PK-HÄRDSMÄLTA I KARLSKRONA!

Uppgörelsen med Sverigedemokraterna i Karlskrona om skolpolitiken har utlöst rena pk-hysterin i Karlskrona. Det kan närmast betecknas som en ren politisk härdsmälta då vissa  av femklöverns (m,kd,c,fp,mp) politiker försöker övertrumfa varandra i politisk korrekthet.


I en artikel i socialdemokratiska Sydöstran går den moderate politikern Christer Frinäs (m) till hårda angrepp på sin partikollega K-G Svensson som gjorde upp med Sverigedemokraterna.


" Christer Frinäs är medveten om att han släpper en bomb när han går till attack mot sin partiledare och andra moderatveteraner. Inte bara K-G utan även partikollegan Carl-Göran Svensson får en släng av sleven. Han skräder inte orden utan kallar dem "maktkåta" och "pengasugna"."

Läs hela artikeln i Sydöstran


En sak är då säker att göra upp med Sverigedmokraterna gör ingen som är rädd för att sätta sin position inom politiken på spel. Jag tror snarare att det är Christer Frinäs som är maktkåt och pengasugen som nu ser sin chans att kunna manövrera ut sina moderata kollegor med hjälp av pk-vännerna i partitoppen.

Christer Frinäs har gjort andra utspel som ni kan läsa om i kommentarerna i gårdagens inlägg.


En annan politiker som bytt fot den senaste veckan är Marcel Abedini (mp). I förra veckan försvarade han uppgörelsen men idag har han ändrat sig. Trycket från etablissemanget blev för stort för Marcel som bland annat säger följande


 " - Jag trodde att förhandlingen med Sverigedemokraterna var förankrad i vårt parti. Och att det fanns en allmän acceptans inom femklövern för att göra upp med sd. Jag har till och från varit borta från politiken och har inte riktigt hängt med, säger Marcel Abedini."


Ännu en fegis inom alliansen som inte vågar stå för sitt handlande.

Läs artikeln i Blekinge Läns Tidning


70599-193  
Westerbergeffekten?

Men priset tar nog ändå folkpartisten som i sann Bengt Westerberg anda vägrar träffa föräldrar till barn vid en av de aktuella skolorna om även Sverigedemokraternas gruppledare Richard Jomshof kommer till samma möte.

En av föräldrarna säger så här till Blekinge Läns Tidning.


" De dög att göra upp med i skolfrågan. Nu vägrar folkpartiet att sitta i samma rum som Sverigedemokraten Richard Jomshof. - Det här är ju inte klokt, säger Carina Abrahamsson i Lyckebyskolornas föräldragrupp. "


Det är bara att hålla med, snacka om att dessa folkpartister har en bisarr människosyn när de kräver följande.


" Dessutom ställer Jan-Olof Petersson (fp) krav på att Richard Jomshof inte får delta på mötet. I så fall kommer varken han eller Kent Lewén (fp) att närvara."


Är det detta som kallas för Westerbergeffekten?


En sak är i varje fall säkert och det är att dessa pk-politiker krattar manegen för Sverigedemokraterna till valet 2010.


Läs artikel i Blekinge Läns Tidning


Hur ställer sig då Sverigedemokraterna till denna pk-härdsmälta i Karlskrona?


"Ena dagen: kompis. Andra dagen: icke önskvärd. Nu kräver Richard Jomshof en offentlig ursäkt."


Richard Jomshof tycks vara den enda politiker som sköter detta på ett professionellt sätt i jämförelse med femklöverns politiker och när sedan Richard följer upp med följande enligt BLT så tror jag att sd vinner många väljare.


"  - Självfallet har föräldrarna rätt till ett sådant möte. Jag tar mig gärna den tiden och jag har i alla fall inga problem med att redogöra för hur vi Sverigedemokrater resonerat."


Richard Jomshof meddelade också igår att Sverigedemokraterna som vågmästare i Karlskrona vänder femklövern ryggen efter deras utspel och kräver en offentlig ursäkt för deras kränkande uttalanden. Jag anser att detta är enda möjligheten för sd i detta läge, låt femklövern krypa till korset om de vill behålla makten i Karlskrona.


