s mest inflytelserika land Tyskland..


Försvaret är ett annat mycket aktuellt exempel som inte får speciellt stor uppmärksamhet i media. Rikets säkerhet är tydligen inte något viktigt längre. Sveriges viktigaste uppgift enligt riksdagspartier trycks vara satsningen på Nordic Battle Group, vilket för mig är en gåta och påminner mer om den nedrustning som rådde under 20 och 30-talet. Att antalet värnpliktiga som fullgör en utbildning är nere på ca 10 procent mot 70-talet tycks inte bekymra något av våra riksdagspartier eller media.


Sedan har vi ju givetvis massinvandringen till Sverige som slår alla rekord men det får ändå endast minimalt utrymme i media. Invandringen till Sverige är tyvärr tabu i media.


NÄR FÅR VI EN NATIONALISTISK DAGSTIDNING?.


Kommentarer
Postat av: j-å

Nu gick du allt lite för långt åt höger. Var det inte borgarblocket som drog igång rena häxjakten på arbetslösa, sjukskrivna och andra bidragstagare.
Man har kallat dem för arbetsskygga, simulanter och bidragsfuskare. Nu får borgarna det nerkört i halsen, men man har ändå fräckheten att fortsätta sin häxjakt, för nu handlar det om 10 miljarder som bidragstagarna fuskar till sej.
Att de "svarta miljarderna" är 12 ggr mer, det struntar man i.
Kan hålla med dej om att massmedia är mer intresserade av att gräva i "skit", än att hålla sej till sakfrågorna. Men det är detta vanligt folk vill ha och då serveras man det, för något annat orkar de inte bry sej om.

2007-11-10 @ 18:08:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0