NY DOM I KVINNOMISSHANDEL

Vid senaste kommunfullmäktige debatterades handlingsplan angående mäns våld mot kvinnor. I Kalmar hade det under 2006 lämnats ca 170 anmälningar om våld mot kvinnor.

Under hösten fick vi också information om att hedersrelaterat våld kostar Kalmar kommun ca 2,5 miljoner kronor under 2007. Hedersrelaterat våld handlar om i stort sätt enbart om våld mot flickor och kvinnor.

Jag undrar hur stor del av alla dessa anmälningar som handlar om just invandrarmän? Någon statistik på dessa förhållanden kommer vi nog tyvärr aldrig att få läsa då det är tabubelagt publicera den typen av statistik. Jag är i vilket fall som helst övertygad om att invandrarmän är överrepresenterade i förhållande till andelen i befolkningen.


Det borde däremot vara av allra största vikt att veta vem eller vilka grupper som begår dessa brott för att kunna förebygga denna typ av våldsbrott Lika viktigt borde det vara i arbetet med att utforma en handlingsplan mot mäns våld mot kvinnor.


Idag kom en dom vid Kalmars tingsrätt mot en 33-årig invandrare för att ha misshandlat en kvinna, även hon invandrare med tillfälligt uppehållstillstånd i Sverige.


Ännu en invandrare som visar sin tacksamhet över att få bosätta sig I Sverige.

Jag tänkte återge ett stycke från kvinnans vittnesmål i domen.


"Han slog henne då i ansiktet och slängde omkull henne på sängen. Han satte sig över hennes bröst så att hon inte kunde röra armarna och slog henne med flera slag, såväl med öppen hand som med knuten näve. Särskilt ett slag som träffade över vänster käke gjorde ont. Till slut lyckades hon komma loss efter att ha sparkat till honom. Hon tog sig till fönstret och ropade på hjälp. Han tog då tag i henne bakifrån och kastade henne åter på sängen. Han tog sedan ett tag om hennes käke med ena handen och i bakhuvudet med den andra. Därefter vred han hennes huvud kraftigt åt vänster samtidigt som han skrek "I'm gonna kill you bitch". Han upprepade sedan detta flera gånger med vridningar åt båda hållen. Till följd av allt detta gick hennes käke ur led. Hon trodde i detta läge att han skulle döda henne. Efter detta fick hon ta emot flera slag mot bröstet och ansiktet. Det var i detta läge fråga om sju eller åtta slag. Till följd av detta föll hon på mage över sängen. Han kom därefter att trycka ned hennes huvud i ett täcke eller en kudde med följd att inte kunde få luft. Han tog sedan tag i hennes huvud och drog huvudet bakåt, som för att bryta hennes nacke. ......... Han sa också åt henne att han skulle döda henne om hon gick till polisen."


Mannen är tidigare dömd till en månads fängelse för misshandel 2002.


Nu döms mannen till sex månaders fängelse av Kalmar tingsrätt.


Är domen tillräcklig eller borde tingsrätten utdömt ett strängare straff?Jag anser att den här personen har visat genom att bli dömd till fängelse för misshandel vid två tillfällen att han inte längre är välkommen i vårt land.

P.S. Idag söndag skriver Barometern om domen på sin webbsida och som jag förväntade nämns inget om mannens eller kvinnans etnicitet. Läs artikel i Barometern.


Kommentarer
Postat av: kent

jag hoppas dom sparar alla dokument över grovt kriminella så kan man utvisa dom när och om det blir en ny regim

2007-12-01 @ 11:42:48
Postat av: Per Björklund

Det är en utmärkt insts du gör, Thoralf. Att belysa brottslighetens utveckling och dess koppling till den sanslösa invandringspolitiken är bland det viktigaste vi kan ägan oss åt.

2007-12-01 @ 18:23:42
Postat av: Varjager

Varför utvisas han inte?

2007-12-02 @ 16:16:50
Postat av: Heinrich von Oben

Namnge även denne modige man så att allmänheten senare kan hylla honom hemma vid hans bostad. Och i affären. Och på bussen. Och, tja ni fattar nog va?

2007-12-02 @ 17:37:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0