Annars får de kasta in handduken.


Läs artikel i Blekinga Läns Tidning.

P.S. Om ni läser artiklarna missa inte att läsa alla kommentarer.

Även Tullskolan räddas från avveckling och socialdemokraterna kommenterar detta på följande sätt.

"- Jag kan bara tolka det som att femklövern åter gett vika för Sverigedemokraterna. I skolfrågorna är det 2-0 till sd, säger oppositionsråd Patrik Hansson (s)."

Läs artikel i BLT


Kommentarer
Postat av: skånepåg

Thoralf!

Hittar inga kommentarer någonstans? Blev det "för mycket" som inte passade tidningen så att man har tagit bort dem!

2007-11-29 @ 12:05:49
Postat av: Thoralf A

Kommentarerna är borta!

Det ser faktiskt ut som BLT har bytt layout på sin webbsida och därmed också tagit bort alla kommentarer.

2007-11-29 @ 12:29:13
Postat av: AWSvensson

Postat av: AWSvensson, eftersom kommentarer efterlyses så lyfter jag upp denna kommentar där den rätteligen hör hemma.Betänk alla SD-politiker att det den här typen av politiker ni ställs inför valet 2010, så det gäller att komma påläst.

Jag kan bara inte undanhålla mänskligheten denna kommentar i Blekinge Län 28 nov 2007, väl bekomme.

Richard Jomshof, om du kräver en offentlig ursäkt för att någon inte vill medverka i spridning av sd:s irrläror är det i mitt tycke lite udda. Ditt argument håller inte. Ert parti har deltagit i ett demokratiskt val och enligt de regler vi hitintills ställt upp för att kunna delta i våra politiska val. Tyvärr förbjuder inte vår lagstiftning rasistiska partier eller partier som har odemokratiska program eller företrädare. Vi förbjuder inte ens kriminella föreningar eller sk MC-gäng. Invandrarfientliga partier kan alltså delta i demokratiska val, tyvärr. Men det betyder inte att övriga partier förlorar sin rätt att välja med vilka man vill samtala med. Att vara folkvald är inte lika med att vara demokratisk. Är man minsta tveksam på den punkten så står det var och en fritt att se sig om i världen. Hur många diktatorer typ Hitler ska man tvingas räkna upp för att få sd att förstå att era försök i fårakläder inte kan dölja er invandrarfientliga hållning. Ni må försöka hur mycket ni vill ? Jag någon skärpning i lagen ligger inte på bordet, än. Men var lugn för att ju mer ni försöker övertyga våra och övriga riksdagspartiers väljare ju mer enade ska vi bli i kampen om väljarna. Ert parti tillhör inte den demokratiska arenan och era populistiska argument är inget annat än förföljelse av människor, människor med rätt till lika värde och till samma rättigheter som alla vi andra. Det är era dumheter som får folk att tvivla och till att behandla alla invandrare som kriminella oavsett om dom bor och arbetar i landet som vilken svensson som helst. Jag antar att fotbollsspelare i vårt landslag skall vara Svenskar enligt er mall och att riksdagsmän med annan etnisk tillhörighet skall lämna landet tillsammans med alla andra som ni väljer att hata efter ert godtycke. Era dumheter är ett tecken på att vi behöver ta ställning och bestämma oss för att för evigt förkunna om era irrläror. Alla människors rätt till lika värde och alla oavsett kön eller religion eller etnisk tillhörighet skall som människor behandlas som likvärdiga medborgare. Christer Frinäs (m)
2007-nov-28 @ 13:02

2007-11-29 @ 14:40:13
Postat av: Sven-Olof

AWSvensson.. Om dt är den typen av politiker vi ska möta i riksdagen 2010, ja då är den demokratiska situatione i Sverige värre än jag befarade. Snacka om dåligt påläst.

Jag föreslår härmed alla socialistiska politrucker, nyliberaler och "nysossar" att börja med att läsa SD:s politiska program, innan ni diskuterar sverigedemokratisk politik med en sverigedemokrat. Och Nej! Det går inte att ta genvägen via ABF eller Expos föreläsningar. De har lika dålig koll som denne Christer Frinäs.

Mvh Sven-Olof

2007-11-29 @ 18:28:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0